Zemřel herec Lubomír Kostelka

Vydáno: 28.11.2018 18:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Ve věku 91 let dnes zemřel český herec Lubomír Kostelka, jehož si většina diváků nejspíše spojí s Babovřeskami a Kouzelnou školkou.
Lubomír Kostelka ve filmu  / Případ pro začínajícího kataLubomír Kostelka se narodil v roce 1927 v Přerově. K herectví ho přivedl jeho spolužák z průmyslovky Vladimír Menšík. Ve filmu debutoval v roce 1957 v dramatu Škola otců. Kostelka ztvárnil desítky vedlejších rolí ve filmech jako Kde alibi nestačíKrál KrálůKdyby tisíc klarinetůKdo chce zabít Jessii?Svatba jako řemen nebo Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky. Jeho životní rolí byl Lemuel Gulliver ve filmovém podobenství Případ pro začínajícího kata.

Poté následovaly další epizodní role především v komediích. Objevil se například ve filmech Čtyři vraždy stačí, drahoušku!Pane, vy jste vdova!Dívka na koštětiJak utopit doktora Mráčka aneb Konec vodníků v ČecháchPáni kluci nebo Fešák Hubert. Spoustu rolí vytvořil i v televizi. Hrál například v seriálech Návštěvníci, Létající Čestmír nebo Vlak dětství a naděje. Kostelka byl jednou nominován na Českého lva za vedlejší roli v dramatu Kuře melancholik. Poslední filmové role měl ve dvojici komedií Babovřesky a Babovřesky 2. Většina dětských diváků ho pak znala z pořadu Kouzelná školka. Kostelkovi bylo 91 let.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY