Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Top 10: Nejočekávanější filmy roku 2012 (4/4)

Top 10: Nejočekávanější filmy roku 2012 (4/4)

Vydáno: 31.01.2012 14:18 v sekci Články | Žebříčky - Vratislav Šálek | foto: hollywoodnews.com

Poslední částí našeho speciálu o očekávaných filmech letošního roku jsou tipy filmserveru. V těch najdete vše, co se nevešlo do předchozích kategorií, ale rozhodně by nemělo zůstat mimo diváckou pozornost. Na žánry se nehledí.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Díky nám už víte, které blockbustery budou letos stát za vidění a za vaše peníze, na jaké filmy vyrazit s celou rodinou a které snímky by se za rok touto dobou mohly ucházet o nějaké to ocenění. V poslední části našeho výhledu zaostříme na kousky, které nespadají do žádné z předchozích kategorií, ale zapomínat by se na ně nemělo. Jak ale nakonec dopadnou, je samozřejmě bez záruky (stejně jako data tuzemských premiér), takže musíte tuto topku vzít trochu s nadhledem. Najdete v ní tipy všech žánrů, od klasických životopisů, přes kontroverzní komedie až po ryzí akční výplach.
J. Edgar
Ve výčtech očekávaných filmů letošního roku se na nejnovější režijní počin legendárního Clinta Eastwooda trošku zapomíná, což je škoda. Osudy zakladatele slavné organizace FBI J. Edgara Hoovera, který v čele svého úřadu stál skoro čtyřicet let, jsou nepochybně zajímavé. Už jen proto, že ve své době patřil k nejmocnějším mužům v USA a tradovalo se, že na každou tehdejší celebritu má v trezoru nějakou špínu a neváhá ji v případě potřeby "pustit ven." Sám však trpěl sexuální úchylkou v podobě nošení ženského prádla (pochopitelně v soukromí) a neměl problémy s občasným překročením zákona, který tak tvrdě hájil. Oscar pro hlavního představitele Leonarda DiCapria ani pro nikoho jiného z toho už zcela jistě nebude, přesto se s největší pravděpodobností jedná o nadprůměrný životopis střižený přesně podle klasické hollywoodské šablony. A těch není nikdy málo.
Česká premiéra: 1. března / US premiéra: 9. listopadu 2011

Jack The Giant Killer
Nefalšovaná pohádková fantasy o mladém farmáři, jenž se do nebezpečného království obrů vydává zachránit unesenou princeznu, vypadá takto na papíře (monitoru) dost tuctově a zaměnitelně a za normálních okolností by se v naší topce neumístila. Jelikož ji ale režijně zaštiťuje Bryan Singer, což je muž zodpovědný za vynikající kriminálku Obvyklí podezřelí, první dva X-Meny nebo povedený návrat Supermana, stojí okamžitě za pozornost. Vzhledem k tomu, že tento nadějný tvůrce již čtyři roky nic nenatočil a jeho osobitý styl nám už docela chybí, mohla by se tato pohádka těšit slušné odezvě. Když se navíc sází na celou rodinu a populární 3D, je dost možné, že dostaneme vizuálně opulentní podívanou, v níž by ale nemusel být příběh úplně podružný. Pokud se vše podaří, uvidíme úchvatné trikové divadlo, z něhož nám možná bude přecházet zrak. V hlavní roli Nicholas Hoult.
Česká premiéra: 21. března / US premiéra: 22. března

Bullet To The Head
Staromilských akčních kriminálek se v dnešní době už moc netočí. O to větší pozornost vzbudí, když se náhodou některá objeví. Přesně takovým příkladem je i snímek, za jehož režií není nikdo jiný než letos sedmdesátiletý Walter Hill, z jehož dílny pocházejí i pecky typu Rudé horko nebo Poslední zůstává. Dalším lákadlem jednoduchého příběhu o nájemném vrahovi z New Orleans, který musí spojit síly s mladým detektivem a vypátrat sérii vražd, jejichž stopy vedou i do hodně vysokých politických kruhů, je obsazení hlavních rolí. V těch se totiž objeví legendární hrdina Sylvester Stallone, jemuž bude dělat společnost "Barbar Conan" jednadvacátého století Jason Momoa. Svou roli zde získal i polozapomenutý Christian Slater. Pokud bude výsledek alespoň z poloviny takový, jak si ho představujeme, mohlo by jít o velmi slušnou žánrovku, která sice komerčně pravděpodobně nikterak úspěšná nebude (rád bych se ale pletl), ale ortodoxní fanoušky žánru potěší a uspokojí. Vidět navíc v poslední době Slye v akci stojí za to. Dost možná černý kůň jara.
Česká premiéra: 12. dubna / US premiéra: 13. dubna

Zrcadlo, zrcadlo vs. Sněhurka a lovec
Letos nás čeká také hodně zajímavý duel dvou filmů vycházejících z notoricky známé klasické pohádky o Sněhurce. Zatímco indický svéráz a vizuální mág Tarsem Singh sází na odlehčenější notu, standardnější pojetí a Julii Roberts v roli zlé královny, debutující Rupert Sanders spíše na ponurou atmosféru a tajemný i osudový příběh vztahu mezi myslivcem a Sněhurkou, kterou měl za úkol odvést do lesa a zabít, ale místo toho se do ní zamiloval a posléze společně pomáhal plánovat útěk. Ústřední dvojici v této verzi ztvární Chris Hemsworth a hvězda Twilight ságy Kristen Stewart, která by mohla být hlavním lákadlem pro teenagery. V roli královny je doplní Charlize Theron. Které z těchto pojetí bude lepší a divácky úspěšnější, ukáže až čas a následné tržby, jisté ale je, že obě budou dost osobité a můžou skončit stejně tak skvěle jako naprosto katastrofálně. Abychom učinili povinnosti za dost, sluší se dodat, že princeznu si v Singhově podání zahraje méně známá Lily Collins.
České premiéry: 15. března a 31. května / US premiéry: 16. března a 1. června
Český trailer filmu Sněhurka
Český trailer filmu Sněhurka a lovec

Diktátor
Ne, nezbláznil jsem se a nebudu vás zvát na sedmdesát dva let starý Chaplinův snímek, to jen známý provokatér Sacha Baron Cohen nazval svůj nový kousek v originále podobně, u nás úplně stejně. Za pomoci svého dvorního režiséra Larryho Charlese, s nímž už stvořil legendárního Borata a o dost horšího Bruna, se tentokrát převtělí do nelítostného diktátora, který navštíví USA a po návratu domů zjistí, že ho jeho pobočník nahradil pastýřem ovcí, který vypadá úplně stejně jako on. A to se mu jako člověku, který má strach z toho, aby do jím ovládané země zavítala demokracie, pranic nelíbí. Je úplně zřejmé, že tady se nebude naznačovat, ale vše se řekne přímo a na plnou pusu. Už teď je jasné, že výsledek bude hodně kontroverzní a určitě se nebude líbit každému. Ale o toto zřejmě slavnému komikovi jde. Uvidíme, jestli už se jeho bizarní postavy neokoukají a dokáže vymyslet ještě něco nového.
Česká premiéra: 17. května / US premiéra: 11. května
Český trailer filmu Diktátor

Abraham Lincoln: Lovec upírů
Už jsme si zvykli, že Hollywood si s historickými fakty příliš hlavu neláme, a když je potřeba, dokáže si je upravit k obrazu svému. Dost možná jsme si na základě toho mysleli, že už nás nic nepřekvapí. Troufnu si říci, že letos budeme valit oči. Že byl Abraham Lincoln v pořadí šestnáctým prezidentem USA, že na něho byl spáchán atentát v divadle a že navždy změnil běh dějin zákonem o zrušení otroctví, ví víceméně každý. Filmaři nám ale v tomto roce odkryjí hodně nečekané mezery z jeho života. A je úplně jedno, že budou bohapustě vyfabulované. Zatímco Steven Spielberg chystá na sklonku roku regulérní životopis s Danielem Day-Lewisem v hlavní roli (česká premiéra nejspíš až v počátcích roku 2013), talentovaný ruský tvůrce Timur Bekmambetov na důvěryhodnost kašle a naservíruje nám dost možná nejzábavnější a nejbizarnější film celého léta. Prezidenta v podání Benjamina Walkera nám ukáže ještě v mladých letech, kdy si o politických ambicích mohl nechat leda tak zdát, protože měl úplně jiné starosti. Jako malý chlapec totiž přišel o matku, kterou napadli upíři! A on jako správný milující synek jim všem vyhlásil nelítostnou a krutou válku, v níž se na oběti příliš nehledí. Thriller s hororovými prvky vzbuzuje díky jménu režiséra velmi slušná očekávaní a je dost pravděpodobné, že uvidíme vizuálně i akčně povedený kousek, který se přesně trefí do nálady nenáročnému publiku. Takový byl ostatně i předchozí Bekmambetovův Wanted. Historici sice budou asi pěnit vzteky, my ostatní si to ale užijeme a necháme se příjemně pobavit. Americká ikona v rukou Rusů? Toto musíme vidět!
Česká premiéra: 19. července / US premiéra: 22. června

Total Recall
Remaky klasik sice nikdo moc v lásce nemá, každého ale tak nějak zajímá (většinou z doslechu), jak ve výsledku dopadly. K těm lepším by se mohla zařadit právě nová verze oblíbeného a výborného snímku Paula Verhoevena vycházející z povídky klasika žánru sci-fi Philipa K. Dicka. Jelikož premisa zůstane stejná, půjde hlavně o to, jak se tvůrci poperou s celkovou atmosférou a využijí trikařské i technické možnosti, o kterých v roce 1990 nikdo neměl ani tušení. Určitou nadějí je i režírující Len Wiseman, kterého za první dva Underworldy v lásce nikterak nemáme, ale se čtvrtou Smrtonosnou pastí jsme ho vzali na milost. Ukázal tu totiž, že solidně zvládá akční scény i dávkování tolik potřebného odlehčujícího humoru a nenáročná popcornová zábava je v jeho podání moc fajn. Pokud se mu to povede i v tomto případě, nikdo se rozhodně zlobit nebude, a to i když božského Arnieho nahradí Colin Farrell. Dost možná jedno z překvapení léta.
Česká premiéra: 16. srpna / US premiéra: 3. srpna

Bourneův odkaz
Jedna trilogie se uzavřela a druhá se s největší pravděpodobností otevírá. Agent, který v prvním filmu ztratil paměť a v dalších dvou pak skládal střípky ze své minulosti, se dočká restartu. Nikdo moc neví, o čem to bude, ani jak bude ústřední postava pojata. Údajně se má ale opět volně vycházet z literární předlohy duchovního otce postavy Roberta Ludluma, takže uvidíme, jak to nakonec všechno bude. Jisté je, že Paul Greengrass ani Matt Damon se v titulcích už neobjeví a nahrazuje je úplně nový tým v čele s režisérem a scenáristou Tonym Gilroyem, který minimálně v Michaelu Claytonovi prokázal, že příběh umí napsat i vyprávět, aniž by se divák nějak extrémně nudil. Otázkou je, jak si režijně poradí s výrazně akčnějším žánrem, který má přece jen trochu jiné nároky než kriminální drama. Určitá očekávání ale nepochybně tento snímek vzbuzuje a ani se není co divit, když se v hlavní roli objeví nová hvězda Jeremy Renner, kterého doplní Edward Norton a Rachel Weisz. Tato značka zkrátka ještě není úplně mrtvá, ale jestli je to dobře, si musíme počkat až do konce srpna.
Česká premiéra: 30. srpna / US premiéra: 3. srpna

Postradatelní 2
Pro fanoušky čistě akčního žánru je s úctou ke všem Batmanům, Prométheům a Hobbitům toto ten nejočekávanější film roku. Proč? Protože Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Sylvester Stallone, Jason Statham, Dolph Lundgren, Jean-Claude Van Damme, Jet Li, Scott Adkins a... Chuck Norris. Nic víc není třeba vědět. Je totiž úplně jedno, o čem to bude, jestli to bude dávat smysl a tak vůbec, jen vidět na plátně všechna tato jména společně je splněný sen několika generací filmových fandů. Radost možná lehce kalí fakt, že kvůli ve výčtu jmen posledně uvedenému muži, který dovede dvakrát napočítat do nekonečna, a doživotnímu "texaskému rangerovi", uvidíme film jen v ratingu PG-13, to ale na obří natěšenosti nic moc nemění. Jediné, co tak vzbuzuje regulérní strach, je režírující Simon West, který natočil jediný dobrý film před dlouhými patnácti lety. Něco mi ale říká, že toto bude absolutní pecka.
Česká premiéra: 6. září / US premiéra: 17. srpna

Life Of Pi
Trošku náročnějšímu divákovi bude zřejmě určeno dobrodružné drama čínského režiséra Anga Lee o synovi majitele zoologické zahrady, který při jednom z častých výletů na moře ztroskotá a společně se čtyřmi zvířaty se dostane na záchranný člun. Ač zní zápletka hodně bizarně, v rukou tvůrce, který psychologická dramata umí (a jako první filmař vůbec se o něj pokusil v komiksovém bijáku Hulk), by se mohla proměnit v meditaci a úvaze o smyslu života a nikdy neutuchající naději. Velké divácké pozornosti se snímek, v němž jednu z rolí ztvární i Tobey Maguire, nejspíše nedočká, o to větší kvality by mohl mít. Vzhledem ke vzdálenému datu premiéry nezbývá našinci než doufat, že distributor necouvne a neupustí od uvedení v kinech. To by byla v tomto případě veliká škoda, protože Lee dokáže vytvořit atmosféru a vždy si pohlídá i precizní obrazové kompozice, které, jak všichni víme, nejlépe vyniknou na plátně. Snad dostaneme tu možnost si je vychutnat.
Česká premiéra: 20. prosince / US premiéra: 21. prosince

Jen těsně se do seznamu nevešlo: sci-fi thriller Kronika, akční thriller Stevena Soderbergha Zkrat, rodinné drama Camerona Crowea Koupili jsme zoo, thriller Havran, mysteriózní horor Tima Burtona Temné stíny, muzikál Rock Of Ages s Tomem Cruisem a komedie Judda Apatowa This Is Forty.

ANKETA

Na který z našich tipů se v roce 2012 nejvíce těšíte?













Podívat se na výsledky



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Nicholas Hoult bude Lex Luthor (21.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10+1 nejočekávanějších filmů roku 2023 (20.04.2023 15:00 v Články | Publicistika)
- Recenze: Klišovitý Renfield klidně mohl mít vyšší ambice (16.04.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Renfield vsadil na zlato (12.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Michael Lerner (10.04.2023 08:39 v Novinky | Zprávy)
- Nicolas Cage je Drákula v novém traileru (22.03.2023 18:35 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Harold a Maude se vydávají přes hranici najít 99 domovů (10.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Willem Dafoe se přidá k remaku Nosferatu (27.01.2023 16:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Drsnej Shaft a Abraham Lincoln jsou božští kazišuci (27.01.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nicolas Cage se vrací na plátna kin v traileru Renfield (06.01.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Rebel v žitě dosáhl na mistrovskou úroveň a píše přání Ježíškovi (02.12.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Bruce Lee znovu ožije (01.12.2022 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Princezna zakletá v čase připravila menu pro Kennedyho (16.11.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Keanu Reeves natáčí v Praze (09.11.2022 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Ralph Fiennes je šéfkuchař v thrilleru Menu (15.09.2022 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Tvář pod maskou hledá v temných koutech tajemství očí ztracené jednotky (03.06.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nicolas Cage bude Drákula (01.12.2021 10:55 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu