Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
DVD tipy: 11. týden

DVD tipy: 11. týden

Vydáno: 11.03.2012 21:58 v sekci Radar | BD a DVD tipy - Zbyněk Slívka | foto: Warner Brothers

Za štědrou lze označit po BD nadílce i nadcházející DVD kolekci. Distributoři s kvalitou rozhodně nešetří, což potvrzují nejen nesmrtelné žánrové klasiky Vymítač ďábla a Pat Garrett a Billy Kid. Fanoušky sérii National Lampoon's pak jistojistě zahřeje premiérové vydání Bláznivé dovolené.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
DVD obal filmu Vymítač ďábla Vymítač ďábla: Původní a prodloužená režisérská verze 2DVD (The Exorcist) (Magic Box)
Údernost atmosféry, kterou je Vymítač ďábla proslulý neztrácí svou intenzitu ani po bezmála čtyřiceti letech. William Friedkin převádí znepokojivý román Williama Petera Blattyho (sám napsal také scénář) na filmová plátna razantním a nekompromisním způsobem, což vedlo k tomu, že diváci v době premiéry si v kinech jen s vypětím všech sil nezakrývali navzájem oči a slabší povahy kolabovaly. Dominantním prvkem je samotná posedlost ďáblem, kterou nám režisér efektně pumpuje do hlavy kromě sugestivní proměny samotné Regan, také "podvědomým" problikáváním ďábelského zjevení. Friedkin přesto dává dostatek prostoru postavám okolo posedlé dívky. Psychická vyčerpanost matky v jedinečném podání Ellen Burstyn a nezlomné odhodlání dvou knězů, Max von Sydowa a Jasona Millera, doplňují do detailu promyšlený účinek tohoto hororového skvostu. The Power of Christ compels you!
Synopse: Úspěšná herečka Chris (Ellen Burstyn) natáčí ve Washingtonu svůj nový film a společně s dcerou Regan (Linda Blair) si báječně užívají jen do doby, než se u Regan začnou projevovat zvláštní symptomy, se kterými si neví rady doktoři, natož samotná Chris. Stav Regan se zhoršuje a zoufalá matka požádá o pomoc otce Damiana Karrase (Jason Miller). Ten při návštěvě posedlé dívky pochopí, že démon v dívce je nad jeho síly a přizve odborníka na exorcismus, otce Merrina (Max von Sydow). Přetěžký boj o život Regan uvězněný v ďáblem posedlém těle tím teprve začíná.
Bonusy:
  • Komentář Williama Friedkina,
  • Filmové upoutávky: Verze, kterou jste ještě neviděli, Náš nejhlubší děs,
  • TV spoty: Nejnapínavější, Nejděsivější, Návraty ,
  • Rádiové spoty: Ďábel sám, Náš nejhlubší děs.
  • Disk 1 - Původní verze s českým audiem
    
Zvuk: česky 1.0, anglicky 5.1
    
Titulky: české, anglické
    
Obraz: 16:9
    Disk 2 - Prodloužená režisérská verze
    
Zvuk: anglicky 5.1
    
Titulky: české, francouzské, italské, španělské, holandské, maďarské, polské, ruské, anglické a německé pro neslyšící
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 14. března 2012.
    Originální trailer filmu Vymítač ďábla

    DVD obal filmu Pianista Pianista (The Pianist) (Magic Box)
    Citlivé téma holokaustu se v povolaných rukou Romana Polanského proměňuje v nesmazatelnou a osudovou výpověď jednotlivce, která se po právu zapsala čitelně do filmových a zároveň oscarových dějin. Polanski volí místy velice naturální formu, která nacistické zlo posouvá za lidskou hranici chápání a téměř zázračné proběhl minovým polem patosu, který přenechává svým kolegům. Adrien Brody z plátna prakticky nesleze a rozhodně zaslouží absolutorium. Velkou výhrou Polanského je casting obecně plný "neznámých" evropských herců, kteří na sebe zbytečně nestrhávají pozornost, tím více vás osudy jejich postav donutí k slzám.
    Synopse: Skutečný příběh Wladyslawa Szpilmana (Adrien Brody) vypráví osudy tohoto talentovaného klavíristy židovského původu, jemuž německá nacistická mašinérie zahubila celou rodinu a sám Szpilman si prošel stejně jako všechny oběti války osobním peklem a jen s vypětím všem sil německou okupaci přežil.
    Bonusy:
  • Příběh přežití: Jak se točil Pianista.
  • 
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 14. března 2012.
    Originální trailer filmu Pianista

    DVD obal filmu Mulholland Drive Mulholland Drive (Magic Box)
    Mistr deziluze a mysteriozna David Lynch dotahuje v Mulholland Drive svůj nezaměnitelný styl do stádia vybroušeného klenotu a divákovi z toho zůstává rozum stát. Lynch je nepředvídatelný vypravěč a díky jako ostatně vždy precizně budované atmosféře (pozvolný průchod kamery šerými chodbami bytu napínal k prasknutí již v Lost Highway) diváka dostane do stádia vrcholného očekávání, aby zničehonic práskl bičem a divák se v moři symbolů, postav nejednoznačných identit a emocí může utopit.
    Synopse: Ve spletitém vyprávění jsme nejdříve svědky nehody, kterou přežije jako jediná Rita (Laura Harring) a silně otřesená se uchýlí do opuštěného apartmá poblíž Sunset Boulevardu. Svou roli v rámci komplikovaného příběhu sehrává režisér Adam Kesher (Justin Theroux), jemuž investoři diktují obsazení hlavní role v jeho novém filmu, což Adam kategoricky odmítá. Brzy je ale přesvědčen o opaku. A do toho přijíždí mladá herečka Betty (Naomi Watts), která se ubytovává ve volném apartmá své tety, kde narazí na dezorientovanou Ritu, s níž začne postupně odhalovat Ritinu skutečnou identitu, původ pětadvaceti tisíc dolarů v Ritině kabelce a účel tajuplné modré skříňky. Komplikované odpovědi, které nacházejí jsou velice znepokojivé.
    Bonusy:
  • Úvod Thierryho Jousseho,
  • V modré krabici,
  • Na cestě do Mulholland Drive,
  • Zpět do Mulholland Drive.
  • 
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 14. března 2012.
    Originální trailer filmu Mulholland Drive

    DVD obal filmu Billy Elliot Billy Elliot (Magic Box)
    Billy Elliot odhalil naplno fakt, že Stephen Daldry před námi svůj divadelní původ neschová a přívlastek uměleckého dramatika mu nikdo neodpáře. Potenciál předlohy včetně dominantního kontrastu dvou světů vymačkává do poslední kapky a intenzivní emoce herců jsou potom přirozeným otiskem divadlem zpevněné disciplíny, kterou si Daldry na place sjedná. Mladičký Jamie Bell je ve své trnité cestě za snem strhující, velkou pozornost si ale určitě zaslouží také opomíjený Gary Lewis, který hraje otce Billyho Elliota. Své postavě dává zpočátku tvář třídními dogmaty omezeného dělňase a jeho finální oběť je společně s Lewisovým výkonem pro burácející vyznění emocí důležitá.
    Synopse: Jedenáctiletý Billy (Jamie Bell) vyrůstá v hornické rodině a pokračuje v tradici svého otce (Gary Lewis) navštěvováním boxerského kurzu v místní tělocvičně. Od počátku ho více než boxerský ring zajímají ladně se pohybující dívky v baletní škole. Uchvácen elegancí baletního kroku začne taneční třídu navštěvovat pravidelně a plný nadšení pronikat do hloubky tance na špičkách. Trenérka Wilkinsonová (Julie Walters) v Billym vycítí talent a věnuje mu hodiny soukromé přípravy, jejímž cílem je konkurz na prestižní baletní školu.V tu chvíli začne Billy narážet na rodinné hodnoty, které se s jeho talentem ideově rozcházejí.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 14. března 2012.
    Originální trailer filmu Billy Elliot

    DVD obal filmu Pat Garrett a Billy Kid Pat Garrett a Billy Kid (Pat Garrett and Billy The Kid) (Magic Box)
    Čistě chlapácká záležitost. Najde se v ní přesto dostatek místa pro silnou melancholii, která vztah dvou mužů a bývalých kamarádů, kteří se nyní shodou okolností ocitají na opačných stranách zákona, dělá výjimečným. Smířlivému postoji k neodvratně nalajnovanému osudu Pata Garretta a Billyho Kida, pro které je smrt jen další štací, dodávají tučné kontury geniálně zužitkované písně Boba Dylana (použití Knocking On Heavens Door je jedním z vrcholů snímku), kterému Sam Peckinpah na oplátku svěřil nemalou roličku. Díky Peckinpahově tvůrčí virtuositě nevidíme standardní divokou štvanici zakončenou nervy drásajícím soubojem nervozitou sevřených koltů, ale téměř existenciální drama dvou ztracených duší v kulisách divokého západu.
    Synopse: Někdejší desperát Pat Garrett (James Coburn) jde po krku svému bývalému kumpánovi Billy The Kiddovi (Kris Kristofferson) a také se mu ho podaří po obklíčení dostat za mříže, dokud se nepřipraví šibenice. Billy ovšem uprchne a šerif Garrett se vydává na štvanici, která má napsat poslední životní kapitolu psance Billyho The Kida.
    Bonusy:
  • Komentář speciální edice od životopisců a dokumentaristů Sama Peckinpaha,
  • Galerie trailerů Sama Peckinpaha,
  • Komentář od producenta Nicka Redmana a tvůrců Garnera Simmonse a Davida Wedlleho,
  • Krátký film: One Foot In The Groove - vzpomínky na Sama Peckinpaha s Kris Kristoffersonem a Donnie Frittsem,
  • Krátký film: Deconstructing Pat And Bill s K. Haberem a Paulem Seydorem,
  • One For The Money And Sam's Song - původní písně v podání Krise Kristoffersona a Donnieho Frittse.
  • 
Zvuk: španělsky 1.0, anglicky 1.0, německy 1.0
    
Titulky: české, anglické, dánské, finské, hebrejské, maďarské, německé, norské, polské, řecké, španělské, švédské, turecké
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 14. března 2012.
    Originální trailer filmu Pat Garrett a Billy Kid

    DVD obal filmu Věc: Počátek Věc: Počátek (The Thing) (Magic Box)
    Prequel ke kultovní Carpenterově Věci mohl dopadnout všelijak. V rukou neznámého holandského režiséra Mathijse Van Heijningena Jr. ležel obrovský potenciál a samozřejmě na něj byl vyvíjen velký tlak ze strany fanoušků geniálního Carpenterova majstrštyku. Zcela logicky jde o úplně jinou filmařinu, 30 let mezi oběma snímky smazat nelze, přesto si van Heijningen Jr. udržel vlastní rukopis, nesnaží se opisovat a jde si svou cestou. První polovina je sice pomalejší a více evokuje vzpomínky na plíživý Carpenterův styl, v části druhé už Holanďan využívá výdobytky moderních triků a chrlí na nás s dobře dávkovanou gradací jednu gore akci za druhou. Navíc nezapomíná ani na těžce oddychující postavy, které chtě nechtě prozkoumávají nejtemnější zákoutí vědecké základny a obvykle tam i nacházejí bolestivou smrt. The Thing bude vždy jenom jeden, Heijningen svým prequelem ale rozhodně obohatil už tak hutný příběh a přidal do něj hodně svého. Navíc to zakončení ve vás evokuje jedinou možnost. Pustit si ihned po skončení titulků Carpenterovo "pokračování".
    Synopse: Mezinárodně složený vědecký tým objeví v ledových hlubinách Antarktidy mimozemské stvoření, které je zakonzervováno mrazem. Vzrušující nález vědecký tým názorově rozdělí a situace nakonec vykrystalizuje v ten nejděsivější scénář. Mimozemský tvor z ledového kvádru na výzkumné stanici unikne, a jelikož ovládá schopnost dokonale napodobovat jakýkoliv živý organismus, jsou životy všech vědců ohroženy.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 14. března 2012.
    Český trailer filmu Věc: Počátek

    DVD obal filmu Kdo se bojí Virginie Woolfové? Kdo se bojí Virginie Woolfové? (Who is afraid of Virginia Woolf ?) (Magic Box)
    Odvaha Mikeu Nicholsovi při vstupu mezi hollywoodskou smetánku rozhodně nechyběla. Vybrat si pro svůj debut psychologicky sžíravé drama, obsadit do něj Liz Taylor a Richarda Burtona a vše pojmout více jako divadelní představení, než filmovou událost, to vyžaduje sebevědomí. Zaslouženě oscarová kamera postupně odhaluje jak citově i morálně prohnilý vztah spolu Martha a George po letech udržují. Skoro nepochopitelné soužití ústřední dvojice (herecky vyčerpávající koncert Elizabeth a Richarda) nabízí řadu otázek a někomu možná i nastaví nepříjemné zrcadlo. Rozhodně ne "černobílá" vztahově konverzační perla.
    Synopse: Manželský vztah Marthy (Elizabeth Taylor) a George (Richard Burton) je po letech přesycen jízlivostí a zlomyslností, a když se přidá za všech okolností vděčný sluha alkohol, zažívají jejich hosté, Nick (George Segal)a Honey (Sandy Dennis), psychologický teror, kterým se na první pohled naleštěný pár postupně rozkládá.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky 5.1, anglicky 5.1
    
Titulky: české, anglické
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 14. března 2012.
    Originální trailer filmu Kdo se bojí Virginie Woolfové?

    DVD obal filmu Bláznivá dovolená Bláznivá dovolená (National Lampoon´s Vacation) (Magic Box)
    Bláznivá dovolená znamenala pro Chevyho Chase zásadní zlom v kariéře, a přestože nejde o úplně nejlepší díl z memoárů jelita Clarka Griswolda a jeho blízkých, o legraci rozhodně není nouze. Zbytečně nepřehrávající komiku Chevyho Chase máme rádi a scénář mu dává řadou bláznivých nápadů prostor, aby ukázal, co umí. A nebyla by to série National Lampoon, kdyby v ní chyběl Clarkův bratranec Eddie, kterého Randy Quaid přetavil ve stoprocentní extrakt vidláckého křupana (škoda, že podobný dojem budí během celé své kariéry :-))
    Synopse: Clark Griswold (Chevy Chase) je rozený dobrodruh, a ačkoliv by mohl s rodinou do Los Angeles letět, rozhodne se pro výlet autem z Chicaga do Los Angeles. Cesta napříč Spojenými Státy připraví Clarkově rodince řadu nemilých překvapení a zážitků, jejichž vrcholem má být návštěva vysněného Walley Worldu. Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky 2.0, anglicky 1.0
    
Titulky: české, anglické
    
Obraz: 16:9 FF
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 14. března 2012.
    Originální trailer filmu Bláznivá dovolená

    DVD obal filmu Anonym Anonym (Anonymous) (Bontonland)
    Roland Emmerich se poprvé v kariéře pustil do látky, která nebude obsahovat masovou destrukci a akce byste se v ní nedořezali. Řeč je o snímku Anonym, kterým nás chce německý destruktor přesvědčit o faktu, že ani žánr dramatický, mu není cizí. Přinejmenším zajímavý námět, zpochybňující Shakespearovo autorství, je dostatečně výživný pro rozehrání všemožně jedovatých intrik a Emmerich nejen jimi diváka zahltí a je na každém z nás, jak si postavy zařadíme a přebereme jejich pohnutky a motivace. Vypravěčská lehkost Rolandovi prostě chybí, a když nemůže děj okořenit eye candy demolicí, stojí před divákem ve své režisérské nahotě. Příběh proto působí nepřehledně a ani většinou nevýrazní herci, s výjimkou Rhyse Ifanse, šedivý dojem nevylepšují. Výprava a záběry Londýna z ptačí perspektivy (ohromující nájezdy kamery) jsou přitom vynikající a i ta špetka střelným prachem dávkované akce vám připomene, že za kormidlem stojí kapitán, který je mnohem lepším bavičem, než vypravěčem.
    Synopse: Náš příběh se odehrává v Anglii za vlády královny Alžběty a spekuluje o otázce, nad kterou polemizovala již řada osobností. Kdo je skutečným autorem divadelních her Williama Shakespeara? Za posledních několik století o tom byly popsány stohy papíru a jednu z možných odpovědí na výše zmíněnou kontroverzní otázku nám předkládá autor příběhu nazvaného Anonym.
    Bonusy:
  • Komentář režiséra Rolanda Emmericha a scenáristy Johna Orloffa,
  • Kdo je skutečný William Shakespeare?
  • 
Zvuk: český 5.1, anglický 5.1, maďarský 5.1, polský DS VO, ruský 5.1, turecký DS
    
Titulky: české, slovenské, anglické, arabské, bulharské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, hindské, maďarské, islandské, litevské, polské, portugalské, rumunské, ruské, srbské, slovinské, turecké
    
Obraz: 16:9, 2.35:1
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 14. března 2012.
    Český trailer filmu Anonym

    DVD obal filmu Můj přítel delfín Můj přítel delfín (Dolphin Tale) (Magic Box)
    Typicky hollywoodsky nadýchaná cukrová vata, ze které vás bude bolet břicho. Filmy podle skutečných událostí jsou vždy tenký ledem a svádí k uslzeným dramatům, ve kterých by se všichni nejraději rozdali. Delfíní samička Winter si soucit a pomoc určitě zasloužila a ani k tomu nepotřebovala tuto prvoplánovou agitku.
    Synopse: Samotářský a uzavřený chlapec Sawyer (Nathan Gamble) najde na pláži zraněného delfína. Hned druhý den neváhá a jede se podívat do místního mořského centra, jak se zachráněné delfíní samičce Winter daří. Z důvodu hluboké infekce musí lékaři Winter amputovat zadní ploutev a při její pooperační adaptaci se mezi Winter a Sawyerem vytvoří silně fixovaná vazba. Kvůli vážným finančním problémům mořského centra a škrtům hrozí, že bude muset být Winter utracena a jedinou možností je opatřit ji prostetickou ploutev Dr. McCarthyho (Morgan Freeman), kterou delfíní samička přijme. A Sawyer společně se svými kamarády pro to hodlají udělat, co bude v jejich silách.
    Bonusy:
  • Ormie a sklenice sušenek: původní animovaná scénka,
  • Gagy,
  • Dodatečné scény.
  • 
Zvuk: česky DD 5.1, polsky DD 5.1, maďarsky DD 5.1, anglicky DD 5.1, turecky DD 5.1, rusky DD 5.1
    
Titulky: české, bulharské, chorvatské, estonské, řecké, lotyšské, litevské, srbské, slovinské, ukrajinské, anglické pro neslyšící, turecké, ruské, rumunské, polské, maďarské, hebrejské, arabské
    
Obraz: 1,78:1, 16:9 FF
    Doporučená cena: 299 Kč. V obchodech od 14. března 2012.
    Originální trailer filmu Můj přítel delfín

    DVD obal filmu Texaský kat Texaský kat (Texas Killing Fields) (Bontonfilm)
    Žánrový hermafrodit, od kterého divák po pár minutách očekává hutnou vyšetřovací symfonii temnější střihu, neuspokojí ani průměrně náročného konzumenta. Ami Canaan Mann (dcera Michaela Manna) svým debutem vyloženě nudí, protože si neumí vybrat. Chce natočit thriller o vraždách v lákavých (pro vraha i diváka) texaských bažinách, nebo psychologicky laděné kriminální drama? Ani jedno se jí nedaří a v psychologické rovině prohrává na body zcela jednoznačně především díky nedotaženosti prakticky všech postav, jejichž chování je místy zahaleno neprostupným oblakem scenáristického neumětelství.
    Synopse: Texas a jeho bažinatá pole jsou středobodem zájmu dvou detektivů, místního Mikea Soudera (Sam Worthington) a z New Yorku přeřazeného Briana Heighe (Jeffrey Dean Morgan). Směrem k bažině je totiž opět zavede případ pohřešované dívky, jejíž tělo nebylo ke všemu ani nalezeno a jde proto o další z řady nevyjasněných úmrtí.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: český 5.1, anglický 5.1
    
Titulky: české, české pro neslyšící
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 14. března 2012.
    Originální trailer filmu Texaský kat

    DVD obal filmu Twilight Saga: Rozbřesk - 1. část Twilight Saga: Rozbřesk - 1. část 2DVD (Twilight Saga: Breaking Dawn: Part One ) (Bontonfilm)
    Poté, co si na Twilight sérii vylámal zuby i hardcore vampýrolog David Slade, přebral po něm pomyslnou štafetu Bill Condon. Tento kovaný dramatik bojuje stejně jako jeho předchůdci s dialogovou prázdnotou úzce propojenou se školáckou naivitou a plytkostí scénáře. První hodina se vleče v duchu předchozích šesti, a přestože začínáme nablýskanou svatbou Belly a Edwarda, kterou nejlépe charakterizují "vtipné" proslovy svatebčanů, kapesníky potřebovat nebudete. Veškerý žádný děj je jako vždy zarámován Bellou a Edwardem, kteří se líbají na gauči, u krbu, pod gaučem, v krbu a pořád dokola, dokud Bella neotěhotní. A právě těhotenství Belly, které vyvolá v rámci Twilight pravidel velmi nebezpečné konsekvence, alespoň částečně dovoluje Condonovi ukázat, že tam nesedí zbytečně a ve scéně porodu dává Twilight obdivovatelům okusit i část svého umění a jde rozhodně o nejvíce zneklidňující okamžiky celé ságy. Přes veškeré výtky jde o dějově i filmařsky nejlepší díl tohoto bezzubého upířího odvaru pro náctileté.
    Synopse: Hluboký cit mezi Bellou (Kristen Bell) a Edwardem (Robert Pattinson) je definitivně stvrzen a mladý pár milenců vstupuje do svazku manželského. Bella s Edwardem ihned po svatbě odjíždějí na svatební cestu do Rio de Janeira, kde si můžou nerušeně užívat své líbánky. Pocitově rozpolcená Bella, která bezmezně miluje svého muže Edwarda, ale zároveň chová více než upřímnou náklonnost k vlkodlaku Jacobovi (Taylor Lautner), náhle zjišťuje, že je těhotná. Mladý pár se ihned vrací domů, jelikož plod roste nepřirozeně rychle. Těhotenství s upírem je pro Bellu smrtelně nebezpečné, a protože se dítěte nechce vzdát, musí být proměněna v upíra, aby porod přežila. Její rozhodnutí vstoupit do klanu upírů navíc dlouhodobě vyvolává silné nepokoje mezi upíry a vlkodlaky.
    Bonusy:
  • dvě hodiny dokumentů, ukázek a filmů,
  • dvě hodiny zaplněné bonusy jako jsou svatební film Belly a Edwarda,
  • dokument o jejich svatební cestě i o Jacobově volbě.
  • 
Zvuk: český 2.0, anglický 5.1, polský 2.0 VO
    
Titulky: české, anglické, polské, rumunské
    
Obraz: 16:9, 1,85:1
    Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 16. března 2012.
    Český trailer filmu Twilight Saga: Rozbřesk - 1. část

    Chcete vědět, jaké další DVD dorazí do tuzemských obchodů? Podívejte se na kompletní seznam chystaných titulů v našem DVD kalendáři.

    ANKETA

    Na který DVD titul se nejvíce těšite v 11. týdnu roku 2012?













    Podívat se na výsledky



    NÁZORY

    Vložit názor

    Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

    Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

    Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
    Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Kinopremiéry: 13. týden
    Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
    Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
    0
    Top 20 ČR: 12. týden
    Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
    Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
    0
    Box office: 12. víkend
    Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
    Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
    0
    TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
    TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
    Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
    0
    Kinopremiéry: 12. týden
    Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
    Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
    0
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
    - R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
    - Zemřel Victor J. Kemper (29.11.2023 11:45 v Novinky | Zprávy)
    - Recenze: Vymítač ďábla: Znamení víry (15.10.2023 13:30 v Recenze | Premiéry)
    - Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)
    - Box office: Vymítač ďábla přichází (09.10.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
    - Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
    - Zemřel William Friedkin (08.08.2023 07:00 v Novinky | Zprávy)
    - Trailer: Vymítač ďábla: Znamení víry (25.07.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
    - Top 10: Angelo Badalamenti a David Lynch (15.04.2023 09:30 v Články | Publicistika)
    - Téma: 10 komerčně nejúspěšnějších filmů Stevena Spielberga (28.01.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
    - Zemřel Owen Roizman (08.01.2023 07:37 v Novinky | Zprávy)
    - Zemřel Angelo Badalamenti (13.12.2022 05:00 v Novinky | Zprávy)
    - Téma: Martin Scorsese slaví 80 (17.11.2022 08:30 v Články | Publicistika)
    - Za horizontem: Blondýnka je nelichotivý portrét Hollywoodu (05.10.2022 13:30 v Recenze | Za horizontem)
    - William Friedkin chystá válečné drama (31.08.2022 09:30 v Novinky | Zprávy)
    - Ann Dowd posílí Vymítače ďábla (03.08.2022 08:30 v Novinky | Zprávy)
    - Zemřel herec L.Q. Jones (10.07.2022 07:30 v Novinky | Zprávy)
    - Stroj času: 30 let od premiéry filmu Twin Peaks (28.05.2022 12:30 v Recenze | Stroj času)
    - Stroj času: Mulholland Drive aneb Hollywood po lynchovsku (21.05.2022 20:30 v Recenze | Stroj času)

    PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

    Duna: Část druhá
    8/10

    Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

    AKTUÁLNĚ V KINECH

    Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

    TV TIPY

    NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

    NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

    NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    filmserver.cz - o filmech víme vše
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu