Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Cable Guy

Blu-ray: Cable Guy

Vydáno: 10.06.2011 11:00 v sekci Recenze | Blu-ray - Zbyněk Kubín | foto: Columbia Pictures

Jim Carrey jako šílený montér kabelovek předvádí své grimasy v rozporuplném satirickém komediálním thrilleru Bena Stillera, který při příležitosti patnáctého výročí vzniku vychází v povedeném a bonusy nacpaném Blu-ray vydání.

Cable GuyRecenzoval/a Zbyněk Kubín dne 10.06.2011 11:00. Jim Carrey jako šílený montér kabelovek předvádí své grimasy v rozporuplném satirickém komediálním thrilleru Bena Stillera, který při příležitosti patnáctého výročí vzniku vychází v povedeném a bonusy nacpaném Blu-ray vydání. Hodnocení: 3

Cable Guy

The Cable Guy
Drama / Komedie
USA, 1996 , 96 min.

Režie: Ben Stiller
Scénář: Lou Holtz Jr.
Hudba: John Ottman
Herci: Jim Carrey, Matthew Broderick, Leslie Mann, Jack Black, George Segal, Diane Baker, Ben Stiller, Eric Roberts, Janeane Garofalo, Andy Dick, Harry O'Reilly, David Cross, Amy Stiller, Owen Wilson, Keith Gibbs

Česká premiéra: 07.03.2011

Vydavatel: Bontonfilm

Cable Guy hodnocení na Kinobox.cz: 59.22 %
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Steven (Matthew Broderick) je mladý úspěšný architekt s problémy v osobním životě. Nedávno požádal svou milou Robin (Leslie Mann) o ruku, ale namísto kladné odpovědi si musel sbalit saky paky a táhnout z domu. A co hůř, při zařizování nového bydlení potká Chipa (Jim Carrey), excentrického montéra, který mu za úplatek načerno zapojí placené kanály kabelovky.
Chip je osamělý a nevyrovnaný pošuk, který začne Stevena, jenž byl jako zákazník neobyčejně milý, rázem považovat za svého nejlepšího přítele. A mít za kamaráda všehoschopného maniaka otravnějšího než hejno komárů rozhodně není žádná výhra. Steven toho snáší hodně, ale když i jemu po sérii Chipových úletů dojde trpělivost a vykáže jej mimo okruh svých přátel, netuší, že si právě zadělal na velké problémy. Chip možná nebyl ideální kamarád, ale jako rozzuřený psychopat odhodlaný udělat vám ze života peklo je mnohem horší.
Když člověk vidí v titulcích všechna ta veliká jména současné hollywoodské komediální špičky, těžko uvěřit, že výsledný snímek má k dobré komedii tak daleko. Největší problém najdeme už u hlavní role Jima Carreyho. Ten jako by si neuvědomil, že netočí další šílenost typu Ace Ventura či Blbý a blbější a ze svého televizí odchovaného, matkou nikdy nemilovaného prosťáčka Chipa udělal naprosto neživotnou nezvladatelnou maniakální kreaturu, která kromě nespočtu okoukaných šklebových kreací a neustálého citování slavných filmů nemá nic, čím by mohla zaujmout.
V jinak poměrně chytrém, štiplavém a civilním snímku tak Jim Carrey působí extrémně nepatřičně a otravně. Původní satirický scénář rýpající do médií a lidské posedlosti televizními programy tak přes nános jeho komiky bohužel ustupuje do pozadí, přitom linie o bývalých dětských hvězdičkách a medializaci jejich bratrovražedné kauzy je parádní.
Filmu také neprospívá žánrová roztříštěnost. Skákat z bláznivé komedie přes parodii a satirickou sondu až k mrazivému thrilleru není zrovna divácky vděčné, a přestože Ben Stiller si je jako režisér ve všech rovinách nečekaně jistý a parodování jiných snímků si vyloženě užívá, když divák neví, zda se smát, nebo bát, tak se logicky začne nudit.
Je škoda, že tak silný tvůrčí tým se před patnácti lety nesešel u lepší látky a že Ben Stiller s producentem Juddem Apatowem při své tehdejší nezkušenosti nedokázali udržet Carreyho živelnost na uzdě a celý film mu podřídili.
OBRAZ A ZVUK:
Ke kvalitě Blu-ray vydání ale nelze mít námitek. Přepis patnáct let starého snímku do vysokého rozlišení je na velmi dobré úrovni. Ostrost obrazu je vysoká a nekolísá, detaily jsou pečlivě prokreslené, pleťovky vynikající a ani tmavé noční scény neobsahují téměř žádný šum. Celý snímek je pokryt ideálním množstvím zrna a celková vizuální stránka tak může směle soupeřit s mnohem mladšími snímky.
Ke zvuku také nelze mít větších výhrad. Originál v Dolby True HD 5.1 je čistý a bez nežádoucích ruchů. Zadních surroundů je sice využíváno minimálně, to vzhledem k neakčnosti snímku nijak nevadí. Zato velice dobře vyniká výborný písničkový i Ottmanův soundtrack, který velmi často a velmi trefně doplňuje parodické scény známými motivy.
Český dabing v Dolby Digital 5.1 je restaurovaná původní verze z televize, tedy se skvělým Bohdanem Tůmou, jenž perlí jako Chip. Bohužel, řada Carreyho hlasových výstupů je v českém znění ponechána v originále, což pak působí vyloženě rušivě. A ač před Tůmou je třeba smeknout, originální "Kéjblgáj" zní prostě lépe než "Kabelovka!".
BONUSY:
Bonusová stránka se povedla nesmírně. Bonusů je hromada a všechny do jednoho jsou opravdu zajímavým zdrojem informací a především zábavy. Sice bez české lokalizace, ale alespoň s anglickými titulky. Chcete-li se u filmu skutečně pobavit, pusťte si jej s audiokomentářem tvůrců, kteří se speciálně pro toto vydání sešli v opravdu silném složení - Jim Carrey, Ben Stiller a Judd Apatow. Zapomeňte na klasické suché komentáře, tohle je diskuse tří velmi dobře naladěných chlapíků o všem možném, co se kolem filmu dělo, a jde o opravdu výživný gejzír hlášek a vtipů.
Dalším bonusovým klenotem jsou vynechané scény. Nejsou to totiž jen nějaké několikavteřinové odřezky a prodloužené záběry, kterými se často zbytečně zaplňují nutné bonusové kolonky, ale skutečně velké, důležité a dlouhé součásti příběhu (zabírají téměř hodinu!). Akorát pouze v SD kvalitě, stejně jako dva zábavné pětadvacetiminutové dokumenty z natáčení nebo záběry z příprav, kde Ben Stiller pobíhá s kamerou mezi na podlaze nakreslenými obrysy budoucích kulis a s herci nanečisto nacvičuje choreografii akčních scén - opět vynikající náhled do vzniku filmu.
Dále zbývá standardní sestřih nepovedených záběrů, krátký záběr na konkurz s Leslie Mann, hudební videoklip a nakonec HD trailer na Cable Guye a na BD vydání "desperadovské" trilogie.
Takto má vypadat ideální bonusový materiál - zábavný a bohatý na informace. Škoda, že není k lepšímu filmu. Jste-li ale fanoušky filmu, jeho výroční BD vydání prostě musíte mít doma.
Kompletní seznam bunusů:
  • Komentář Bena Stillera, Judda Apatowa a Jima Carreyho
  • Nepovedené záběry
  • Vynechané & prodloužené scény
  • HBO First Look : Z natáčení filmu Cable Guy
  • Comedy Central Canned Ham uvádí: Cable Guy
  • Záběry z příprav
  • Videoklip - "Leave Me Alone"
  • Upoutávky
TECHNICKÁ SPECIFIKACE:
Zvuk: 5.1 DolbyTrue HD anglický, 5.1 Dolby Digital český, 5.1 Dolby Digital anglický, 5.1 Dolby Digital maďarský, 5.1 Dolby Digital polský, 5.1 Dolby Digital ruský
Titulky: české, slovenské, anglické, maďarské, polské, arabské, řecké, hindské, islandské, portugalské, turecké
Obraz: 16:9; 2,40:1
Disk na recenzi poskytl obchod s BD a DVD nosiči Filmopolis.cz
Blu-ray disk Cable Guy můžete zakoupit zde.

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
6/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Generála Eisenhowera čeká na sv. Valentýna smrt ve tmě (10.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Nesmrtelný ježek Sonic zúčtovává s Flashem Gordonem (03.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel producent Rockyho a komedií Eddieho Murphyho (04.01.2023 10:15 v Novinky | Zprávy)
- Téma: 10+1 zahraničních vánočních klasik, které musíte do Vánoc vidět (04.12.2022 12:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Radioaktivní matka zrodila hvězdu Bruce Lee (09.09.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Strážce je první člověk, který se stal vládcem vesmíru (29.04.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Box office: Ježek Sonic převálcoval Ambulanci (11.04.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: Morbius, Ježek Sonic, Olga a Cyrano jsou známí neznámí (30.03.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Ježek Sonic 2 spíduje v novém traileru (14.03.2022 15:01 v Novinky | Trailery)
- V únoru na streamovacích službách: Kandidáty na Oscara nečekejte, ale oddechovky ano (05.02.2022 12:00 v Radar)
- TV tipy: Zprávař milující Kočičí tanec není žádný anděl (04.02.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Ježek Sonic 2 má první trailer (10.12.2021 08:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase nasazuje rukavičky, aby na 22. míli potkala vdovy (26.11.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Gadot, Reynolds a The Rock v prvním traileru filmu Red Notice (05.09.2021 10:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Angelika nasadila slaměný klobouk, ohlédla se v hněvu a spáchala atentát na střední (23.07.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Stážisti na planetě opic potkávají babu na zabití (12.03.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Než rychle a zběsile přišla bouře nastala nejtemnější hodina (26.02.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Locked Down s Anne Hathaway je zbytečná komedie bez humoru a nadsázky (11.02.2021 07:30 v Recenze)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu