Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 23. 11. 2018 - 29. 11. 2018

TV tipy: Krysař nakupuje sexy botky, chystá sabotáž a hledá poklad hraběte Chamaré

Vydáno: 23.11.2018 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Za měsíc budeme slavit vánoční svátky, program v televizích tomu ale moc nenapovídá, protože jeho nabídka je nejslabší za poslední týdny. Ve změti méně výrazných žánrovek tak nejvíc vyniká jen středometrážní animovaný Krysař.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
96 hodin: Odplata (Taken 2) (pátek 23. 11., Prima, 21.50 - 23.45 / neděle 25. 11., 00.25 - 02.25)

Český plakát filmu 96 hodin: Odplata / Taken 2Pokračování francouzského akčního thrilleru je u nás hodnoceno o dost hůř než na zahraničních databázích a po důvodech nemusíme pátrat dlouho. Režírující Olivier Megaton v něm totiž dostal k dispozici místy hodně hloupý scénář, na němž se podílel Luc Besson a sám přispěl průměrnou akcí a béčkovou atmosférou. Ačkoli se místy sympaticky snaží, po celou dobu se mu nedaří najít to správné tempo a vzhledem k tomu, že ani postavy se nechovají logicky a přirozeně, je jeho manévrovací prostor dost omezen. To, že snímku chybí výraznější záporný charakter, pak v kontextu všeho předchozího tolik nevadí. Na snesitelné úrovni tak výsledek udržuje obsazení, v němž samozřejmě hlavní roli ztvárnil Liam Neeson, jehož doplňují Famke Janssen nebo Maggie Grace. Typicky nenáročná zábava na páteční večer, která si u nás zcela překvapivě vysloužila poměrně spokojenou recenzi.   

Zajímavost: Kdyby Neeson odmítl ve filmu hrát, jako náhrada byl připraven Mickey Rourke.

Český trailer filmu 96 hodin: Odplata / Taken 2
Poklad hraběte Chamaré (pátek 23. 11., ČT art, 21.45 - 23.10 / neděle 25. 11., 23.05 - 00.30)

Plakát filmu  / Poklad hraběte ChamaréČeskoslovenské historické drama z poloviny osmdesátých let je velmi výjimečnou ukázkou toho, že režisér a scenárista Zdeněk Troška měl kdysi vkus a chvilku patřil mezi nadějné tuzemské tvůrce. V jeho adaptaci novely Aloise Jiráska bude divák jen velmi těžko hledat jeho pozdější trademarky a podbízení se publiku, neboť ho oslní temná a lehce depresivní atmosféra osmnáctého století, velice slušná výprava a místy vskutku krásná kamera Jaroslava Brabce. V kontextu jeho další tvorby je překvapivý i příběh, který nabízí určitý přesah, je relativně soudržný, i když zhruba v polovině se mění na sled jednotlivých epizod a disponuje solidními dialogy. Výborné je též obsazení, v němž dostali důvěru mimo jiné Blanka BohdanováEduard CupákPatricie Havlíčková nebo Michaela Kuklová. Je sice škoda, že po geniální úvodní scéně snímek trochu ztratí tempo a většina postav není až tak výrazná, to ale i díky krátké stopáži tolik nevadí a nic nemění na tom, že ve filmografii vysmívaného tvůrce jde o naprosté zjevení. Asi nejzajímavější tip týdne.  

Zajímavost: Film byl oceněn na MFF v Montrealu.

Ukázka z filmu Poklad hraběte Chamaré
Poltergeist 2 (Poltergeist II: The Other Side) (sobota 24. 11., Prima Max, 04.25 - 06.05)

Plakát filmu Poltergeist 2 / Poltergeist II: The Other SidePokračování úspěšného hororového hitu pochází z druhé poloviny osmdesátých let, a i když za svým předchůdcem ve všem zaostává, nejde o výrazné zklamání. Režírující Brian Gibson už neměl výhodu originality, tudíž pouze varioval strašidelné téma, povedlo se mu to nicméně docela slušně. Opřít se mohl o hutnější atmosféru, relativně zajímavý příběh a některé vskutku děsivé postavy, které přidávají k celkovému hodnocení body navíc. Mnohým nepochybně udělá radost i to, že tvůrce potlačil jistou rodinnou harmonii, která se v předchozím díle vyskytovala. Nejvýraznější jsou tak na svou dobu výborné vizuální efekty, které se dočkaly i oscarové nominace. V hlavních rolích se objeví JoBeth Williams, Craig T. Nelson a Heather O'Rourke, kterým dělají společnost třeba Zelda Rubinstein nebo Will Sampson. Solidní žánrovka, jejíž vysílací čas je dost smrtící.

Zajímavost: Film provázela dvě úmrtí - premiéry se nedožil Julian Beck a krátce po ní zemřel i Sampson.

Oficiální trailer filmu Poltergeist 2 / Poltergeist II: The Other Side
Pinocchiova dobrodružství (The Adventures of Pinocchio) (sobota 24. 11., ČT :D, 09.20 - 10.55)

Plakát filmu Pinocchiova dobrodružství / The Adventures of PinocchioKoprodukční, dvaadvacet let staré rodinné fantasy, které se natáčelo i v Česku, patří u nás k těm méně známým a těší se docela solidnímu hodnocení, zatímco v zahraničí má ohlasy pouze průměrné. Režírující Steve Barron v něm měl asi o něco vyšší ambice, než dokázal naplnit, což je na výsledku bohužel znát. Notoricky známým příběhem se vlastně jen inspiruje, mnoho důležitých motivů vynechává a některé si naopak přidává, daří se mu nicméně vytvářet ona fantaskní atmosféra, která ale není určena jen dětem, ba naopak se může stát, že ty nejmenší se při některých scénách mohou až bát. Nepomáhá mu ani příliš televizní vzhled, na němž je znát trochu nižší rozpočet, a tím pádem snímek působí zbytečně komorně. Naštěstí ovšem vyměřil snesitelně krátkou stopáž a nastolil docela svižné tempo, v němž není moc prostoru na nudu. Zaujme i obsazení, v němž hraje prim výborný Martin Landau, jehož doplňují kupříkladu Udo Kier, Geneviève Bujold, Bebe Neuwirth nebo Rob Schneider. Tip pro celou rodinu, který mohl být výraznější a atraktivnější.

Zajímavost: Loutku Pinocchia ve filmu vodilo dvanáct lidí.

Originální trailer filmu Pinocchiova dobrodružství / The Adventures of Pinocchio
Bomber (Bomber) (sobota 24. 11., Barrandov, 11.40 - 13.45)

Plakát filmu Bomber / BomberZatímco na zahraničních databázích je italská akční komedie z počátku osmdesátých let hodnocena hodně slušně, u nás je takřka neznámá a přijímána vesměs průměrně. Důvod je jednoznačný - hlavní roli totiž ztvárnil Bud Spencer, od něhož má tuzemský divák zcela jiná očekávání než ten zámořský. Ve svém posledním režijním počinu se Michele Lupo nesnaží o nějakou originalitu, ale spoléhá se víceméně na charisma a umění své hlavní hvězdy, otřepaný a předvídatelný příběh, který trochu postrádá humor a dále pak na celkový nadhled, atraktivní námět a svižné tempo. A i když výsledek není úplně špatný a oblíbený italský herec tu snad poprvé v kariéře není za úplného morouse, působí vesměs jako recyklát jeho úspěšných filmů, nabízí pár slušných, ale ničím výrazných bitek a několik dobrých vtipů. Nenáročná zábava na sobotní odpoledne.

Zajímavost: Film se stal velmi překvapivě nejvýdělečnějším filmem roku 1985 v Maďarsku, až za ním skončily legendární Čelisti.

Oficiální trailer filmu Bomber / Bomber
San Andreas (San Andreas) (sobota 24. 11., Nova, 20.20 - 22.30 / neděle 25. 11., Nova Cinema, 17.50 - 20.00 / úterý 27. 11., 15.25 - 17.40)

Plakát filmu San Andreas / San AndreasTři roky staré katastrofické drama je sympatické tím, že se nebere vážně a často si ze sebe dělá legraci, což ho zachraňuje od mnohem horšího hodnocení. Režírující Brad Peyton v něm totiž jinak nemá absolutně čím překvapit, neboť příběh je prvoplánový a předvídatelný až běda, patetických scén je v něm přespříliš a až moc často připomíná podobné bijáky z devadesátých let, kdy byla jejich zlatá éra. Výrazně zamrzí snad jen to, že ve filmu, kde by měly být stěžejní, nejsou úplně dokonalé efekty, na nichž je digitální původ znát až moc. Celkový dojem dost zachraňuje i obsazení, v němž hraje prim machistický a charismatický Dwayne Johnson, mužské oko zase potěší krásná Alexandra Daddario, dále se pak objeví třeba Carla Gugino, Paul Giamatti, Will Yun Lee nebo Kylie Minogue. Typická záležitost na sobotní večer, o níž víc prozradí naše recenze.

Zajímavost: Ve filmu bylo použito více než 1300 vizuálních efektů.

Český trailer filmu San Andreas / San Andreas
Návrat Agnieszky H. (Powrót Agnieszki H.) (úterý 27. 11., ČT art, 21.15 - 22.35)

Český plakát filmu Návrat Agnieszky H. / Powrót Agnieszki H.Česko-polský dokument vypráví o části života slavné polské režisérky a scenáristky Agnieszky Holland, kterou strávila na studiích FAMU v Praze, a jelikož to bylo v období tzv. Pražského jara, odhaluje i pohled na tuto významnou událost zahraničníma očima. Režírující dvojice Krystyna Krauze a Jacek Petrycki, z níž první jmenovaná obstarala i scénář a její kolega kameru, měla práci hodně usnadněnou, neboť osoba sledované autorky je natolik výrazná, že nebylo potřeba nic moc dalšího dělat. K tomu všemu je ještě skvělou vypravěčkou, má dar sebeironie a nebere se moc vážně, takže všechny historky jsou vtipné, zajímavé a mají co říct. Stopáž je navíc přiměřeně a příjemně krátká. To pak divák odpustí i to, že nejde o žádnou velkou filmařinu a o životě před a po pražských studiích tvůrkyně se nedozví vůbec nic. Vtipný a poučný dokument.

Zajímavost: Holland pobývala v Praze mezi lety 1966 - 1971.

Český trailer filmu Návrat Agnieszky H. / Powrót Agnieszki H.
Sexy botky (Kinky Boots) (středa 28. 11., Prima Max, 17.45 - 20.00 / čtvrtek 29. 11., 12.50 - 15.10)

Plakát filmu Sexy botky / Kinky BootsBritsko-americké komediální drama u nás patří k těm minimálně známým a jen lehce nadprůměrně hodnoceným, v zahraničí se však těší velké popularitě i mnohem nadšenějším ohlasům. Režisér Julian Jarrold v něm představil dalšího zástupce subžánru sociální komedie, a i když ničím moc nepřekvapí, je jeho počin docela příjemnou záležitostí. Příběh je tedy dost předvídatelný, díky pozitivní atmosféře, celkovému nadhledu, solidnímu soundtracku a svižnému tempu to ale divák de facto nezaznamená, což je jedině dobře. Nechybí tu ani typicky britský suchý humor a výborná výprava, jíž dominují boty všeho druhu, takže ti, kteří na nich "ujíždí", si přijdou na své a možná najdou inspiraci. Výsledku výrazně pomáhá excelentní obsazení, v němž na sebe největší pozornost strhává famózní Chiwetel Ejiofor, v jehož stínu zůstávají třeba Joel EdgertonSarah-Jane PottsNick Frost nebo Linda Bassett. Nenáročná a pohodová žánrová jednohubka na středeční podvečer.

Zajímavost: Snímek je inspirován skutečným příběhem továrny v Northamptonshire, která vyráběla tradiční pánskou obuv, ale v rámci zachování pracovních míst přešla na výrobu kozaček pro transvestity.

Oficiální trailer filmu Sexy botky / Kinky Boots
Krysař (středa 28. 11., ČT art, 22.00 - 22.55)

Plakát filmu  / KrysařČeskoslovensko-německý loutkový snímek je sice jen středometrážní a nedosahuje ani hodinové délky, právě v tom ale spočívá jeho kouzlo. Režírující Jiří Barta v něm totiž zadaptoval stejnojmennou novelu Viktora Dyka, k níž se podobná stopáž náramně hodí. A i když jde de facto o animovaný počin, děti by v tomto případě neměly být úplně přítomny, neboť atmosféra je skvěle gotická až hororová a výborně přenáší kouzlo knihy na obrazovky. K tomu se ještě přidává skvělá stylizace, v níž všechny budovy a kulisy jsou tajemné a potenciálně děsivé a všechny postavy chladné, odtažité a podobně strašidelné. Tvůrce se nevyhýbá ani hodně černému humoru, který místy působí až morbidně. Vše ještě dotváří výborná hudba Michaela Kocába a neméně povedený dabing, v němž mimo samotného skladatele mluví Oldřich KaiserJiří LábusMichal PavlíčekVilém Čok. Jelikož i technické zpracování je skoro precizní a ze ztvárnění armády krys, která vypadá jako živá, běhá mráz po zádech, dá se výsledku vytknout máloco. Skrytý a opomíjený tuzemský klenot.

Zajímavost: Cenzoři chtěli film zakázat, protože se na něm podílela tehdy nepovolená kapela Pražský výběr, jelikož ale získal několik ocenění na festivalech, rozhodli se ho nechat v distribuci.

Ukázka z filmu Krysař
Sabotáž (Sabotage) (čtvrtek 29. 11., Nova, 22.15 - 00.25)

Plakát filmu Sabotáž / SabotageČtyři roky staré akční krimi mělo poměrně vysoké ambice a také fanoušci od něj asi očekávali víc, než jak ve výsledku dopadlo, přesto nejde o úplně špatný snímek. Na vině je především scenáristický břídil Skip Woods, který společně s režisérem Davidem Ayerem napsal zajímavý a předvídatelný příběh, který ovšem postupem času postrádá elementární logiku, přináší nepochopitelné zvraty a nechává postavy dělat věci, nad nimiž zůstane rozum stát. A je to velká škoda, protože atmosféra je potřebně syrová, kamera se nebojí ani opravdu brutálních záběrů, realistická akce má tempo a spád, hláškuje se tady o sto šest a pro vulgarismy se také nechodí daleko. V hlavní roli se objeví dýchavičný, ale stále charismatický Arnold Schwarzenegger, který naplní přesně to, co se od něj očekává, mladší generaci pak zastupují třeba Sam Worthington, Joe Manganiello, Josh Holloway nebo Terrence Howard. Trochu nedotažená žánrovka, o níž víc prozradí naše rubrika Za horizontem.

Zajímavost: Podle režiséra byl film hodně sestříhán, neboť studio chtělo akční film, nikoli mysteriózní thriller. Původní stopáž činila skoro tři hodiny.

Oficiální trailer filmu Sabotáž / Sabotage

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Arnold bude The Man With the Bag (13.03.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Zimní prázdniny (24.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Hotel Palace znevažuje svět i sám sebe (24.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Trailer: Hotel Palace (21.11.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Sly je osobní zpovědí Sylvestera Stallona (04.11.2023 10:30 v Recenze | Za horizontem)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu