Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
DVD tipy: 12. týden

DVD tipy: 12. týden

Vydáno: 18.03.2012 18:20 v sekci Radar | BD a DVD tipy - Zbyněk Slívka | foto: Falcon

V DVD programu pro příští týden zaujímá dominantní postavení animovaná perla Tintinova dobrodružství. Těsně za Tintinem již šlehají plameny z katastrofického majstrštyku Skleněné peklo a své romantické polínko do ohně přihodí vydařené drama Poslední čas na lásku.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
DVD obal filmu Tintinova dobrodružství Tintinova dobrodružství (Adventures of Tintin: The Secret of Unicorn) (Bontonfilm)
Hravost Spielbergovi za kamerou a Jacksonovi na producentské židli nechybí a díky fantastické animační technologii v rukou mágů z WETA Digital si Steveova virtuální kamera po place poletuje v těch nejkrkolomnějších náklonech a piruetách a akční scény, které jsou vrcholem tohoto dobrodružství, naplno ukazují potenciál nové techniky. Dobově a po vzoru předlohy stylizovaný vizuál je opravdu neprůstřelný a humorný nadhled některých scén připomene zlaté časy archeologa Jonese. Jelikož se vtípky popletených detektivů, Thomsona a Thompsona, scenáristům vůbec nepovedly, humor na svých bedrech nese hlasově výrazný Andy Serkis, jehož kapitán Haddock překvapivě často zastiňuje nevýraznou postavu Tintina (a Jamie Bell za to nemůže), kterému je protivníkem stejně matný záporák Rackham aka Sakharine (hlasově neviditelný Craig). Přes zmíněná selhání, by pokračování stálo za hřích.
Synopse: Dobrodružství zvídavého reportéra Tintina (Jamie Bell) a jeho věrného psíka Filuty začíná ve chvíli, kdy se mu dostane do rukou model lodi, který má v sobě uschovánu jednu z šifer, které vedou k vraku lodi, na níž se nachází ohromné bohatství. Tintin ale není jediný, kdo se snaží přijít pokladu na kobylku a společně s Filutou a s mořským vlkem kapitánem Haddockem (Andy Serkis) dělají vše pro to, aby se poklad nedostal do rukou padoucha Sacharina (Daniel Craig), která má v rukávu zlomyslný plán.
Bonusy:
  • Tintinovo putování,
  • Tintinův svět,
  • Kdo je kdo v Tintinovi,
  • Filuta: Od začátku do konce,
  • Tintin: Hudba.
  • 
Zvuk: český 5.1, anglický 5.1, maďarský 5.1, polský Surround, bulharský 5.1, slovenský 5.1
    
Titulky: české, slovenské, anglické, bulharské, maďarské, polské
    
Obraz: 16:9, 2.35:1
    Doporučená cena: 299 Kč. V obchodech od 21. března 2012.
    Český trailer filmu Tintinova dobrodružství

    DVD obal filmu Skleněné peklo Skleněné peklo (The Towering Inferno) (Magic Box)
    Historický pilíř katastrofického žánru, kterému nechybí umně gradované napětí, luxusní herecké obsazení a plnokrevný scénář, díky čemuž si téměř tříhodinové drama užijete bez bolestivých popálenin, přestože plameny jednotlivých scén si kaskadéři pamatují (pokud jsou ještě naživu) dodnes.
    Synopse: V San Franciscu právě probíhá slavnostní otevření největšího mrakodrapu na světě a v jeho 135. patře je v plném proudu oficiální otevírací večírek pro místní smetánku. Fantastickou náladu hostů mírně znejistí zpráva o požáru v budově, kterému zpočátku nikdo z hostitelů nepřikládá adekvátní pozornost. Oheň se ovšem vymkne kontrole a ani neutuchající snaha kompletního hasičského sboru nedokáže rozšiřující se ohnisko požáru zastavit. Uvolněná oslava o několik desítek pater výše se díky tomu promění v urputný boj o holý život.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 2.0, anglicky DD 2.0
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 21. března 2012.
    Originální trailer filmu Skleněné peklo

    DVD obal filmu Poslední čas na lásku Poslední čas na lásku (Last Chance Harvey) (Magic Box)
    Vše vystihující název snímku (výjimečně i v českém překladu) dává najevo, že někomu tady ujíždí onen pověstný vlak. Tragikomická nálada této meditace nad myšlenkou, že zůstat v životě sám, nechce asi nikdo z nás, funguje především díky v kontextu scénáře nezastavitelně stárnoucí dvojici Dustin Hoffman a Emma Thompson a svou roli sehrává příjemně komorní pojetí režiséra Hopkinse, který prostě nechává herce hrát. Přestože nejde o objevný snímek, řadě z vás možná dodá naději a potřebný nadhled.
    Synopse: Hudební skladatel reklamních jinglů Harvey Shine (Dustin Hoffman) odlétá přes neutěšenou situaci v práci do Londýna, kde se má vdávat jeho jediná dcera. Na místě zjistí, že dceru nepovede k oltáři on, nýbrž její otčím a rozhodne se vrátit ještě před večerní hostinou. Po příjezdu na letiště si zajde na chvíli vyčistit hlavu do blízkého baru a dá se do řeči s letištní zaměstnankyní Kate (Emma Thompson), která také zrovna neprožívá nejšťastnější dny svého života. Jejich náladové souznění nakonec oba zavede zpět na svatbu Harveyho dcery, kde zesílí postupně vznikající pouto mezi Harveym a Kate.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 2.0
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 99 Kč. V obchodech od 21. března 2012.
    Originální trailer filmu Poslední čas na lásku

    DVD obal filmu Želvy Ninja Želvy Ninja (TMNT) (Magic Box)
    Pokud jste zažili úspěch animovaného seriálu Želvy Ninja z počátku devadesátých let jako děti, užijete si jejich trojrozměrnou reinkarnaci s patřičnou dávkou nostalgie. Film se nesnaží konkurovat áčkovým hitům současnosti, přesto svým vizuálním ztvárněním neurazí a například vynalézavě natočené akční scény dávají akrobaticky nadaným želvím bojovníkům doslova křídla. Ta jim sice přistřihává celkově méně třaskavá první polovina a diskutabilní úroveň některých vtípků, pořád ale jde o chutnou, nazelenalou jednohubku.
    Synopse: Životy čtyř želvích bojovníků za spravedlnost se již delší dobu neubírají stejným směrem. Leonardo odešel na pokyn mistra Třísky podstoupit náročný trénink do Střední Ameriky a Michelangelo s Donatellem si rozjeli každý svůj vlastní byznys. Jediný Raphael se prohání po nocích ulicemi jako mstitel Nightwatcher a snaží se konat dobro. Invaze armády starobylých stvůr je ovšem nad jeho síly, a proto se i díky úsilí hbité reportérky April spojí želví ninjové opět v jeden tým.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 99 Kč. V obchodech od 21. března 2012.
    Originální trailer filmu Želvy Ninja

    DVD obal filmu Moje krásná učitelka Moje krásná učitelka (Larry Crowne) (Magic Box)
    Tom Hanks si opakovaně potvrdil, že by se měl držet především herecké řehole a už vůbec se nepouštět do psaní scénářů. Právě ten selhává v rovině uvěřitelnosti a do očí bijící naivitou bolestivým způsobem podráží nohy jinak vcelku sympatické dvojici, ve které hraje Hanks (pohled typu - spolkl jsem kyselou okurku - uvidíte velice často) nezvykle druhé housle. Vrásky, které při sledování postupně nastřádáte vám alespoň zčásti vyhladí postava přednášejícího doktora ekonomie, které dodal George Takei na miniaturní ploše takřka démonický rozměr.
    Synopse: Larry Crowne (Tom Hanks), přestože patří mezi zodpovědné zaměstnance, dostává kvůli nízké kvalifikaci padáka a rázem se dostává do finančních problémů. To jej donutí zamyslet se nad svým životem, rozhodne se zvýšit pracovní kvalifikaci a vrací se na vysokou školu. Zde získá zpět nejen ztracené sebevědomí, ale zároveň se zamiluje do profesorky Mercedes Tainot (Julia Roberts), která prochází silnou manželskou krizí, a přestože Larrymu zpočátku nedovolí překročit posvátnou hranici mezi studentem a profesorem, Larry ji svým studijním úsilím a osobním kouzlem přiměje změnit názor.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 299 Kč. V obchodech od 2. března 2012.
    Český trailer filmu Moje krásná učitelka

    DVD obal filmu Dvojitý agent Dvojitý agent (The Double) (Bontonfilm)
    Richard Gere a Topher Grace kují pikle v konspiračním thrilleru, který recykluje stokrát viděnou hru na kočku a myš. A když už mu dochází dech, stejně jako matnému Gereovi, pomůže si učebnicově laciným zvratem, jehož důvěryhodnost silně konkuruje "neprůstřelné" kredibilitě českých politiků. Z nudné rutiny diváka alespoň na chvíli vytrhne okatě přehrávající Stephen Moyer, který jako by si na těch pár scén odskočil z natáčení čtvrté série True Blood.
    Synopse: Bývalý agent CIA , Paul Shepherdson (Richard Gere), je povolán zpět do služby poté, kdy je zavražděn americký senátor, jehož vražda má rukopis sovětského nájemného zabijáka známého pod jménem Cassius, kterému šel Shepherdson v období studené války po krku. K případu je přidělen také nadějný absolvent akademie FBI, Ben Geary (Topher Grace), který rozpitval Cassiuse ve své diplomové práci. Shepherdson je přesvědčen, že Cassius je dávno po smrti a jeho spolupráce s Gradym je zpočátku mírně vyhrocená. Čím hlouběji se oba do případu dostávají, tím překvapivější odpovědi nacházejí.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: český 5.1, anglický 5.1
    
Titulky: české, české pro neslyšící
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 21. března 2012.
    Originální trailer filmu Dvojitý agent

    DVD obal filmu Flynn Carsen 3: Jidášův kalich Flynn Carsen 3: Jidášův kalich (The Librarian: The Curse of the Judas Chalice) (Magic Box)
    Krajně fantasmagorická televizní alternativa Indiana Jonese, která se naštěstí nebojí přiznat hluboce béčkové kořeny, díky čemuž si užijete hromadu nelogičností, kterými tvůrci, ač to zní zvláštně, dokáží pobavit a vážnou tvář snímek zjevně odhodil již při prvních kamerových zkouškách. Hlavní postava s tváří Noaha Wyla je navíc vtipálek (místy nevědomě vtipný) bez bázně a hany, kterému nedělá problém tuhle nenáročnou bejkárnu utáhnout.
    Synopse: Nákladně vydražený Filozofův kámen a ztráta přítelkyně donutí Flynna Carsena (Noah Wyle) odjet na dovolenou do New Orleans, kde narazí na půvabnou zpěvačku, ze které se nakonec vyklube upír a zároveň strážce Jidášova kalichu. Flynn se chtě nechtě musí postavit skupině ruských agentů v čele s ministrem obrany Sergeiem Kubichkem, kteří s pomocí profesora Lazla chtějí vzkřísit upíra Vlada společně s armádou nemrtvých.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 2.0
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 99 Kč. V obchodech od 21. března 2012.
    Originální trailer filmu Flynn Carsen 3: Jidášův kalich

    Chcete vědět, jaké další DVD dorazí do tuzemských obchodů? Podívejte se na kompletní seznam chystaných titulů v našem DVD kalendáři.

    ANKETA

    Na který DVD titul se nejvíce těšíte ve 12. týdnu roku 2012?












    Podívat se na výsledky



    NÁZORY

    Vložit názor

    Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

    Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

    Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
    Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Top 20 ČR: 15. týden
    Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
    Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
    0
    Box office: 15. víkend
    Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
    Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
    0
    Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
    Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
    Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
    0
    TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
    TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
    Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
    0
    Kinopremiéry: 15. týden
    Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje V tomto týdnu budou kinaři vyhlížet především premiéru dalších Krotitelů duchů, která by měla do sálů přivést milovníky nostalgie a oblíbené ságy. Zbytek novinek pak zůstává na okraji zájmu a je určen spíš pro klubová... čtěte zde
    Vydáno: 10.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
    0
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Zemřel O. J. Simpson (11.04.2024 19:12 v Novinky | Zprávy)
    - Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 1. část (18.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
    - Zemřel Alan Ladd jr. (03.03.2022 14:46 v Novinky | Zprávy)
    - TV tipy: Svatý Black Panther je iracionální muž (04.06.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
    - TV tipy: Creed, Deadpool a stařík Diego Maradona jsou hoši z Brazílie (30.10.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
    - Za horizontem: Greyhound jako dobrý film selhává (19.07.2020 09:42 v Recenze | Za horizontem)
    - Top 10: komerčně nejúspěšnější filmy 70. let (07.12.2019 10:00 v Články | Publicistika)
    - TV tipy: Tři veteráni Paddington, Babička a mazaný Filip vstupují do nebeské brány (19.04.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
    - Téma: 10 nejlepších rolí: Kurt Russell (17.03.2019 12:00 v Články | Publicistika)
    - Kritika: Ready Player One: Hra začíná - přerušovaná návaznost (08.04.2018 18:33 v Recenze | Premiéry)
    - Recenze: Ready Player One: Hra začíná – „geekařská sci-fi od vedle“ (27.03.2018 09:00 v Recenze | Premiéry)
    - Zemřel herec Robert Vaughn (12.11.2016 10:53 v Novinky | Zprávy)
    - Tom Hanks ve válečném filmu "Greyhound" (12.09.2016 12:00 v Novinky | Zprávy)
    - Peter Jackson natočí zatím neznámý film pro Stevena Spielberga (01.07.2016 16:00 v Novinky | Zprávy)
    - Blu-ray recenze: Most špiónů - neklasická budoucí klasika (16.06.2016 11:53 v Recenze | Blu-ray)
    - TV tipy: Tintin hraje Hunger Games (19.06.2015 07:00 v Radar | TV tipy)
    - Stroj času: katastrofická klasika Zemětřesení (06.06.2015 18:30 v Recenze | Stroj času)
    - Název samostatného filmu Star Wars bude Rogue One (12.03.2015 20:24 v Novinky | Zprávy)
    - Preview: Želvy Ninja po bayovsku (27.07.2014 19:00 v Radar | Preview)
    - Blu-ray recenze: LEGO® příběh - bořit a ničit (23.06.2014 16:00 v Recenze | Blu-ray)

    PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

    Opičí muž
    7/10

    Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

    AKTUÁLNĚ V KINECH

    Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

    TV TIPY

    NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

    NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

    NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    filmserver.cz - o filmech víme vše
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu