Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
DVD tipy: 16. týden

DVD tipy: 16. týden

Vydáno: 15.04.2012 23:40 v sekci Radar | BD a DVD tipy - Zbyněk Slívka | foto: Magic Box

V příštím týdnu se na nás neřítí žádná žhavá novinka, tudíž distributoři tasí těžké kalibry z let minulých. A je jen na vás, zda sáhnete po kultovní noir detektivce L.A. - Přísně tajné, strhujícím politickém dramatu Všichni prezidentovi muži či Polanského zubaté taškařici Ples upírů.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
DVD obal filmu L.A. - Přísně tajné L.A. - Přísně tajné (L.A. Confidential) (Magic Box)
Delikatesní noir kriminálka, která doslova dýchá "andělskou" atmosférou Los Angeles. Curtis Hanson natočil žánrový klenot, na který se neoprávněně zapomíná a v němž se díky oscarovému scénáři a báječnému castingu strhává napínavé drama, které prostě nemá slabinu. V kariéře Curtise Hansona jde o životní počin (podílel se výrazně také na scénáři), který v divákovi zanechá při každé projekci řádně hlubokou brázdu.
Synopse: Brutální masakr v Night Owl a záhadná smrt krásné Susan Leffers spolu pravděpodobně souvisí a detektivové Bud White (Russell Crowe), Jack Vincennes (Kevin Spacey) a Ed Exley (Guy Pearce) se snaží tomuto komplikovanému případovému propletenci dostat na kobylku. Profesní i osobní motivace každého z nich se výrazně odlišují, všichni se do vyšetřování ale zapletou způsobem, kdy už není cesty zpět. Navíc zjistí, že do případů jsou zapleteni policisté z vyšších míst a celé vyšetřování tak vstoupí do velice nebezpečných vod.
Bonusy:

Film je distribuován bez bonusů.

Zvuk: česky DD 2.0, anglicky DD 5.1

Titulky: české, anglické

Obraz: 16:9, 2,35:1
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 18. dubna 2012.
Originální trailer filmu L.A. - Přísně tajné

DVD obal filmu Všichni prezidentovi muži Všichni prezidentovi muži (All the President´s Men) (Magic Box)
Do posledního detailu vybroušené politické drama nahlížející na aféru Watergate očima dvou senzacechtivých novinářů - Roberta Woodwarda a Carla Bernsteina. Režisér Alan J. Pakula zvolil naprosto realistickou formu vyprávění s minimální snahou prvoplánově šokovat a je na divákovi, k jak ucelenému závěru společně s oběma žurnalisty dojde. Stručně řečeno: trpělivý divák bude stejně jako trpělivý novinář po zásluze odměněn. Duo Woodward / Bernstein autenticky ztvárnili Robert Redford a Dustin Hoffman a bez vteřiny odpočinku se obě postavy tvrdou investigativní dřinou dopracují k fakticky pojatému závěru.
Synopse: Během probíhajících voleb v roce 1972 dochází k vloupání do centrály Demokratů. Této události se chytí reportéři Washington Post Robert Woodward (Robert Redford) a Carl Bernstein (Dustin Hoffman), kteří postupně pronikají hluboko ke kořenům aféry známé jako Watergate a odhalí řadu děsivých faktů , které nakonec vedou k potupnému konci prezidentské éry Richarda Nixona.
Bonusy:

Film je distribuován bez bonusů.

Zvuk: česky DD 2.0, anglicky 1.0

Titulky: české, anglické

Obraz: 16:9
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 18. dubna 2012.
Originální trailer filmu Všichni prezidentovi muži

DVD obal filmu Ples upírů Ples upírů (The Fearless Vampire Killers) (Magic Box)
Úsměvná Polanského parodie na transylvánský mýtus a upíří mytologii obecně. Polanski ale nezapomíná ani na strašidelnou atmosféru a s lehkostí sobě vlastní dle potřeby přepíná mezi "hororem" a komedií. V některých momentech dokonce balancuje na hraně grotesky. Ústřední tandem upírobijců, kde si režisér střihl postavu vyklepaného joudy Alfreda, funguje v zábavné symbióze a svérázní karpatští vesničané, řádně nechutný hrbáč nebo uhrančivá Sharon Tate, jsou pak jen přidanou hodnotou této upíří trvalky.
Synopse: Slavný profesor Abronsius (Jack MacGowran) a jeho přitroublý pomocník Alfred (Roman Polanski) pátrají v zasněžených končinách Transylvánie po stopách upírů. Jejich putování je zavede až na hrad hraběte von Krolocka (Ferdy Mayne), kde naleznou více než sami chtěli.
Bonusy:

Film je distribuován bez bonusů.

Zvuk: anglicky 1.0

Titulky: české, anglické

Obraz: 2,40:1, 16:9
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 18. dubna 2012.
Originální trailer filmu Ples upírů

DVD obal filmu Pomáda Pomáda (Grease) (Magic Box)
Dějově nemá smysl Pomádu řešit, ale jako - a nyní prosím odpusťte použitý výraz - slepenec šťavnatých hudebních čísel podpořený stylovou dobovou atmoškou je bezkonkurenční. Travolta je tanečník i zpěvák par excellence a s Olivií Newton-John vytvořili ikonický pár (minimálně) pro jedno desetiletí.
Synopse: Střední škola Rydell se v padesátých letech opět probouzí do nového školního roku. Místní playboy Danny Zucco (John Travolta) a nová studentka Sandy (Olivia Newton-John) spolu prožili během prázdnin milostný románek. Danny si však při návratu mezi partu kamarádů musí zachovat tvář drsňáka a Sandy ho téměř nepoznává. Danny si najednou uvědomí, že nechce Sandy ztratit, a udělá vše pro to, aby získal její důvěru zpět.
Bonusy:

Film je distribuován bez bonusů.

Zvuk: česky DD 2.0, anglicky DD 5.1, maďarsky DD 1.0, polsky DD 2.0, turecky DD 5.1

Titulky: české, anglické, estonské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, turecké

Obraz: 16:9
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 18. dubna 2012.
Originální trailer filmu Pomáda

DVD obal filmu Město andělů Město andělů (City of Angels) (Magic Box)
Dojem neotřelého zpracování romantického příběhu ve vás zůstane zejména díky Bradu Silberlingovi, který především v první půli vybuduje andělsky snovou atmosféru (podmanivá kamera, pro jeho snímky tak typická) a přesně využívá Cageovu minimalistickou hereckou polohu, která jde Nicovi na jedničku a jeho postavě sedne na míru. Ve druhé půli se příběh protřepe ve stylu hollywoodsky "procítěné" romantiky, a přestože je závěr zbytečně na sílu, celkově pozitivní zážitek, který si z Města andělů odnesete, to otupí jen zčásti.
Synopse: Anděl Seth (Nicolas Cage) při svých meditativních pochůzkách světem lidí již delší dobu pozoruje lékařku Maggie (Meg Ryan), do které se zamiluje. Maggie si po ztrátě jednoho z pacientů prochází psychicky náročným obdobím a zjevení Setha je pro ni ještě více matoucí. Světlo do celé situace vnese pacient Nathaniel Messinger (Dennis Franz), který také býval andělem, ale láska milované ženy ho dokázala vrátit zpět mezi lidi z masa a kostí. Sethova láska a touha po Maggie může být naplněna jen ve chvíli, pokud bude Maggie jeho city opětovat.
Bonusy:

Film je distribuován bez bonusů.

Zvuk: česky DD 2.0, anglicky DD 5.1

Titulky: české, anglické

Obraz: 2,40:1, 16:9
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 18. dubna 2012.
Originální trailer filmu Město andělů

DVD obal filmu Návrat do divočiny 3D Návrat do divočiny 3D (IMAX: Born to be Wild) (Magic Box)
Z obrazového hlediska pro IMAX již zažitá vysoká kvalita, pokud ovšem hltáte dokumenty především kvůli návalu téma prohlubujících informací u Návratu do divočiny spláčete nad výdělkem. K opakovanému zkouknutí potom může diváka svést snad jen 3D projekce, ale vzhledem k tomu, že se tady bavíme o verzi pro DVD...
Synopse: Ponořte se do obdivuhodné práce dvou dvou oddaných žen, primátoložky Biruté Mary Galdikas, která založila školku pro opuštěné orangutany na Borneu, a Daphne M. Sheldrick, která vybudovala sloní školu v Keni.
Bonusy:

Film je distribuován bez bonusů.

Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1, rusky DD 5.1, španělsky (Kastilie) DD 5.1

Titulky: české, anglické pro neslyšící, hebrejské, norské, polské, portugalské, rumunské, ruské, španělské (Kastilie), švédské, turecké, ukrajinské

Obraz: 16:9
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 18. dubna 2012.
Originální trailer filmu Návrat do divočiny 3D

DVD obal filmu Vendeta Vendeta (Bontonfilm)
Nejen na české poměry povedená thrillerová záležitost pod taktovkou debutujícího Miroslava Ondruše, který se sice vydatně opřel o hereckou kvalitu, naštěstí ani on sám ale nezapomněl přispět svou trochou do mlýna.
Synopse: Bezvládně ležícího muže (Ondřej Vetchý) nalezne v lese místní správce (Oldřich Kaiser). Muž je celý od krve. Nic si ovšem nepamatuje a z lesa utíká. Správci to nedá a vydává se za neznámým mužem, přičemž následně zjišťuje, že muž je zapleten do nebezpečné hry, ve které se točí nejen velké peníze a zkorumpovaní poldové.
Bonusy:

Film je distribuován bez bonusů.

Zvuk: český DD 5.1

Titulky: nejsou

Obraz: 16:9
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 18. dubna 2012.
Český trailer filmu Vendeta

DVD obal filmu Ptáci v trní - Ztracené roky Ptáci v trní: Léta odloučení (Thornbirds: Missing Years) (Magic Box)
Naše babičky by si určitě nad osudy arcibiskupa Chamberlaina hluboce poplakaly. My, jakožto cynismem infikovaná generace, otevíráme této přeslazené, plytké a citově povrchní podívané bránu do romantického pekla, jehož nekonečno je stejně definitivní jako stopáž této infernálně nudné limonády.
Synopse: Píše se rok 1942 a otec Ralph (Richard Chamberlain) se vrací do Austrálie na farmu Drogheda, kde potkává svou životní lásku Maggie (Amanda Donohoe), která již opět žije se svým manželem. Ten ji ovšem velice brzy znovu opouští a navíc s sebou bere jejich syna Danea. Meggie se odvolává k soudu, který rozhodne, s kým bude Dane vyrůstat, a zároveň načrtne velké tajemství, které Maggie skrývá.
Bonusy:

Film je distribuován bez bonusů.

Zvuk: česky 1.0, anglicky DD 2.0

Titulky: české, anglické

Obraz: 4:3
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 18. dubna 2012.

Chcete vědět, jaké další DVD dorazí do tuzemských obchodů? Podívejte se na kompletní seznam chystaných titulů v našem DVD kalendáři.

ANKETA

Na který DVD titul se nejvíce těšíte v 16. týdnu roku 2012?













Podívat se na výsledky



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel Andre Braugher (13.12.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel Bill Butler (07.04.2023 05:59 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 1. část (18.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Teaser: Grease: Rise of the Pink Ladies (11.01.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2022 opustily (26.12.2022 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Zemřela Olivia Newton-John (08.08.2022 22:57 v Novinky | Zprávy)
- Stroj času: Pavučina snů - film, který nikoho nepotěšil (30.01.2022 10:30 v Recenze | Stroj času)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2021 opustily (22.12.2021 16:00 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel herec Ned Beatty (14.06.2021 09:43 v Novinky | Zprávy)
- Téma: TOP 15: Herci s nejvíce Zlatými malinami (06.03.2021 10:30 v Články | Žebříčky)
- Zemřel herec Hal Holbrook (02.02.2021 08:51 v Novinky | Zprávy)
- Prequel Pomády získal režiséra (20.07.2020 19:22 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: Kina jsou opět v provozu (19.05.2020 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 10: Nicolas Cage (09.01.2020 08:30 v Články | Publicistika)
- Top 10: komerčně nejúspěšnější filmy 70. let (07.12.2019 10:00 v Články | Publicistika)
- Téma: Top 10: James Woods (20.04.2019 12:00 v Články | Publicistika)
- Pomáda dostane prequel (10.04.2019 08:49 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu