Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
DVD tipy: 7. týden

DVD tipy: 7. týden

Vydáno: 12.02.2012 07:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - Zbyněk Slívka | foto: Warner Bros. Ent.

Léty ověřená klasika válcuje aktuální novinky aneb nabídka DVD pro tento týden. Hutná psychologie v Rozhovoru či upřímné city v Love Story rozhodně stojí za hřích. Pokud ale dáte přednost trdlovitému Johnnymu Englishovi před velkolepě adaptovaným Hamletem, hlavu vám za to neukousneme.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
DVD obal filmu Rozhovor Rozhovor (The Conversation) (Magic Box)
Již první záběry napovídají, že půjde o rozhovor, ve kterém obě strany volí jednotlivé slovní obraty a vazby s nevšední přesností a rozvážností. Rozhovor je dokonale promyšlenou thrillerovou kompozicí, která je ve svém úvodu studená jako psí čumák. S každým dalším záběrem na soustředěného Hackmana se dostává hluboko pod kůži a výsledná paranoia hlavního hrdiny zanechává silný dojem, stejně jako vyvrcholení celého filmu. Francis Ford Coppola sklízí kontinuálně ovace za trilogii Kmotr a Apokalypsu. Rozhovor bude stát logicky vždy v jejich neprostupném stínu. Nicméně jde o skrytý klenot, který natočil právě mezi prvními dvěma Kmotry a kde společně s Genem Hackmanem přetavili do výsledku svá nejlepší léta.
Synopse: Harry Caul (Gene Hackman), mistr odposlechů a štěnic, je naprosto oddaný své práci a zároveň je ve své branži považován za legendu. Jeho současná zakázka mu ale nečekaně přerůstá přes hlavu a to z jednoho prostého důvodu. Začne se zajímat o motivace svého klienta (Robert Duvall), pro kterého odposlouchává mladý pár milenců. Dostává se díky tomu hluboko do propasti vlastní zainteresovanosti, stane se doslova posedlým svou interpretací a rozhodne se do dění, které doposud slyšel jen z odposlechu, vstoupit.
Bonusy:
  • Cindy Williams - kamerová zkouška,
  • Harrison Ford - kamerová zkouška,
  • Bez doutníku,
  • Rozhovor s Davidem Shirem,
  • Tehdy a nyní,
  • Rozhovor s Genem Hackmanem,
  • Detaily z Rozhovoru,
  • Trailer.
  • 
Zvuk: česky DD 2.0, anglicky DD 5.1
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 15. února 2012.

    DVD obal filmu Hamlet Hamlet - 2DVD (Hamlet) (Magic Box)
    William Shakespeare je celoživotní vášní Kennetha Branagha a nebudeme daleko od pravdy tvrzením, že si touto čtyřhodinovou adaptací splnil jeden velký sen. Hamlet má v původní verzi doslova divadelních 242 minut a Branagh každou z nich využívá k co možná nejosobnější interpretaci Shakespearova veledíla. Sám si navíc vzal na svá bedra i roli Hamleta a herecky vyčerpávající part plný monologů zvládá s noblesou, kterou si předloha zasluhuje. Všechny ikonické scény, které si dobře pamatujeme ze školních lavic, jsou malými vrcholy snímku a nevratně stvrzují královskou pečetí, že jakýkoliv nový pokus o adaptaci Hamleta je zbytečný. Kenneth Branagh využil veškerou svou lásku k dílu klasika a díky umění svému a svých spolubojovníků přenesl příběh, který doposud fungoval jen na "prknech, která znamenají svět", na plátna kin a do našich obýváků. Děkujeme.
    Synopse: Princ Hamlet (Kenneth Branagh) je po návratu domů hluboce zasažen zprávou o smrti svého. Ba co víc, jeho matka Gertruda (Julie Christie) se již stačila provdat za Hamletova strýce Claudiuse (Derek Jacobi). Tím více je princ zdrcen. Jedné noci se Hamletovi zjeví duch jeho mrtvého otce a prozradí mu, jak proradným způsobem byl zavražděn svým vlastním bratrem Claudiusem. Princ dánský se nyní musí rozhodnout, zda pomsta bude cestou, kterou se chce vydat. Ve hře totiž není pouze jeho osud.
    Bonusy:
  • Úvod Kennetha Branagha.
  • 
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1
    
Titulky: české, anglické
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 15. února 2012.

    DVD obal filmu Love Story Love Story (Magic Box)
    Romance dvou studentů ze zcela rozdílných sociálních poměrů, která naprosto bezelstně a přirozeně přejde v oboustranně oddaný vztah o síle parní lokomotivy, si vás omotá kolem prstu zejména citově výživnými dialogy a upřímným vyzněním emocí všech zúčastněných. Dojemně napsané, citlivě zrežírované, klavírem doprovozené a srdcem zahrané.
    Synopse: Oliver Barrett IV (Ryan O'Neal) už podle jména pochází z velmi prestižní rodiny. On sám se ale snaží oné aristokratické nálepky zbavit a i díky tomu je jeho vztah s otcem napjatý. Ranou z čistého nebe je pro něj seznámení s dívkou Jennifer (Ali MacGraw), do které se bezmezně zamiluje. Jenny Oliverovy city po počáteční nedůvěře opětuje a oba prožívají svou lásku naplno. Vztah mezi Oliverem a jeho otcem se však nelepší a mladí milenci si řeknou své "ano" pouze za účasti tatínka Jennifer. Oliver a Jenny jsou plní života a žijí jeden pro druhého, bohužel přichází těžká rána osudu, kterou nelze odvrátit.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: španělsky 1.0, italsky 1.0, francouzsky 1.0, německy 1.0, anglicky 1.0
    
Titulky: české, anglické, arabské, bulharské, dánské, finské, francouzské, hebrejské, holandské, chorvatské, islandské, italské, maďarské, německé, norské, polské, portugalské, rumunské, řecké, slovinské, srbské, španělské, švédské, turecké
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 15. února 2012.

    DVD obal filmu Bullittův případ Bullitův případ (Bullitt) (Magic Box)
    Bullitův případ by se dal shrnout jako rutinní kriminálka o jednom málomluvném poldovi, který pokud se jednou zakousne, tak nepustí. To by ale nesměl disponovat dnes již legendární automobilovou honičkou, během níž vám McQueenův Ford Mustang zanechá na koberci v obýváku ohnivou brázdu živenou rozpáleným asfaltem z ulic San Francisca. Takový nátěr to i po třiačtyřiceti letech je. K tomu si připočtěte jednu z nejhezčích hereček planety Jacqueline Bisset, které to po boku tradičně bezchybného Stevea opravdu sekne, a z rutinní podívané se rázem stává vzrušující krimi, kterých je dnes jako šafránu.
    Synopse: Zbývá pár dní do soudního přelíčení a ambiciózní senátor Chalmers (Robert Vaughn) potřebuje udržet svého korunního svědka Johnnyho Rosse naživu. Jeho ochrannou je pověřen Frank Bullett (Steve McQueen), který se brzy dozvídá jak klíčovým, díky svému napojení na mafiánské špičky, chráněný muž je. První noc hlídá Rosse Bullittův partner Stanton, do místnosti ale vtrhnou dva muži a Stantona i Rosse vážně postřelí. Ross nakonec svým zraněním podlehne a Frank Bullett - vnímající celou situaci velmi osobně - se vydává na nesmlouvavou vendetu.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 2.0, anglicky DD 2.0
    
Titulky: české, anglické
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 15. února 2012.

    DVD obal filmu Stopaři Stopaři (The Searchers) (Magic Box)
    Na dobu vzniku až nečekaně drsňácky natočený western s ikonou žánru Johnem Waynem, který svoje hlášky cedí stejně stylově jako obsluhuje svou "opakovačku". Výsledek je následně podtržen vynikající spoluprací režiséra a kameramana, díky níž se můžeme kochat pomalými záběry na americkou divočinu, nebo naopak dynamicky nasnímanými přestřelkami. Tvůrcům se dá vytknout snad jen zbytečná snaha o polopatický humor a místy nelogické chování postav.
    Synopse: Ethan Edwards (John Wayne) se po letech vrací z občanské války a zamíří na farmu svého bratru Aarona, kde je s neskrývaným nadšením přijat. Než se Ethan stačí usadit, je farma napadena v jeho nepřítomnosti kmenem Komančů, kteří unesou jeho neteř. Ethan se tedy společně s bratrovým adoptovaným synem Martinem, napůl indiánem, vydává vyrvat mladičkou neteř ze spárů náčelníka Komančů zvaného "Jizva".
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 2.0, anglicky DD 1.0
    
Titulky: české, anglické
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 15. února 2012.

    DVD obal filmu Divotvorný hrnec Divotvorný hrnec (Finian's Rainbow) (Magic Box)
    Kdo by si pomyslel, že velký Francis Ford Coppola sklízel první šťavnaté plody své práce právě za muzikál. Divotvorný hrnec má příjemný pohádkový feeling a zároveň se nebojí čapnout pod krkem (vtipnou formou) citlivé téma rasismu, charakteristické pro americký jih. Většinou neotřelé a roztomile zahrané písničky jsou prokládány svižnými tanečními kreacemi a sem tam i povedeným vtípkem. Snímek díky své délce sice místy zařadí filmařský neutrál, Coppola má naštěstí všechno ostatní pevně v rukou.
    Synopse: Jednoho slunného dne zavítá do místní komunity irský poutník Finian (Fred Astaire) se svou dcerou Sharon (Petula Clark) a ukryjí zde skřítku Ogovi (Tommy Steele) uloupený divotvorný hrnec. V čele místních je rasistický a po bohatství lačnící senátor Rawkins, který si proti sobě všechny poštve a s velkou porcí náhody a vyřčeného přání je proměněn v černocha. To vše díky kouzelné moci divotvorného hrnce, jehož řádění tím teprve začíná.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky 1.0, anglicky DD 5.1
    
Titulky: české, anglické
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 15. února 2012.

    DVD obal filmu Woodstock Woodstock (Magic Box)
    Legendární status hudebnímu festivalu ve Woodstocku už nikdo nevezme. Přestože se dokument věnuje i zákulisí festivalu a organizačním nedostatkům (hygiena, zásobování), hlavní pozornost je soustředěna na hudbu a její poselství. Pro fanoušky kultu hippies a hudby, která je s ním spojena, jde o téměř orgazmický zážitek, který si na ploše bezmála čtyřhodinového tripu vychutnají naplno. Pro nezaujatého pozorovatele je Woodstock zdlouhavou podívanou, která sice dokáže místy zaujmout (záběry na půl milionu návštěvníků berou dech) a prezentovat svůj názor, ale uživila by minimálně dva střihače :-) Jedním z nich by byl určitě Eric Cartman :-)
    Synopse: Třídenní hudební festival ve Woodstocku nabídl svým účastníkům hudební extázi, na které se svezli mimo jiné - Sweetwater, Joan Baez, John Sebastian, Santana, Grateful Dead, The Who, Jefferson Airplane, Joe Cocker, Jimi Hendrix a mnoho dalších.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: anglicky DD 5.1
    
Titulky: žádné
    
Obraz: 4:3
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 15. února 2012.

    DVD obal filmu Vražda v Bílém domě Vražda v Bílém domě (Murder at 1600) (Magic Box)
    Konspirační thriller schématický a předvídatelný jako Wesleyho daňové úniky. Samotný Snipes se určitě cítí komfortněji v akčnějším žánru, a i když v podobných rolích nepředvádí prkenné výkony jako někteří jeho muskulaturní kolegové, jeho síla tkví jinde. Záda mu kryje sympatická, ale nevýrazná Diane Lane a za pomyslné spiklenecké nitky tahá Alan "Hawkeye" Alda (korejský syndrom z M*A*S*H* v praktickém provedení). Rozpačitý dojem nenapraví ani příběh, který se v koncovce promění v clichéfest, a do televize patřící režisér Dwight H. Little svým kořením výslednou chuť zlepšit neumí.
    Synopse: Pennsylvania Avenue 1600, Washington D.C., jedna z nejprestižnějších adres na světě - Bílý dům. Právě zde dojde k vraždě mladé úřednice a detektiv Harlan Regis (Wesley Snipes) od počátku tuší, že tady se nebude hrát podle pravidel. Čím více začíná do případu strkat svůj na vraždy citlivý nos, tím hlouběji proniká do spletité pavučiny intrik. Pomocnou ruku mu podá agentka Nina Chance (Diane Lane), která jako první vytuší spiknutí proti samotnému prezidentovi Spojených států amerických.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 2.0, anglicky DD 5.1
    
Titulky: české, anglické
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 15. února 2012.

    DVD obal filmu Dream House Dream House (Magic Box)
    Dream House se rozjíždí pozvolna. Již po první půlhodině přichází twist, který děj převrací vzhůru nohama, a v danou chvíli je jasné, že buď se ze scénáře vyklube geniálně trýznivá psychologická sonda do hlubin jedné zmordované duše, nebo půjde o jedno velké faux pas. Stručně řečeno, scénář se sesype jako domeček z karet a jen za cenu vlastní existence se doplazí k závěrečným titulkům. Jim Sheridan si oprávněně připisuje první zasloužený propadák a triu Danny, Rachel a Naomi doporučujeme u podobných případů následující: Po přečtení spalte.
    Synopse: Prosperující vydavatel Will Atenton (Daniel Craig) se rozhodne přestěhovat z rušného New Yorku společně se svou ženou Libby (Rachel Weisz) a dvěmi dcerami na ničím nerušené předměstí v Nové Anglii. Záhy ovšem zjistí, že v jejich domě byly rukou otce brutálně zavražděny dvě holčičky společně s jejich matkou. Pátrání po pravdě zavede Willa k sousedce Ann Paterson (Naomi Watts), která je pro něj prvním "zrcadlem" v bolestivé cestě, na jejímž konci čeká Willa kruté prozření.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 15. února 2012.
    Český trailer filmu Dream House

    DVD obal filmu Johnny English se vrací Johnny English se vrací (Johnny English Reborn) (Bontofilm)
    Pro Rowana Atkinsona je stříbrné plátno asi zakleté. Snaha o znovuzrození postavy Johnnyho Englishe je ještě křečovitější než původní snímek, který alespoň oplýval překvapivě zábavnou akcí. Resurektovaný Johnny má v rukávu pár fórků, které roztáhnou rtíky do polohy horizontální, nicméně mnohem častěji na své diváky přenáší pocit trapnosti a zbytečnosti. Kombinace nemehloidního Beana a uhlazeného superagenta v tomto provedení vůbec nefunguje. Nejvýraznější stopu ve vás proto zanechá nablýskaný šestnáctiválec Rolls-Royce Phantom Coupé a šmrncovní Johnnyho šéfka Gillian Anderson. Rowan by se měl vybodnout na podobné pitvoření a zkusit dramatickou roli.
    Synopse: Tajní agenti to opravdu nemají snadné. Sotva Johnny English (Rowan Atkinson) prošel mentálně očistou v táboře tibetských mnichů, už jsou jeho služby nepostradatelné a opět bude muset svým osobitým způsobem zabránit globálnímu spiknutí. Poměry v MI7 se během jeho "dovolené" kapánek změnily, šéfuje mu Pamela (Gillian Anderson), která nemá pro jeho divoké praktiky zrovna pochopení, a jeho dobrý parťák Ambrose (Dominic West) evidentně něco skrývá. A je na Johnnym, aby svými "jedinečnými" metodami ochránil britské impérium.
    Bonusy:
  • Vynechané/Prodloužené scény s úvodem režiséra Olivera Parkera,
  • Nepovedené záběry,
  • Honička na invalidním vozíku,
  • Komentář režiséra Olivera Parkera a scenáristy Hamishe McColla.
  • 
Zvuk: český 5.1, anglický 5.1, maďarský 5.1
    
Titulky: české, anglické, bulharské, řecké, maďarské
    
Obraz: 16:9, 2.40:1
    Doporučená cena: 299 Kč. V obchodech od 15. února 2012.
    Český trailer filmu Johnny English se vrací

    Chcete vědět, jaké další DVD dorazí do tuzemských obchodů? Podívejte se na kompletní seznam chystaných titulů v našem DVD kalendáři.

    ANKETA

    Na který DVD titul se nejvíce těšíte v 7. týdnu roku 2012?













    Podívat se na výsledky



    NÁZORY

    Vložit názor

    Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

    Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

    Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
    Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Box office: 11. víkend
    Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
    0
    Bruce Willis
    Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
    0
    Sladký život 3/10
    Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
    Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
    0
    TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
    TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
    Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
    0
    Kinopremiéry: 11. týden
    Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
    Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
    0
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
    - Zemřel Ryan O'Neal (09.12.2023 10:18 v Novinky | Zprávy)
    - Steven Spielberg chystá Napoleona (22.02.2023 08:34 v Novinky | Zprávy)
    - Bradley Cooper bude Bullit (18.11.2022 08:30 v Novinky | Zprávy)
    - Steven Spielberg chystá film o Bullitovi (26.02.2022 14:30 v Novinky | Zprávy)
    - TV tipy: Hamlet prožívá bouřlivé dny a srážku s láskou (11.02.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
    - Elle Fanning si zahraje ve filmu o natáčení kultovního Kmotra (11.03.2021 10:30 v Novinky | Zprávy)
    - Zemřel střihač a scenárista Robert C. Jones (07.02.2021 10:34 v Novinky | Zprávy)
    - Téma: nejlepší filmy všech dob (13.12.2020 12:00 v Články | Žebříčky)
    - Téma: nejslavnější akční filmy 70. let (09.05.2020 12:00 v Články | Publicistika)
    - Top 10: komerčně nejúspěšnější filmy 70. let (07.12.2019 10:00 v Články | Publicistika)
    - Zemřel hollywoodský producent Robert Evans (28.10.2019 20:15 v Novinky | Zprávy)
    - Téma: 10 nejlepších rolí: Kurt Russell (17.03.2019 12:00 v Články | Publicistika)
    - R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2018 opustily (26.12.2018 13:23 v Novinky | Zprávy)
    - Téma: Zlatý glóbus část 1.:1944-1980 (15.12.2018 12:00 v Články | Publicistika)
    - Kenneth Branagh je William Shakespeare na první fotce v dramatu All Is True (30.10.2018 22:28 v Novinky | Zprávy)
    - Trailer: Johnny English Strikes Again (05.04.2018 19:05 v Novinky | Trailery)
    - Blu-ray recenze: Zodiac (režisérská verze) (03.09.2017 11:30 v Recenze | Blu-ray)
    - TV tipy: Konfident Nixon si zajel na Woodstock, kde zorganizoval hon na myš (11.08.2017 07:30 v Radar | TV tipy)

    PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

    Duna: Část druhá
    8/10

    Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

    AKTUÁLNĚ V KINECH

    Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

    TV TIPY

    NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

    NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

    NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    filmserver.cz - o filmech víme vše
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu