Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 30. týden

Kinopremiéry: 30. týden

Vydáno: 28.07.2011 18:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Daniel Patras | foto: Focus Features

Závěr července nabízí co do kvantity neuvěřitelně silný týden. A ani ta kvalita nějak zvlášť nevázne. Však nás čeká pokračování animáku Auta, obnovená premiéra Dvojího života Veroniky a drama Jana Eyrová.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Takhle bohatý týden je způsobený především tím, že Film Europe a AČFK představují každý po třech titulech. Prvně jmenovaný nabízí tři nedávné pozapomenuté evropské snímky a druhý zase tři staré klasiky v nově zrestaurovaných kopiích. Dvěma nejzajímavějšími novinkami však jsou Auta 2 a Jana Eyrová. Pokračování pixarovského animáku je jistě solidním filmem, vypadá to však, že vysokých standardů slavného studia přecijenom nedosahuje, proto je povedené syrové drama Jana Eyrová naším tipem týdne.
Jana Eyrová (Jane Eyre) (Bontonfilm)
Jeden z hlavních hitů letošního filmového festivalu v Karlových Varech je adaptací slavného románu spisovatelky Charlotte Brontë, který byl již nesčíselněkrát zfilmován a dočkal se i několika seriálů. Nyní přichází v novém zpracování režiséra Caryho Fukunagy, jenž vešel ve známost již svým debutem Sin Nombre (rovněž úspěšně promítaným v Karlových Varech). Snímek s pomocí flashbacků mapuje celý život hlavní hrdinky (Mia Wasikowska) od jejího těžkého dětství, kdy velmi záhy osiřela a její výchovy se chopila zlá teta (Sally Hawkins), až po pestrou a pohnutou životní pouť, která ženu nakonec přivedla do domu duchovního otce Johna Riverse (Jamie Bell). Ve filmu se objeví i britská herečka Judi Dench v roli paní Fairfaxové, která byla v letošním karlovarském festivalu jeho hlavní hvězdou.
Hodnocení: 7/10 (recenze | profil filmu).
Český trailer filmu Jana Eyrová

Auta 2 (Cars 2) (Falcon)
Blyštivý frajer jménem Blesk McQueen se vrací v pokračování úspěšného animáku studia Pixar a spolu s ním i jeho přátelé z Kardanové lhoty. Bleska tentokrát bude čekat úkol obzvláště náročný. Musí ukázat, že je nejrychlejším autem na celém světě, a to v úplně prvním světovém šampionátu svého druhu. Jeho kámoši mu budou samozřejmě pomáhat. Jenom Burák neví, kam dřív skočit. Má totiž starosti sám se sebou, když byl nedopatřením vtažen do supertajné mezinárodní špionáže. Auta 2 budou promítána ve dvourozměrném i trojrozměrném formátu a kromě vzácných výjimek pouze s českým dabingem pod vedením režiséra Vojty Kotka.
Hodnocení: 7/10 (recenze | profil filmu).
Český trailer filmu Auta 2

Zkažená úča (Bad Teacher) (Falcon)
Takovou učitelku by jistě bralo všemi deseti každé děcko, o ředitelích ani nemluvě. Elizabeth Halsey (Cameron Diaz) mluví jako dlaždič, pije, je závislá na drogách, dobré vychování jí nic neříká a navíc má až nezdravý zájem o opačné pohlaví. Její zájem v mužích ale není až tak spojován s postelovými hrátkámi, jako spíše pro jejich barevné papírky v peněžence, tučný účet, luxusní vilu a krásné auto v garáži. A jejím vyvoleným se nestane nikdo jiný, než obrýlený Justin Timberlake v roli suplujícího učitele, který vzešel z prosperujícího rodinného podniku. Sbalení takové partie však není vůbec nic lehkého, protože je i v hledáčku Elizabethyniny kolegyně Amy (Lucy Punch) a do toho všeho se pořád mýchá otravný tělocvikář, kterého si zahrál Jason Segel, hvězda ze seriálu How I Met Your Mother.
Hodnocení: 7/10 ( recenze | profil filmu).
Český trailer filmu Zkažená úča

Intimní past (The Resident) (Bioscop)
Intimní past nasazuje červíčka pochybností každému, kdo se právě přestěhoval do nového bytu. Znáte předchozího majitele? Víte, proč byt opustil? Vyměnili jste vůbec zámek u dveří? Možná, že se u vás ještě nic podivného nestalo. To samé ale nemůže říct Juliet Dermer (Hilary Swank). Ta se přestěhovala do krásného apartmánu v Brooklynu. Vše se zdá dokonalé. Zanedlouho ale začne sílit neutuchající podezření, že v bytě není sama. A její děsivá předtucha se má zanedlouho stát skutečností.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).
Český trailer filmu Intimní past

Rozkaz (Käsky) (Film Europe)
Tři roky starý snímek Rozkaz, který je nedoslovnou adaptací románu spisovatelky Leeny Lander, nás přivádí do Finska roku 1918. Sice právě skončila první světová válka, Finsko se však potýká s válkou další, občanskou. Bojují proti sobě "Červení" a "Bílí". Jedni ctí sociálně demokratickou politiku a touží ji prosadit silou, druzí věří v konzervativní senát. Výsledkem jsou krvavé boje plné mrtvých a znásilněných. Toho je svědkem i voják Aaro Harjula, který se právě vrací z válečného Německa, aby se připojil k vojsku vládnímu. Záhy je děním ve své zemi logicky znechucen. V té době však náhodou potkává mladou revolucionářku a jeho život se radikálně mění.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).
Český trailer filmu Rozkaz

Bělehradský fantom (The Belgrade Phantom) (Film Europe)
Je rok 1979, Bělehrad. Metropole komunistické Jugoslávie žije záhadným mužem, který předvádí kaskadérské kousky ulicemi města v kradeném bílém Porsche. A to v době, kdy je prezident Tito na mezistátní návštěvě Kuby. To, co začalo jako jen trochu nelegální zábava, se později mění v odvážný politický protest a záhadný řidič, fantom města, se stává miláčkem jeho obyvatel, kterým přirostl k srdci. Pro ně je hrdinou, pro státní aparát však nebezpečnou hrozbou, kterou je třeba zlikvidovat. Už teď je však Bělehradský fantom legendou, která jen těžko bude zapomenuta.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).

Mortem (Mortem) (Film Europe)
Mortem je mysteriózní thriller v retro stylu z francouzské dílny, který pobral už řadu filmových ocenění, ačkoliv u nás o něm v dobrém světle zatím příliš mnoho slyšet nebylo. Příběh se odehrává během jediné noci, převážně v jednom domě a pokládá znepokojivé otázky ohledně vlastní duše, života a smrti.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).
Český trailer filmu Mortem

Dvojí život Veroniky (La Double vie de Véronique) (AČFK)
Polský režisér Krzysztof Kieślowski patří k těm nejvýznamějším filmovým tvůrcům vzešlých z tehdejšího komunistického bloku. Světovou proslulost si zajistil svým Dekalogem, trilogií Tří barev a zejména Dvojím životem Veroniky, který míří do českých kin v digitálně zrestaurované kopii. Jako v jiných režisérových filmech, i zde zůstává mnoho nevyřčeného a nejasného, které přímo vybízí k divákově aktivní účasti. Snímek je příběhem dvou identických dívek. Jedné Polky a jedné Francouzky. Obě Veroniky mají stejná gesta, stejné chování či stejné nemoci. Jen se každá rozhodne pro jinou životní cestu, což má za následek i zcela jiný životní osud.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).

Orfeus (Orpheé) (AČFK)
Snímek Orfeus z roku 1950 je autorským dílem novodobého renesančního francouzského umělce Jeana Cocteaua. Notoricky známou antickou látku převedl do světa po druhé světové válce a umným způsobem propojil fantastické výlevy se skutečností hledajíc tak cestu ke vzkříšení. Cocteau postavil film také na výkonu svého blízkého přítele Jeana Maraise, který zde byl v nejlepších letech. Do českých kin míří tento šedesát jedna let starý opus v nově zrestaurované digitální kopii.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).

Věčný návrat (L Éternel retour) (AČFK)
Jean Cocteau podruhé, tentokrát už pouze jako scenárista a básník představuje ještě o sedm let starší snímek opět s Jeana Maraisem v hlavní roli. Klíčovým inspiračním zdrojem byla pro umělce stará keltská legenda o Tristanu a Isoldě. Stejně jako v případě Orfea, i zde vsadil příběh lásky, žárlivosti a pomsty mezi Nathalií a Patricem do současnosti, respektive do tehdejší nacisty okupované Francie a snažil se tím tak poukázat, že lidské příběhy se opakují v historii stále dokola, a to i v těžkých časech války. Stejně, jako dva předchozí filmy, i Věčný návrat je distribuovnán v nově upravené digitální kopii.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).

Všechny aktuální trailery si můžete také pustit na našem YouTube kanálu tady.

ANKETA

Na který film se nejvíce těšite do kina ve 30. týdnu roku 2011?













Podívat se na výsledky



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Vizuálně úchvatný a propracovaný animák Mezi živly shazuje až příliš jednoduchý příběh (17.09.2023 10:30 v Recenze)
- Trailer: Nic ve zlým (11.03.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Proměna vyrazí dech dokonalou animací a roztomilostí, s příběhem se ale drží při zemi (11.03.2022 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Jennifer Lawrence v komedii No Hard Feelings (13.10.2021 14:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Sedm statečných, Dubček a americká reportérka přijíždějí polárním expresem do Jurského parku (17.08.2018 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Paddington, řidič aut a Seabiscuit uhánějí do Země zítřka (15.12.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
- Box Office: Auta 3 si dojela pro první místo (19.06.2017 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Auta 3 se vracejí ke kořenům prvního dílu (17.06.2017 12:56 v Recenze | Premiéry)
- BD recenze: Hledá se Dory a druhý Blu-ray disk (01.12.2016 15:44 v Recenze | Blu-ray)
- Blu-ray recenze: Zootropolis: Město zvířat (10.07.2016 12:00 v Recenze | Blu-ray)
- TV tipy: Colombiana a Jana Eyrová znají tajemství loňského léta (24.06.2016 14:22 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Osamělý jezdec a zkažená úča bojují až na pot a krev (22.04.2016 07:22 v Radar | TV tipy)
- Recenze: V hlavě - jedna z nejoriginálnějších pixarovek vůbec (21.07.2015 16:30 v Recenze | Premiéry)
- Preview: Loutková taškařice jménem Škatuláci (21.09.2014 10:00 v Radar | Preview)
- Top 20 ČR: Tři bratři kralují i do třetice, v Česku nemají konkurenci (02.09.2014 10:26 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Recenze: Příliš cudná a usedlá komedie Sex Tape (21.08.2014 10:55 v Recenze | Premiéry)
- Box Office: Opice odolaly útoku novinek (21.07.2014 07:00 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Očekávaně povrchní Letadla 2: Hasiči a záchranáři (18.07.2014 17:30 v Recenze | Premiéry)
- Cameron Diaz ve dvou klipech ze Sex Tape (12.07.2014 13:30 v Novinky | Zprávy)
- Velcí režiséři na malém plátně: 7 seriálů, co teď stojí za vidění (21.06.2014 10:00 v Články | Televize)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu