Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Blu-ray tipy: 9. týden

Blu-ray tipy: 9. týden

Vydáno: 25.02.2012 15:29 v sekci Radar | BD a DVD tipy - Zbyněk Slívka | foto: 2011 Bontonfilm

Poslední únorová salva Blu-ray nosičů dozajista zasytí uctívače nízkorozpočtového kultu Paranormal Activity, kteří můžou zkompletovat dosavadní trilogii třetím dílem. Pro zbylé filmové nenasyty se nabízí svěží sci-fi Vyměřený čas, popřípadě solidní kříženec thrilleru a dramatu Dluh.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
BD obal filmu Paranormal Activity 3 Paranormal Activity 3 (Magic Box)
Úvodem je třeba říci, že bez znalosti prvních dvou dílů si trojku plnohodnotně neužijete, a proto je nejlepší variantou dát si všechny tři kousky na jeden zátah. I do třetice se mění obsazení režisérského postu (režisérský tandem nováčků Joost & Schulman), zpracování se ale ani o píď nevychýlí ze zajetých kolejí děsu a tuhnoucí krve v žilách, které jsme si užili dosyta v prvních dvou kasaštycích. Nápaditost scenáristů zasluhuje palec nahoru. Na rozdíl od např. série Saw jen nepřevařují kvalitní koncept do fantasmagorické křeče, ale rozvíjejí pomalu a pečlivě příběh, který by se dal shrnout v jednom odstavci a leckterý producent by ho chtěl odvyprávět v devadesáti minutách. Právě provázanost celé dosavadní trilogie je obdivuhodná, a když k tomu připočítáte jedny z nejintenzivnějších lekaček (tvůrcům k tomu stačí rozpohybovat nábytek) hororového žánru, budete se po svém opuštěném domě ve dvě ráno procházet se smysly zostřenými.
Synopse: Píše se rok 1988 a vracíme se do dětských let sester Kristie a Katie, když ještě žily spokojeně s maminkou Julie a otcem Dennisem. Dennis díky systému kamer, který postupně v bytě vybuduje, zachytí náznaky paranormálních jevů, které se povětšinou odehrávají ráno, když všichni spí. Celou situaci prohlubuje i mladičká Katie, jejíž imaginární přítel Tobey začíná získávat nebezpečně konkrétní obrysy a celá rodina s ubíhajícími dny vnímá přítomnost nezvaného hosta čím dál reálněji.
Bonusy:
  • Ztracené záznamy: Strašidelná montáž - Dennisova reklama.
  • 
Zvuk: česky DD 5.1, turecky DD 5.1, maďarsky DD 5.1, thajsky DD 5.1, anglicky DTS- HD MA 5.1, rusky DD 5.1, polsky DD 5.1
    
Titulky: české, anglické, arabské, bulharské, čínské, estonské, hebrejské, hindské, chorvatské, islandské, kantonské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, malajsijské, mandarínské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovenské, slovinské, srbské, thajské, turecké, ukrajinské
    
Obraz: 16:9, 1,78:1
    Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 29. února 2012.
    Český trailer filmu Paranormal Activity 3

    BD obal filmu Vyměřený čas Vyměřený čas (In Time) (Bontonfilm)
    Andrew Niccol a sci-fi, to je kombinace, při které už jsme si jednou spokojeně pobrukovali. Novozélandský režisér si dal opět delší čas na přípravu (protentokrát celých šest let) a ve výsledném dojmu jen potvrzuje, že nešlo o pásovou rychlokvašku. Zajímavá premisa filmu založená na faktu, že jediným platidlem je čas a ten ubíhá nesmlouvavým tempem, má sice při detailnějším zamýšlení v rámci scénáře závažné trhliny, svižné Niccolovo tempo vám nicméně nedovolí zbytečně "rýpat". I díky střídmé, ale rozhodně propracované futuristické výpravě působí celý snímek osobitým dojmem. Sestava mladých a neokoukaných herců dodává potřebný adrenalin a nebyl by to Andrew Niccol, kdyby nám na zlatém podnosu nenaservíroval poselství, které neztrácí punc důležitosti.
    Synopse: Realita, věřme, že ne naší blízké budoucnosti, je zcela prostá. Všem nám bylo do vínku dáno 25 let života a zbytek si musíme urvat, vybojovat nebo ukrást. Každý podle svého gusta. Peníze neexistují, jedinou směnnou jednotkou je čas, který ubíhá nesmlouvavým tempem, a běžný den většiny obyvatel se mění v doslovný boj o každou vteřinu, jinými slovy o život. Do zmíněné škatulky můžeme směle zařadit i Willa Salase (Justin Timberlake), který musí denně tvrdě makat, aby se s posledními minutami "v kapse" postavil do výplatní fronty. Při návštěvě baru narazí Will na bohatého Henryho, jemuž před zlodějským gangem zachrání kejhák. Henry mu na oplátku daruje století života a sám si ponechá jen několik minut na smíření se svou vysvobozující smrtí. Will se tak ocitá na nepřehledné životní křižovatce a musí se rozhodnout, jak naložit s časem, který mu byl dán.
    Bonusy:
  • Více než 10 minut vynechaných scén: Lze-li koupit věrnost, lze koupit i zradu - Strip Poker - Nikdo, komu zbývají tři minuty života, je nepromrhá tancem - Hodiny nikdo nepotřebuje - Nedělej stejnou chybu jako otec.
  • 
Zvuk: český 5.1, anglický 5.1, španělský 5.1, francouzský 5.1, kastilský 5.1, německý 5.1, portugalský 5.1, ruský 5.1, maďarský 5.1, thajský 5.1, turecký 5.1, ukrajinský 5.1
    
Titulky: české, anglické, španělské, francouzské, kastilské, dánské, holandské, finské, německé, norské, portugalské, ruské, švédské, arabské, čínské, chorvatské, estonské, maďarské, indonéské, korejské, litevské, lotyšské, malajské, mandarínské, portugalské, slovinské, thajské, turecké, ukrajinské, vietnamské
    
Obraz: 16:9, 2.35:1
    Doporučená cena: 599 Kč. V obchodech od 29. února 2012.
    Český trailer filmu Vyměřený čas

    BD obal filmu Dluh Dluh (The Debt) (Bontonfilm)
    Velmi slibně rozehraný thriller Johna Maddena s na první pohled interesantním castingem funguje na výbornou v prvních zhruba šedesáti minutách, kdy nám postupně a nijak uspěchaně rozkryje všechny hrací karty příběhu. Ve druhé polovině začne tempo příběhu i jeho logičnost hlasitě skřípat a ukončení je vyloženě urážkou úsilí celého filmového štábu. Ze silného hereckého týmu vyčnívá svým procítěným výkonem rudovláska Jessica Chastain, která dává svým mužským protějškům nečekané kapky.
    Synopse: Tři mladí agenti Mossadu, Rachel (Jessica Chastain), David (Sam Worthington) a Stephen (Marton Csokas), příjali v polovině šedesátých let úkol najít a zabít Dr. Bernhardta, válečného zločince a nacistického doktora z Osvětimi. Domů se vrátili jako hrdinové a i v současnosti sklízejí ovace díky právě vycházející knize dcery Rachel, která se jejich heroickému činu věnuje. Nicméně nikdo neví, že Rachel (Helen Mirren) společně se Stephenem (Tom Wilkinson) a Davidem (Ciarán Hinds) skrývají svědomí drásající tajemství, jehož odhalení visí na vlásku.
    Bonusy:
  • Komentář režiséra a producenta,
  • Pohled do zákulisí,
  • Berlínská aféra,
  • Každé tajemství něco stojí.
  • 
Zvuk: český 5.1, anglický 5.1, ruský 5.1, portugalský 5.1, španělský 5.1, polský 5.1 VO, maďarský 5.1, thajský 5.1
    
Titulky: české, anglické, španělské, řecké, maďarské, portugalské, polské, turecké, rumunské, thajské
    
Obraz: 16:9, 2.40:1
    Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 29. února 2012.
    Český trailer filmu Dluh

    BD obal filmu Král Škorpión: Vzestup Říše Král Škorpion: Vzestup Říše (The Scorpion King: Rise Of A Warrior) (Bontonfilm)
    Jestliže se první Král Škorpion vypotácel z filmové arény se silně pohmožděným pozadím, potom jeho pokračování, které je ve skutečnosti prequelem, je vyprovozeno dekapitací, rozčtvrcením a pro klid nás všech ještě zpopelněním. Kdysi dávno kvalitní řemeslník Russell Mulcahy (přitom rok zpátky natočil povedený Resident Evil: Zánik), musel pravděpodobně pod tlakem exekučního řízení kývnout na natočení skutečně odpadového filmu, který spadá do slizké škatule s nápisem "BIOHAZARD". Vizuální efekty nestihly projít postprodukcí a herce bych bez výjimky poslal na celoroční studium přirozené mimiky. Z (herectví) Randyho Coutura jde strach.
    Synopse: Na časové přímce se vracíme několik desítek let zpátky, abychom vstoupili do období, kdy byl Mathayus aka Král Škorpion ještě malé dítě. Jeho dětství je poznamenáno zavražděním otce a Mathayus přísahá, že pomstí jeho smrt. Cílem jeho pomsty je černou magii praktikující král Sargon.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: český 5.1, anglický 5.1, maďarský 5.1, ruský 5.1, portugalský 5.1, španělský 5.1, polský 5.1 VO, thajský 5.1, turecký 5.1
    
Titulky: české, anglické, portugalské, řecké, maďarské, španělské, polské, rumunské, ruské, thajské, turecké
    
Obraz: 16:9, 1.78:1
    Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 29. února 2012.

    Chcete vědět, jaké další Blu-ray disky dorazí do tuzemských obchodů? Podívejte se na kompletní seznam chystaných titulů v našem Blu-ray kalendáři.

    ANKETA

    Na který Blu-ray titul se nejvíce těšite v 9. týdnu roku 2012?








    Podívat se na výsledky



    NÁZORY

    Vložit názor

    Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

    Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

    Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
    Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Top 20 ČR: 16. týden
    Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
    Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
    0
    Box office: 16. víkend
    Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
    Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
    0
    Občanská válka 6/10
    Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
    Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
    0
    TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
    TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
    Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
    0
    Kinopremiéry: 16. týden
    Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
    Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
    0
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Box Office: Horor To trhal kasovní rekordy (11.09.2017 07:30 v Komentáře | Box office)
    - Trailer: Jessica Chastain nebezpečně lobuje jako Miss Sloane (14.09.2016 12:00 v Novinky | Trailery)
    - Recenze: Paranormal Activity se s The Ghost Dimension vrací do průměru (23.11.2015 18:24 v Recenze | Premiéry)
    - TV tipy: Vyměřený čas pro začínající katy, zabijáky i pedofily (16.10.2015 09:03 v Radar | TV tipy)
    - TV tipy: Django a psychopaté podstupují terapii láskou (21.08.2015 07:00 v Radar | TV tipy)
    - První klip z dramatu Good Kill (10.09.2014 09:00 v Novinky | Zprávy)
    - Box Office: Chraň nás od Dne nezávislosti (07.07.2014 08:00 v Komentáře | Box office)
    - Top 20 ČR: Vlk z Wall Street dubloval Velkého Gatsbyho (21.01.2014 10:33 v Komentáře | Top 20 ČR)
    - Box Office: Gravitace se vznesla na vrchol (07.10.2013 07:00 v Komentáře | Box office)
    - Makrorecenze: rozporuplné Elysium (02.09.2013 19:30 v Recenze | Makrorecenze)
    - Recenze: Hostitel (27.03.2013 17:00 v Recenze | Premiéry)
    - Preview: Hostitel (04.03.2013 07:00 v Radar | Preview)
    - Preview: Paranormal Activity 4 (12.09.2012 07:46 v Radar | Preview)
    - DVD tipy: 9. týden (26.02.2012 08:34 v Radar | BD a DVD tipy)
    - DVD tipy: 6. týden (05.02.2012 11:01 v Radar | BD a DVD tipy)
    - Tarantino zveřejnil nejlepší filmy roku 2011 (16.01.2012 08:23 v Novinky | Zprávy)
    - Festivalové ozvěny: 1. týden (03.01.2012 13:30 v Články | Festivaly)
    - Soundtrack: Vyměřený čas (05.12.2011 13:00 v Recenze | Soundtracky)

    PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

    Občanská válka
    6/10

    Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

    AKTUÁLNĚ V KINECH

    Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

    TV TIPY

    NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

    NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

    NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    filmserver.cz - o filmech víme vše
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu