Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 41. týden

Kinopremiéry: 41. týden

Vydáno: 13.10.2011 12:53 v sekci Radar | Kinopremiéry - Daniel Patras | foto: Bontonfilm

41. týden by se dal nazvat týdnem českým. Celá čtveřice z šesti filmů aktuální nabídky má totiž český původ. Ať už se jedná o Rodinu, co je základem státu, zrestaurovanou Markétu Lazarovou nebo provokativní Nic proti ničemu. Vrací se ale i Johnny English.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Po poměrně bídném minulém týdnu přichází šestice filmů a každý z nich má něco do sebe, snad žádný ale není filmem na jistotu. Každý si totiž žádá specifické publikum. Nově zrestaurovaná Marketa Lazarová je jedněmi považovaná za nejlepší český film všech dob, ti další ji zase prospali. Už při prvním Johnnym Englishovi se někteří bavili, ale někteří se propadali studem do země a není důvod si myslet, že to u jeho Návratu bude jinak. Estetika Ničeho proti ničemu je někomu vzdálená a někomu se trefí přímo do jeho gusta. A konečně všechny předchozí filmy Roberta Sedláčka měly jedno společné; nadšení kritiků a nezájem publika. Dá se však tušit, že ve své novince Rodina je základ státu režisér tuto disproporci vyvážil o něco lépe, a i proto je jeho film naším tipem týdne.
Rodina je základ státu (Rodina je základ státu) (Bontonfilm)
Zatím dost možná nejoceňovanější snímek Roberta Sedláčka přináší do kin syrovou a trefnou satiru současnosti. Rodinný výlet se může zdát jako ideální způsob řešení problémů. Zvláště, když rodina o vašich problémech nic neví. Libor (Igor Chmela) je schopným bankovním manažerem, který si se svojí rodinou užívá život na vysoké noze. Jenže postupně začnou vyplouvat na povrch jisté nečestné bankovní operace týkající se peněz klientů. Libor se ze strachu před vězením a ztráty pověsti rozhodne pro netradiční útěk. Odjede s rodinou, která si myslí, že jde o neškodný výlet, na jižní Moravu. Liborův plán se během výletu pomalu hroutí a nejenže ztrácí dobré vztahy se svými blízkými, ale i policie postupně chytá stopu.
Hodnocení: 8/10 (recenze | profil filmu).
Český trailer filmu Rodina je základ státu

Marketa Lazarová (Markéta Lazarová) (NFA)
Národní filmový archiv uvádí jedno z vrcholných děl československé kinematografie v digitálně zrestaurované verzi. Tu si mohli vychutnat už diváci letošního Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Adaptace románu Vladislava Vančury, podobně jako sama předloha, sází na poetičnost a atmosféru drsného středověku. Neposkvrněná dívka Markéta (Magda Vášáryová), určená pro život v klášteře, se nedobrovolně stává milenkou násilníka z nepřátelského rodu Kozlíků. Neplánovaně se do něj však zamiluje. Marketa Lazarová i dnes oslovuje náročné publikum svou obrazovou podmanivostí, neobvyklou atmosférou a nečekanou brutalitou některých scén.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).

Johnny English se vrací (Johnny English Reborn) (Bontonfilm)
Už minule Johnny English dokázal, že nenechá britskou královnu na holičkách, když není James Bond zrovna po ruce. Takže proč ho nenajmout na speciální služby i tentokrát? Rowan Atkinson ve své druhé nejvýraznější roli opět dokazuje své mistrovství v grimasách všeho druhu. Jako Johnny English také přitahuje průšvihy, kam se jen podívá. Dokonce i v poklidném Tibetu, kam se po posledním průšvihu uchýlil, aby nabral tolik potřebné síly. Je znovu najat, protože se na britských ostrovech očekává návštěva čínského premiéra. Proslýchá se však, že to bude pro premiéra cesta poslední. Plánuje se prý totiž atentát. A Johnny English je jediný člověk, na kterého se šéfová MI7 Pamela Thorntonová (Gillian Anderson) může bez obav spolehnout. Nebo snad ne?
Hodnocení: 7/10 (recenze | profil filmu).
Český trailer filmu Johnny English se vrací

Happy, Happy (Sykt lykkelig) (Cinemart)
Máte už dost všech těch filmů, kde se nic nedaří, všichni mají depresi, pořád je nějaký problém a směřuje se od hádky k hádce? Pak by se mohl zdát Happy, Happy filmem jako stvořeným pro vás. Ale chyba lávky. Tady se sice, jak je z názvu patrné, postavy a rodiny předhánějí v tom, kdo je víc "happy", ale postupně zjišťujeme, kdo je více "unhappy". Na první pohled se zdá, že nikdo nemůže být šťastnější než Kaja se svým dokonalým životem, dokonalou rodinou i dokonalou náladou. Alespoň takhle si to Kaja namlouvá, protože každý z ní má spíše srandu. Do jejího sousedství záhy přibude nová rodina, která se zdá dokonalá opravdu ve všech ohledech a navíc adoptovala sirotka z Afriky. To už Kaja nepřekousne a začne se vkrádat do přízně nových sousedů. Zjišťuje ale, že s tou dokonalostí to ani u nich nebude tak horké.
Hodnocení: 7/10 (recenze | profil filmu).
Český trailer filmu Happy, Happy

Můj otec George Voskovec (Můj otec George Voskovec) (Warner Bros.)
Každé malé děcko se ve školách učí, co Jiří Voskovec prováděl se svými parťáky Janem Werichem, Jaroslavem Ježkem a dalšími v předválečné době. Už se ale málo ví, jaký byl jeho život v USA mezi léty 1950 až 1981, kdy George Voskovec zemřel. Tuhle životní etapu nám přiblíží právě dokument Můj otec George Voskovec prostřednictvím jeho mladší dcery Gigi a řady českých výrazných osobností, které k tomu mají co říci.
Hodnocení: 6/10 (recenze | profil filmu).

Nic proti ničemu (Nic proti ničemu) (Artcam)
Posledním zástupcem bohaté české nabídky tohoto týdne je film Nic proti ničemu režiséra / hudebníka Petra Marka známého z kapely MIDI LIDI. Ten představuje mladý manželský pár Radka a Johany, kteří uvažují o adopci. Rozhodnou se vypravit inkognito na setkání adoptovaných, kteří se sejdou za účelem založení občanského sdružení. Radek a Johana tam ale jdou jen aby zjistili, co z adoptovaných dětí nakonec vyroste. Jenže jejich tajná mise praskne a stanou se vyvrheli. To jim ale nevadí, alespoň poznají jejich pravé emoce, a to až na dřeň. Nejsou ale jedinými, kdo něco skrývá. Nic proti ničemu ctí manifest Dogma 95 a díky své netradiční estetice jistě není filmem pro každého. Ty ostatní však určitě zaujme.
Hodnocení: 3/10 (recenze | profil filmu).
Český trailer filmu Nic proti ničemu

Všechny aktuální trailery si můžete také pustit na našem YouTube kanálu tady.

ANKETA

Na který film se nejvíce těšite do kina ve 41. týdnu roku 2011?









Podívat se na výsledky



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Rozhovor dekády (19.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Wonka (13.10.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Fokus Fest 2023 míří do Semil (26.09.2023 08:00 v Novinky)
- Kinopremiéry: Sestra hledá každý den odvahu k tlusté řecké svatbě (06.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Baby Driver veze Spider-Mana a Anastázii do paralelních světů (21.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Bojovník s peklem je rudý kapitán, který utíká do bezpečí (14.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Železný stisk Spider-Mana je mimořádnou událostí (17.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Johnny English a Robin Hood letí balónem a zbožňují prachy (20.01.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Christian Bale vyšetřuje vraždu ve filmu Bledé modré oko (08.12.2022 08:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Black Panther je obětí Michaela Kocába (09.11.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Teaser: Bledé modré oko (30.10.2022 14:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Česká romantická komedie Řekni to psem je nenápaditá, banální a schematická (07.07.2022 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Thor nastoupil cestu samuraje a všechno řekl psem (06.07.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Film Promlčeno se vymezuje vůči promlčecí lhůtě pro trestné činy (03.05.2022 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Nosoroh vede křížovou výpravu na panství Downton (27.04.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: The First Lady (19.02.2022 08:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu