Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Novinky na DVD: 43. týden

Novinky na DVD: 43. týden

Vydáno: 22.10.2011 09:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - Lukáš Havlíček | foto: Bontonfilm

Po minulém týdnu nastává na poli DVD novinek relativní klid. Naštěstí kvalitu zachraňují zlevněné tituly jako Sunshine, Master & Commander či Poslední pokušení Krista a klasiky od Magic Boxu Život je krásný nebo Sunset Boulevard. Z novinek zaujme český snímek Lidice.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
DVD obal filmu Lidice Lidice (Magic Box)
Dne 10. června 1942 zmizela z mapy jedna celá vesnice, i se svými obyvateli. Po celém světe můžete najít vesnice, nazvané Lidice, jako vyjádření soucitu s touto událostí a zároveň jako protest proti nacistickým zločinům. Na místě stojí památník obětem, jehož cílem je zachování názvu Lidice (vesnice byla po válce postavena na odlišném místě) a pochopitelně snaha o uchování vzpomínek. Stejně jako v mnoha jiných “historických filmech“, ani v tomto filmu nejde o zobrazení historie, proto snímek pojednává o "osobních dramatech obyčejných obyvatel jedné malé středočeské vesnice". Shodou náhod, i obyčejné lidi potkávají události, jež se můžou zapsat později do všech učebnic dějepisu. Lidice jsou filmem, který byl vybrán do 24. ročníku soutěže Evropských filmových cen, aby zastupoval naší zemi.
Bonusy:
  • Soundtrack filmu,
  • film o filmu,
  • fotogalerie,
  • videoklipy,
  • rozhovory s tvůrci a herci filmu.
  • Zvuk: český 5.1
    Titulky: české pro neslyšící, anglické, hebrejské, německé, španělské, francouzské
    Obraz: 1,85:1
    Doporučená cena: 299 Kč. V obchodech od 26. října 2011.

    DVD obal filmu Princ a pruďas Princ a pruďas (Bontonfilm)
    Za sedmero horami a za sedmero řekami žili dva bratři. Jeden z nich (James Franco) žil podle rytířského středověkého kodexu, byl statečný, ctil ženy a měl všechny kvality a vlastnosti potřebné k budoucnosti strávené na trůnu. Druhý z nich (Danny R. McBride) nic z toho nebyl, svému bratru záviděl jeho oblíbenost u dvora a před spaním pravidelně masturboval, přičemž přemýšlel o nové princezně (Zooey Deschanel) svého bratra, kterou získal na poslední výpravě. Jakmile na scénu skočí čaroděj Leezar a unese ji, bratři se vydávají na společnou výpravu za její záchranou. A na diváka čeká přehršel prohřešků vůči zažitým pravidlům filmových pohádek... Čáry, máry, fuck!
    Bonusy:
  • Vynechané scény,
  • nepovedené záběry,
  • zvrhlé představy.
  • Zvuk: anglický 5.1, český 5.1, maďarský 5.1
    Titulky: české, anglické, arabské, bulharské, maďarské, islandské
    Obraz: 2,35:1
    Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 26. října 2011.

    DVD obal filmu Sunshine Sunshine (Bontonfilm)
    Roku 2050 se vydává posádka lodi Icarus zachránit slunce, a tím i planetu Zemi a veškerý život na ní. Mise však selhala a nikdo neví, co se stalo s lodí a posádkou. Na stejnou misi vyráží o sedm let později další posádka, jejíž cílem je na slunce shodit nukleární nálož a tím jej uvést znovu do činnosti. Vizuální jízda Dannyho Boyla po vesmíru a psychologická studie lidí uzavřených více jak rok v malém prostoru tak může začít... Zvláště proto, že po šestnáctiměsíční cestě se ani Ikarovi 2 nevyhnou problémy.
    Bonusy:
  • Vynechané scény,
  • alternativní konec,
  • komentář režiséra Dannyho Boyla,
  • komentář Dr.Briana Coxe,
  • webový zápisník z natáčení.
  • Zvuk: anglický 5.1, český 5.1, polský 2.0
    Titulky: české
    Obraz: 2,35:1
    Doporučená cena: 99 Kč. V obchodech od 30. října 2011.

    DVD obal filmu Master & Commander: Odvrácená strana světa Master & Commander Odvrácená strana světa (Bontonfilm)
    Souboj muže proti muže. Nikoli však obvyklý - každý má k dispozici válečnou loď a jejich souboj se odehrává v pozadí Napoleonských válek. Nejde však jen o jejich souboj, režisér Peter Weir se zaměřuje především na postavu anglického kapitána (Russell Crowe), na každodenní osudy jeho osoby i celé jeho posádky. Cílem anglického kapitána je na moři vystopovat francouzského kapitána (Paul Bettany). Po prvním souboji jsou karty jasně rozdány - francouzský protivník je větší, rychlejší a má silnější děla. Jackovi zbývají dvě možnosti - vrátit se na pobřeží Anglie a uznat porážku, a nebo se naučit udělat z nevýhod výhody a pokusit se o vendetu.
    Bonusy:
  • Film je distribuován bez bonusů.
  • Zvuk: anglický 5.1, český 2.0, polský 2.0
    Titulky: české
    Obraz: 1,85:1
    Doporučená cena: 99 Kč. V obchodech od 30. října 2011.

    DVD obal filmu Život je krásný Život je krásný (Magic Box)
    George Bailey (James Stewart) ve slavném filmu Franka Capry propadá v zoufalství kvůli peněžní ztrátě a má v úmyslu spáchat sebevraždu na Štědrý večer. Jeho strážný anděl Clarence se ho však snaží přesvědčit, že má pro co žít. Názorně mu ukáže, jak by žilo jeho malé město, kdyby se nikdy narodil. Vyniknou tím všechny jeho úspěchy a pomoc, kterou přinesl občanům města. Snímek byl nominován na pět Oscarů a Americký filmový institut ho zařadil na list stovky nejlepších filmů.
    Bonusy:
  • Film je distribuován bez bonusů.
  • Zvuk: anglický 2.0, francouzsky 2.0, italsky 2.0
    Titulky: české, arabské, bulharské, dánské, finské, francouzské, hebrejské, holandské, chorvatské, islandské, italské, maďarské, norské, polské, rumunské, řecké, slovinské, srbské, švédské, turecké
    Obraz: 1,37:1
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 26. října 2011.

    DVD obal filmu Sunset Blvd. Sunset Blvd. (Magic Box)
    K představení filmu Sunset Blvd. by možná někomu stačila zmínka, že se podle mnohých jedná možná o nejlepší film Billyho Wildera. Portrét stárnoucí hvězdy Normy Desmond (Gloria Swanson), jejíž vývoj se zastavil v období němého filmu a stáří tráví zcela izolována od reálného světa. Na druhé straně je skutečně žijící scenárista (William Holden), přežívající z dolaru na dolar a snažící se prodat jeden ze svých scénářů. Ve snaze ukrýt se před exekutory se skryje do chátrajícího domu, který vypadá opuštěně. Opak je pravdou, protože právě v tomto domě žije Norma, která se rozhodne scenáristu vydržovat s tím, že společně napíší scénář oslavující její herectví, který jí tak umožní návrat do pomíjivého světa filmu. O velice zajímavých souvislostech si můžete přečíst v podrobném článku Leoše Medřického zde.
    Bonusy:
  • Komentář Eda Sikova,
  • jak se točil Sunset Boulevard,
  • mapa hollywoodských lokací,
  • fotogalerie,
  • scénář průvodního prologu v márnici,
  • Edith Head: Léta v Paramountu,
  • hudba k filmu Sunset Boulevard.
  • Zvuk: anglický 2.0, německy 2.0, francouzsky 2.0, italsky 2.0, španělsky 2.0
    Titulky: české, anglické, arabské, bulharské, dánské, finské, francouzské, hebrejské, holandské, chorvatské, islandské, italské, maďarské, německé, norské, polské, portugalské, rumunské, řecké, slovinské, srbské, španělské, švédské, turecké
    Obraz: 1,37:1
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 26. října 2011.

    DVD obal filmu Poslední pokušení Krista Poslední pokušení Krista (H.C.E.)
    Poslední pokušení Krista je filmem, který vyvolal velké kontroverze (často je dokonce k nalezení v TOP XX nejkontroverznější filmů všech dob). Důvodem je to, že režisér Martin Scorsese ve vrcholné formě zobrazuje Ježíše (ve filmu v podání Willema Dafoea) jako obyčejného člověka, s obyčejnými, lidskými problémy. Vyobrazuje tak samotného Ježíše chybujícího, hříšného i tápajícího v pochybnostech o své vyvolenosti, a tím pádem i o Bohu samotném, což samozřejmě nemohlo zůstat bez odezvy...
    Bonusy:
  • ?
  • Zvuk: anglicky 5.1
    Titulky: české
    Obraz: 1,85:1
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 28. října 2011.

    DVD obal filmu V lepší společnosti V lepší společnosti (Bontonfilm)
    Film pracuje s příběhem manželů Marksových. Katie v roce 1982 zmizela, aniž by někdo věděl kam odešla, či co se s ní vlastně stalo. Ale pravda jednou musí vyjít na povrch... Ve filmu se potkávají aktuálně oblíbení herci - většina diváků teprve teď náhle objevuje Ryana Goslinga, který za sebou má už deset filmových let plných hlavních rolí naprosto odlišných postav; a jeho protějškem je Kirsten Dunst, která získala cenu na festivalu v Cannes za nejlepší ženský výkon ve filmu Melancholia. Příběh jejich postav je relativně obvyklý - první setkání, vzájemné poznání, výjimečné chvíle, zamilovanost, možná i svatba... a pak se začnou objevovat problémy. V případě manželů a celé vzdálené rodiny však spíše výrazné trhliny a tajemství než malichernosti.
    Bonusy:
  • Informace o bonusech nebyly zveřejněny.
  • Zvuk: ?
    Titulky: ?
    Obraz: 1,85:1
    Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 26. října 2011.

    DÁLE VYCHÁZÍ
    Můj život v ruinách (24.října, doporučená cena 99 Kč, Bontonfilm)
    Rozsudek noci (25.října, doporučená cena 99 Kč, H.C.E)
    Invaze do USA (26.října, doporučená cena 199 Kč, Magic Box)
    Mein Kampf (26.října, doporučená cena 299 Kč, Magicbox)
    Mardi Gras: Jarní prázdniny (26.října, doporučená cena 399 Kč, Bontonfilm)
    (26.října, doporučená cena 149 Kč, Blue Sky Film)
    Milan Rastislav Štefánik (26.října, doporučená cena 99 Kč, Filmexport Home Video)

    NÁZORY

    Vložit názor

    Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

    Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

    Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
    Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Kinopremiéry: 16. týden
    Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
    Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
    0
    Top 20 ČR: 15. týden
    Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
    Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
    0
    Box office: 15. víkend
    Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
    Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
    0
    Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
    Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
    Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
    0
    TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
    TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
    Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
    0
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Zemřel Norbert Lichý (19.01.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
    - Scorsese chystá dalšího Ježíše (30.05.2023 07:45 v Novinky | Zprávy)
    - Top 10: deset nejlepších filmů Harveyho Keitela (13.05.2023 11:25 v Články | Publicistika)
    - Do Varů přijede Russell Crowe (05.05.2023 12:59 v Novinky | Zprávy)
    - Téma: Martin Scorsese slaví 80 (17.11.2022 08:30 v Články | Publicistika)
    - Čestného Oscara získají Peter Weir a Diane Warren (22.06.2022 14:00 v Novinky | Zprávy)
    - Christoph Waltz si zahraje legendárního režiséra (08.06.2022 13:30 v Novinky | Zprávy)
    - Stroj času: Mulholland Drive aneb Hollywood po lynchovsku (21.05.2022 20:30 v Recenze | Stroj času)
    - Další výprava Jacka Aubreye (06.06.2021 10:21 v Novinky | Zprávy)
    - Top 10: scenáristé s nejvíce Oscary (06.02.2021 09:30 v Články | Publicistika)
    - Téma: Nejslavnější sci-fi filmy let 2000 - 2009 (25.07.2020 13:30 v Články | Publicistika)
    - Téma: Všechny filmy Martina Scorseseho od nejhoršího po nejlepší (17.11.2019 08:30 v Články | Publicistika)
    - Téma: jsou marvelovky kino? (27.10.2019 12:00 v Články | Publicistika)
    - Sunset Boulevard s Glenn Close našel režiséra (01.03.2019 14:29 v Novinky | Zprávy)
    - TV tipy: V La La Landu je život krásný, protože se tam chodí po strništi bos (28.12.2018 07:30 v Radar | TV tipy)
    - R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2018 opustily (26.12.2018 13:23 v Novinky | Zprávy)
    - Téma: Zlatý glóbus část 1.:1944-1980 (15.12.2018 12:00 v Články | Publicistika)
    - TV Recap: Twin Peaks 15. část - "Kdo je Judy?" (24.08.2017 05:00 v Články | Televize)
    - TV tipy: Na Sunset Blvd. vás mohou potkat pěsti smrti, čarodějky i Rajko Doleček (10.02.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
    - Preview: Mlčení aneb vysněný projekt Martina Scorseseho (19.01.2017 13:18 v Radar | Preview)

    PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

    Opičí muž
    7/10

    Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

    AKTUÁLNĚ V KINECH

    Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

    TV TIPY

    NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

    NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

    NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    filmserver.cz - o filmech víme vše
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu