Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Top 10: Zůstává jen na papíře

Top 10: Zůstává jen na papíře

Vydáno: 07.06.2011 16:20 v sekci Články | Žebříčky - Martin Bubrín | foto: DC Comics

Zatímco s X-Meny se máme možnost setkat v kině už popáté, některé slavné komiksy to do kinosálů ještě nedotáhly. Pojďte se s námi podívat na desítku dosud nerealizovaných titulů, které byste si na velkém plátně rozhodně neměli nechat ujít.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Ještě donedávna byly adaptace komiksů brány jako okrajový subžánr. Dnes už ale skoro nadobro vytlačily akční filmy z kin a staly se hlavním proudem mainstreamové kinematografie, do něhož se investují nekřesťanské peníze. Ale pořád jich není dost. Vždyť jenom dva největší komiksoví vydavatelé Marvel a DC Comics mají na svém účtu každý více než deset tisíc licencovaných postav, a to ani nemluvíme o desítkách menších studií. Až se vyčerpají ti nejznámější hrdinové, mají filmoví producenti stále bezednou studnici námětů, která může zásobovat kina navěky. V naší krátké sestavě jsme se vám pokusili vybrat desítku, o které se dost často v Hollywoodu mluví, ale zato zřídka se kolem nich něco děje. Nebo prostě ty, které bychom sami chtěli vidět...
10. The Flash
Zřejmě čtvrtý nejznámější superhrdina ze stáje DC Comics (hned po Batmanovi, Supermanovi a Green Lanternovi) se televizními obrazovkami proháněl už v devadesátých letech minulého století. Superrychlého Flashe, obdařeného schopností nadlidsky běžet a používat své reflexy, si asi nejvíce budete pamatovat ze seriálu Teorie Velkého třesku, kde se jeho kostým stal oblíbeným halloweenským převlekem ústředního "nerdího" kvartetu.
Červeně oděný superhrdina se znakem ve tvaru blesku už však dlouho motá hollywoodským producentům hlavy. Kolem jeho debutu na velkém plátně už se roku 2004 motal David S. Goyer (momentálně spolupracuje s Christopherem Nolanem na The Dark Knight Rises a režijně má za sebou jen neúspěšného třetího Bladea nebo Nenarozené), který měl snímek zaštítit jak scenáristicky, tak režijně. Do hlavní role se počítalo s Ryanem Reynoldsem (jenž co nevidět přiletí do kin jako intergalaktická policie) a chvíli to vypadalo, že se opravdu začne točit.
Jenže nezačalo. Příliš temný Goyerův scénář se studiu nejspíš nelíbil a po nějaké době přistála nabídka na stole Shawna "pro celou rodinu" Levyho, který dal ale raději přednost robotické Ocelové pěsti. Nedávno se však producent DC Comics rozpovídal o potenciální Flashově budoucnosti, kde se nebál přirovnání ke snímkům jako Mlčení jehňátek, Sedm, Matrix či Temný rytíř. Bůhví, co se na nás chystá, případná realizace bude ale určitě záviset na tom, jak si v kinech letos v létě povede Green Lantern. Jestli totiž diváci ukážou o podobnou látku zájem, může se Flash v kinech objevit rychleji, než řeknete "Bazinga."

9. Superman: Red Son
Tohle Hollywood jen tak nezadaptuje... ale to není důvod, proč bychom v klidu nemohli snít dál. Představte si ideální svět, ve kterém Zack Snyder natáčí velkorozpočtový blockbuster Man Of Steel pod produkčními křídly Christophera Nolana. Temný, realistický příběh s psychicky pochroumaným hrdinou, který když zrovna neválčí o osud naší zelenomodré planety nebo nesundává kočky ze stromů, na sebe nabaluje tíhu celého světa. O tom všem se budeme moci přesvědčit příští Vánoce.
Teď si ale představte alternativní svět, ve kterém malý Kal-El nepřistane na kansaském ranči v přívětivém náručí manželů Kentových, nýbrž na ukrajinské farmě, kde si ho tamější obyvatelé vychovají k obrazu svému. Místo amerického idealisty má tak svět co do činění s hrdinou pracujícího lidu, jenž se s kladivem a srpem na hrudi vydává bojovat za stalinismus a socialismus. Známý komiksový autor Mark Millar (Kick-Ass, Wanted) v tomto případě převrátil celý "supermanovský" vesmír naruby a z nejznámějšího superhrdiny udělal nástroj komunismu, který rád máchá červenou vlajkou.
V případě filmové adaptace by to chtělo hlavně mamutí porci odvahy a rozvahy, taková látka totiž může hodně rychle sklouznout v nepodařený vtip. Navíc by nejspíš byl problém sehnat pro film vyšší rozpočet, jelikož celý komiks si více než o blockbuster říká o malý, možná béčkový experiment, který by se klidně mohl stát kultem. Jestli se tedy zadaří. Nyní můžeme maximálně čekat na to, co za necelý rok a půl předvede Zack Snyder. I tak bychom v případě kasovního úspěchu mohli očekávat maximálně další dva díly na uzavření trilogie než nečekaný úkrok studia stranou. Ale představa je to stále silná, co říkáte?

8. Black Hole
O tomto vcelku neznámém americkém komiksu by možná dnes stále věděla jen hrstka vyvolených, kdyby o něj neprojevil zájem samotný David Fincher. Dvanáctidílná série Charlese Burnse vypráví příběh o partě teenagerů, kteří se musejí potýkat se přenosným sexuálním onemocněním, jež u nich způsobuje bizarní fyzické mutace. Komiks, který svým stylem prý připomíná horory ze sedmdesátých let nebo noirové detektivky (vyšetřují se také záhadné vraždy), se prý dá dle autora vyložit jako metafora dospívání.
O cenami ověnčené dílo se vzbudil zájem ihned po vydání jeho posledního čísla, kdy ho do filmové podoby měl převést francouzský režisér Alexandre Aja. Hned se začalo také pracovat na scénáři, který měli společně napsat známý britský spisovatel Neil Gaiman (o komiksu Sandman se dočtete níže) a spoluscenárista kultovního Pulp Fiction Roger Avary. Na režijním postu následně Aju vystřídal expert na "ponuré detektivky s depresivní atmosférou" David Fincher a všechno směřovalo k tomu, že se začne natáčet.
Jenže na poslední chvíli scenáristé od projektu odstoupili (navíc odmítli jakkoli do budoucna pracovat s jejich dílem) a Fincher, který si měl vybírat další projekt, sáhl raději po adaptaci švédského hitu The Girl With The Dragon Tattoo než po komiksu, nad nímž visí velký otazník. Vzhledem k režisérovým dalším nabídkám můžeme jen stěží očekávat, že by se k snímku někdy vrátil. Loni se komiks pokusil adaptovat režisér Rupert Sanders jako desetiminutový kraťas, ten byl však z YouTube a dalších internetových kanálů odstraněn kvůli extrémnímu násilí a nahotě. Dokud se nenajde někdo, kdo znovu přepíše komiks do formy filmového scénáře, bude potenciální snímek ležet u ledu.

7. 100 Bullets
Představte si, že za vámi přijde tajemný muž a dá vám kufřík, uvnitř něhož se nachází pistole a sto nábojů. Přesněji řečeno - sto nábojů, které se nedají vystopovat a můžete s nimi spáchat beztrestnou vraždu. Když policie najde mrtvolu provrtanou vaší municí, ihned přeruší vyšetřování. Zkrátka držíte v rukou nějakou moc, s níž určitě projdete několika morálními dilematy a položíte si pár základních otázek ohledně smyslu života. Ale o to tady moc nejde. Sto nábojů je právoplatně uznáván jako jeden z nejlepších kriminálních komiksů, co vůbec spatřily světlo světa. Ve zločinecké fresce najdeme jak prvky noir, tak vliv starých filmových gangsterek, oplývá konspirační a paranoidní atmosférou a v neposlední řadě na vás přímo dýchne zkaženost nemilosrdných špinavých ulic plných ještě prohnilejších lidí.
Není divu, že se o adaptaci zajímají i filmoví tvůrci. Více než o nasazení do kin se však uvažovalo o televizním seriálu, který měl autor Brian Azzarello uvést na kanálu HBO. Komiks je totiž spíše sledem příběhů jednotlivých lidí hnaných pomstou než uceleným dějem s hlavním hrdinou. Epizodická struktura tak zajišťuje, že by z výborného komiksu mohla být také výborná minisérie.
Sám tvůrce je sice ideou nadšený, ale to je prozatím nejspíš vše, co se kolem této potenciální adaptace děje. Svou rozjařenost nad projektem projevil roku 2009, kdy vyšlo vůbec poslední (sté) číslo komiksu, od té doby se však jako by slehla zem. Rozhodně ale budeme doufat, že se HBO nebo jiná kabelová televize k projektu vrátí. Na obrazovkách se to teď adaptacemi jen hemží (Hra o trůny, The Walking Dead) a je jen otázka času, kdy nějaký ambiciózní producent sáhne do šuplíku po něčem dalším.

6. Sandman
Kultovní komiks Sandman také netřeba blíže představovat. Kdo jej nečetl, tak o něm alespoň určitě slyšel, jelikož jde o nejznámější dílo Neila Gaimana a zhruba od devadesátých let stále bývá probíráno v souvislosti s filmovou adaptací. Ceněná předloha, která se může například honosit zařazením do prestižních žebříčků nejlepších literárních děl, je rozsáhlé komplikované dílo, jež do hlavní role uvádí postavu Sandmana - Pána snů. Ten prostupuje všemi jedenácti knihami a spojuje dohromady osudy jednotlivých postav. Není však žádný superhrdina, komiks je spíše takovým protipólem ke klasické americké produkci, jelikož nikoho nezachraňuje, jen pasivně odvádí svou práci.
Ihned po vydání posledního čísla v roce 1996 sáhlo po jeho právech studio Warner Bros. Režírovat měl Roger Avary (původně scenárista, v té době ověnčený úspěchem Pulp Fiction) a scénář měli napsat Ted Elliott a Terry Rossio, kteří jsou dnes známí hlavně díky Pirátům z Karibiku. Jenže studiu se zřejmě nezamlouvala jejich vize (navíc inspirovaná filmy Jana Švankmajera) a začalo se přepisovat.
Vzniklo mnoho verzí, ale žádná nebyla natolik dobrá, aby z ní mohl být celovečerní film. Sám Gaiman v roce 2007 prohlásil, že lepší bude netočit nic než něco špatného. Ledy se však prolomily loni, kdy DC Comics oznámilo, že chystá televizní seriál pro stanici HBO. To byl však jen planý poplach plný neoficiálních informací, podle kterých Warner Bros. koupilo práva na komiks a najalo tvůrce Lovců duchů Erica Kripkeho, aby jej převedl do televize. Sandman si tak na svou filmovou adaptaci ještě chvíli počká, jelikož co nevidět na obrazovky dorazí seriál dle Gaimanova dalšího známého díla - Američtí bohové.

5. Sin City 2
Jak to tedy je s tím Sin City 2? Otázka, která každoročně trápí filmové fandy, zůstává stále nezodpovězena. Už vyšlo tolik oficiálních oznámení, že se kamery začínají roztáčet, všichni známí jsou na place, a ono pořád nic. Robert Rodriguez vytrvale stále dává přednost osobnějším projektům jako třeba béčkové řežbě Machete nebo dalším dárkem pro své děti s názvem Spy Kids 4. Druhé Sin City, které je vytrvale oznamováno od uvedení prvního dílu v roce 2005, tak stále nemá zelenou, a vůbec nevíme, kdy si na něj tvůrce najde čas.
Podle všeho by se do něj měl pustit záhy po dotočení čtvrtého dětského špionského filmu (což je vtipné, jelikož hlavní hrdinové už jsou dospělí) a vrátit by se měly skoro všechny známé postavy, dokonce i několik nových. Film má být tentokrát založen na jediné povídce Dáma, pro kterou se zabíjí, Frank Miller však tvrdí, že část by měla být prequelem prvního dílu a část jeho sequelem. Proslýchalo se také, že v nových rolích by se měla objevit Angelina Jolie, Rachel Weisz nebo Salma Hayek, kolik je na tom ale pravdy, nevíme.
Necháme se raději překvapit. Scénář už je napsaný od roku 2006, ale Rodriguez si na něj stále nemůže najít čas. Doufejme jen, že se urychleně látky chopí a nezůstane jen u produkce. Nechceme přece, aby se k režii dostal sám autor komiksu a opakovala se tragédie jako se Spiritem. I tak by bylo další pozvánku do Města hříchu hřích odmítnout.

4. Y: The Last Man
Vidina přívětivé budoucnosti, ve které by na Zemi nezůstal ani jeden muž, není ani zdaleka tak idylická, jak by si ji vysnily feministky. Neznámý druh nemoci totiž vyhubí veškeré muže na planetě a zázrakem přežije jen jeden z nich - Yorick Brown a jeho malý opičák, kteří společně začínají zjišťovat, že společnost složená jen z žen není vůbec sranda. Navíc když jako jediný vlastní mužské reprodukční orgány.
Postapokalyptická dobrodružná podívaná už stála těsně před tím, aby se mohly rozběhnout kamery. Vše bylo zajištěno. Film pro New Line Cinema měl napsat Carl Ellsworth a režírovat D.J. Caruso, který právě slavil úspěch s teenage variací na Hitchcocka Disturbia. David S. Goyer měl produkovat a hlavní role posledního muže na Zemi měla připadnout vycházející hvězdě Shiaovi LaBeoufovi. Pokud by vše šlo podle plánu, snímek jsme mohli již před dvěma lety vidět v kině. Jenže něco se pokazilo.
Scénář se prý nelíbil a znovu jej musel přepisovat sám autor komiksu Brian K. Vaughan. Caruso si stěžoval na rozsáhlost příběhu, ze kterého chtěl udělat minimálně tři filmy. Shia si začal stěžovat, že role Yoricka se příliš podobá roli Sama Witwickyho z Transformers, a od projektu odstoupil. A režisér za něj sháněl náhradu (zájem projevil například Zachary Levi ze seriálového Chucka) marně. V roce 2010 od filmu odstoupil i on a dal raději přednost adaptaci knižního hitu Jsem číslo čtyři. Příběh "posledního z mužů" tak stále čeká na schopné tvůrce, kteří by se ho ujali.

3. The Dark Knight Returns
I když určitě nejde o aktuální adaptaci, rozhodně je možné, že se s ní za několik let setkáme. Grafická novela z roku 1986 nám ukazuje Batmana, který ve svých skoro šedesáti letech pověsil své superhrdinství na hřebík a užívá si důchodu. Senilní hrdina ve výslužbě však musí ještě jednou oprášit starý kostým a jít sjednat pořádek do ulic Gotham City. Joker byl totiž propuštěn z vězení a spolu s dalšími padouchy si podmaňuje celé město. Více než na akci se ale Frank Miller soustřeďuje na charakteristiku postav a Batmanovy vnitřní monology, které z komiksu dělají docela náročné čtení.
Zájem o filmové zpracování projevil na jednom Comic Conu Zack Snyder, který se za příležitost propagace Strážců prohlásil za velkého fanouška tohoto díla. Filmu by se prý nebránil, ale ještě na něj není ten správný čas. Vidí to tak za dvacet let, až Christianovi Baleovi potáhne na padesát a rád by ho k projektu ukecal. To je ale dlouhá doba, za kterou může mít celý filmový svět Batmana a jeho každoročních remaků a restartů plné zuby. Pochybujeme, že by se Christopher Nolan chtěl někdy po třetím díle k sérii vracet, tak můžeme zatím zraky upírat jen ke snícímu Snyderovi. Kdo ví, za těch dvacet let by z toho mohl být solidní biják, nemyslíte?

2. Transmetropolitan
V ideálním světě by už jistě byl Transmetropolitan zadaptovaný jako kultovní film nějakého neméně kultovního režiséra. Jenomže stejně jako Spider Jerusalem v takovém světě nežijeme. A v tom jeho bychom určitě taky žít nechtěli. V šíleném, ale neméně geniálním cyberpunkovém díle Warrena Ellise a Daricka Robertsona se podíváme do (ne)daleké budoucnosti, ve které je tou nejkladnější postavou zfetovaný, násilnický, vulgární a potetovaný investigativní novinář Spider Jerusalem, který vlastní kočku s dvěma tvářemi, výrobní stroj myslící si, že je mafián z Kmotra, a počítač závislý na drogách. Ve městě, které reflektuje snad všechny aktuální problémy dnešní společnosti, může tak naplno vyniknout inteligentní a nesmírně chytrý příběh, jenž se vtipně trefuje všem ožehavým tématům přesně do černého.
O něčem takovém se však z producentského hlediska dost těžko přemýšlí. Transmetropolitan není totiž nic pro děti a dostat podobný film v eRku do kin a navíc mít na natáčení k dispozici solidní rozpočet, není vůbec jednoduché. O adaptaci se v roce 2003 zajímal Patrick Stewart (představte si jej v hlavní roli), který se snažil s autory vyjednat práva. Na internetu tak vznikla jen krátká animovaná série příběhu s jeho hlasem, která však ani nebyla dokončena.
Tvůrci se netají tím, že kdyby měl film opravdu vzniknout, v hlavní roli by rádi viděli Tima Rotha. Jiné zdroje zase uvádí, že se o roli zajímal taktéž Nicolas Cage, kterého si zatím nedokážeme představit s vyholenou hlavou. V současné době Warren Ellis oznámil, že se v budoucnu žádná filmová adaptace nechystá.

1. Preacher
Komiksový Preacher (u nás jako Kazatel - neplést s béčkem, které teď můžete vidět v kinech) se řadí mezi naprostou klasiku. Westernově laděný příběh vypráví o osudech kazatele Jesseho Custera, kterého jednoho dne posedne tajemná bytost Genesis, jež v sobě skrývá čiré zlo i dobro. Jelikož teď aspiruje téměř božskou silou, rozhodne se samotného Boha (doslova) najít a zeptat se ho na několik důležitých otázek. Například proč opustil Nebe a vykašlal se na svou práci. Při svém putování ho doprovází jeho milovaná Tulip O'Hare a nejlepší kamarád - upír Cassiddy.
Rozsáhlý devítidílný příběh si přímo říká o to, aby byl převeden na velké plátno. Pokud by se totiž filmařům povedlo výborně prodat první díl, mohli bychom mít co do činění s další filmovou sérií. Rozhodně se ale nejedná o jednoduchý úkol, jelikož stejně jako v případě Transmetropolitana se to vulgární mluvou, násilím a sexem jenom hemží. O filmu se také uvažuje již od devadesátých let, zatím mu štěstí ale stále nepřeje. Zpočátku to vypadalo na obyčejné béčko a Jesseho si měl zahrát James Marsden. Jenže i tento možný scénář skončil u ledu.
HBO pak přišlo s nápadem na minisérii - režírovat měl tvůrce Mark Steven Johnson, který chtěl z každého dílu komiksu udělat jednu hodinovou epizodu. To zase připadalo tvůrcům jako zneuctění předlohy a odmítli prodat práva. V roce 2008 se otáčky znovu rozběhly, když bylo oznámeno, že se režie ujme oscarový Sam Mendes. Nakonec se ale i on od projektu distancoval a raději dal přednost režírování nové bondovky.
Před měsícem pak vyšlo najevo, že by Preachera měl zadaptovat D.J. Caruso, což vzhledem k jeho předchozím "teenage" filmům není zrovna dobrá volba. Zda jde o prohlášení oficiální, se zatím netroufám odhadnout.

Tak co, našli jste si svého favorita?

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Spy Kids: Armageddon (08.09.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (23.08.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Flash bleskurychle servíruje fanservis, ale jako příběh pokulhává (15.06.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Stroj času: Sylvester Stallone versus Wesley Snipes ve filmu Demolition Man (21.05.2023 10:30 v Recenze | Stroj času)
- Recenze: Přes všechny snahy je thriller Hypnotik jen zaměnitelnou žánrovkou (13.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Hypnotik poznává život pro samouky (10.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: 10+1 nejočekávanějších filmů roku 2023 (20.04.2023 15:00 v Články | Publicistika)
- Eli Roth natočí Thanksgiving (09.01.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Anthony Hopkins míří na Rebel Moon (09.06.2022 10:30 v Novinky | Zprávy)
- Halle Berry v hororu Mother Land (10.05.2022 17:42 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Bojový anděl Alita se účastní hry peněz a poznává tajemství mumie (22.10.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Ve stínu nejslavnější role: Daniel Radcliffe (Harry Potter, série Harry Potter filmů) (16.10.2021 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Včelka Mája hledá poslední rodinu a ocitá se na pokraji šílenství (01.10.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Nepříčetná policajtka vydává příkaz k popravě (17.09.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Zmizelá favoritka Eurovize si musí dávat pozor na Boba Dylana (21.05.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- V květnu na streamovacích službách: Pestrá nabídka žánrů, z které si vybere každý! (06.05.2021 07:30 v Radar)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu