Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Super Bowl odhalil spoty nadcházejících pecek

Super Bowl odhalil spoty nadcházejících pecek

Vydáno: 06.02.2012 14:38 v sekci Novinky | Zprávy - Martin Bubrín | foto: MVLFFLLC & Marvel

Tradiční vrchol zámořské fotbalové sezóny (ano, myslíme ten jiný fotbal) není jen velkou událostí pro fanoušky sportu. Mimo jiné se na něho těší i filmoví fanoušci, kteří se tradičně dočkali nášupu spotů na očekávané blockbustery. Je libo Avengers, Bitevní loď nebo Johna Cartera?

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu <b>Avengers</b>
2011 MVLFF LLC.
Super Bowl je za Atlantikem takový malý televizní svátek. Finále play-off amerického fotbalu sleduje přibližně 160 milionů diváků, tudíž jsou televizní přestávky nejžádanějším mediálním prostorem roku - říká se, že třicetisekundová reklama stojí okolo 3 milionů dolarů. To je hlavně dobrá možnost i pro filmaře, jak nalákat na své nové blockbustery, se kterými by jistě chtěli uspět u co největšího publika. Pojďme si projít, jaké pecky nás letos čekají v kinech a neminou.
Avengers jistě platí za jeden z nejočekávanějších filmů roku. To, co nám na malé ploše teaseru připadalo jako nedotažené oťukávání známých hrdinů, se ale v minutovém spotu mění na totální audiovizuální masakr. Eye-candy momenty vypalují oči, efektivita sází na osudovou atmosféru, sehraný dream-team superhrdinů vypadá, že je kočírován správným směrem, a zazní i nějaké hlášky. Konečně se nám také v celé kráse představí úhlavní nepřátelé z vesmíru (?) a zelený hromotluk Hulk ve vrcholné formě. Zkrátka, pokud si někdo myslel, že to nemůže v celovečerním filmu fungovat, tady má zdárnou ukázku, že se mýlil. A my tomu budeme sakra věřit až do kina. Hotové "nerdí orgie".

Bitevní loď už se nám v trailerech představila dostatečně. Na minutové ploše nás ještě naposledy přesvědčuje, že bychom v kinech neměli chybět. Většinu záběrů jsme sice měli už možnost spatřit předtím, ale zástup těch nových jednoznačně stojí za to. Zároveň utvrzuje v to, že Transformers si nemohli přát lepšího nástupce. Vše funguje tak, jak má - našlapané triky, bitvy, střelba, výbuchy a drsňácké hlášky. Stačí jen, aby to nebylo úplně blbé, a je tu přímo ideální oddychový blockbuster. Snad si Berg po Hancockovi napraví reputaci.

Johna Cartera tady máme už skoro za měsíc a vše podstatné o něm již víme. Kříženec Avatara a Star Wars se nás pokusí nalákat na další dobrodružství v novém neokoukaném světě. Disney se se svou marketingovou kampaní snaží zuby nehty, tak uvidíme, jestli si nepřipíše další propadák jako nového Trona. V zřejmě posledním spotu je sice nových záběrů málo, ale i tak drží obdivuhodně pohromadě - dialogové střípky střídající se s výjevy z bitev a trikových bonmotů lehce nastiňují směrování příběhu, který utvrzuje v tom, že snad nepůjde jen o hloupou přehlídku digitálních atrakcí. P. S.: Ta hudba je pořád dobrá.

G.I. Joe: Odveta slibuje hodně "cheesy" zábavu. Vypadá to, že se nemění nic podstatné - drsňáci pronášejí suché hlášky, sexy bojovnice se ohánějí katanami, opulentní triková zhovadilost svého předchůdce se sice nedostaví, ale i tak režisér Jon Chu těží z popcornového vizuálu a zavděčení se mladšímu publiku - žádnou krev a fuckování tedy nečekejte. Ale i tak to vypadá fajn, hlavně když The Rock chytí velký rotační kulomet jako Sly v posledním Rambovi a Bruce Willis se svým nadneseným výrazem procedí jednu větu mezi zuby. Jen ten hiphopový hudební podkres trochu uspává.

Hunger Games: Aréna smrti také už klepe na dveře, ale stále nás nepřesvědčuje, proč bychom na ni měli chodit do kina. Kromě jednoduchého příběhu o sebeobětování se satirickým podtextem tu není zdaleka nic, co by zaujalo. Nevýrazné postavy v nevýrazných kulisách se stále na něco připravují... a nám je to stále docela jedno. Záběrů z lesní arény, kde si půjdou teenageři (v mantinelech PG-13 zábavy) po krku, se skoro nedočkáme, vše musí na bedrech nést Jennifer Lawrence a usvědčovat nás v tom, že v kině to taková šeď nebude. Tohle je přesně ten typ projektu, který může z trailerů vypadat nezajímavě, ale v kinech potěšit jako malé inteligentní sci-fi z blízké budoucnosti. Nechme se překvapit.

Kde lépe lákat na film o americké jednotce NAVY Seals než na Super Bowlu? Za Act of Valor sice nestojí žádné velké studio, které by z něj udělalo stomilionový blockbuster, ale i tak vypadá jeho půlminutová stopáž docela výživně. Střípky z realistické akce, prosazování tradičních amerických hodnot a přehlídka nových zbraní a techniky - zkrátka americká armáda jak vyšitá (náborový potenciál je jasný od prvních sekund). Sice to celé nevypadá kdovíjak výživně ani objevně (aneb na pořádnou "adaptaci Call of Duty" si ještě budeme muset počkat), ale na malé ploše s Eminemovým podkresem to funguje, jak má.

Co nám ještě zbývá? Předposledním spotem je krátká ukázka nadcházejícího animáku studia DreamWorks Lorax, za kterým stojí tvůrci Já, padouch. Podle Dr. Seusse se na nás zkrátka kutí další klasika, tentokrát příběh podivného oranžového lesního mužíčka, který chrání přírodu před nájezdy ziskuchtivých lidských bytostí. Vtípky jsou ohrané z předchozích trailerů a nové stopáže bychom se dohledali snad jen lupou, přesto to stále vypadá na krajně nevyrovnanou záležitost, která může stejně jako překvapit, tak absolutně selhat. Poslední fórek je ale pořád dobrý.

V poslední upoutávce se nás Hollywood snaží nalákat na další bizarní eskapády Sachy Barona Cohena. Jeho Diktátor bude po Boratovi a Brunovi další neotřelou satirou na vše možné od americké politiky až po showbusiness. Tentokrát jen zamrzí, že si bude z lidí utahovat v regulérním hraném filmu, tudíž už nebude mít takovou sílu. Od traileru se toho moc nezměnilo, záběry se zdají naprosto totožné a nepřicházejí s ničím novým. To se snad samotnému filmu ale povede.

ANKETA

Který ze Superbowlových spotů 2012 vás navnadil nejvíce?












Podívat se na výsledky



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Vizuálně opojná sci-fi Stvořitel obstojí jedině jako kritika americké válečné politiky (04.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Zemřel Ray Stevenson (22.05.2023 19:36 v Novinky | Zprávy)
- Box Office: 10 komerčně nejúspěšnějších filmů všech dob (13.04.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Box office: filmem roku 2022 je Avatar: The Way of Water (09.01.2023 12:30 v Komentáře | Box office)
- Box office: Avatar 2 vstupuje do kin (19.12.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Velkofilm Avatar: The Way of Water se podruhé noří do nádherného světa Pandory (17.12.2022 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Top 20 ČR: Avatar se přetahuje s Janem Žižkou (11.10.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Úsměv znovu první (10.10.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Jan Žižka si bere zpět prvenství (04.10.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: do kin táhl Úsměv (03.10.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Avatar se vrací na trůn (27.09.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: To nic, drahá bralo zlato (26.09.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Stroj času: Avatar se vrací do kin (24.09.2022 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: To nic, indiáne (21.09.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- V září se do kin vrací Avatar (24.08.2022 09:30 v Novinky | Trailery)
- Box office: Uncharted je na vrcholu (21.02.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Box office: Smrt na Nilu před Vem si mě (14.02.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Box office: Spider-Man dotahuje Avatar (31.01.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Box office: Spider-Man se vrací na vrchol (24.01.2022 07:30 v Komentáře | Box office)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu