Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
DVD tipy - 24. týden

DVD tipy - 24. týden

Vydáno: 10.06.2012 10:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - Kateřina Hejdová | foto: EEAP

Politika, přátelství, bláznivá road movie, život dalajlámy, tajemné duchovno i napínavé detektivní pátrání. V novinkách tentokrát nechybí snad jediné filmové téma. Ve Dnu zrady a Bratříčku, kde jsi? můžete vidět George Clooneyho, Sean Connery se vrací ve Jménu růže a Strach nad městem řeší (samozřejmě) Jean Paul Belmondo.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
DVD obal filmu Den zradyDen zrady / The Ides Of March
(Magic Box)
Politický thriller pod režijním i hereckým vedením George Clooneyho vychází z divadelní hry Beau Filimona, jenž pracoval na kampani demokratického kandidáta a guvernéra státu Vermont Howarda Deana před volbami v roce 2004. Příběh o sexu, ambicích, loajalitě, ale i ztrátě iluzí či zradě a pomstě se odehrává na pozadí okázalého divadla moderní politiky a politických předvolebních soubojů. Mapuje osudy mladého tiskového mluvčího a tajemníka volebního štábu, který se stane obětí zákulisních intrik a zrádných manipulací zkušených kolegů a svodů mladé praktikantky. George Clooney coby senátor Morrise kandiduje na prezidenta za demokraty, Ryan Gosling ztvárnil jeho tiskového mluvčího, Philip Seymour Hoffman vede volební kampaň, Marisa Tomei si zahrála reportérku New York Times, Evan Rachel Wood internistku pracující na Morrisově kampani, Jeffrey Wright klíčového senátora a Max Minghella se objevuje v roli Bena Harpera, člena Morrisova týmu. Hvězdné obsazení tu do posledního puntíku splňuje i ta nejnáročnější divácká očekávání (letošní nominace v kategorii Nejlepší herecká sestava na ceny Critics Choice Awards), stejně jako Clooneyho pečlivá režisérská práce či skvělé dialogy (nominace na ceny BAFTA pro Clooneyho za adaptovaný scénář). Pokud vás jen trochu zajímá svět vysoké politiky, Den zrady byste rozhodně neměli vynechat.
Synopse: O tom, že ambice svádí a moc korumpuje, se přesvědčíte ve strhujícím dramatu režiséra a držitele Ceny Akademie George Clooneyho (Syriana). Manažer volební kampaně a idealista Stephen Meyers (Ryan Gosling) se zavázal k absolutně oddané práci pro guvernéra Mikea Morrise (George Clooney). Ten získal divokou kartu a s ní i možnost kandidovat na prezidenta Spojených států, čímž by se, díky jeho průkopnickým myšlenkám, mohla zcela změnit politická situace. Avšak blížící se primárky v Ohiu budou velkou zkouškou Morrisovy poctivosti i Meyersovy loajality. A právě loajalita padne za oběť v ubohé a nečisté bitvě, do níž je Meyers proti své vůli zapleten. Na jejím konci pak musí čelit rozhodnutí, zda dá přednost vlastní cti a přesvědčení, nebo velkolepé, avšak špinavé kariéře.
Bonusy: bez bonusů
Délka: 100 minut
Doporučená cena: 299 korun. V obchodech od 13. června 2012.
DVD obal filmu Válečný kůňVálečný kůň/ War Horse
(Magic Box)
Zatím předposlední dílo Stevena Spielberga (následují Tintinova dobrodružství a u nás zatím nedistribuovaný Lincoln) se opět objevilo v nominacích na Oscara mezi nejlepšími filmy loňského roku. Guru hollywoodského filmu se v něm po Indianu Jonesovi (2008) vrátil do svého válečného tematického kruhu (sem patří třeba Zachraňte vojína Ryana či Schindlerův seznam). Přesto se tento film z tvorby slavné značky SS přece jen vymyká - Spielbergovy sklony k filmové epice a obrazovému vyjadřování tu dostaly naprosto volný prostor, hlavní důraz režisér tentokrát neklade na samotný příběh - tady hrají prim emoce. Hlavním hrdinou je totiž němé zvíře, které se stane součástí kruté válečné vřavy. Ztracený a vyděšený kůň běžící vstříc smrti pod vojenskou palbou - těžko byste hledali námět na silnější filmovou scénu. Husí kůži vám ale přitom nenahání jen samotná podívaná, tento film v sobě nese mnoho skrytých sdělení. Stačí je chtít vnímat, byť je v některých částech těžké nenechat se unést jen vizuálně emoční stránkou filmu.
Synopse: Světoznámý režisér Steven Spielberg ve filmu Válečný kůň představuje epické dobrodružství, které přináší příběh o neuvěřitelné oddanosti, naději a houževnatosti. Film vychází z kritiky oceňované broadwayské hry a odehrává se na pozadí první světové války. Vypráví se v něm příběh mezi mladým koňákem Albertem a jeho svěřencem jménem Joey. Když je rozdělí válečné události, sleduje divák dál Joeyho osud, který změní nejen jeho vlastní život, ale i život každého, koho na své cestě potká. Snímek vás osloví skvělou kamerou, na DVD navíc uvidíte i množství dosud nepublikovaných scén. Film Válečný kůň je zkrátka, slovy Rexe Reeda z listu The New York Observer, "filmový mistrovský kousek" a při jeho sledování se vám dostane jeden z nejsilnějších a nejdojemnějších příběhů o přátelství v dějinách.
Bonusy:
  • Válečný kůň – design filmu

Délka: 140 minut
Doporučená cena: 399 korun. V obchodech od 13. června 2012.
DVD obal filmu Bratříčku, kde jsi?Bratříčku, kde jsi? / O Brother, where art thou?
(Magic Box)
Mississippi, třicátá léta. Tři trestanci Everett Ulysses McGill (George Clooney), Pete (John Turturro) a Delmar (Tim Blake Nelson), vzájemně spoutáni, zdrhají z lapáku krajinou v naději na nalezení pokladu 1,2 milionu dolarů. Na cestě potkávají bluesmana Tommyho Johnsona (Chris Thomas King), který se k nim připojí, a společně u místního hudebního vydavatele nahrají písničku, která se stane přes noc hitem jihu. Jenomže získat poklad a ve zdraví přežít extempore s Ku-klux-klanem a nesmlouvavé policejní pronásledovatele nebude zrovna hračka. Kouzelný snímek bratrů Coenových, digitálně upravovaný do nažloutlého sépiového odstínu, nádherně vykresluje atmosféru Ameriky 30. let, tedy v dobách hospodářské krize. Název odkazuje na klasickou komedii Prestona Sturgese Sullivanovy cesty, v níž se postava režiséra snaží vytvořit pod názvem Bratříčku, kde jsi? film s důležitým posláním pro lidstvo.
Synopse: Elegantní a výřečný Ulysses Everett McGill (George Clooney) je zklamaný každodenní dřinou z rozbíjení skal ve farmářském vězení v Mississippi, a tak se rozhodne uniknout na svobodu. Jenže to má háček. Je spoután želízky se svými dvěma spoluvězni, mrzoutem Petem (John Turturro) a zabedněncem Delmarem (Tim Blake Nelson). Tato trojka nemá co ztratit. A tak se pustí do životního dobrodružství, kdy se na svém útěku pokusí znovu získat ztracený lup, a to dříve, než navždy zmizí v povodni. Bratříčku, kde jsi? je velmi zábavný a netradiční kousek s podtitulem road movie. Snímek je obsazen podivnými postavami, včetně slepého jasnovidce, svůdných sirén či jednookého prodavače Biblí (John Goodman). Tato dlouhá cesta je plná honiček, těsných úniků, proher a zrad. Budete se bavit u každičkého nečekaného zvratu.
Bonusy: bez bonusů
Délka: 103 minut
Doporučená cena: 199 korun. V obchodech od 13. června 2012.
DVD obal filmu KundunKundun / Kundun (Magic Box)
Epický biografický snímek Martina Scorseseho (věnoval jej matce) z roku 1997 vypráví o osudech duchovního a světského vůdce malého národa. Kundun je jiné pojmenování pro dalajlámu a značí "přítomnost" (přítomnost Buddhy). Tibeťané věří, že jejich vůdce je Buddhovým převtělením. Kundun se odehrává v rozmezí let 1937-1959 a zachycuje nalezení 14. dalajlámy jako dvouletého chlapce v zapadlé vesničce, jeho uvedení do funkce v hlavním městě Tibetu Lhase, dětství v paláci Potala či v Letním paláci a historické události 40. a počátku 50. let, především okupaci země Čínou. Ve čtyřech letech ho odvedli do kláštera, aby se stal mnichem a hlavou státu. Když mu bylo čtrnáct, přišli do Tibetu Číňané. V roce 1959, nemocný a pod dohledem prchá do Indie. Tvůrci přibližují vzdálenou zemi západnímu světu očima různě starého chlapce. Freska na téma východního nazírání na svět, k níž hudbu psal slavný Phillip Glass, vyvolala svým politickým aspektem velkou nevoli v Číně a přiměla distributora filmu k ústupkům při nasazování titulu. Ze zřejmých důvodů se nesmělo natáčet v Tibetu: film byl tedy realizován v Maroku, v Britské Kolumbii a v Idahu.
Synopse: Kundun byl oceněn jako jeden z nejlepších filmů roku. Jedná se o filmové mistrovské dílo s podpisem Martina Scorseseho, pětkrát nominovaného na Cenu Akademie. Čeká vás neuvěřitelný, avšak skutečný příběh o jednom ze světově nejúchvatnějších vůdců – o tibetském dalajlámovi – a o jeho troufalé snaze panovat národu v jedné z nejnáročnějších dob celé historie lidstva. Odvážné řeči a zaujatost vůči pozadí světové politiky způsobily, i kvůli filmovému zpracování, mezinárodní pozdvižení. Tento výjimečný snímek s nádhernou hudbou proslulého skladatele Philipa Glasse působí velmi kontroverzně, přesto si získal celosvětové uznání. Nechte se o tom přesvědčit i vy!
Bonusy:

  • Trailer

Délka: 128 minut
Doporučená cena: 199 korun. V obchodech od 13. června 2012.
DVD obal filmu Jméno růžeJméno růže /
The Name Of The Rose (Magic Box)
Legendární filmové zpracování prvního románu Umberta Eca vychází za doprovodu slov režiséra Jean-Jacquesa Annauda. Dvoudiskové vydání obsahuje spousty doplňujícího materiálu právě za jeho spolupráce, kromě jeho komentářů najdete na prvním DVD i krátký film S kamerou na cestách, druhá část bonusového vydání nabízí různé analýzy včetně dokumentu Jméno růže: nejdůležitější filmová produkce osmdesátých let. Sugestivní koproduktivní thriller Německa, Itálie a Francie zavádí diváky do dob temného a drsného středověku na opatství benediktinů, kde došlo k záhadnému úmrtí. Klášterem obchází vrah a Sean Connery je mu na stopě. Píše se rok 1327 a mniši jsou přesvědčeni o tom, že se blíží apokalypsa. Opatství právě hostí koncil, který se zabývá otázkou přesvědčení františkánů tvrdících, že by se církev měla zbavit svého majetku. Jeden z účastníků koncilu, ctihodný františkánský mnich Vilém z Baskervillu, je požádán vedením opatství o pomoc při odhalení příčiny náhlé smrti. Zatímco v případu se začne šťourat Svatá inkvizice, Vilém se snaží prokázat nevinu křivě obviněných a vyhnout se hněvu inkvizitora Bernarda Gui.
Synopse: "Je to Ďáblovo dílo." Alespoň tak to vidí někteří obyvatelé kláštera ze 14. století, když v něm dojde k sérii bizarních vražd. Jiní vidí souvislost mezi úmrtími a knihou Zjevení. Ale bratr William z Baskervillu má jiný názor. Má v úmyslu najít vraha s pomocí pravdy a rozumu - nástrojů kacířů. V roli mazaného Williama v této skvělé adaptaci bestselleru Umberta Eca uvidíte držitele ceny britské filmové akademie pro nejlepšího herce Seana Conneryho. Christian Slater hraje Adsa, pomocníka pátrajícího duchovního a mladíka na pokraji sexuálního a intelektuálního probuzení. V roli arogantního inkvizitora se představí F. Murray Abraham. Režisér Jean-Jacques Annaud natočil tento ponurý thriller ve skutečném klášteře z 12. století, kde se tváře skryté pod kápí plíží jako přízraky.
Bonusy:
  1. Disk - Film
    • Komentář režiséra Jean-Jacquesa Annauda
    • Německý dokument "Zločin v opatsví"
    • Krátký film "Jean-Jacques Annaud: S kamerou na cestách"

  2. Disk – Bonusový materiál
    • Analýza filmu (námětu a postav): rozhovory, fotky a dokumenty
    • Od knihy k filmu (nákup práv, adaptace příběhu...)
    • Jméno růže: nejdůležitější filmová produkce osmdesátých let
    • Jak se dělá středověk: 2 roky příprav (dokument)
    • Život mnicha ve středověku
    • Ztracená Aristotelova kniha, rozhovor s Jean-Jacquesem Annaudem
    • Hlavní strany storyboardu s poznámkami a komentářem režiséra

Délka: 113 minut
Doporučená cena: 199 korun. V obchodech od 13. června 2012.
DVD obal filmu Strach nad městemStrach nad městem / Peur Sur La Ville
(Magic Box)
Strach nad městem je již šestou spoluprací dvojice režisér Henri Verneuil plus odvážný svůdník Jean-Paul Belmondo, jehož prý kaskadérské kousky v tomto filmu málem stály život. Policejní komisař Letellier (Jean-Paul Belmondo) má nebezpečného protivníka - vraždícího maniaka, jehož oběťmi jsou hezké Pařížanky. Říká si Minos, podle postavy z Dantovy Božské komedie, a svými zločiny chce očistit společnost od amorálních žen. Spletité vyšetřování se rozbíhá a Letellier nemá příliš času, neboť Minos stále uniká a nechává za sebou oběti doslova inspektorovi pod nosem. Skáče po střechách jedoucího metra, prolétá sklem nebo se nechá spouštět z helikoptéry na laně. Hudbu k filmu napsal Ennio Morricone. Ideální příležitost pro Belmondův elegantní herecký styl, poprvé se tu v roce 1975 objevil v roli policejního komisaře.
Synopse: Letellier je policejní vyšetřovatel, který střeží město plné strachu. Jeho aktuální úkol je vypátrání maniaka, který má na svědomí oplzlé telefonáty i první oběť v podobě mladé dámy. Letellierovým jediným vodítkem je telefonické doznání muže jménem Minos, který ohlásil morální "tažení proti hříšným ženám". Vyděšená Helen na doporučení svého kamaráda Pierrea Valdecka kontaktuje Letelliera a ten jí nabídne policejní ochranu. Bohužel mezitím, co řeší drobný zločin, mu Minos proklouzne mezi prsty. Brzy poté je Helen brutálně zavražděna. Mezi střepinami rozbitého zrcadla najde Letellier důležitou stopu napovídající, že Pierre Valdeck je vším, jen ne Heleniným přítelem. Připravte se, velké pátrání právě začíná!
Bonusy:
  • Henri Verneuil Raconte…
  • Trailer

Délka: 124 minut
Doporučená cena: 199 korun. V obchodech od 13. června 2012.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Martin Scorsese natočí Sinatru (18.04.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem (17.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Vládcové nebes (10.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Ryan Gosling je Kaskadér (02.11.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Zabijáci rozkvetlého měsíce (21.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu