Kinopremiéry: 31. týden

Vydáno: 04.08.2011 09:08 - Daniel Patras | foto: 2011 Bontonfilm

Po abnormálně nabušeném minulém týdnu přichází uklidnění. Ale jen zdánlivé. Na scénu totiž přichází další komiksový hrdina. A je to jeden z těch nejstarších. Captain America: První Avenger. Dobrodružství začíná.
Spolu s velmi očekávanou komiksovou dávkou a naším tipem týdne, Captain America: Prvním Avengerem, však stojí za pozornost i druhý titul přicházející do českých kin. Komedie Šéfové na zabití má nejen pozoruhodné herecké obsazení, ale i, na komedii zvláště, pozitivní ohlasy. A nakonec ani v naší recenzi si nevedla špatně.
Captain America: První Avenger (Captain America: The First Avenger) (Bontonfilm)
Jeden z prvních marvelovských hrdinů se konečně dočkal své důstojné adaptace. A to až poté, co sály kin prošly filmy jako X-Men, Iron Man, Fantastická čtyřka nebo Spider-Man. Snímek je zasazen přesně do doby, kdy vznikl vůbec první díl komiksu Captain America a představuje nám alternativní vhled do druhé světové války. Steve Rogers (Chris Evans) je mladíkem, který ještě neztratil své ideály, a proto se touží dostat do americké armády, aby mohl pomoci své vlasti proti nacistům. Vstup USA do války se totiž nezadržitelně blíží. Jenže armáda o něj nestojí, protože je podměrečný. Stevovo zanícení pro věc je však tak velké, že ho armáda pošle alespoň na speciální vědecký pokus, ve kterém se má stát Supervojákem. A to se podaří. Steve je natolik dokonalý, že ho je proti nacistům škoda, on je potřeba na daleko závažnější problémy a tím je Johann Schmidt (Hugo Weaving), vůdce nebezpečné tajné organizace HYDRA, která chce ovládnout svět.
Hodnocení: 7/10 (recenze | profil filmu).

Český trailer filmu Captain America: První Avenger

Šéfové na zabití (Horrible Bosses) (Warner Bros.)
Captain America: První Avenger je o idealistickém mladíkovi, Šéfové na zabití zase o lidech, kteří své ideály ztratili. A to vždy v osobách jedné kategorie, ve svých nadřízených. Jeden z nich, Nick (Jason Bateman), dělal dlouho ve firmě děvečku pro všecko šéfovi Harkenovi (Kevin Spacey) a to s vidinou budoucí manažerské pozice. Teď se však zdá, že ta nikdy nepřijde. Účetní Kurt (Jason Sudeikis) zase v novém majiteli své firmy (Colin Farrell) ztrácí veškeré iluze o jeho vztahu k životnímu prostředí. A k tomu stačilo pouze vypouštění jedovatého odpadu a ohrožení tisíců nic netušícíh lidí. A zubní asistent Dale (Charlie Day) svádí dennodenní bitvu s kariéristickou doktorkou Julií (Jennifer Aniston). V ponižovaných podřízených to mezitím vře. Situace se zdá beznadějná, ale to až do doby, než potkají podivného rádce (Jamie Foxx) a vydají se na nejistou cestu malé revoluce. Je třeba šéfům dát, zač je toho loket!
Hodnocení: 7/10 (recenze | profil filmu).

Originální trailer filmu Šéfové na zabití

Všechny aktuální trailery si můžete také pustit na našem YouTube kanálu tady.

ANKETA

Na který film se nejvíce těšite do kina ve 31. týdnu roku 2011?






Podívat se na výsledky




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY