Top 20 ČR: Sherlock obhájil zlato

Vydáno: 17.01.2012 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: 2012 Warner Bros

Sherlock Holmes dosáhl sotva na polovinu svého pohádkového otvíráku z minulého týdne, ale přesto si s přehledem pohlídal jedničku před novinkou Muži, kteří nenávidí ženy. Bronz si odnáší Kocour v botách.
Jak sebejistý byl nástup Hry stínů do českých kin, o tolik se tento víkend odečítalo. Druhý Sherlock přišel zhruba o polovinu, což ho srazilo pod pětimilionovou hranici. Přesto to šarmantnímu detektivovi stačilo k tomu, aby ukázal Fincherově očekávané novince, kdo u českých diváků hraje prim.
Hollywoodská adaptace světového knižního bestselleru Stiega Larssona se nedokázala k vrcholu ani přiblížit a krimi thriller Muži, kteří nenávidí ženy s Danielem Craigem v hlavní roli přilákal o deset tisíc diváků méně než zlatá Hra stínů, což mezi nimi vytvořilo propast více než milion korun. A na trojku klesl s o čtvrtinu hubenějším skóre oproti minule animák Kocour v botách.
Ještě slušně přes milion si vydělal snímek Alvin a Chipmunkové 3, což pro něj znamená propad jen o jediné novinkové místo. Česká komedie s Ivanou Chýlkovou Perfect Days - I ženy mají své dny si zachovala výsledek z minulého víkendu, což jí zajistilo druhý týden na páté příčce.
Na šestku vyšplhala slovenská novinka Love. Milostné drama v režii Jakuba Kronera vydělalo tři čtvrtě milionu, což ho výrazně odděluje od sedmičky, kam s brutálním propadem sklouzla Mission: Impossible - Ghost Protocol. Z osmičky si TOP 20 s předstihem obhlídla premiéra tohoto týdne, dvojka veleúspěšného animáku Happy Feet, která by vzhledem k oblibě animovaných snímků u českých diváků mohla o víkendu aspirovat na vedoucí pozice.
Na devátém místě se zastavila třetí novinka - český mysteriózní thriller Labyrint, který kritika víceméně roznesla na kopytech, což ale (k jejich smůle) neodradilo dva a půl tisíce diváků. Desítkou pak uzavírá první půlku žebříčku české drama Hranaři, které po několika úspěšných týdnech propadlo o čtyři pozice.
Jedenáctou pozici obsadila poslední novinka týdne, životopisný snímek s Gerardem Butlerem Kazatel Kalašnikov, který si vydělal jen něco málo přes dvě stě tisíc. Z první desítky sklouzly na dvanáctku a třináctku Twilight Saga: Rozbřesk - 1. část a horor Černá hodina, jimž se nepodařilo vydělat ani půlku toho, co minulý víkend. Lehce nad sto tisícem se zastavily také Válka bohů a Rumový deník, kteří odečítají shodně pětapadesát procent.
Jeden z posledních víkendů má před sebou romantická komedie Šťastný Nový rok, která zaznamenala absolutně největší propad a mílovými kroky míří z kola ven. O tři příčky klesá francouzská komedie Le Havre, naopak o dva stupínky vpřed se posunula Spielbergova Tintinova dobrodružství, která berou osmnáctku. Poslední dvě místa patří Mužům v naději a dramatu Poupata, které neposbírali ani sedmdesát tisíc.
Ve čtvrtek se do kin chystá kromě již zmiňovaného animáku Happy Feet 2 také čerstvě Zlatým glóbem oceněné drama Děti moje s Georgem Clooneym v hlavní roli, který právě za tuto roli také Glóbus získal. Z trochu jiného žánru se představí fantasy akčňák Underworld: Probuzení a v neposlední řadě nás také čeká komedie Milana Cieslara Láska je láska.
TOP 20 ČR : VÍKEND OD 12. 1. 2012
  1. Sherlock Holmes: Hra stínů 4,8 mil.
  2. Muži, kteří nenávidí ženy 3,5 mil. (novinka)
  3. Kocour v botách 1,7 mil
  4. Alvin a Chipmunkové 3 1,3 mil.
  5. Perfect Days - I ženy mají své dny 916 tis.
  6. Love 749 tis. (novinka)
  7. Mission: Impossible - Ghost Protocol 492 tis.
  8. Happy Feet 2 326 tis. (předpremiéra)
  9. Labyrint 303 tis (novinka)
  10. Hranaři 253 tis.
  11. Kazatel Kalašnikov 223 tis. (novinka)
  12. Twilight Saga: Rozbřesk - 1. část 163 tis.
  13. Černá hodina 145 tis.
  14. Válka bohů 121 tis.
  15. Rumový deník 116 mil.
  16. Šťastný Nový rok 111 tis.
  17. Le Havre 95 tis. (novinka)
  18. Tintinova dobrodružství 90 tis.
  19. Muži v naději 68 tis.
  20. Poupata 64 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách / amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout / prohlédnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY