Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 25. 5. 2012 - 31. 5. 2012

TV tipy: Žánrový mix pro každého

Vydáno: 25.05.2012 14:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Columbia Pictures

Příjemná žánrová všehochuť čeká na televizního diváka v následujícím týdnu. Mimo komedií a animáku zaujmou dvě válečná dramata, parádní akčňák, nekompromisní horor, komiksový trhák a roadmovie. Na své si tak přijde úplně každý.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Muži v černém Muži v černém (Men in Black) (pátek 25. 5., Nova, 21.35 - 23.35)
Poměrně slušná oddechovka stojí na chemii mezi Willem Smithem a Tommym Lee Jonesem, fungujícím slovním i situačním humoru a dodnes úchvatné vizuální (masky se dočkaly i Ocara) a trikové stránce. Režírující Barry Sonnenfeld zkrátka vsadil na první signální a vyšlo mu to takřka dokonale. Když nebudete moc řešit logiku a nezapojíte příliš mozkové závity, měli byste se pobavit. Před blížící se trojkou navíc neuškodí připomenout si, jak to všechno před lety začalo.
Synopse: Mimozemšťané žijí mezi námi a je třeba na ně dávat pozor. Od toho je tu přísně tajná agentura MiB, která o tom ví své. Jeden z jejích nejlepších agentů s označením K (Tommy Lee Jones) si vybírá nového partnera, jímž se stává schopný policista (Will Smith), jenž získá označení J a ihned musí nastoupit do akce. Na Zemi totiž přistál létající talíř s nejodpornějším tvorem z celého vesmíru.
Zajímavost: Will Smith nechtěl původně film natáčet, přesvědčila ho až jeho žena.
Originální trailer filmu Muži v černém

Plakát filmu Divoké vlny Divoké vlny (Surf's Up) (sobota 26. 5., Nova, 16.35 - 18.15 / neděle 27. 5., Nova Cinema, 16.20 - 18.05)
Netradiční animovaný dokument vyniká zejména svou originalitou a pochopitelně perfektní technickou stránkou, která tvůrcům vynesla také oscarovou nominaci. Za pozornost nepochybně stojí i v rámci žánru až revoluční využití kamery, která je velmi dynamická a volí i nezvyklé záběry. I ona nutná srdceryvnost je tu podána velmi decentně a nevtíravě, což ocení zejména dospělý divák. Od sledování tak může odradit jen apriorní nechuť k dalšímu filmovému řádění tučňáků a také to, že naprosto skvostné původní hlasové obsazení v našich televizích bohužel neuslyšíme.
Synopse: Mladý tučňák a začínající surfař Cody Maverick se chystá na svůj první profesionální závod. S kamerou, která má jeho zážitky dokumentovat, v zádech tak opouští rodnou Antarktidu a vydává se vstříc neznámému a možná i nebezpečnému světu.
Zajímavost: Každý z hrdinů získal svůj charakteristický surfařský styl od skutečných jezdců, titulní Cody například od osminásobného světového šampiona Kellyho Slatera.
Originální trailer filmu Divoké vlny

Plakát filmu Kopyto Kopyto (La Chevre) (sobota 26. 5., ČT1, 17.00 - 18.30)
Solidní komedie od francouzského klasika Francise Vebera je založená na skvěle se doplňujících Pierru Richardovi a Gérardu Depardieum. Oni dva drží vtipem i tempem nevyrovnaný snímek nad vodou i v horších chvílích a udržují diváckou pozornost až do konce. Malinko zamrzí také nevyužitost výtečného námětu. Pro milovníky nestárnoucích francouzských komedií by však mělo jít o jasnou volbu.
Synopse: Detektiv Campana (Gérard Depardieu) dostal delikátní úkol. Má najít dceru bohatého průmyslníka, která se ztratila někde v Mexiku. Háček je v tom, že ona je rozená smolařka a detektiv navíc k ruce dostává šíleného Perrina (Pierre Richard), jenž na tom není o moc lépe. Bláznivému výletu teď už nic nebrání.
Zajímavost: Většina španělských herců, která se ve filmu objeví, natočila své party v rodné řeči a do francouzštiny byla nadabována až zpětně.
Originální trailer filmu Kopyto

Plakát filmu X-Men: Poslední vzdor X-Men: Poslední vzdor (X-Men: The Last Stand) (sobota 26. 5., Prima Cool, 20:00 - 22.05 / neděle 27. 5., 01.50 - 03.30)
Velkolepé zakončení komiksové trilogie se pod vedením Bretta Ratnera proměnilo v pouhou hollywoodskou rutinu, což mu pravověrní příznivci předchozích filmů nikdy neodpustili. Přesah a osobitý styl tak ustoupily nabušené akci, která ale nedokáže zakrýt neschopnost režiséra pracovat s emocemi. Ač herecké obsazení zůstalo stejné a řemeslným kvalitám snímku lze vytýkat jen velmi málo, určitá pachuť po skončení závěrečných titulků bohužel převládne.
Synopse: Sága X-Menů se chýlí ke konci a před mutanty pod vedením profesora Xaviera (Patrick Stewart) leží přetěžký úkol rozpoutat epickou válku, která ukončí všechny předchozí. Síly zla představované Magnetem (Ian McKellen) se však jen tak nevzdají.
Zajímavost: Andělská křídla byla pro Bena Fostera příliš těžká, tudíž musela být vyrobena z molitanu.
Originální trailer filmu X-Men: Poslední vzdor

Plakát filmu Probuzení Probuzení (Awake) (sobota 26. 5., ČT1, 22.30 - 23.50)
Působivý kriminální thriller efektně pracuje s překvapením, takže divák si při jeho sledování nemůže být jistý vůbec ničím. K hutné atmosféře přispívají i vhodně zvolení a dobře hrající herci v čele s Terrencem Howardem, Lenou Olin a překvapivě i Jessicou Alba. Jen Hayden Christensen je v titulní roli poněkud toporný. Co dodnes neznámý Joby Harold získává na chytrém scénáři, ztrácí na nejisté a kolísavé režii, čímž výsledný dojem trošku sráží. Vzhledem ke krátké stopáži to ale není nikterak zásadní.
Synopse: Úspěšnému mladíkovi a obchodníkovi Clayovi (Hayden Christensen) zdánlivě nic nechybí. Je to ale jen zdání - nutně potřebuje transplantaci srdce, kterou má provést jeho přítel Jack (Terrence Howard). Když je konečně nalezen dárce orgánu a operace má začít, zjistí Clay, že anestezie ho pouze paralyzovala a on vše kolem sebe vnímá. Začíná si také uvědomovat, že tenhle zákrok nejspíš přežít vůbec nemá.
Zajímavost: Do hlavní role se původně počítalo s Jaredem Leto.
Originální trailer filmu Probuzení

Plakát filmu Utržený ze řetězu Utržený ze řetězu (Danny the Dog) (sobota 26. 5., Nova, 23.10 - 01.10)
Jeden z nejlepších produkčních počinů Luca Bessona sice není myšlenkově bůhvíjak bohatý, vše ale napravuje invenční režií tehdy neokoukaného a nadějného Louise Leterriera, parádní choreografií akčních scén a drsným humorem. Perfektní a netradiční je také zajímavé herecké obsazení, v němž se sešli skvěle hrající Jet Li, výtečný Morgan Freeman a neméně dobrý Bob Hoskins. Příjemná a překvapivě povedená kombinace francouzského, britského a asijského stylu.
Synopse: Krutý Bart (Bob Hoskins) vychoval z kluka Dannyho (Jet Li) bojového otroka, jehož mentální vývoj ustrnul v deseti letech a jediné, co umí, je zabíjet. Když se jeho pán vážně vybourá s autem, Danny má vážný problém, protože neví, jak to na světě funguje. Osud ho zavede až k slepému ladiči pian Samovi (Morgan Freeman), který se ho ujímá a pomocí hudby mu odkrývá netušené možnosti.
Zajímavost: Postava Sama původně slepá nebyla, avšak Freeman s touto ideou přišel a obhajoval ji tím, že tak je pro něho lepší vnímat Dannyho jako dítě než jako krutého zabijáka.
Originální trailer filmu Utržený ze řetězu

Plakát filmu Most přes řeku Kwai Most přes řeku Kwai (The Bridge on the River Kwai) (pondělí 28. 5., ČT2, 21.00 - 23.35)
Legendární sedmioscarové válečné drama Davida Leana je skoro prosté bojových scén, neboť se zabývá hlavně psychologií zajatých vojáků, nad nimiž visí každodenní hrozba kruté smrti. Oscarem oceněný režisér tu kreslí fascinující obrázky a nevyhýbá se ani epickým záběrům, které ale v kontextu snímku působí velice komorně. Opřít se může i o uchvacující výkony taktéž oscarového Aleca Guinnessa a na stejnou cenu pouze nominovaného Sessue Hayakawy. Takřka bezchybný film se proslavil mimo jiné i dnes už zlidovělou "pískací" melodií.
Synopse: Jednotka plukovníka Nicholsona (Alec Guinness) je během druhé světové války zajata a přepravena do tábora, jemuž velí plukovník Saito (Sessue Hayakawa). Od prvního dne je jasné, že ti dva se budou dostávat do častých konfliktů, neboť Nicholson si usmyslel, že nepříteli neukáže žádnou slabost. Když se navíc stane posedlý touhou postavit dokonalý most, zdá se, že ho už nezastaví ani sebevětší výhružky.
Zajímavost: Skutečný most přes řeku Kwai byl po dvou letech užívání zničen v roce 1945.
Originální trailer filmu Most přes řeku Kwai

Plakát filmu Naděje a sláva Naděje a sláva (Hope and Glory) (středa 30. 5., ČT2, 22.25 - 00.15)
Nepříliš známý a u nás skoro nevysílaný film režiséra Johna Boormana je značně autobiografický a tíživé válečné téma vypráví z pohledu malého chlapce. Jeho hlavními devízami jsou povedená retro atmosféra, ne tak úplně smutné vyznění a skvělý výkon titulního Sebastiana Rice-Edwardse. Zaujme také netradiční náhled na válku, která se v dětských očích mění na jedno velké dobrodružství, díky němuž je přerušena otravná škola. O kvalitách snímku svědčí i nominace na pět Oscarů a zisk jednoho Zlatého Glóbu.
Synopse: Film zachycuje Londýn v době druhé světové války a je nahlížen očima malého chlapce. Ten nastalou situaci vnímá jako jedno velké dobrodružství, i on si ale všímá všudypřítomných leteckých poplachů a ničivých náletů.
Zajímavost: Sestřeleného německého pilota si zahrál režisérův syn Charley.
Originální trailer filmu Naděje a sláva

Plakát filmu TransAmerica Transamerika (TransAmerica) (čtvrtek 31. 5., Nova Cinema, 22.40 - 00.45 / pátek 1. 6., 01.45 - 06.45)
Trošku náročnější road movie umně balancuje na hranici komedie a psychologického dramatu. Režírující Duncan Tucker sází hodně na realismus, i když zejména ve druhé půlce značně polevuje a vše nechává na výtečných hercích, z nichž zejména fantastická Felicity Huffman, která se dočkala i oscarové nominace, dokazuje všem škarohlídům, že není jen pouhá "zoufalka". Snímek lze doporučit i těm, kterým je jinak tématika transsexuality cizí, neboť se ji nesnaží ospravedlňovat a naopak nenásilně bojuje proti všemožným předsudkům.
Synopse: Transsexuál Bree (Felicity Huffman) chce jít konečně na operaci, která z něho udělá ženu. Jednoho dne se ale dozví, že jeho syn Toby (Kevin Zegers) sedí ve vězení. Neochotně se tedy vydává do New Yorku ho vyzvednout. Když se setkají, Toby ho považuje za bláznivou misionářku. Bree ovšem tuší, že pravda jednou vyjde najevo.
Zajímavost: První film, který produkovali bratři Weinsteinové poté, co opustili Miramax.
Originální trailer filmu Transamerika

Plakát filmu (28 Weeks Later) (pátek 1. 6., Prima Family, 00.45 - 02.40)
Překvapivě solidní horor, který si na nic nehraje a svou přiznanou béčkovitost vyšperkovává až áčkovými kulisami a nekonečnými a efektními záběry na zpustošený Londýn. Talentovaný Juan Carlos Fresnadillo se s diváky moc nemazlí a volí nekompromisní a dravou režii, která dokáže částečně zakrýt nesmyslnost a děravost celého scénáře. Někdy sice servíruje podivně zmatený střih, z čehož rezultují nepřehledné akční scény, to ale na sympatickém výsledku příliš nezmění. Když nebudete mít přehnaná očekávání, mohli byste být spokojeni.
Synopse: Uplynulo šest měsíců od doby, kdy zákeřný virus skoro vyhladil obyvatele Velké Británie. Armáda konečně vyhlásila, že boj s ním úspěšně vyhrála a uprchlíci se mohou vrátit do svých domovů. Nikdo ale netuší, že virus zmutoval do ještě nebezpečnější formy.
Zajímavost: Autor hudby k filmu John Murphy měl na svou práci pouhé dva týdny.
Originální trailer filmu 28 týdnů poté

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Rychle a zběsile 10 servíruje opulentní akci s až dětinskou radostí (20.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Žena v okně aneb Zajímavý příběh zabilo nepovedené zpracování (05.06.2021 10:30 v Recenze)
- Top 10: scenáristé s nejvíce Oscary (06.02.2021 09:30 v Články | Publicistika)
- Top 10: režiséři s nejvíce Oscary (30.01.2021 09:30 v Články | Publicistika)
- Top 10: Gérard Depardieu a jeho filmy (28.12.2019 10:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel herec Rip Torn (10.07.2019 07:00 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: X-Men: Dark Phoenix – druhý pokus, stejný výsledek (07.06.2019 15:58 v Recenze | Premiéry)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2018 opustily (26.12.2018 13:23 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Zlatý glóbus část 1.:1944-1980 (15.12.2018 12:00 v Články | Publicistika)
- Spin-off filmu Muži v černém nebude "Jump Street" crossover (01.10.2017 15:16 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Válka o planetu opic – alfa opičího a omega lidského rozumu (14.07.2017 10:00 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Divoké vlny 2 nefungují ani jako grotesková zábava pro předškoláky (20.01.2017 17:00 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Rozpolcený Xander Cage nahání Strnadovy na divokých vlnách (18.01.2017 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Blu-ray recenze: X-Men: Apokalypsa (03.11.2016 07:00 v Recenze | Blu-ray)
- Recenze: X-Men: Apokalypsa - nový začátek mutantí ságy? (18.05.2016 19:41 v Recenze | Premiéry)
- James Bobin natočí crossover 21 Jump Street a Mužů v černém (10.05.2016 07:00 v Novinky | Zprávy)
- Preview: bude X-Men:Apokalypsa koncem, nebo novým začátkem X-Menů? (17.04.2016 09:00 v Radar | Preview)
- Box Office: Deadpool bez problémů obhajuje první místo (22.02.2016 07:00 v Komentáře | Box office)
- Hudba Hollywoodu: slavné melodie se rozezní v Praze (16.03.2015 07:00 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu