Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 3. týden

Kinopremiéry: Skleněný Kursk má husí kůži ze zjevení amatérů

Vydáno: 16.01.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Třetí týden roku už v kinech jede naplno, když do jejich programů uvádí osmičku novinek. Tou nejatraktivnější je rozhodně Shyamalanův thriller Skleněný, stranou zájmu by ale nemuselo zůstat ani solidně obsazené drama Kursk.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Skleněný (Glass) (Falcon)

Český plakát filmu Skleněný / GlassKdyž před třemi lety přicházel do kin thriller Rozpolcený, nevzbuzoval přílišná očekávaní. To se ale změnilo po dobrých recenzích, a především po závěrečné scéně, která ho propojila s moderní klasikou Vyvolený a dala tušit, že vznikne nějaké pokračování a tím pádem i završení překvapivé trilogie. To přichází do kin právě teď a zájem fanouškovské obce už je poměrně značný. Režii a scénář znovu obstaral M. Night Shyamalan, pro něhož může být snímek definitivním návratem do "áčkového" světa. V hlavních rolích se logicky objeví James McAvoy, Bruce Willis a Samuel L. Jackson, takže skutečně je nač lákat. Dosavadní ohlasy jsou rozporuplné a nejednoznačné, jelikož jsou ale především zámořské, pro evropské publikum to tolik neznamená, protože tam jsou tyto žánrovky přijímány vždy trošku střízlivěji. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Narušený Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) v sobě ukrývá čtyřiadvacet identit. Právě jeho sleduje David Dunn (Bruce Willis), který k tomu využívá své nadpřirozené schopnosti. Jeho cesty se navíc znovu zkříží s Elijahem Pricem alias Panem Skleněným (Samuel L. Jackson), který chystá další děsivou akci.

Zajímavost: Natáčení trvalo třicet devět dní.

Český trailer filmu Skleněný / Glass
Husí kůže 2: Ukradený Halloween (Goosebumps 2: Haunted Halloween) (Falcon)

Český plakát filmu Husí kůže 2: Ukradený Halloween / Goosebumps 2: Haunted HalloweenPo čtyřech letech se pokračování dočkala v zámoří úspěšná rodinná dobrodružná komedie podle knih R.L. Stinea. Oproti prvnímu dílu se ale změnilo téměř vše a pravděpodobně nelze očekávat, že by tvůrci alespoň dorovnali mírně nadprůměrnou úroveň. Režii dostal na starosti téměř neznámý Ari Sandel a hlavní hvězda předchozího filmu Jack Black už se objeví pouze v cameo roličce. Obsazení je tak tvořeno méně známými tvářemi a hodnocení dosahují spíše průměrných hodnot. S největší pravděpodobností typická dvojka.

Synopse: Parta teenagerů oživí příšery uvězněné v knihách. Strašidelná monstra, která vede loutka Slappy, jsou rozhodnuta ovládnout svět. Tuto pohromu mohou odvrátit jen Sam (Caleel Harris), Sonny (Jeremy Ray Taylor) a jeho sestra Sarah (Madison Iseman). Proti nim však hraje čas.

Zajímavost: Na samotném konci filmu se v cameo roli ukáže i skutečný R.L. Stine.

Český trailer filmu Husí kůže 2: Ukradený Halloween / Goosebumps 2: Haunted Halloween
Ledová sezóna: Medvědi jsou zpět (Norm of the North: Keys to the Kingdom) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Ledová sezóna: Medvědi jsou zpět / Norm of the North: Keys to the KingdomAnimáky jsou v posledních letech v kurzu a není se co divit, že i ty podprůměrné se dočkají pokračování. To platí i pro americko-indickou rodinnou komedii, která se do kin vrací po dvou letech a už podle synopse je jasné, že její děj nebude nijak složitý a bude cílit hlavně na děti. A to je de facto to jediné, co se o filmu dá napsat, protože režírující dvojice Tim Maltby a Richard Finn není nikterak zvlášť známá a i plakát a trailery vypadají poněkud laciněji. Tuzemské diváky tentokrát nemusí mrzet ani absence původního znění, protože žádné hvězdy v něm slyšet nejsou. Další z řady premiér, které bez dětí nemají absolutně smysl.

Synopse: Norm je sice lední medvěd, jenže oproti ostatním má rád společnost, legraci a kamarády a vůbec není tak děsivý, jak by měl být. I přesto se ale musí stát vůdcem. Aby získal alespoň trochu respektu, vydává se se svým synem a skupinou potrhlých nezničitelných lumíků do New Yorku. Tady prožije spoustu dobrodružství, ale spáchá víc škody než užitku a všichni jsou rádi, když město opustí. Největší úkol na něho ale čeká po návratu domů, protože chamtivá korporace začala těžit led z jeho domoviny a on musí zasáhnout.

Český trailer filmu Ledová sezóna: Medvědi jsou zpět / Norm of the North: Keys to the Kingdom
Kursk (Kursk) (Bioscop)

Český plakát filmu Kursk / KurskBelgicko-lucemburské, ale anglicky mluvené drama vypráví o události, která se stala před devatenácti lety, kdy se na palubě údajně nepotopitelné ruské jaderné ponorky odehrála obrovská tragédie. Na rozdíl od ostatních evropských žánrovek by tato mohla přilákat širší publikum, což je dáno především relativně hvězdným tvůrčím týmem. Režie se totiž chopil ostřílený a chválený Dán Thomas Vinterberg, který se spoléhá na excelentní obsazení, v němž dostali důvěru Matthias SchoenaertsLéa SeydouxColin FirthMax von Sydow nebo Michael Nyqvist. Ohlasů zatím není tolik, ale jsou relativně spokojené, tak vězme, že půjde o žánrovku, která uspokojí jak ty méně náročné, tak i mnohem náročnější diváky. Evropská premiéra týdne.

Synopse: 155 metrů dlouhá jaderná ponorka K-141 Kursk je nepotopitelnou pýchou Severního loďstva ruského válečného námořnictva. Během námořního cvičení v srpnu 2000 se na palubě nachází sto osmnáct členů posádky. 12. srpna otřesou trupem lodi mohutné exploze, které ji pošlou do hloubky sto osm metrů, na dno arktických vod Barentsova moře. Pro všechny začíná zoufalý boj s časem, který ještě komplikuje zchátralé vybavení a odmítavý postoj ruské vlády přijmout zahraniční pomoc.

Zajímavost: Nyqvist zemřel měsíc před koncem natáčení, své scény ale dotočit zvládl.

Český trailer filmu Kursk / Kursk
Zjevení (L’apparition) (Artcam Films)

Český plakát filmu Zjevení / L'apparitionFrancouzské drama láká diváky hlavně na atraktivní náboženské téma a otázky víry a možných zjevení svatých. Tato informace je také ta jediná, která se dá napsat, protože i v tomto případě platí, že tvůrci nepatří k nejznámějším a divák se tak musí řídit hlavně synopsí, která vypadá zajímavě a možnými hodnoceními, kterých tedy není moc, ale pohybují se někde na úrovni lehčího nadprůměru, což je dobrá zpráva. Jen pro pořádek se sluší uvést, že režii a scénář má na starosti zkušený Xavier Giannoli, tuzemské publikum ale bude znát spíše Vincenta Lindona, který ztvárnil titulní roli.

Synopse: Jacques (Vincent Lindon) je investigativní novinář v jedné z velkých regionálních redakcí ve Francii, jehož pověst upoutá pozornost Vatikánu. Ten ho najme na speciální vyšetřování, neboť v jedné malé francouzské vesničce údajně došlo ke zjevení. Ihned po příjezdu je konfrontován s mladou, citlivou a zbožnou Annou (Galatéa Bellugi), která tvrdí, že na vlastní oči viděla Pannu Marii. Díky tomu se kolem ní začíná točit mnoho nápadníků a ona se musí rozhodovat mezi nimi a svou vírou. Při svém vyšetřování poznává Jacques mnoho názorů duchovních i skeptiků a navíc cítí obrovský tlak církve, jejíž základy se kvůli tomu otřásají v základech.

Český trailer filmu Zjevení / L’apparition
Amatéři (Amatörer) (Film Europe)

Český plakát filmu Amatéři / AmatörerSilně aktuální téma uprchlíků a migrace reflektuje švédská komedie z loňského roku. Příliš se toho o ní ale neví, protože ohlasů a komentářů je naprosté minimum, takže asi není relevantní je moc zmiňovat a taktéž v hlavních rolích se objeví debutující herečky. Malou nápovědou pro diváky budiž to, že pro režisérku a scenáristku Gabrielu Pichler je typické míchání fikce s dokumentárními prvky. Uvidíme, jak budou snímek hodnotit milovníci skandinávských počinů.

Synopse: Ospalé švédské městečko Lafors nutně potřebuje nakopnout. O to se má postarat obchodní řetězec Superbilly. Aby město německého giganta přesvědčilo k investici, rozhodne se pořídit nabubřelé reklamní video, které vyzdvihuje jeho klady. To se ale nelíbí dvěma dospívajícím dívkám z imigrantských rodin (Zahraa Aldoujaili a Yara Aliadotter), které se vyzbrojeny mobily a selfie tyčemi rozhodnou dát hlas těm, kteří do oficiálního profilu Laforsu nezapadají.

Český trailer filmu Amatéři / Amatörer
Pasažéři (Pilot Film)

Plakát filmu  / PasažéřiUž od úterý 15. ledna je možné ve vybraných klubových kinech zhlédnout tuzemský dokument o čtyřech chovancích dětského domova, kteří spolu hrají divadlo a neúspěšně se snaží adaptovat na skutečný život za zdmi ústavu. Jak snímek bude vypadat, se těžko odhaduje, protože jde o celovečerní debut režisérky, scenáristiky a částečně i kameramanky Jany Borškové, která ho natáčela a své hrdiny sledovala dlouhých šest let. Premiéra se závažným tématem.

Synopse: Čtyři chovanci dětského domova se sešli v divadelním souboru Pasažéři a společně připravili hru o tom, jak si představují svůj život po odchodu z instituce, v níž vyrostli. Jenže realita je mnohem rozdílnější než divadlo. Pepa jako jediný pracuje, ale nezvládá rozchody s přítelkyněmi a končívá na psychiatrii. Jeho bratr Milan se na vlastní nohy nedokáže postavit a vede jen silácké řeči. Pali, který už z děcáku třikrát utekl za tátou, není v devatenácti schopen se postarat o dvě vlastní děti. Bajdy žije u mámy, nemůže najít práci a smutek zahání kouřením trávy.

Ukázka z filmu Pasažéři
Cesta vede do Tibetu (Dech hor)

Plakát filmu  / Cesta vede do TibetuOd soboty 19. ledna je možné v některých kinech vidět pětašedesát let starý a dodnes unikátní hodinový československo-čínský dokument o životě mnichů v Tibetu, setkání s dalajlámou, ale i o nelidských podmínkách při stavbě gigantické silniční magistrály. Na režii se podílelo hned několik tvůrců, tím hlavním byl ale Vladimír Sís, zvláštní kouzlo filmu pak dodává i zajímavý, leč dobově poplatný komentář Karla Högera. Dá se očekávat, že projekce proběhnou s následnými debatami, takže milovníci historie, exotiky a Tibetu by si nějakou měli v nejbližším kinosálu vyhledat.

Synopse: Unikátní dokument zachycuje architektonické památky, život Tibeťanů i setkání s devatenáctiletým dalajlámou Tändzinem Gjamcchem i pančhenlámou Čhökji Gjalcchänem. Vypráví také o nelidských podmínkách při stavbě gigantického díla, silniční magistrály z Tibetu přes nejvyšší hory světa.

Zajímavost: Kvůli neshodám s čínskými filmaři nakonec vznikly tři verze filmu - pro Československo, pro Čínu a pro festivaly. Jediná zachovaná verze je ta československá.

Trailer filmu Cesta vede do Tibetu

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Strážci (28.02.2024 08:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Marvels mají nový trailer (21.07.2023 18:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu