Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Příručka pro přežití: Padouchem až do důchodu

Příručka pro přežití: Padouchem až do důchodu

Vydáno: 13.11.2011 18:34 v sekci Články | Publicistika - Zbyněk Kubín | foto: TM & DC Comics. / Warner Bros. Entertainment

Být hrdina je nuda. Kariéra padoucha, to je jiná. Skvěle placený, naplňující a respektovaný job, bohužel vykoupený vysokou úmrtností. Přinášíme návod, čeho se jako záporák musíte vyvarovat, abyste se dožili zaslouženého důchodu.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Záporáků spočívajících ve svých opuštěných zarostlých a nikým nenavštěvovaných hrobech jsou plné hřbitovy. Proč tomu tak je? Padouši mohou být sice různého původu, vzhledu, druhu, vzdělání, schopností, zakládají své snahy o ovládnutí světa na zcela rozdílných pohnutkách a stojí proti nim mutanti se superschopnostmi i obyčejní belgičtí reportéři se superpsy, ale všichni dělají stále stejné chyby. A proto nakonec vždy skončí rozporcovaní na tisíce ohořelých kousíčků někde v troskách své tajné superzákladny. Jestli se i vy hodláte vydat na dráhu Pána zla, držte se následujících dvaceti rad, jinak nemá váš plán žádnou šanci na úspěch. A pokud se vám některé z nich zdají příliš kruté, běžte si stoupnout do vedlejší fronty, kde se verbují hrdinové. Na dráhu padoucha je třeba silný žaludek.
1) Když už si platíte tým poradců, poslouchejte je. Ať už jsou jejich doporučení ještě zvrácenější než ta vaše, nebo se vás naopak snaží mírnit, většinou mají pravdu. Zabít je za jejich nestoudnou drzost můžete, až bude po všem.
2) Každá správná superpadoušská základna by měla mít autodestrukční systém. Zkuste jej ale vymyslet trochu sofistikovaněji a méně "user-friendly," než je velké blikající červené tlačítko s nápisem "Pozor autodestrukční systém - nemačkat" hned u vchodu.
3) Až bude váš ďábelský architekt navrhovat ventilační šachty, měl by je nakreslit natolik úzké a strmé, aby se skrze ně nikdo nedokázal plazit. Nebo do nich alespoň vypusťte smečku vetřelců.
4) Nemějte syna. Pokud jej budete vychovávat sám, bude z něj ošklivý zákeřný rozmazlený chamtivec, který vám vrazí kudlu do zad kvůli vlastnímu prospěchu. Jestliže jej odložíte ještě coby plod v mámině lůně, vyroste z něj s největší pravděpodobností hrdina a váš úhlavní nepřítel.
5) Nemějte dceru. Bude vám dělat radost jen do té doby, než z ní vyroste kráska a zamiluje se do hlavního hrdiny (i pokud je to váš syn). Pak vás po jeho boku vesele zradí v zájmu míru.
6) Je-li nutné při cestě k moci vyšachovat ze hry nějakého příbuzného, rovnou ho sprovoďte ze světa. Zavírání právoplatných dědiců do hlubokých žalářů na opuštěných ostrovech se vždy vymstí.
7) Zabíjejte důsledně. Nikdy nenechávejte hrdinu ležet těžce raněného uprostřed pouště, na širém moři či na vrcholku osmitisícovky s tím, že se o něj příroda postará. Možná bude trpět a užírat se myšlenkou na svou porážku, ale také zcela jistě přežije. Poté, co hrdinu přemůžete, naládujte mu zásobník přímo do hlavy, jeho tělo rozemelte v mlýnku na maso, osmažte a dejte sežrat svým domácím mazlíčkům, počkejte, až jim projde zažívacím traktem, trus zabetonujte do velké krychle a shoďte na dno oceánu. Pak máte teprve alespoň malou naději, že jste ho opravdu dostali.
8) Zabíjejte efektivně, ne efektně. Nikdo není tak dobrý, aby si zasloužil důstojnou smrt. Když ho máte na mušce, prostě střelte. Vymýšlet složité mechanismy, ve kterých figurují krysy se zuby napuštěnými jedem a pomalu odkapávající kyselina, stojí zbytečné peníze, námahu a fungují pouze tehdy, pokud vám chodí pošta na jméno Jigsaw.
9) Žádné poslední přání. Nevykecávejte se s nepřítelem a nedělejte mu žádné ústupky. Jednou jste padouch, tak buďte padouch. Jestli chce klaďas před smrtí dát poslední cigaretu, zhltnout panáka či si vychutnat večeři, je za tím lest. Hrdinové přece nekouří, nepijí a už vůbec se neládují tučnými jídly.
10) Nemluvte o svých plánech. Když už hrdinu či jeho blízkého držíte a máte v plánu ho co nevidět poslat na onen svět, nemá smysl mu vykládat, jak hodláte dosáhnout svého cíle. Chápu, že je těžké nikomu se nepochlubit svým geniálním plánem dřív, než budou všichni mrtví, ale takový už padoušský život je. Dokud hrdina dýchá, dokáže všechno použit proti vám. Proč mu to tedy ulehčovat.
11) Pohrajte si s odpočítáváním. Jako padouch se zajisté dostanete do situace, že budete muset použít odpočítávání - ať už na bombě, při odpalování jaderných hlavic, na zámku nádrže se smrtícím virem atd. Nastavte časovač tak, aby spustil již minutu až dvě před koncem odpočítávání, neboť v tu chvíli hlavní hrdina ještě popíjí kafíčko na druhé straně zeměkoule a přemýšlí, co si vezme do akce na sebe.
12) Zabijte potomky nepřítele. Jestliže má nějaká vaše oběť rodinu, je nezbytné ji vyhladit také. Pokud je necháte dýchat, celý svůj život zasvětí pomstě a v budoucnu vám pěkně zavaří. Zabíjením nevinných dětí si také navýšíte svou padoušskou karmu a získáte respekt.
13) Veškeré informace o svém plánu nenechávejte uložené ve svém počítači pod složkou "Ovládnutí světa" zaheslovanou křestním jménem vaší zemřelé dogy, jejíž zarámovaná fotka stojí vedle monitoru.
14) Když se zamilujete a daná žena vás odmítne, tím, že ji unesete, zavřete do žaláře, vybijete jí rodinu a pod hrozbou smrti ji přinutíte se za vás provdat, si její lásku nezískáte. Naopak, mohla by začít tíhnout k někomu, kdo brzy získá váš skalp.
15) Na druhou stranu, pokud se nějaká kráska zamiluje do vás, nevěřte jí. Je to buď ještě větší padouch než vy, nebo - úplně nejhůř - novinářka.
16) Nepodceňujte hrdinova zvířecího parťáka. Ať už jde o psa, papouška nebo mluvícího švába, dokáže svého páníčka zachránit i ze zdánlivě neřešitelných situací.
17) Svou armádu nebudujte z krvelačných nemrtvých nestvůr, které vás poslouchající jen proto, že držíte nějaký magický artefakt. Pro hrdinu není nic snazšího, než vám ho ukrást, až si jej večer odložíte na noční stolek. Máte přece peníze, fanatických žoldáků prahnoucích po akci a výplatě jsou plné putyky.
18) Vaše jednotky musejí mít jasné instrukce, že opravdu netoužíte po tom, aby vám do vaší nedobytné základny vodily ukázat každého, koho chytí, jak se motá kolem plotu. Jakmile nějakého hrdinu chytí, musí být nařízena okamžitá poprava na místě odchytu.
19) Podařilo se vám zajmout hrdinu i vašeho bývalého spojence, jenž se v hodině dvanácté rozhodl vás zradit a přiklonit se na stranu dobra, a chystáte se na jejich dvojitou popravu? Zabijte nejdříve hrdinu.
20) Jestliže vás hrdina přemůže, proste o život. Poté si vymyslete nějaký rozumný a dojímavý důvod, proč jste chtěli zabít miliardy lidí (například že váš otec měl raději vašeho bratra nebo že vás na škole nechala dívka, protože máte velké uši). Slibte, že už nebudete zlí a že všechny své peníze věnujete na charitu. Hned jak vás naivní hrdina propustí, střelte ho do zad.
Zničit svět zkrátka není žádný med. V dnešní době, kdy si na hrdinu hraje každý druhý puberťák, má padouch obzvlášť tvrdý chléb. Snad si výše uvedené rady vezme některý k srdci a konečně s námi zatočí.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 15. týden
Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje V tomto týdnu budou kinaři vyhlížet především premiéru dalších Krotitelů duchů, která by měla do sálů přivést milovníky nostalgie a oblíbené ságy. Zbytek novinek pak zůstává na okraji zájmu a je určen spíš pro klubová... čtěte zde
Vydáno: 10.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 1. část (18.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Kritika: Ready Player One: Hra začíná - přerušovaná návaznost (08.04.2018 18:33 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Ready Player One: Hra začíná – „geekařská sci-fi od vedle“ (27.03.2018 09:00 v Recenze | Premiéry)
- Peter Jackson natočí zatím neznámý film pro Stevena Spielberga (01.07.2016 16:00 v Novinky | Zprávy)
- Blu-ray recenze: Most špiónů - neklasická budoucí klasika (16.06.2016 11:53 v Recenze | Blu-ray)
- TV tipy: Tintin hraje Hunger Games (19.06.2015 07:00 v Radar | TV tipy)
- Název samostatného filmu Star Wars bude Rogue One (12.03.2015 20:24 v Novinky | Zprávy)
- Blu-ray recenze: LEGO® příběh - bořit a ničit (23.06.2014 16:00 v Recenze | Blu-ray)
- Blu-ray recenze: Amistad - za svobodu, ale bez bonusů (25.05.2014 19:30 v Recenze | Blu-ray)
- Druhý Tintin dorazí hned po Hobitovi (12.12.2013 14:24 v Novinky | Zprávy)
- Steven Spielberg potvrzuje druhého Tintina (13.03.2013 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Britská invaze do Středozemě (02.01.2013 09:00 v Články | Publicistika)
- Jackson natočí druhého Tintina do roku 2015 (13.12.2012 16:10 v Novinky | Zprávy)
- DVD tipy - 24. týden (10.06.2012 10:00 v Radar | BD a DVD tipy)
- TOP 10: Sexbomby z papíru (25.04.2012 19:00 v Články | Žebříčky)
- DVD tipy: 12. týden (18.03.2012 18:20 v Radar | BD a DVD tipy)
- Blu-ray tipy: 12. týden (17.03.2012 11:50 v Radar | BD a DVD tipy)
- Ceny filmserveru 2012: Nominace (18.02.2012 20:13 v Články | Publicistika)
- Oscar 2012: Hudební kategorie (05.02.2012 22:00 v Články | Publicistika)
- Oscar 2012: Nominacím vládnou The Artist a Scorseseho Hugo (24.01.2012 15:27 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu