Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
DVD tipy: 8. týden

DVD tipy: 8. týden

Vydáno: 19.02.2012 21:13 v sekci Radar | BD a DVD tipy - Zbyněk Slívka | foto: Paramount Pictures

Pokud máte slabost pro režiséry, bude pro vás DVD nabídka tohoto týdne balzámem na duši. Coppolův Kmotr a Kubrickův Mechanický pomeranč patří už léta do zlatého fondu. Soderberghova Nákaza, nebo Kathryn Bigelow s oscarovou smrští Smrt čeká všude mají rozhodně našlápnuto správným směrem

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
DVD obal filmu Kmotr Kmotr (The Godfather) (Magic Box)
Geniální mafiánský epos, kterým Francis Ford Coppola navždy a neotřesitelně definoval žánr mafiánských filmů a stal se jeho nesmrtelným králem. Nemalou měrou mu k tomu dopomohli dva herečtí velikáni. Marlon Brando v roli dona Vita Corleoneho povyšuje herectví do roviny božské. Al Pacino, v roce 1972 naprostý zelenáč, probudí své neprůstřelné charisma v rámci příběhu pozvolna, tím více uzemňující dopad jeho herecké kladivo má. Nezapomenutelný film.
Synopse: Příběh mafiánské rodiny Corleonů se odehrává v letech 1945 – 1955, ve kterých jí pevnou rukou vládl don Vito Corleone (Marlon Brando). Během spletitého a velkoryse pojatého vyprávění máme možnost nahlédnout do propracované hierarchie klanu Corleonů, která se musí postavit čelem nejen útokům zvenčí, ale také zradám ve vlastních řadách.
Bonusy:

Film je distribuován bez bonusů.

Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1

Titulky: české, anglické, bulharské, islandské, maďarské, polské, rumunské

Obraz: 16:9
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 22. února 2012.

DVD obal filmu Nákaza Nákaza (Contagion) (Magic Box)
Soderbergh se vším, proč ho někteří nemusí a jiní naopak žerou. Téma epidemie v jeho zpracování působí nepříjemně reálně, kdy jen zřídkakdy propíchne diváka silnou emocí (v těch několika momentech to ovšem stojí za to) a většinu času jen s ledovým klidem a za doprovodu chladného elektronického soundtracku Cliffa Martineze servíruje mrazivou atmosféru globální katastrofy, která přesahuje rozměr epidemie. Velice umně přepíná z osobních příběhů do globálního průběhu celé tragédie a snímek díky tomu působí celistvě a komplexně. Závěrečné shrnutí je sice možná trochu uspěchané, ale výsledný dojem rozhodně nekazí.
Synopse: Beth (Gwyneth Paltrow) se vrací z obchodního, zaoceánského tripu, přičemž si stihne sjednat rande se svým bývalým milencem v Chicagu, pro které si v rámci letu nějakou tu hodinku vyšetřila. Ke svému manželovi Mitchovi (Matt Damon) a synovi se vrací podle plánu, ale její zdravotní stav se začíná zhoršovat. Vše to začalo již při odletu z Chicaga, kde ji přepadla silná bolest hlavy a doma Beth po několika hodinách zesilujících bolesti a únavy zkolabuje. Mitch ji ihned veze do nemocnice, lékaři ovšem konstatují smrt. V tu chvíli ještě nikdo netuší, že jde o počátek virové nákazy globálních parametrů.
Bonusy:
  • Nákaza: Jak jeden virus změní svět.
  • 
Zvuk: česky DD 5.1, maďarsky DD 5.1, anglicky DD 5.1
    
Titulky: české, anglické pro neslyšící, arabské, hebrejské, maďarské, rumunské, řecké
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 22. února 2012.
    Český trailer filmu Nákaza

    DVD obal filmu Mechanický pomeranč Mechanický pomeranč (Clockwork Orange) (Magic Box)
    Ultranásilí. Pojem, který v Mechanickém pomeranči zazní několikrát a Stanley Kubrick vám společně s Malcolmem McDowellem (životní výkon) velmi sugestivní a naturalistickou formou předvede svůj pohled na fenomén jeho fiktivní společnosti. Řeč je o ultranásilí. Míra stylizace, kterou Kubrick použil, může někomu připadat laciná, zde však bezezbytku splňuje svůj účel a z některých režisérových nápadů se vám sevře žaludek, jiné pobaví (zrychlená trojka). Násilí a sex v rukou Kubricka nikdy nebylo samoúčelné a zde to platí dvojnásob. A k tomu ten Beethoven.
    Synopse: Alex (Malcolm McDowell), který mimo jiné zbožňuje Ludvíka van Beethovena, je klasickým prototypem grázla, který se svou partičkou výrůstků tráví noci v mléčném baru Korona a následně vyrážejí do ulic, aby si užili to pravé ultranásilí, které zpravidla zahrnuje nějaké to ublížení na zdraví nejlépe v kombinaci se znásilněním. Alexovi parťáci ho zradí a Alex je za zabití kočičí lady, kterou ubil obří falickou skulpturou, uvězněn. Ve vězení se mu naskytne příležitost, i díky dokonalé přetvářce, nastoupit do programu, který jej nejen dostane mimo zdi věznice, ale zároveň v něm potlačí veškeré sklony k násilí. Alex během programu absolvuje doslovný osobnostní očistec, který v něm jen při myšlence na násilí, či sex vyvolává nezkrotitelný pocit nevolnosti. Po návratu do společnosti se bezbranný Alex stává snadným terčem svých ještě nedávno vlastních obětí.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: německy DD 5.1, španělsky DD 5.1, anglicky DD 5.1
    
Titulky: české, anglické, dánské, finské, francouzské, hebrejské, holandské, chorvatské, islandské, italské, maďarské, německé, norské, polské, portugalské, řecké, španělské, švédské, turecké
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 22. února 2012.

    DVD obal filmu Smrt čeká všude Smrt čeká všude (The Hurt Locker) (Magic Box)
    Účast amerických vojáků v Iráku si získává ze strany filmařů čím dál větší pozornost. Kathryn Bigelow si v našem případě bere pod svůj mikroskop jednotku pyrotechniků, kteří možná ne denně, ale vždy když jsou v akci, balancují nad propastí smrti, kterou vymezují modrý a červený drát detonátoru. Vykreslení dusna, které panuje při zneškodňování náloží funguje na výbornou, včetně zachycení psychického dopadu na všechny členy jednotky (vedlejší příběhovka s malým Beckhamem měla zůstat ve střižně). Rozechvělá optika napjatou atmosféru udržuje v konstantním očekávání, kdy někdo z hrdinů "zařve" a především Jeremy Renner dává divákovi pocítit své krupěje potu na zádech. Jediné, co bere filmu punc opravdového majstrštyku (akademici to vidí jinak viz. šest zlatých sošek) je dramaturgická skladba celého příběhu, jehož rozkolísaná intenzita jde ruku v ruce s nedostatečně hloubkovou sondou do cynismem a bolestí prorostlým srdcí vojáků.
    Synopse: Speciální jednotka amerických vojáků, kterou právě přebírá seržant James (Jeremy Renner), se zaměřuje na zneškodňování bomb a náloží přímo ve vroucích ulicích Bagdádu. Každá operace jednotky je napumpovaná adrenalinem téměř za hranici lidských možností a ne všichni snášejí neustupující tlak právě jako James, který častokrát jde na absolutní hranu rizika. To jej dostane do konfliktu s jeho bratry ve zbrani, kteří na rozdíl od něj v sobě mají pud sebezáchovy a již nějakou dobu trhají pověstný metr návratu domů. Přestože Jamese doma čeká žena a dítě, je ve svém odhodlání neústupný a svou profesí doživotně poznamenaný.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 2.0
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 22. února 2012.

    DVD obal filmu Planeta Teror Planeta Teror (Grindhouse: Planet Terror) (Magic Box)
    Spektakulární trash Roberta Rodrigueze a v mnoha ohledech dokonalý gorefest, který se neštítí naprosto ničeho. Zápletka poctivě šustí papírem a na vyděšeného diváka se valí jeden splatter za druhým. Téměř zvrácená kreativita Rodrigueze jde ruku v ruce se zábavnými výkony jím naverbovaného hereckého komanda, které přesně plní pokyny režiséra a vhodně dávkovaným humorem, odlehčuje mlaskavá jatka. "Pohřebák" Freddy Rodriguez, "Kulometčík" Rose McGowan, "Dr.Gore" Josh Brolin, nebo "ČuněJakoObvykle" Quentin Tarantino jsou jen zlomkem toho, co dal šílený Robert dohromady. Jednoznačná odpověď na otázku: Co vznikne, když "pokleslý" žánr uchopí do rukou odborník? Nekompromisní zábava.
    Synopse: Již samy o sobě nehostinné Texaské pláně jsou zaplaveny virem, který proměňuje lidi v puchýřovité zombie. Nebezpečný desperát El Wray (Freddy Rodriguez), uhrančivá striptérka Cherry (Rose McGowan) a všeho schopná doktorka Dakota (Marley Shelton) si musí svou cestu do bezpečí prostřílet skrze hordy infikovaných a nebojí se použít mnohdy ďábelsky kreativní a zábavné způsoby odeslání na onen svět.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 22. února 2012.

    DVD obal filmu Grindhouse: Auto zabiják Grindhouse: Auto zabiják (Grindhouse: Death Proof) (Magic Box)
    Death Proof nese všechny Tarantinovy trademarky a jako bonus přidává novou parádní Quentinovu disciplínu - autohoničky, ve kterých si pomádou namaštěný štramák Kurt Russell se svou smrti vzdornou károu vyšlápne na dvě party okem Quentinovým vybraných slečen. Tarantino si pokaždé podmanil fanoušky svěžími dialogy, které, přestože nepostrádaly hutnost, sršely ostrovtipem, kouzelné slovíčko "fuck" dodávalo svižným slovním výměnám potřebnou dynamiku a hlavními protagonisty byli bez výjimky bad - ass - muthafuckas. Těch se zde bohužel nedočkáme a musíme sledovat rozdílné osudy dvou skupin kamarádek, které mluví téměř bez výjimky jako dlaždič a charismatu byste se v holkách nedořezali. Mohl to zachránit kaskadér Kurt, ale Quentin chtěl jinak. V detailech je Mr.Q nepřekonatelně stylový a dalo by se říct nenapodobitelný, v rámci celku bohužel vsadil na špatné klisničky.
    Synopse: Parta tří kamarádek se to dnes chystá pořádně roztočit v jednom místním baru. Holčiny uvolněně popíjejí, aniž by věnovaly výraznější pozornost kaskadéru Mikeovi (Kurt Russell), který si zatím u baru vychutnává své oblíbené nachos. Zatímco mladé dívčiny navyšují obsah alkoholu v krvi, Mike a jeho husí kůži nahánějící, nadupaný kaskadérský speciál Dodge Chargera ročník 1969 čekají na svou příležitost, kterou brzy chytí pevně za pačesy.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 22. února 2012.


    DVD obal filmu V pasti V pasti (Hard Candy) (Magic Box)
    Debut Davida Sladea, který nás uzemnil upírskou "selankou" 30 dní dlouhá noc, si vystačí s pěti herci, přičemž dva z nich jsou před kamerou 97% času. Pokud se oprostíme od faktu, že místy je scénář hodně přitažený za vlasy a logika dostává na frak, dostaneme napínavý thriller, ve kterém nechává vizuálně zručný Slade vyniknout Ellen Page a Patricka Wilsona, kteří rozehrávají psychologický teror, jenž mužskou část diváků zasáhne v místech nejintimnějších.
    Synopse: Anonymně flirtovat na chatu se jeví jako čistě zábavná a neškodná forma komunikace. Nikoliv v případě fotografa Jeffa Kohlvera (Patrick Wilson). Jeff, 30 let, se totiž na rozhodne kývnout na nabídku své tajuplné korespondentky Haley (Ellen Page), 14 let, a sejde se s ní v místní kavárně. Vzájemné setkání je zpočátku plné nervozity a zároveň touhy poznat osobně toho druhého. Oba ale velice rychle naváží na společnou chemii, která mezi nimi vznikla při uvolněném chatování. Jeff se po chvíli rozhodne mladičkou Haley pozvat k sobě domů, na což dívka bez mrknutí oka kývne. Co motivovalo Jeffa, pozvat si domů po hodinové známosti čtrnáctiletou dívku, stejně jako lehkost s jakou Haley kývne na nabídku prakticky neznámého, o generaci staršího muže, zjistíme velice brzy.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 2.0
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 22. února 2012.

    DVD obal filmu V cizí kůži V cizí kůži (The Change-Up ) (Bontonfilm)
    Zbytečně vulgární a nahotou prolezlá (tady už můžeme o zbytečnosti polemizovat :-)) komedie, která se od začátku pohybuje na silně rozkolísané sinusoidě humoru, kdy začne odpornou fekální exhibicí, aby chvíli nato skutečně rozesmála. A podobná horská jízda, v níž se Ryan Reynolds a Jason Bateman ocitají v různě krkolomných situacích, pokračuje až do konce. Křeč střídá úsměv a oba pánové už by měli začít brát kvalitnější kusy, pokud si chtějí dlouhodobě zabrnkat na první housle.
    Synopse: Mitch (Ryan Reynolds) a Dave (Jason Bateman) jsou dlouholetí kamarádi, ale jak už to bývá, každý si svůj život zformoval po svém a jejich současný stav by ideálně vyjádřilo srovnání "černá a bílá". Dave je ženatý, má dvě děti a jeho kariéra prožívá konjunkturu, která by z něj mohla udělat společníka ve firmě. Na druhé straně stojí Mitch, jehož pracovní aktivita se dá shrnout účastí v softpornu. U žen má sice úspěch, ale věrností, potažmo touhou po vztahu zrovna neoplývá. Pro oba pány se stane osudovým večer, kdy si zajdou na pivko a po pár "zrzounech" se navzájem svěří, že tomu druhému ve skutečnosti jeho život závidí. Při onom "splynutí duší" se chlapci nezapomenou vymočit do fontány, která jejich přání bezezbytku vyplní.
    Bonusy:
  • Vynechaná scéna,
  • Nepovedené záběry.
  • 
Zvuk: český 5.1, anglický 5.1, maďarský 5.1
    
Titulky: české, anglické, bulharské, řecké, maďarské
    
Obraz: 16:9, 2.40:1
    Doporučená cena: 299 Kč. V obchodech od 22. února 2012.

    DVD obal filmu Expozitura Expozitura - kolekce 8DVD (Bontonfilm)
    České kriminální seriály měly vždy určitý potenciál zábavnosti, minimálně v rovině nechtěné. Platí to i o Expozituře, která se snaží svést na západní vlně drsných kriminálek a jako bonus přihazuje atraktivní případ, který máme všichni v čerstvém povědomí. Laciný televizní vzhled, přehrávající herecký ansámbl (o hlavní hrdince to platí dvojnásob) a fakt, že jde o další televizní rychlokvašku, která absolutně pohrdá atraktivním tématem, jen potvrzují, že i zde se jen škodolibě pousmějete a vrátíte se ke smysluplnější činnosti, než je sledování tohoto mediálně vyhypovaného "klenotu".
    Synopse: Mladá policistka je přidělena k Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a společně se svým parťákem začíná případ od případu zjišťovat, že ne vždy jsou potrestání skuteční viníci a zároveň pronikne do kriminálního podhoubí, kterému vládne jeden z největších zločineckých gangů.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: český 5.1
    
Titulky: české pro neslyšící
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 999 Kč. V obchodech od 22. února 2012.

    Chcete vědět, jaké další DVD dorazí do tuzemských obchodů? Podívejte se na kompletní seznam chystaných titulů v našem DVD kalendáři.

    ANKETA

    Na který DVD titul se nejvíce těšite v 8. týdnu roku 2012?













    Podívat se na výsledky



    NÁZORY

    Vložit názor

    Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

    Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

    Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
    Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
    TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
    Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
    0
    Kinopremiéry: 16. týden
    Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
    Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
    0
    Top 20 ČR: 15. týden
    Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
    Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
    0
    Box office: 15. víkend
    Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
    Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
    0
    Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
    Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
    Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
    0
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
    - Téma: 10 komerčně nejúspěšnějších filmů Stevena Spielberga (28.01.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
    - Eli Roth natočí Thanksgiving (09.01.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
    - R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2022 opustily (26.12.2022 12:30 v Novinky | Zprávy)
    - Zemřela Sacheen Littlefeather (03.10.2022 09:05 v Novinky | Zprávy)
    - Stroj času: Hypnotická, deziluzivní a znepokojující Apokalypsa (28.07.2022 12:30 v Recenze | Stroj času)
    - Zemřel James Caan (07.07.2022 19:45 v Novinky | Zprávy)
    - Miles Teller dohlíží na vznik Kmotra v novém traileru (24.03.2022 08:30 v Novinky | Trailery)
    - Stroj času: Kmotr slaví 50 (26.02.2022 12:30 v Recenze | Stroj času)
    - Miles Teller dohlíží na vznik Kmotra v traileru (02.02.2022 15:48 v Novinky | Trailery)
    - Zemřel kameraman Dan Kneece (11.08.2021 08:30 v Novinky | Zprávy)
    - Trailer: Mainstream (08.04.2021 08:00 v Novinky | Trailery)
    - Elle Fanning si zahraje ve filmu o natáčení kultovního Kmotra (11.03.2021 10:30 v Novinky | Zprávy)
    - Elisabeth Moss se přidává k filmu o natáčení Kmotra (11.02.2021 14:53 v Novinky | Zprávy)
    - Top 10: scenáristé s nejvíce Oscary (06.02.2021 09:30 v Články | Publicistika)
    - Téma: top 10: herci s nejvíce Oscary (16.01.2021 09:30 v Články | Publicistika)
    - Téma: nejlepší filmy všech dob (13.12.2020 12:00 v Články | Žebříčky)
    - Zemřel herec David Prowse (29.11.2020 13:12 v Novinky | Zprávy)
    - Téma: Top 10 herci, kteří byli nominováni, ale Oscara nezískali (03.10.2020 18:00 v Články | Publicistika)
    - Barry Levinson natočí film o Kmotrovi (02.10.2020 09:25 v Novinky | Zprávy)

    PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

    Opičí muž
    7/10

    Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

    AKTUÁLNĚ V KINECH

    Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

    TV TIPY

    NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

    NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

    NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    filmserver.cz - o filmech víme vše
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu