Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Různí - The Muppets OST

Soundtrack: Mupeti

Vydáno: 05.03.2012 13:00 v sekci Recenze | Soundtracky - Alžběta Fridrichová | foto: Disney Enterprises

Legendární loutková show z roku 1976 se vrací na plátna kin s dalších filmem, který by Mupety rád představil i nejmladší generaci. Typická hollywoodská rodinná komedie sází na přehrávající postavičky, americký humor a líbivou hudbu. Po oscarových instrumentálkách se pojďme podívat, jak zpívají Mupeti.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Na úvod je třeba zmínit, že nebudeme psát o české předabované verzi, která některým už tak zbytečně neuměle zpívaným písním ještě přidává na komičnosti. Posvítíme si na originální The Muppets OST, na který si nadšení fanoušci museli od premiéry v USA počkat téměř tři měsíce, protože vyšel až letos v lednu. Na albu se nachází třicet tracků, ale celková stopáž nedosahuje ani čtyřiceti minut, protože pouhých třináct písní doplňuje hned sedmnáct dialogů. Ty mají za úkol přiblížit posluchači atmosféru filmu, aby mu jednotlivé skladby snadněji zapadly do kontextu.
Na úvod to rozbalí světoznámá znělka, kterou pro původní The Muppets Show napsali Jim Henson a Sam Pottle. Na albu se představí v lehce zmodernizovaném kabátě, ale to nestačí na to, aby nějak překvapila. Když už tvůrci upustili od použití původní melodie, mohli alespoň zapracovat na předělávce tak, aby se dokázala trochu výrazněji prosadit. The Muppets Song Theme hraje do krámu jen nesrovnatelně lepší kvalita zvuku. První track je také jediný, kde by se více než kde jinde hodil i obraz, protože úvodní melodie udělá s mupetím tanečkem daleko větší dojem.
Čtyřsekundový komentář mupeta Waltera: "Muppet Studios, I Can't Believe It" napojí druhou skladbu Life’s A Happy Song, která je jednou z povedenějších na albu. Příjemně zpívá jak Jason Segel tak i Amy Adams, které doprovází i Walter (jemuž propůjčil hlas Peter Linz) a doplňují je také krátkými vstupy Feist a Mickey Rooney.
Na citlivou notu zahraje pětka v tracklistu, píseň Pictures In My Head, kterou společně zpívají Fozzie Bear, Gonzo, The Swedish Chef a The Electric Mayhem. Doprovázena klavírem a jemnými smyčci dostává skladba docela silný náboj, a když se ve druhé půlce rozběhne v rockovějším duchu, je i přes nesynchronizovaný zpěv velice působivá.
Různí - The Muppets OSTPřes další kratičký rozhovor mezi Kermitem a Walterem se soundtrack dostane ke svěží kytarovce Paula Simona z roku 1972. Me And Julio Down By The Schoolyard, která vyšla na albu Paul Simon a už léta se vedou debaty o tom, k čemu text písně přesně referuje. Mnozí se domnívají, že překročení zákona, o němž Simon zpívá, se týká jeho zatčení, kdy se na univerzitě zúčastnil protestů proti válce ve Vietnamu.
Další Mupety nepřezpívanou písní (tedy i v českých kinech zachovanou v originálním znění) je rocková pecka We Built This City kapely Starship. Píseň, při níž ve filmu akční Mupeti uklízí svoje divadlo, vyšla jako debutový singl v roce 1985 a televize VH1 jí zařadila na žebříček The 50 Most Awesomely Bad Songs...Ever.
Třináctka na albu připadá rozverné Me Party, kterou společně zpívá Miss Piggy a Amy Adams. A právě zde je nejzřetelněji cítit jakási stupidní potřeba dělat z trapné komedie ještě větší frašku. V plné verzi i se scénkou z filmu je Me Party nejslabším místem.
Chuť ale rychle spraví chytlavá pohodovka Let's Talk About Me s rapovými vstupy Chrise Coopera a krátkým operním příspěvkem Nathana Pacheco. Připraví posluchače na kontrastní baladu Man Or Muppet, která je bez diskusí nejdojemnější celého soundtracku. Překvapivě dobrý zpěv Jasona Segela doplňuje svými intonačně už méně vyváženými verzemi Walter a klavírní doprovod už jenom posiluje dojemnou atmosféru. Připočtěte k tomu Oscara za píseň roku a cameo roličku Sheldona Coopera, resp. Jima Parsonse. Bazinga!
Hodně zajímavou předělávku si vystřihne The Muppets Barbershop Quertet. Smells Like Teen Spirit od Nirvany by v broukání asi poznal málokdo, ale nutno podotknout, že tento cover je velmi zajímavý. Dalším trackem, postrádajícím text je Forget You původně od Cee Lo Green, pro film přezpívaný Camillou a The Chickens.
Celá mupetí parta si před velkým finále ještě za doprovodu banja zazpívá citlivou Rainbow Connection, ale pak už přijde velká estráda na závěr. Znovu zazní Life's A Happy Song, ale tentokrát už jenom pro jedince se silným žaludkem. Skladba se vznáší a stupňuje do závratných výšin a zní už závěrem dost nepřirozeně.
The Muppets OST se na deset opakování dostane pod kůži, i když nemáte rádi Mupety, ale je to zbytečně bolestivý proces. Soundtrack si skutečně vychutná pouze fanoušek těchto loutkových postaviček, ostatním může klišé everything is great ve sto a jedné modifikaci se zpěvem, který má do dokonalosti daleko, připadat poněkud těžko stravitelný.
Album: Různí - The Muppets OST
Celkový čas: 39:54
Skladby: The Muppet Show Theme // Muppet Studios, I Can’t Believe It // Life’s A Happy Song // I Haven’t Seen The Old Gang // Pictures In My Head // We Drive // Me And Julio Down By The Schoolyard // That Spells Reno // Rainbow Connection // Welcome Back // We Built This City // Party Of One // Me Party // We Humbly Ask // Let’s Talk About Me // The Answer Is No // Are You A Man Or A Muppet // Man Or Muppet // Down At The Ole Barbershop // Smells Like Teen Spirit // Princesses Of Poultry // Forget You // It’s Time For Our Song // Rainbow Connection // Get Out There And Help Those Guys // The Whistling Caruso // How Charming, A Finale // Life’s A Happy Song Finale // Mary, Marry Me // Mah Na Mah Na

Oficiální videoklip k písni Man or Muppet z alba The Muppets OST

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Příchozí následník bojuje u Thermopyl a je ďábelsky váš (17.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Generála Eisenhowera čeká na sv. Valentýna smrt ve tmě (10.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Naše kamarádka Atomic Blonde bez lítosti hledá lék na život (04.11.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Prokletá romance (03.11.2022 07:43 v Novinky | Trailery)
- Amy Adams v sequelu Kouzelné romance (10.09.2022 14:30 v Novinky | Trailery)
- Jesse Plemon v thrilleru Kapky (17.02.2022 13:30 v Novinky | Trailery)
- V únoru na streamovacích službách: Kandidáty na Oscara nečekejte, ale oddechovky ano (05.02.2022 12:00 v Radar)
- TV tipy: Angelika nasadila slaměný klobouk, ohlédla se v hněvu a spáchala atentát na střední (23.07.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Žena v okně aneb Zajímavý příběh zabilo nepovedené zpracování (05.06.2021 10:30 v Recenze)
- V květnu na streamovacích službách: Pestrá nabídka žánrů, z které si vybere každý! (06.05.2021 07:30 v Radar)
- Trailer: Žena v okně (09.04.2021 08:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Nabarvené ptáče pozoruje tajemnou záři nad Pacifikem, poznává tvář vody a nakonec se ocitá v síti (05.03.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Za horizontem: Americká elegie je nejhorším filmem Rona Howarda (31.01.2021 16:00 v Recenze | Za horizontem)
- Liga spravedlnosti Zacka Snydera má datum premiéry (30.01.2021 09:33 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Oscar 2021: jací jsou favorité? (20.01.2021 10:10 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Motýlek byl postaven před Sophiinu volbu a prolomil hradbu mlčení (08.01.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Amy Adams se vrací v pokračování Kouzelné romance (13.12.2020 13:30 v Novinky | Zprávy)
- Třináct životů Rona Howarda (28.11.2020 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Americká elegie v prvním traileru (14.10.2020 15:28 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Mike i Dave sháněj holku, s níž prožijí konec světa a líbánky v Las Vegas (18.09.2020 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu