Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Blu-ray tipy: 17. týden

Blu-ray tipy: 17. týden

Vydáno: 22.04.2012 09:36 v sekci Radar | BD a DVD tipy - Zbyněk Slívka | foto: Columbia Pictures

Příští týden přináší kvalitativně veskrze průměrnou nabídku Blu-ray nosičů, ze kterých vystrkují růžky snad jen elegáni s naleštěnými kanóny v ruce Muži v černém a Eastwoodův biografický snímek s relativně všeříkajícím názvem J. Edgar.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
BD obal filmu Muži v černém 2 BD Muži v černém & Muži v černém 2 (2 BD Men in Black & Men in Black 2) (Bontonfilm)
Muži v černém (Men In Black)
Trefné obsazení agentů Džeje a Keje, bizarně vtipný D'Onofrio a obecně svižná režie Sonnenfelda dělají z této scifi komedie více než jen jednorázový popcorn. Našlapápnutá triková stránka jde potom ruku v ruce s celkově nestárnoucí zábavou, kterou MIB garantují.
Synopse: Jay (Will Smith) je zatraceně dobrý a především zatraceně rychlý polda, ani on ale při jedné honičce v ulicích města nestačí na kriminálníka, který je evidentně vybaven schopnostmi nad lidský rámec možností. V tuto chvíli přichází na scénu agent Kay (Tommy Lee Jones), který nejenže zamete stopy za mimozemským uprchlíkem, ale zároveň pozve Jaye na vstupní pohovor do Mužů v černém, tajné vládní organizace, která udržuje rovnováhu mezi lidmi a mimozemšťany, kteří mezi nimi ne vždy mírumilovně žijí. Jay se k Mužům v černém přidá a společně s parťákem Kayem musí ihned čelit hrozbě v podobě nenasytného vesmírného brouka, který málem rozpoutá intergalaktickou válku.
Bonusy:
  • Intergalaktické pronásledování: Znalostní hra MIB pro více hráčů,
  • Zeptejte se Franka! Interaktivní hra,
  • Animace postav,
  • Titulky pro vetřelce,
  • Zdokonalený komentář Barry Sonnenfelda a Tommy Lee Jonese,
  • Prodloužené a alternativní scény,
  • Technický komentář Barry Sonnenfelda, Ricka Bakera a týmu ILM,
  • Dokument Metamorfóza Mužů v černém,
  • Původní film o filmu,
  • Střihačský workshop,
  • Rozbor vizuálních efektů s komentářem,
  • Porovnání storyboardů,
  • Galerie,
  • Videoklip s Willem Smithem a Mikeym.
  • 
Zvuk: český DD 5.1, anglický DD 5.1, německý DD 5.1, maďarský DD 5.1, ruský DD 5.1, polský DD 5.1 VO
    
Titulky: české, slovenské, anglické, německé, polské, maďarské, arabské, bulharské, chorvatské, dánské, finské, řecké, hebrejské, hindské, islandské, norské, rumunské, srbské, slovinské, švédské, turecké
    
Obraz: 16:9, 1.85:1
    Originální trailer filmu Muži v černém
    Muži v černém 2 (Men In Black 2)
    Více peněz = méně zábavy. I tento algoritmus už je léta pevně vryt do hollywoodského chodníku hanby a pro Muže v černém 2 to platí jakbysmet. Na tricích přitom peníze nijak zřetelně vidět nejdou a rozpohybovat mimiku ukecaného buldoga určitě nepatří k nejnákladnějším trikovým sekvencím. Akce místy vyloženě nudí a sličná Lara Flynn Boyle v roli záporačky Serleeny nebyla zrovna šťastnou volbou. Nejen zde ovšem padá veškerá vina na scenáristy, kteří ji nedali jedinou zajímavou scénu a její sidekick s tváří Johnnyho Knoxvilla je potom doslova otravný trapák. Záchrannou sítí jsou pro Sonnenfelda logicky Will s Tommy Leem, kteří na plátně fungují dokonale. Celkový nesourodý dojem bez jakéhokoliv napnutí či okouzlení ani tato úderná dvojka nespraví a celá série udělala tímto pokračováním znatelný krok zpět.
    Synopse: Kay (Tommy Lee Jones) se rozhodl jít do agentského důchodu a Jay (Will Smith) tím pádem musí bojovat se šmejdem z vesmíru s novým parťákem. Ten se ovšem brzy zhroutí a ke všemu se na naši planetu propašuje kytothianská stvůra Serleena (Lara Flynn Boyle), která zde hledá mocný artefakt známý jako Světlo Zarthy. A pro jeho získání se neštítí ničeho. Jay proto přemluví Kaye, aby se vrátil do služby a mohli společně "nakopnout" Serleenu směrem z naší planety.
    Bonusy:
  • Komentář režiséra,
  • Alternativní závěr,
  • Mimozemšťani,
  • Nepovedené záběry,
  • 5 filmů ze zákulisí,
  • Rozbor scén,
  • Hudební video a další!
  • 
Zvuk: český DD 5.1, anglický DD 5.1, hindský DD 5.1, maďarský DD 5.1, japonský DD 5.1, ruský DD 5.1, telugský DD 5.1, thajský DD 5.1
    
Titulky: české, anglické, arabské, bulharské, čínské, chorvatské, řecké, hebrejské, hindské, maďarské, islandské, japonské, korejské, polské, portugalské, rumunské, ruské
    
Obraz: 16:9, 1.85:1
    Originální trailer filmu Muži v černém 2
    Doporučená cena: 699 Kč. V obchodech od 25. dubna 2012.

    BD obal filmu J. Edgar J. Edgar (Magic Box)
    Je zjevné, že Clint Eastwood chtěl natočit objektivní portrét duchovního otce a zakladatele FBI Edgara J. Hoovera, což se mu v rámci možností také povedlo. Horší už je to ale se špatně zvoleným rytmem vyprávění (absolutně nefunkční střídání dvou časových rovin), který se zadýchává častěji než DiCaprio (opět vysoký standard) pod nánosem prostetik. A přestože Hooverův život můžeme označit přívlastkem pozoruhodný, v Eastwoodově více než dvouhodinovému portrétu budete možná až do závěrečných titulků tápat nad tím, pod jakým označením si J. Edgara v hlavě uložíte. Clint se měl více věnovat Hooverovu enormnímu úsilí při budování úřadu a řešení stěžejního Lindberghova případu, protože právě v těchto scénách je divákova pozornost plně v režisérových rukou. Nevyrovnaná a dramaturgicky nezvládnutá biografie.
    Synopse: J. Edgar Hoover (Leonardo DiCaprio) se již jako cílevědomý mladík, kterého neodradil ani počáteční nespočet překážek, postaral o vybudování pevných základů dnes již věhlasného Federálního úřadu pro vyšetřování všem známého jako FBI. Hooverův precizní a nekompromisní přístup k práci a oddanost svému "dítěti" transformoval FBI v očích veřejnosti i policie z nadbytečné organizace v elitní útvar pro odhalování zločinu. Sám Hoover se díky tomu stal jedním z nejmocnějších mužů v USA, jelikož měl ve své kartotéce řadu kompromitujících důkazů snad na všechny politiky a celebrity své doby.
    Bonusy:
  • J. EDGAR: NEJMOCNĚJŠÍ MUŽ SVĚTA – Clint Eastwood a Leonardo DiCaprio společně kreslí důvěrný a zajímavý portrét. Poprvé můžete odhalit pravdu o soukromém i veřejném životě muže mnoha tváří, jedné z nejmocnějších figur 20. století a rozporuplného člověka, jehož upjaté chování a neposkvrněná pověst byly často v rozporu s jeho pečlivě chráněným soukromím. Jeho posedlost vedením položila základy moderních metod vyšetřování zločinu: snímání otisků, výslechy, shromažďování důkazů, analýzu rukopisu a svědectví odborných svědků..
  • 
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DTS-HD Master Audio 5.1, maďarsky DD 5.1, polsky DD 5.1, rusky DD 5.1, turecky DD 2.0
    
Titulky: české, anglické pro neslyšící, arabské, hebrejské, maďarské, polské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, srbské, turecké
    
Obraz: 1080p High Definition, 16:9, 2,40:1
    Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 25. dubna 2012.
    Originální trailer filmu J. Edgar

    BD obal filmu Holka na roztrhání Holka na roztrhání (Sweet Home Alabama) (Vydavatel)
    Zoufale nudná a v komediálních pasážích dokonce trapná romantická "podívaná", ve které je zřetelná snaha vyždímat i nemožné z pravé blondýnky Reese, jejíž "comedy momentum" mělo, jak už nyní víme, jepičí život, za což si může holka špatnou volbou scénářů sama.
    Synopse: Melanie (Reese Witherspoon) prožívá nejkrásnější dny svého života. Konečně se v New Yorku prosadila jako návrhářka a navíc ji její přítel Andrew (Patrick Dempsey) požádal naprosto odzbrojujícím způsobem o ruku, načež mu Melanie řekla své ANO. Má to ale jeden malý háček, Melanie je totiž stále vdaná za svou dětskou lásku Jakea (Josh Lucas), který ji již několikrát nepodepsal rozvodové papíry. Melanie se proto vydává na svou rodnou hroudu do Alabamy, aby tvrdohlavého manžela přesvědčila.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1
    
Titulky: české, anglické
    
Obraz: 2,35:1, 16:9, 1080p High Definition
    Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 25. dubna 2012.
    Originální trailer filmu Holka na roztrhání

    BD obal filmu Černá hodina Černá hodina (The Darkest Hour) (Bontonfilm)
    Levná a bohužel také laciná variace na triple áčkové scifíčka typu Válka světů, která z Chrise Goraka přes noc hvězdu neudělala. Ačkoliv jsou všechny nevýrazné postavy v neustálém ohrožení života a snímek má pouhým osmdesát devět minut, budete se v sedačkách nervózně ošívat nudou a po závěrečných titulcích si díky neinvenční Gorakově režii nevybavíte jedinou scénu, které byste věnovali přídomek "cool". Navíc ani atraktivní prostředí invazí vybrakované Moskvy nedokázali tvůrci dotáhnout do podoby, která by vás uvedla v úžas.
    Synopse: Ben (Max Minghella) a Sean (Emile Hirsch) letí do Moskvy, kde na ně čeká obchodní jednání, ze kterého se ovšem vyklube totální fiasko. Zhrzení obchodníci se vydávají zapít žal do jednoho z moskevských klubů, kde naráží na dvojici pohledných amerických turistek, když v tom dojde k silnému otřesu a elektrickému výpadku. Po chvíli všichni zjišťují, že právě začala mimozemská invaze.
    Bonusy:
  • Vizualizace invaze film o filmu,
  • Vynechané scény: Anne a Natalie na letišti; Skyler se vychloubá Tess; Ben a Vika mluví o svých sourozencích; Přípitek na padlé kamarády,
  • Prodloužená scéna: Natalie a Sean hovoří o Anne s Benem - bonusy nejsou ve 3D.
  • 
Zvuk: český DD 5.1, anglický DD 5.1, německý DD 5.1, polský DD 5.1 VO, turecký DD 5.1
    
Titulky: české, anglické, německé, bulharské, chorvatské, řecké, hebrejské, islandské, polské, portugalské, rumunské, srbské, slovinské, turecké
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 25. dubna 2012.
    Český trailer filmu Černá hodina

    BD obal filmu Pocahontas Pocahontas (Magic Box)
    Jedna z opravdových klasik studia Disney sice logicky nedosahuje humorné výbušnosti animované současnosti, ale její síla tkví v dětsky srozumitelném příběhu nenaplněné lásky, kterému nemá smysl brát jeho nevinné pravdy a jehož dobrodružný náboj udrží vaši pozornost až do posledního animovaného políčka.
    Synopse: Počátkem 17. století připlouvá skupina britských objevitelů v čele s kapitánem Johnem Smithem (Mel Gibson) a hrabivým guvernérem Ratcliffem (David Ogden Stiers) do Nového světa s cílem najít zlato a jemu podobné poklady. Posádka brzy zjistí, že není na ostrově sama, a spolupráce s místním domorodým kmenem je od počátku napjatá. A právě mezi domorodci potká kapitán Smith kouzelnou náčelníkovu dceru Pocahontas (Irene Bedard). Jejich počáteční přátelství přeroste v v bezmeznou lásku, vztahy mezi Brity a domorodci se ale vyostří, tudíž přání a touhy jednotlivce musí jít stranou.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DTS-HD Master Audio 5.1
    
Titulky: české, anglické
    
Obraz: 16:9, 1,78:1
    Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 25. dubna 2012.
    Originální trailer filmu Pocahontas

    BD obal filmu Pocahontas 2: Cesta domů Pocahontas 2: Cesta do nového světa (Pocahontas 2: Journey To A New World) (Magic Box)
    Další zbytečná dvojka, která sice původní příběh vyloženě neuráží, přesto jde o zcela zbytečné převyprávění již jednou viděného.
    Synopse: Pocahontas (Irene Bedard) se vydává na dalekou plavbu do Anglie v doprovodu Brita Johna Rolfa (Billy Zane) a svého "bodyguarda" Utiho. Na evropském kontinentu na ni čeká okouzlení z řady úžasných překvapení, zároveň ale také intriky lorda Ratcliffa. V Anglii se Pocahontas sblíží s Johnem Rolfem, situaci jí ovšem zkomplikuje navrátivší se John Smith a Pocahontas se bude muset pro jednoho z nich rozhodnout.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DTS-HD Master Audio 5.1
    
Titulky: české, anglické
    
Obraz: 16:9, 1,78:1
    Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 25. dubna 2012.
    Originální trailer filmu Pocahontas 2: Cesta do nového světa

    Chcete vědět, jaké další Blu-ray disky dorazí do tuzemských obchodů? Podívejte se na kompletní seznam chystaných titulů v našem Blu-ray kalendáři.

    ANKETA

    Na který Blu-ray titul se nejvíce těšíte v 17. týdnu roku 2012?











    Podívat se na výsledky



    NÁZORY

    Vložit názor

    Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

    Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

    Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
    Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Kinopremiéry: 13. týden
    Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
    Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
    0
    Top 20 ČR: 12. týden
    Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
    Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
    0
    Box office: 12. víkend
    Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
    Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
    0
    TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
    TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
    Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
    0
    Kinopremiéry: 12. týden
    Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
    Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
    0
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
    - Recenze: Žena v okně aneb Zajímavý příběh zabilo nepovedené zpracování (05.06.2021 10:30 v Recenze)
    - Zemřel Buddy Van Horn (01.06.2021 18:20 v Novinky | Zprávy)
    - Top 10: hudební skladatelé s nejvíce Oscary (20.02.2021 10:00 v Články | Publicistika)
    - TV tipy: Pocahontas a Mussolini se trabantem tam a zase zpátky vracejí na tiché místo (01.05.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
    - Zemřel herec Rip Torn (10.07.2019 07:00 v Novinky | Zprávy)
    - R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2018 opustily (26.12.2018 13:23 v Novinky | Zprávy)
    - TV tipy: Muži v černém a Joy si dávají špenát a lesní jahody a pak všechno zařídí (08.06.2018 07:30 v Radar | TV tipy)
    - TV tipy: Marie Stuartovna tráví dovolenou ve Vegas, kde nikdy není sama (16.03.2018 07:30 v Radar | TV tipy)
    - Spin-off filmu Muži v černém nebude "Jump Street" crossover (01.10.2017 15:16 v Novinky | Zprávy)
    - James Bobin natočí crossover 21 Jump Street a Mužů v černém (10.05.2016 07:00 v Novinky | Zprávy)
    - Herecká hvězda v nové Mumii? - Tom Cruise (28.11.2015 14:00 v Novinky | Zprávy)
    - BD a DVD tipy: sniper odstřeluje Hawkinga, Smitha a Chappieho (02.07.2015 15:00 v Radar | BD a DVD tipy)
    - BD a DVD tipy: pád a vzestup superhrdinů (21.05.2015 10:21 v Radar | BD a DVD tipy)
    - Recenze: 12 Monkeys - Kultovní opice v televizním formátu (25.01.2015 10:52 v Články | Televize)
    - Za horizontem: Klasicky eastwoodovská biografie Jersey Boys (29.12.2014 19:21 v Recenze | Za horizontem)
    - BD a DVD tipy: Transformeři zanikají a Planeta opic vzniká (20.11.2014 13:00 v Radar | BD a DVD tipy)
    - Box Office: Slabý víkend v zajetí primitivní komedie (23.06.2014 07:00 v Komentáře | Box office)
    - TV tipy: J. Edgar nosí Pradu a je na stopě ďábelskému Khanovi (13.06.2014 07:00 v Radar | TV tipy)

    PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

    Duna: Část druhá
    8/10

    Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

    AKTUÁLNĚ V KINECH

    Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

    TV TIPY

    NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

    NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

    NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    filmserver.cz - o filmech víme vše
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu