Isaac Newton jako akční hrdina?

Vydáno: 09.06.2012 07:00 - Simona Knotková | foto: facebook tvůrce

Protože jsme Newtona jistě všichni s nadšením hltali už v hodinách fyziky, určitě si nenecháme ujít ani připravovaný snímek o něm. Chystá si jej pro nás režisér Rob Cohen. Anglického fyzika nám však ukáže z poněkud jiného úhlu.
Už bylo dost marvelovských akčních hrdinů. Do kurzu teď přicházejí bývalí prezidenti, vynálezci a fyzici. Po Abrahamu Lincolnovi a Thomasu Edisonovi s Georgem Westinghousem v svůj snímek teď dostane i jeden z nejvýznamnějších fyziků Isaac Newton.
Tomu se ve svém životě podařilo nejenom definovat zákony pohybu a gravitace, ale krátký čas strávil i jako bachař v Královské mincovně. Právě na tuto část jeho života by se Rob Cohen - režisér i scenárista celého připravovaného projektu - chtěl zaměřit a Isaaca Newtona nám chce ukázat v úplně novém světle, coby neohroženého akčního hrdinu.
Režisér stojící například za životopisným dramatem Dračí život Bruce Lee se mimo jiné netají i tím, že největší inspirací mu je právě již zmiňovaný Bekmambetovův snímek o někdejším americkém prezidentovi, který nás příští měsíc čeká v kinech. Newton se v jeho filmu má stát hlavním detektivem mincovny a potírat padělatele peněz.
Ke zdárnému výsledku Cohenovi dopomůže spoluproducent Gene Kirkwood (například první díl Rockyho) a nově vzniklá produkční společnost Bite Size Entertainment.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY