A Ridley Scott pravil: Budiž Mojžíš!

Vydáno: 06.06.2012 14:11 - Michala Benešovská | foto: facebook tvůrce

Zdá se, že Hollywood narazil na novou zlatou žílu! Velcí tvůrci se bezhlavě vrhají na náboženskou tematiku a do biblického proudu vstoupí i Ridley Scott se svým Mojžíšem.
Režisér Ridley Scott se ve svých čtyřiasedmdesáti činí, jen co je pravda! Naservíroval nám dlouho očekávanou sci-fi Prometheus, již tento měsíc by měl začít natáčet adaptaci Cormaca McCarthyho The Counselor a v poslední době se hodně rozpovídal o sequelu Blade Runnera. A aby toho nebylo málo, tak se Scott chystá ještě zfilmovat biblický příběh.
V rozhovoru pro časopis Esquire se Ridley Scott přiznal, že se bude projekt týkat Mojžíše, jedné z nejvýznamnějších postav z historie izraelského národa. Scott také uvedl, že se již pustil do příprav. Jak se zdá, tak v Hollywoodu Bible zřejmě letí.
Další velikán Steven Spielberg hodlá v příštím roce režírovat snímek Gods And Kings, který má být také o Mojžíšovi. O dalším připravovaném biblickém eposu Noah Darrena Aronofského jsme vás také již informovali.
Vypadá to, že nás brzy čeká bitva "biblických" blockbusterů. Hollywoodská mašinérie dokáže okázale zpracovat jakékoliv téma, navíc zvučná jména režisérů napovídají, že více než o náboženství půjde o spektakulární zážitek.
Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY