Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 13. týden

Kinopremiéry: 13. týden

Vydáno: 29.03.2012 07:48 v sekci Radar | Kinopremiéry - Daniel Patras | foto: Bontonfilm

Desítkové hodnocení, těžký osud dvanáctiletých chlapců, ztráta paměti, Perseus, rakovina, fotbal. To vše se dá najít ve 13. týdnu letošních kinopremiér. Hlavním tahákem je určitě Hněv Titánů a Okresní přebor. Jsou tu však i větší perly.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Důležité filmové události se nám tentokrát pěkně nahromadily - kromě návratu Persea a rozlučky Pepika Hnátka do kin míří také historicky druhý snímek, který na filmserveru.cz získal absolutní hodnocení. Konečná uprostřed cesty jistě není filmem pro každého. Cílový divák v něm ovšem nalezne tolik emocí, kolik nenajde v deseti titulech dohromady. Na opačné straně spektra stojí Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka, snímek podle populárního seriálu, který neurazí a získává víceméně příznivé recenze.
Opomenout samozřejmě nesmíme ani Hněv Titánů. Ano, Sam Worthington se vrací, aby dal opět na budku nějakým těm antickým příšerám. A jak se u pokračování sluší, budou ještě daleko mocnější než nějaký Kraken. Poslední náš tip pomrkává po romantických duších, je však nutné počítat s tím, že příběh filmu Navždy spolu bychom s našimi drahými polovičkami asi prožít nechtěli.
Silnou premiérovou čtyřku pak doplňují česko-slovinské drama Příliš mladá noc a snímek z francouzsko-italsko-belgické koprodukce Kluk na kole.
Konečná uprostřed cesty (Halt auf freier Strecke) (Cinemart)
Ústředním tématem německo-francouzského snímku je smrt. Respektive její očekávání. Simone a Frank mají šťastný život se dvěma dětmi. Vše se změní krátce po nastěhování se do nového bytu. Tehdy se Frank rodině svěří o své rakovině v pokročilém stádiu. Na samotnou rodinu má zpráva zdrcující vliv, který se nutně projeví na změně chování jednotlivých členů, proměně životních hodnot i vztahu rodiny k otci. Střídmě natočený snímek přináší nevšední pohled na tabuizovanou problematiku smrti a umírání. Divák se však na pozadí poměrně podrobného průběhu rakoviny dočká i některých odlehčenějších momentů.
Hodnocení: 10/10 (recenze | profil filmu).

Anglický trailer filmu Konečná uprostřed cesty

Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka) (Bontonfilm)
Filmové zpracování oblíbeného seriálu se zabývá Josefem Hnátkou. Mužem, který se v seriálu objevil jen jako popel, který se rozprášil na hřišti. Přesto se jedná o legendární seriálovou postavu. Trenéra s licencí. Příběh se vrací do minulosti, kdy Pepa Hnátek (Miroslav Krobot) svádí na pokraji svého života boj se zákeřnou chorobou. Jedna nemoc je u něj však ještě silnější, a tou je posedlost fotbalem. Ta je tak obrovská, že pro Pepu Hnátka není nic jiného podstatné, dokonce ani vlastní přežití.
Hodnocení: 4/10 (recenze | profil filmu).

Český trailer filmu Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka

Hněv Titánů (Wrath Of The Titans) (Warner Bros)
Kdo by snad čekal, že po nepovedném remaku Souboj titánů skončí jakékoliv pokusy o zfilmování dalších příběhů hrdiny Persea na černé listině, ten se šeredně spletl. Dobrá zpráva však je, že pokračování Hněv Titánů vykazuje o něco lepší kvality, než jednička. Sam Worthington si coby Persus užívá zaslouženého válečného odpočinku a živí se jako rybář. Mezitím se ovšem rozpoutává ohromující spor. Boj o moc proti sobě svádí nikdo jiný než Titáni v čele s pánem času Kronosem a olympští bohové v čele s Diem. Druhý jmenovaný ve válce prohrává. Jeho soukmenovci Áres a Hádes se spojí s titány a Dia zajmou. Perseus jakožto polobůh a Diův syn v jednom tak musí opět vzít spravedlnost do svých rukou a živoucí peklo, které na zemi propuklo, vrátit opět do správných kolejí.
Hodnocení: 6/10 (recenze | profil filmu).

Český trailer filmu Hněv Titánů

Navždy spolu (The Vow) (Falcon)
Je to něco, co si snad nedovede představit žádný zamilovaný pár. O to hůře, že se jedná o příběh podle skutečné události. Paige (Rachel McAdams) a Leo (Channing Tatum) se nedávno vzali a jejich vztah funguje přímo ukázkově. Jenže cesta je zavedla i na osudnou světelnou křižovatku. Dopravní nehodu, při níž náklaďák narazil v plné rychlosti do jejich auta, přečkal Leo celkem bez potíží. Paige však upadla do kómatu. Po probuzení se v mysli vrátila o pět let nazpět. Ve svých vzpomínkách stále chodí se svým bývalým snoubencem a Lea vůbec nezná. Pro něj tak nastává nezáviděníhodný úkol. Dosáhnout toho, aby se do něj Paige zamilovala znovu. Už se to jednou povedlo, takže by to přeci nemělo být tak těžké, ne?
Hodnocení: 5/10 (recenze | profil filmu).

Český trailer filmu Navždy spolu

Kluk na kole (Le Gamin au vélo) (Artcam)
Dvanáctiletý Cyril má poněkud smůlu. Jeho otec Guy je slaboch a nedokáže být ani trochu otcem. Dokonce mu ani není schopen říct, že na otcovskou roli nestačí. Svého syna zkrátka opustí a nechá ho napospas osudu. Tedy, je od té dobroty, že ho pošle alespoň do dětského domova. Cyril však stále touží po návratu k otci, ačkoliv ten o to vůbec nestojí. Časem se mu podaří alespoň opustit brány dětského domova, když nalezne kadeřnici Samanthu, jež se ho ujme na víkendy. Avšak pro obyčejného kluka Cyrila je to náhrada, která může fungovat pouze dočasně.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).

Český trailer filmu Kluk na kole

Příliš mladá noc (Příliš mladá noc) (Cinemart)
Dvojice dvanáctiletých chlapců se dostane do situace, na kterou by měla mít ještě pár let čas. Je Nový rok a chlapci se octnou v bytě jedné dívky. Je starší než oni, přesto jde však stále o mladou krev. Už jenom to by slibovalo celou řadu pikantností. Jenže tam nejsou sami. Společně s nimi se v bytě nachází ještě dva dospělí muži. Noc postupuje, kluci se v bytě jaksi zapomenou a za čas nabydou celou řadu zkušeností, ať už sociálních, sexuálních, alkoholových či jiných. Policie je už určitě dávno hledá, oni se však mezitím stávají svědky krutých reálií partnerského života.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).

Originální trailer filmu Příliš mladá noc

Chcete vědět, jaké další filmy dorazí do tuzemských kinosálů? Podívejte se na desítky dostupných českých trailerů na našem oficiálním YouTube kanálu.

ANKETA

Na který film se nejvíce těšite do kina ve 13. týdnu roku 2012?










Podívat se na výsledky



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Zemřel Norbert Lichý (19.01.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Drsnej Shaft a Abraham Lincoln jsou božští kazišuci (27.01.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Navždy spolu pojedeme k moři a bude to jako nikdy (20.02.2015 07:00 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2015, část III. - žánrovky (18.01.2015 17:30 v Články | Publicistika)
- Preview: Želvy Ninja po bayovsku (27.07.2014 19:00 v Radar | Preview)
- Tříska trénuje malé Želvy Ninja v novém teaseru (14.07.2014 12:26 v Novinky | Trailery)
- Festivalové ozvěny: Kdo bude soutěžit o Zlatou palmu v Cannes? (17.04.2014 18:54 v Články | Festivaly)
- První teaser: Dwayne Johnson jako legendární Hercules (25.03.2014 17:19 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Robin Hood, evropská dramata i Resident Evil (13.09.2013 09:00 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Alenka v říši terminátorů (06.09.2013 07:00 v Radar | TV tipy)
- Nový trailer na Percyho Jacksona ukazuje celý film (27.06.2013 17:00 v Novinky | Trailery)
- Český lev 2012: nejlepší film roku je Ve stínu (03.03.2013 09:55 v Novinky | Zprávy)
- Český lev 2012: nominacím vévodí Čtyři slunce (03.02.2013 17:54 v Novinky | Zprávy)
- Festivalové ozvěny: 5. týden (30.01.2013 06:00 v Články | Festivaly)
- Ondříčkovo Ve stínu ovládlo Ceny české filmové kritiky (28.01.2013 18:34 v Novinky | Zprávy)
- První nominace na letošního Českého lva byly ohlášeny (24.01.2013 15:06 v Novinky | Zprávy)
- Box office: Jaký byl rekordní rok 2012 (23.01.2013 18:59 v Komentáře | Box office)
- Rosamund Pike se přidává k The World's End (14.08.2012 17:34 v Novinky | Zprávy)
- DVD tipy: 31. týden (30.07.2012 19:00 v Radar | BD a DVD tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu