Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TOP 10: Sexbomby z papíru

TOP 10: Sexbomby z papíru

Vydáno: 25.04.2012 19:00 v sekci Články | Žebříčky - Natálie Bergerová | foto: facebook tvůrce

Jsou mladé, krásné, mají superschopnosti a navzdory plochému médiu jim nechybí bujné křivky, které se dnes a denně promítají ve vlhkých snech comicsových geeků. A u příležitosti blížící se premiéry Avengers jsme se na ně zaměřili a seřadili je do atraktivní topky!

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Natascha Romanoff alias Black Widow v podání božské Scarlett Johansson, která láme kosti i srdce v Iron Manovi i Avengers, není jediná zajímavá ženská kometa v comicsovém vesmíru. Která z comicsových superhrdinek by si zasloužila plnokrevnou sólovku? Kdo ze současné hollywoodské gardy by mohla navléknout těsný kostým? A kdo by měl z režijní sesle kočírovat papírové feromony?
10. Supergirl
Supergirl, občanským jménem Kara Zor-El, je sestřenice Supermana a jediná další přeživší z planety Krypton. Je tak trochu do větru (umí létat), jen tak si ji neochočíte, protože kromě toho má nadpřirozenou sílu, zákeřné typy supervidění, takže do vás uvidí lépe než letištní scanner a daňová kontrola dohromady. Na rozdíl od temných depresivních hrdinek je Supergirl spíš blonďatá holka odvedle. Supermanova sestřenice už jeden film měla, nepovedený kousek z roku 1984, ale proč jí v době rebootů a restartů nedat další šanci? Mohla by z toho vzniknout akční komedie s trochou romantiky, možná něco na způsob Iron Mana v sukních.
Kdo by ji měl hrát? Emma Roberts (podobnost postavě, comicsovým světem dosud nepolíbená), Jennifer Lawrence, Hayden Panettiere (v Heroes prokázala, že je nerozbitná, takže by nebyl problém s pojišťovnou).
Kdo by to měl kočírovat: Co třeba Jon Favreau nebo James Mangold?

9. Jenny Sparks
Jenny Sparks je comicsovým symbolem 20. století, narodila se spolu s ním, 1. ledna 1900, a zemřela spolu s ním o sto let později. Nikoli však jako stařena, ale jako rozkvetlá dvacítka. Není divu, vždyť byla složena hlavně z elektřiny. Ale pozor, je to žena s minulostí - za druhé světové války byla úspěšnou špionkou, v padesátých letech se podívala do kosmu a v šedesátých vládla pevnou rukou Británii jako comicsová královna. Je známá jako "Duch 20. století", takže by to mohlo být roztomilé retro, něco mezi klasickým Bondem a Kapitánem Amerikou. Přidanou hodnotou je fakt, že tahle komiksová kost s britskou vlajkou na hrudi je přiznaně bisexuální.
Herečka vysokého napětí? Protože pro ostrovní superhrdinku potřebujeme opravdový britský akcent, nemůžeme volit jinak než světovlasé víly z britských ostrovů. Co třeba Romola Garai nebo Keira Knightley tak, jak vypadala v prvních Pirátech?
Kdo by mohl režírovat? Jenny Sparks vyžaduje někoho, kdo v sobě má esenci britskosti a nebojí se experimentovat. Nabízí se tedy režisérka filmového muzikálu Napříč vesmírem Julie Taymor nebo Kenneth Branagh, který by tomu dal jemně shakespearovský nádech?

8. Fantomah
Dívka džungle Až na to, že na rozdíl od Tarzana používá k ochraně svých zvířecích kamarádů superschopnosti. Zvládá létání, levitaci, přemění se do nejrůznějších objektů. Ale pozor, kdykoli nějakou z nich použije, její tvář se změní ve strašidelnou modrou lebku rámovanou světlými vlasy, takže by i lidožravé kmeny na válečné stezce prchly. No řekněte, nechtěli byste ji doma?
Kandidátky na miss modrou lebku? Katy Perry nebo Zoe Saldana, protože obě mají šmoulí barvu v oblibě.
Kdo by měl režírovat? James Cameron. Jasná volba. Má rád ženy, má rád džungle, má rád modrou a šílený je na to dost.

7. Domino
A máme tu výstavní kousek pro submisivní geeky, comicsovou postavičku jménem Domino, která už měla pár štěků v x-menovském vesmíru. Domino je mutantka s podivnou minulostí, sněhurkovsky bílou tváří a jednou netradiční schopností: manipuluje s pravděpodobností, takže by ji ve Vegas zakázali vstup po první noci. Nečekejte ale žádný feel-good film, tady se bude hrát podle temných thrillerových not.
Kdo by ji měl hrát? Kate Beckinsale, styling jako v Underworld a pokerová tvář.
Kdo by měl režírovat? Len Wiseman, protože by nechtěl přijít o svou manželku.

6. Death
Tohle kultovní stvoření se narodilo z pera Neila Gaimana a sekunduje v comicsech Sandmanovi. Nejde sice o tak propracovaný charakter je Sandman nebo mladší sestra Delirium, ale má v sobě jakési smrtelné kouzlo, tajemný pohled Medúzy, který funguje na fanoušky i protivníky. Rýsuje se tedy zádumčivé comicsové drama, v němž by využila nejen své schopnosti, ale i gothické oblečky, na které by nachytala nejen fanoušky heavy metalu.
Kdo by ji měl hrát? Rooney Mara nebo Noomi Rapace, hrdinky z adaptací Stiega Larssona.
Kdo by měl režírovat: David Fincher, mohla by to být zajímavá výprava do comicsových temnot.

5. Zatanna
Tohle není žádná malá čarodějnice s havranem na rameni a shnilým koštětem, tohle je ženský mix Harryho Pottera a Davida Copperfielda, do jejího arzenálu superschopností patří kromě klasických čarodějných umů i telepatie, létání, telekineze. Jako platná členka Justice League je známá tím, že umí metat zaklínadla pozpátku. Jako každá superhrdinka má freudovské podhoubí, takže s oblibou tíhne k tatínkovi. Který už je mrtvý. Když uvážíte, že kromě superschopností je to krasavice inteligentní, není divu, že i sám Batman ji častokrát žádá o radu.
Kdo by ji měl hrát? Před deseti lety by na to byla úžasná Catherine Zeta-Jones nebo Salma Hayek, dnes by to v klobouku slušelo Rachel McAdams nebo bondovské krásce Evě Green.
Kdo by měl točit? Alfonso Cuarón, režisér ceněných Potomků lidí s třetím Harry Potterem prokázal, že se začarovaných lesů nebojí.

4. Emma Frost
Hodný holky přijdou do nebe, zlobivý, kam chtějí. White Queen aka Emma Frost začínala jako čistá záporačka, ale nakonec se rozhodla své nemalé superschopnosti používat ve službách dobra. Ačkoli se říká, že diamant je nejlepší přítel každé dívky, na Emmu to raději s Tiffanym nezkoušejte, ona sama totiž může nabývat živoucí diamantové formy, v níž je naprosto nezničitelná. Aby toho nebylo málo, dávejte si pozor, na co myslíte, protože White Queen umí číst myšlenku dřív, než ji vůbec zcenzurujete. Emma je navíc od hrdinek z ulice ledová kráska á la Grace Kelly, z níž vám bude běhat mráz nejen po zádech. Trochu chladu, trochu ohně, comics ještě nikdy nebyl tak sexy.
Kdo by ji měl hrát? Před pěti lety Charlize Theron nebo Rosamund Pike, za deset let by byla ideální kandidátkou dnes patnáctiletá Elle Fanning, která připomíná krásu hvězd němé éry, dnes Claire Danes, která okouzlila jako padlá hvězda v Hvězdném prachu. Nebo January Jones, která už hrála Emmu Frost v X-menech.
Kdo by měl režírovat? Zapeklitá otázka. Martin Campbell, mohl by si napravit reputaci po Green Lantern, silné a chladné ženské postavy umí brilantně i Joe Wright. Nejvíce by se mi líbila adaptace White Queen za deset let, s Elle Fanning jako Emmou a Sofií Coppolou za kamerou.

3. Batgirl
Protože Batgirl máme dokonce v trojí verzi - Barbara “Babs” Gordon, Cassandra “Cass” Cain a Stephanie “Steph” Brown - nebudu se tady zdržovat rozborem jednotlivých verzí. Důležité je, že každá z netopýřích děvčat byla solidní ranařka, která celé spektrum bojových umění od juda až po krav magu levou zadní a jejich inteligence převyšuje kvocient starouše Einsteina. A samozřejmě jsou nepoměrně fotogeničtější než on.
Kdo by ji měl hrát? Batgirl bývá zpodobněna jako rusovláska, takže první logickou volbou je Emma Stone.
Kdo by to měl točit? Tim Burton, na netopýřím poli si zaslouží reparát.

2. Wonder Woman
Chlapci mají Supermana, dívky si mají ztělesnění ženské síly - Wonder Woman. Rychlost větru, síla hromu, pronikavý zrak a citlivý sluch, létání a jedna zbraň, která může být docela ošemetná. Má totiž zlaté laso, pomocí něhož každý ptáček zazpívá pravdivou písničku. Představte si, že se vás vaše partnerka Wonder Woman zeptá, jestli je tlustá nebo jestli nemá vrásky. Wonder Woman je comicsový produkt čtyřicátých let, což souvisí s emancipací amerických žen, které v době, kdy muži rukovali do války, musely zastat hlavu rodiny. A přesto neztratily ženskost.
Kdo by ji měl hrát? Megan Fox, která se WW nápadně podobá.
Kdo by měl režírovat? Michael Bay. Ale nesmí se mu říct, že v tom hraje Megan Fox, dokud nepodepíše smlouvu.

1. Fifinka
Kam se hrabe Stan Lee se svými děvčaty, nejzajímavější comicsovou postavou, která by si zasloužila celovečerní adaptaci, je přece Fifinka z Čtyřlístku! Nosí na sobě růžovofialové šaty, červené lakýrky, bílé ponožky a žlutou mašli ve "vlasech". Fifinka má mírnou a klidnou povahu, ráda vaří a zahradničí. Prostě taková stepfordská panička. V rodinném soužití je v jednom ohledu těžce progresivní, žije totiž na hromádce s dalšími třemi pány - kocourem, prasátkem a zajícem. Do comicsu přináší ženský element v tradičním smyslu, filmová adaptace by se naopak mohla zaobírat emancipaci Fifinky, přerodem domácího typu do těžce cool superhrdinky, která zachrání svět před mimozemskými padouchy i pozemskou ekonomickou krizí.
Kdo by ji měl hrát? Nějaká bílá fenka. Ehm, já jsem ještě nezmínila, že Fifinka je pes?
Kdo by měl režírovat? Steven Spielberg, v Tintinovi prokázal, že nejlepší scény dává zvířatům.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 15. týden
Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje V tomto týdnu budou kinaři vyhlížet především premiéru dalších Krotitelů duchů, která by měla do sálů přivést milovníky nostalgie a oblíbené ságy. Zbytek novinek pak zůstává na okraji zájmu a je určen spíš pro klubová... čtěte zde
Vydáno: 10.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Vezmi mě na měsíc (09.04.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2024 (01.04.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Tim Burton natočí film o gigantické ženě (02.02.2024 14:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu