Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
DVD tipy: 15. týden

DVD tipy: 15. týden

Vydáno: 08.04.2012 11:26 v sekci Radar | BD a DVD tipy - Zbyněk Slívka | foto: Image Entertainment

Také v DVD novinkách si Láska nebeská užívá neotřesitelné postavení, přičemž ji taktně dýchá na záda Belmondův Profesionál a úvodní pětidílná jednohubka z psychologického seriálu Terapie, která přestože není původní, výrazně přiživuje skomírající plamínek české seriálové produkce.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
DVD obal filmu Láska nebeská Láska nebeská (Love Actually) (Magic Box)
Richard Curtis je mistr britské romantické komedie a s téměř nekonečným zástupem hereckých mágů dokáže diváka naprosto pohltit kouzelným humorem se špetkou smutku a živelné dávky životního optimismu. Z Lásky nebeské od úvodního prologu tryská gejzír emocí, jejichž epicentrem je láska, a všechny postavy ji ze svého unikátního úhlu pohledu beze zbytku poznají. Dokonalý snímek pro dobrou náladu, který ve vánočním programu nového tisíciletí definitivně musí nahradit jinou tradiční pohádku - Mrazíka.
Synopse: Vánoce byly vždy nejen svátkem klidu a míru, ale také lásky. A čím rychleji se blíží datum Štědrého dne, tím více jsou hrdinové této romantické mozaiky vtahováni do víru zamilovanosti, a je jedno, jestli jde o čerstvě zamilovaného ministerského předsedu, před nepovedeným vztahem unikajícího spisovatele, nebo řádně cynického rockera. Nejen oni poznají nevyzpytatelnost lásky v mnoha podobách na vlastní kůži.
Bonusy:
  • Vynechané scény,
  • Hudba Lásky nebeské,
  • Kelly Clarkson "The Trouble With Love Is" videoklip,
  • Billy Mack "Christmas Is All Around" videoklip,
  • Vypravěči.
  • 
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 11. dubna 2012.
    Originální trailer filmu Láska nebeská

    DVD obal filmu Profesionál Profesionál (Le Professionnel) (Magic Box)
    Jean-Paul Belmondo téměř výhradně ve vážné poloze v příběhu pomsty, který díky dalšímu brilantnímu Morriconeho motivu šplhá v pomyslném žebříčku tragické osudovosti na absolutní vrchol. Belmondo by mohl z úst pronášet sebeúsměvnější moudra, a přesto byste mu to zbaštili i s navijákem, a když se k jeho charismatické auře připojí se svou "trochou" do mlýna další herecká legenda Robert Hossein, zážitek z této poetické a v základu prosté kriminálky rozhodně stojí za zopakování.
    Synopse: Francouzský tajný agent, Josselin "Josse" Beaumont (Jean-Paul Belmondo) je poslán na misi, jejímž cílem je odstranění afrického diktátora Njaly. Situace se ovšem nečekaně obrátí, diktátorova smrt již není žádoucí a Francie dává od Beaumonta ruce pryč. Beaumont je zajat a odsouzen. Po dvou letech se mu podaří z drsného afrického vězení uniknout a jeho touha po pomstě je neukojitelná.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, francouzsky DD 2.0
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 11. dubna 2012.
    Klip z filmu Profesionál

    DVD obal filmu Mandolína kapitána Corelliho Mandolína kapitána Corelliho (Captain's Corelli Mandolin) (Magic Box)
    V Mandolíně kapitána Correliho je válka, o které slyšeli obyvatelé Kefallénie doposud jen z vyprávění, všeobjímající kulisou pro milostné vzplanutí mezi vesnickou dívkou s neodolatelným půvabem Penélope Cruz a Nicolasem Cagem v roli kapitána Corelliho. John Madden věnuje zmíněné love story prakticky celou stopáž, a přestože to mezi Penélope a Nicolasem jiskří, jejich sblížení nepůsobí věrohodně a mnohem organičtějším dojmem v konečném důsledku atakují divákovy smysly postavy Johna Hurta nebo Christiana Balea. Postupná proměna ostrovní idylky v další válkou zdevastovanou pustinu se také nedá označit za zvládnutou, natož plynulou, a když přičteme obligátní happy end, začínáme balancovat na hraně průměrného hodnocení, a to je v souvislosti se silným potenciálem námětu hluboké zklamání.
    Synopse: Řecký ostrov Kefallénie je vřavou druhé světové války prakticky nedotčen a přes vylodění okupačních jednotek italských vojáků se pro místní obyvatele téměř nic nemění. Italský důstojník, kapitán Antonio Corelli (Nicolas Cage) je ihned po příjezdu očividně okouzlen půvabem místní dívky Pelagie (Penélope Cruz) a díky svému nezkrotnému italskému naturelu postupně v mladé Pelagii probudí sympatie. Pelagia je ale zasnoubena s místním rybářem Mandrasem (Christian Bale), který odešel bojovat k partyzánům. Ani to však nezabrání citovému vzplanutí mezi půvabnou Pelagiou a vášnivým Antoniem.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 11. dubna 2012.
    Originální trailer filmu Mandolína kapitána Corelliho

    DVD obal filmu Terapie Terapie 1. série - disk 1 (Magic Box)
    Terapie sice velice věrně kopíruje americký originál V odborné péči, přesto si mezi čtyřmi stěnami Rodenovy terapeutické kanceláře (popřípadě bytu jeho kolegyně) udržuje kouzlo originálu a vynikající Karel Roden operuje v komorní atmosféře jednotlivých sezení se svými pacienty s potřebnou psychologickou hloubkou, takže se nelze netěšit na každou další epizodu. Koncepce seriálu je bez potřeby lichotit za jedna.
    Synopse: Terapeut Marek (Karel Roden) se musí v rámci své profese vypořádávat nejen se složitými problémy svých pacientů, ale také se svými pochybnostmi a pocity, které v něm nezadržitelně kulminují.
    Bonusy:
    
Seriál je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1
    
Titulky: české pro neslyšící, anglické
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 99 Kč. V obchodech od 11. dubna 2012.
    Český trailer seriálu Terapie

    DVD obal filmu Cartouche Cartouche (Magic Box)
    Historické dobrodružství socialisticky orientovaného francouzského Jánošíka Cartouche je plné "moudrých" frází, které Belmondo pronáší velice přesvědčivě, ale ani jeho charisma rebela vás neodradí se alespoň jednou škodolibě nepousmát. Na koleně napsaný scénář nahání postavy z jedné šarvátky do druhé a s logikou si hlavu dvakrát neláme. Celé Cartouchovo dobrodružství postrádá výraznější emoci, která by diváka vtáhla do děje, a defacto nemáme důvod tomuto zbojníkovi fandit (levicově orientovaní diváci to mohou vnímat jinak :-)). Zmíněné tvůrčí kotrmelce nedokáže zakrýt ani pevně sešněrovaný dekolt Claudie Cardinale, před kterým dá Belmondo nakonec stejně přednost jiné dámě.
    Synopse: Poetický příběh miláčka pařížského lidu, zbojníka jménem Cartouche (Jean-Paul Belmondo), který bohatým s oblibou bral, chudým sem tam něco dal, společně se svými druhy si velkoryse užíval a ženy bezmezně miloval.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, francouzsky DD 2.0
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 11. dubna 2012.
    Originální trailer filmu Cartouche

    DVD obal filmu Arthur a Minimojové Arthur 1 - 3, 3 DVD (Magic Box)
    Arthur a Minimojové (Arthur et les Minimoys)
    I Luc Besson se ocitl v tvůrčí fázi á la Robert Rodriguez (nuda jménem Spy Kids) věnované malým capartům a v prvním díle své trilogie o Arthurovi předvádí velice hravou podívanou, která se na první pohled odliší od zaoceánské animované "pásovky", a to nejen díky tomu, že kombinuje animaci s živými herci. Nenucený a místy dospělejší humor s několika odvážnými narážkami funguje v kombinaci s rychle odsýpajícím scénářem ke spokojenosti diváka a díky rozumné stopáži film prosviští bez zbytečného zdržování s pečetí kvalitního průměru cílem.
    Synopse: Arthur (Freddie Highmore) je doslova fascinován kouzelnými příběhy svého dědečka, který před lety záhadně zmizel. Arthura vychovává jeho babička (Mia Farrow), která ovšem musí řešit složitou finanční situaci, kvůli níž mohou přijít o střechu nad hlavou. Arthur proto využije jedinou možnost a vydá se prostřednictvím návodu z dědečkovy knihy do Země Minimojů, kde dědeček ukryl svůj poklad.
    Originální trailer filmu Arthur a Minimojové
    Arthur a Maltazardova pomsta (Arthur et la vengeance de Maltazard)
    Příjemné překvapení, které zavládlo po zhlédnutí prvních Minimojů se nekoná. Vyloženě chatrný děj, humoru jako šafránu a vynalézavost prvního dílu v nedohlednu. Protentokrát Besson zklamal a jakékoliv pozitivní dojmy jen vyvařuje z dozvuků povedené jedničky.
    Synopse: Arthur (Freddie Highmore) převezme chvíli před svým definitivním odjezdem s rodiči vzkaz v podobě zrnka rýže, na kterém je žádost o pomoc. Vrací se proto do kouzelného světa Minimojů v domnění, že jsou jeho přátelé v ohrožení. Za vším ale stojí trpělivě číhající zloduch Maltazard, který má s Arthurem své plány.
    Originální trailer filmu Arthur a Maltazardova pomsta
    Arthur a souboj dvou světů (Arthur et la guerre des deux mondes)
    Po nepovedené dvojce se Luc Besson vrací kvalitou k prvnímu dílu, a přestože pojetím příběhu, humoru a morálního kodexu míří většinu své artilérie na dětské publikum, díky povedeným trikům, dynamicky sestříhané akci a několika vizuálním vychytávkám zaujme i školkou nepovinné. Přesto se nelze zbavit dojmu, že Besson se už léta brodí mělčinou průměrnosti a věnuje svá nejlepší režisérská léta projektům, po kterých dva dny po premiéře neštěkne ani pes.
    Synopse: Lstivému Maltazardovi se podařilo proniknout do světa lidí a začíná ihned realizovat svůj ďábelský plán, kterým je ovládnutí lidského světa pomocí vlastní armády obřích seidů. Bude to mít ale určitě jeden háček. Své zbraně totiž nesložil Arthur (Freddie Highmore), který je sice prozatím uvězněn ve světě Minimojů, ale společně se svými přáteli udělá vše pro to, aby zlomyslného Maltazarda zastavil.
    Český trailer filmu Arthur a souboj dvou světů
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 299 Kč. V obchodech od 11. dubna 2012.

    DVD obal filmu Alvin a Chipmunkové 3 Alvin a Chipmunkové 3 (Alvin And The Chipmunks: Chip - Wrecked) (Bontonfilm)
    Do třetice beze změny, jen lokace nám výrazně zatraktivněly a tři malí chlupáči už natvrdo flirtují s uvrtěnými Chipettkami, které se představily již v předešlém dílu. Alvin a Chipmunkové 3 je sice nejméně zábavný film z celé trilogie, stále se ale bezpečně drží v poklidných vodách koukatelného, rodinného průměru.
    Synopse: Chipmunkové a Chipettky tentokrát na jedné lodi, a to doslova, jelikož si s Davem (Jason Lee) vyrazili na luxusní zaoceánské jachtě. Naši malí nezbedové si ale nedají pokoj ani tady a rozpoutají svou, nám dobře známou spoušť vylomenin, v jejichž důsledku jde přepychové plavidlo ke dnu. Všichni se proto ocitají na opuštěném ostrově a jejich dobrodružství je, i díky rafinovanému převleku zloducha Iana (David Cross), teprve na začátku.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: český DD 5.1, anglický DD 5.1, maďarské DD 5.1, srbské DD 5.1, slovinské DD 5.1, turecké DD 5.1
    
Titulky: české, anglické, arabské, chorvatské, řecké, hebrejské, maďarské, portugalské, rumunské, srbské, slovinské, turecké
    
Obraz: 16:9, 1.85:1
    Doporučená cena: 299 Kč. V obchodech od 11. dubna 2012.
    Originální trailer filmu Alvin a Chipmunkové 3

    Chcete vědět, jaké další DVD dorazí do tuzemských obchodů? Podívejte se na kompletní seznam chystaných titulů v našem DVD kalendáři.

    ANKETA

    Na který DVD titul se nejvíce těšíte v 15. týdnu roku 2012?












    Podívat se na výsledky



    NÁZORY

    Vložit názor

    Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

    Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

    Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
    Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Kinopremiéry: 13. týden
    Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
    Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
    0
    Top 20 ČR: 12. týden
    Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
    Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
    0
    Box office: 12. víkend
    Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
    Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
    0
    TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
    TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
    Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
    0
    Kinopremiéry: 12. týden
    Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
    Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
    0
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Top 20 ČR: Wonka ovládl kina (19.12.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
    - Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
    - Téma: 10+1 zahraničních vánočních klasik, které musíte do Vánoc vidět (04.12.2022 12:30 v Články | Publicistika)
    - Zemřela herečka Irene Papas (14.09.2022 14:43 v Novinky | Zprávy)
    - Kinopremiéry: Prokletí tygři bojují na planetě Praha o střídavku (03.08.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
    - Téma: Pět vánočních novinek na streamu a v kině, které byste si letos neměli nechat ujít (02.12.2021 07:30 v Články | Publicistika)
    - Horory, pohádky, sci-fi! Září bude na streamovacích službách pestrobarevné jako podzimní listí. (09.09.2021 07:30 v Radar)
    - Zemřel Jean-Paul Belmondo (06.09.2021 16:58 v Novinky | Zprávy)
    - TV tipy: Raubíř Ralf se v domě ztracených duší objevil na špatné straně, kde prožil zoufalství a získal naději (02.04.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
    - Zemřel Robert Hossein (31.12.2020 18:40 v Novinky | Zprávy)
    - Nejvýraznější vánoční filmy od roku 2010 (19.12.2020 11:30 v Články)
    - HBO Europe připravuje špionážní drama Bez vědomí (08.07.2018 20:12 v Novinky | Zprávy)
    - TV tipy: Stárnoucí stážista prochází na letišti zkouškou cti (11.05.2018 07:30 v Radar | TV tipy)
    - Dabing Street nabírá na síle, sází na skvělé obsazení (27.01.2018 15:30 v Články | Televize)
    - Zemřel francouzský herec Jean Rochefort (09.10.2017 20:13 v Novinky | Zprávy)
    - Láska nebeská: čeká nás krátkometrážní pokračování (16.02.2017 09:25 v Novinky | Zprávy)
    - TV tipy: Mladý Boháček řeší na vlnách podivna následky lásky (09.09.2016 07:30 v Radar | TV tipy)
    - Recenze: Svátek matek je utahané a mdlé nic (20.05.2016 17:30 v Recenze | Premiéry)
    - Ivan Zachariáš natočí pro HBO Europe drama Pustina (09.11.2015 14:00 v Novinky | Zprávy)
    - Vladimír Michálek natáčí pro HBO novou kriminální sérii (03.03.2015 12:43 v Novinky | Zprávy)

    PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

    Duna: Část druhá
    8/10

    Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

    AKTUÁLNĚ V KINECH

    Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

    TV TIPY

    NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

    NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

    NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    filmserver.cz - o filmech víme vše
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu