Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 47. týden

Kinopremiéry: Mladý zabiják Creed prožívá chvilky v cirkusu Rwanda

Vydáno: 21.11.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Impawards

V osmičce aktuálních premiér jednoznačně vyniká boxerské drama Creed II, které lehce navazuje na legendárního čtvrtého Rockyho. Jeho konkurenci pak tvoří pětice domácích snímků a dva vlažně přijaté zámořské thrillery.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Creed II (Creed II) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Creed II / Creed IIPokračování překvapivě úspěšného boxerského dramatu, které je spin-offem slavné ságy Rocky, velmi volně navazuje na přímo legendární čtvrtý díl, protože do hry vrací ruského bijce Ivana Draga. Tomu samozřejmě znovu propůjčil tvář Dolph Lundgren, chybět nesmí ani Sylvester Stallone, oba už ale plní role vedlejší. Ty hlavní po nich převzali Michael B. Jordan a Florian Munteanu, které doplňují třeba Tessa Thompson nebo Phylicia Rashad, objevit by se měla dokonce i Brigitte Nielsen. Režii obstaral nepříliš známý Steven Caple Jr., tudíž lze jen těžko odhadovat, co vlastně očekávat. Ohlasy zatím neexistují, věřme ale, že snímek sáze ostudu neudělá. Premiéra týdne.

Synopse: Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou a snaží se, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho totiž silný soupeř, jehož jméno se spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině. Blížící se zápas tak pro něj bude nejen náročný, ale i velmi osobní. Společně s Rockym (Sylvester Stallone) se pokusí naplnit dávný odkaz a získat odpověď na otázku, za co se vyplatí bojovat.

Zajímavost: Stallone měl film i režírovat, nakonec ho ale přenechal dle svých slov současnému tvůrci.

Český trailer filmu Creed II / Creed II
Mladí zabijáci (Assassination Nation) (CinemArt)

Český plakát filmu Mladí zabijáci / Assassination NationAkční thriller bude podle synopse určen spíše mladšímu publiku, protože velkou roli v něm hrají moderní technologie a virtuální způsob komunikace. A tato tematika je vlastně to jediné, nač lze tuzemského diváka nalákat, protože režisérem a scenáristou je zatím méně známý Sam Levinson a ani v hlavních rolích se neobjeví nikdo extra povědomý. Příliš nenapoví ani dostupné ohlasy a komentáře, které jsou hodně rozdílné a zatímco někteří chválí nápaditost a důraz na první diváckou signální, druzí zase kritizují dějovou vyprázdněnost a tvůrčí anarchii, která nikam nevede. Je tedy jasné, že zážitek z filmu bude hodně individuální.

Synopse: Lily (Odessa Young) je úplně obyčejná středoškolačka, která spíš než v realitě žije na mobilu. Podobně to dělá i většina jejích vrstevníků, takže se zdá, že je vše v pořádku. Když však do digitálních životů všech obyvatel města pronikne neznámý hacker, který začne zveřejňovat to, co mělo zůstat skryto, začnou se dít věci. Absolutní panika v městečku se brzy promění v peklo a Lily si musí položit otázku, zda se vůbec dožije příštího rána. Vše totiž naznačuje, že oním neznámým infiltrátorem je právě ona.

Oficiální český trailer filmu Mladí zabijáci / Assassination Nation
Útok z hlubin (Hunter Killer) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Útok z hlubin / Hunter KillerAmericko-britský thriller je už ze synopse typicky béčkovou záležitostí, které se vysílají v sobotu ve večerních hodinách a končí rovnou na nosičích pro domácí kino. Proč ho tuzemský distributor nasadil na velká plátna, je záhadou, protože domácí tržby jsou dost tristní a ani ohlasy nejsou kdovíjak spokojené. Za režií stojí jen minimálně známý Donovan Marsh, největším diváckým lákadlem tak je obsazení, v němž se objeví Gerard Butler, Gary Oldman, Common, Toby Stephens nebo Michael Nyqvist. Uvidíme tedy, co na tuto evidentně prvoplánovou a nenáročnou podívanou řekne český divák.

Synopse: Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Nejmodernější nukleární ponorky tu mají nepřítele odstrašit od útoku, který by měl za výsledek strašlivou odvetu. Jednoho dne však ruská ponorka pošle svého soka bez varování ke dnu. Nad hladinou pak mizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka je tak velmi blízko. Zatímco na souši má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je do akce povolána speciální útočná ponorka, které velí Joe Glass (Gerard Butler). Ten se musí dostat až do týla nepřátelských vod, při tom ale najde mnoho nečekaných spojenců i protivníků.

Synopse: Film byl v Rusku zakázán.

Český trailer filmu Útok z hlubin / Hunter Killer
Chvilky (CinemArt)

Plakát filmu  / ChvilkyČesko-slovenské drama se netváří jako úplně divácký film a bude chtít být asi trošku "náročnější". Režijně s ním debutuje Beata Parkanová, která už za sebou má jeden celovečerní scénář, takže divákovi tento fakt úplně tolik neřekne. Hlavní roli ztvárnila Jenovéfa Boková, které dělají společnost třeba Jaroslava Pokorná, Viktor Tauš, Alena Mihulová, Martin Finger nebo Lenka Vlasáková. Dostupné ohlasy jsou zatím dost různé a hodnocení se pohybují někde na úrovni lehkého nadprůměru, tudíž by nemuselo jít o úplné zklamání, na druhou stranu asi nelze čekat asi nějaké úplné zjevení, což ostatně potvrzuje i naše recenze. Uvidíme, jak si snímek povede v pokladnách kin.

Synopse: Anežka (Jenovéfa Boková) je mladá žena, která si přeje, aby vztah s její rodinou i partnery byl dobrý a klidný, a to i za cenu, že ona sama ustoupí a bude se vyhýbat případným nedorozuměním a sporům. Neuvědomuje si však, že onen pomyslný klid je jen klidem před bouří, která musí dříve, či později přijít.

Oficiální trailer filmu Chvilky
Na stojáka v kině (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Na stojáka v kiněPříští rok oslaví patnáctileté výročí populární improvizační show, v níž se za mikrofonem střídá několik komiků, kteří v krátkých výstupech baví přítomné publikum. Při té příležitosti se do kin podívá celovečerní verze sestávající hned z několika exkluzivních výstupů a vtipů, které ještě fanoušci neměli možnost slyšet. Zábavu zaručí "veteráni" celé show, mezi které patří Iva PazderkováLukáš PavlásekRichard Nedvěd nebo Ester Kočičková. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují, to ale v tomto případě vůbec nevadí, protože těm, kteří se do kin vydají, je úplně jasné, co mohou očekávat. Premiéra pro specifické publikum.

Synopse: Na Stojáka proběhne v novém exklusivním formátu 17D. 17 debilů a mikrofon. Vtipy, které ještě nikdo nemohl slyšet, fóry připravené speciálně pro tuto příležitost, témata, která čekala na správný moment, pohotovost komiků s rychlostí blesku a doslova na milimetr přesné a časované pointy. Na Stojáka slaví příští rok patnáct let, což si zaslouží něco speciálního - uvedení v kinech.

Originální trailer filmu Na stojáka v kině
Pat a Mat: Zimní radovánky (Bioscop)

Plakát filmu  / Pat a Mat: Zimní radovánkyUž potřetí se podívá do kin oblíbená dvojice večerníčkových kutilů nešiků, která se tentokráte tematicky bude pohybovat v zimě a připravovat na Vánoce. Režii znovu obstaral Marek Beneš, takže se dá předpokládat, že podobně jako v předchozích dvou snímcích nepůjde o nová dobrodružství, ale o sestřih již známých krátkých epizod. I stopáž, která je pouze hodinová, tomu hodně napovídá, takže těžko říct, zda se návštěva kina vyplatí. Na druhou stranu tato dvojice nikdy nezklame, pokud ji má divák rád. Ohlasy zatím neexistují a uvidíme, kolik se jich nakonec objeví. Premiéra pro celou rodinu.

Synopse: Blíží se zima, což Pat a Mat nemohou nechat jen tak. Navíc, když je zaskočí sněhová nadílka, která se jim snesla na zahradu. Jaký nový stroj naši kutilové vymyslí? Dokáží postavit saunu? A jak si poradí s blížícími se Vánocemi? Pro ně není žádná výzva dostatečně velká.

Originální trailer filmu Pat a Mat: Zimní radovánky
Cirkus Rwanda (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Cirkus RwandaČesko-slovenský dokument se zabývá poměrně zajímavým tématem a akcí, kdy principál populárního Cirku La Putyka Rostislav Novák Jr. vyrazil do exotické a vzdálené Rwandy, kde navazoval spolupráci s místními akrobaty. V patách mu byl režisér a scenárista Michal Varga, který mimo atraktivní akrobatické kousky v druhém plánu ukazuje, jak se žije v chudé africké zemi a jaká je tam vlastně kultura. Ohlasů zatím moc není, jsou ale povětšinou docela spokojené, takže to vypadá, že snímek svůj účel splnil, i když někteří hovoří o tom, že je hodně sebestředný. Snad zajímavý pohled do země, kam se většina z nás nikdy nepodívá.

Synopse: Nejprve se bál jet, že s ním spadne letadlo, umře na malárii nebo ho zastřelí. Principál pražského ansámblu Cirk La Putyka Rostislav Novák Jr. se ale nakonec do Rwandy navázat spolupráci s tamními akrobaty vydal. Ty vede Eliseé, jenž jako dítě přežil rwandskou genocidu a nyní trénuje skupinu složenou z osiřelých dětí. Dva soubory začnou ve Rwandě a v Praze zkoušet, aby vytvořili moderní cirkus propojující různá prostředí.

Originální trailer filmu Cirkus Rwanda
V Mosulu (Pilot Film)

Plakát filmu  / V MosuluAutorský debut režisérky a scenáristky Jany Andert vypadá nesmírně zajímavě a atraktivně, neboť blízkovýchodní zpravodajka se tentokráte na vlastní pěst a bez pomoci jakéhokoli média vydala přímo do centra města, které okupuje Islámský stát. Její snímek je dle dostupných ohlasů, kterých tedy není tolik, velmi silný a odvážný a nabízí autentické svědectví ze světa, který je Středoevropanům naštěstí velmi vzdálen. Je jasné, že žebříčky návštěvnosti se v tomto případě otřásat nebudou, své publikum si ale snímek určitě najde a mnohým třeba odhalí ty pravé životní hodnoty. Dost možná důležitá premiéra.

Synopse: Reportérka a dokumentaristka Jana Andert se na podzim roku 2017 vydala do Mosulu okupovaného bojovníky Islámského státu. Udělala to na vlastní pěst, bez obvyklé podpory zahraničních médií, pro která pracuje. S elitní jednotkou irácké armády osm měsíců riskovala život v prvních liniích bitvy a byla po boku rodinám truchlícím za své zemřelé, ať už to byli muži, ženy, či děti. Nebojácné svědectví o městu v ruinách, které jedna z největších katastrof dnešní doby obrala o duši.

Oficiální trailer filmu V Mosulu

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Sylvester Stallone a sériový vrah (15.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Sbohem, Apollo! (03.02.2024 06:36 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Chystá se čtvrtý Creed (19.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu