Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 43. týden

Kinopremiéry: Johnny English chystá nebezpečnou laskavost v podobě zlatého podrazu

Vydáno: 24.10.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Mezi šesticí posledních říjnových premiér se neskrývá žádná zásadní, divácký zájem by nicméně mohl vzbudit třetí Johnny English. Pozornosti snad neunikne ani výborně vypadající tuzemské drama Zlatý podraz.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Nebezpečná laskavost (A Simple Favor) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Nebezpečná laskavost / A Simple FavorKriminální thriller toho ze synopse moc neprozrazuje, dá se nicméně domyslet, že půjde o žánrovku, která stojí na (snad) promyšleném příběhu a atmosféře. Nejzajímavější tak na něm je to, že vůbec poprvé se do vod seriózního žánru pustil režisér a v tomto případě i spoluscenárista Paul Feig, jehož filmografie dosud sestávala jen z komedií. Do hlavních rolí pak obsadil Annu Kendrick a Blake Lively, což jsou jména, která sice nepatří k těm nejhvězdnějším, ale je na ně spoleh. Dostupné ohlasy a komentáře jsou většinou spokojené a vesměs hovoří o vkusné záležitosti, která je v rámci možností docela povedená a dává smysl. Velmi opatrná premiéra týdne.

Synopse: Matka a blogerka Stephanie (Anna Kendrick) se snaží odhalit pravdu o náhlém zmizení své nejlepší přítelkyně Emily (Blake Lively) z jejich městečka. Do napínavé hry plné zvratů, tajemství, nečekaných odhalení, černého humoru, lásky, zrady, oddanosti a vraždy navíc zatáhne i svého manžela Seana (Henry Golding). Podaří se jim dívku najít?

Zajímavost: Snímek vychází ze stejnojmenného románu Darcey Bell.

Oficiální český trailer filmu Nebezpečná laskavost / A Simple Favor
Johnny English znovu zasahuje (Johnny English Strikes Again) (CinemArt)

Český plakát filmu Johnny English znovu zasahuje / Johnny English Strikes AgainUž potřetí se na plátna kin dostává britský agent, který poplete, co může a je úplným protipólem Jamese Bonda, jehož filmy často paroduje. Ti, kteří předchozí díly viděli, už samozřejmě vědí, co očekávat, protože přístup se takřka jistě nezmění a znovu půjde o sled více, či méně vtipných epizod, které si dělají legraci z typických klišé špionážních snímků. Režii tentokrát obstaral televizí ostřílený debutant David Kerr, což je ale ta nejméně důležitá informace. Mnohem důležitější je, že do hlavní role se vrátil Rowan Atkinson, kterému tentokráte dělají společnost třeba Emma ThompsonOlga Kurylenko, Michael Gambon nebo Charles Dance. Ohlasy a komentáře hodnotí zatím někde kolem lehkého nadprůměru (naše recenze to vidí trochu jinak), takže to vypadá, že fanoušci série by měli být spokojeni. Uvidíme, jak si snímek povede v pokladnách kin.

Synopse: Jistý geniální počítačový hacker odhalil identitu všech aktivních agentů britské tajné služby a premiérka (Emma Thompson) najednou neví, co má dělat a začíná připomínat tonoucího, co se chytá každého stébla. Proto znovu povolá do služby naprosto neschopného agenta Johnnyho Englishe (Rowan Atkinson), který jako jediný může zachránit svou zem. A vůbec nevadí, že si s moderními technologiemi vůbec netyká. Od toho tu je jeho asistent Bough (Ben Miller), který po něm navíc uklízí následky jeho činů. Dokáže tak naprosto zmatený agent, který má dar udělat vždy to nejhorší rozhodnutí, znovu vyjít z boje jako vítěz?

Zajímavost: Aston Martin V8 Vantage, který se ve filmu objeví, patří Atkinsonovi, který ho koupil šest měsíců před začátkem natáčení.

Oficiální český trailer filmu Johnny English znovu zasahuje / Johnny English Strikes Again
Dogman (Dogman) (CinemArt)

Český plakát filmu Dogman / DogmanItalsko-francouzské drama se bude nejspíš spoléhat hlavně na ústřední příběh, který se ze synopse jeví dost osudově a zavání typickou evropskou syrovostí. Pomoci v orientaci může i jméno režiséra a spoluscenáristy Mattea Garroneho, který je poměrně známý i v tuzemsku. A to je vlastně vše, protože obsazení tvoří vesměs neznámé tváře. Pozitivem budiž to, že hodnocení a komentáře jsou víceméně spokojené a upozorňují na silné drama s mnoha zapamatovatelnými a působivými scénami. Premiéra pro milovníky evropské kinematografie.

Synopse: Marcello (Marcello Fonte) žije na chudém předměstí mezi metropolí a divočinou, kde dělí svůj čas mezi práci ve skromném salónu pro psy a láskyplnou péči o dceru (Alida Baldari Calabria). Do jeho života ale bohužel zasahuje i neurvalý surovec a bývalý boxer Simoncino (Edoardo Pesce), který terorizuje celé okolí. Drobného a citlivého Marcella k němu poutá nejednoznačný a ponižující vztah, proto ten ve snaze vrátit svému životu důstojnost naplánuje zoufalou pomstu. Jeho akce však vede k nečekanému výsledku.

Zajímavost: Snímek bude reprezentovat Itálii v boji o cizojazyčného Oscara 2019.

Oficiální český trailer filmu Dogman / Dogman
Já, Maria Callas (Maria by Callas) (Artcam)

Plakát filmu Já, Maria Callas / Maria by CallasUž z názvu francouzského dokumentu je jasné, které významné světové osobnosti se věnuje. Debutující režisér Tom Volf láká zájemce hlavně na dosud nezveřejněné archivní záběry, fotografie, nahrávky, osobní korespondenci i velmi vzácné zákulisní záběry, k nimž se při studiu života slavné operní divy dostal. Podle distributora se navíc neomezuje jen na její profesní život, ale dává nahlédnout i do jejího soukromí, které bylo plné obav, strachů, depresí a těžké milostné zrady. Ohlasů je zatím naprosté minimum, ale s tím potenciální zájemci určitě počítají. Dost možná zajímavý filmový portrét.

Synopse: Čtyřicet let po její smrti má divák konečně šanci lépe poznat nejslavnější operní divu všech dob Marii Callas. Na základě dosud neznámých archivních záběrů, nezveřejněných fotografií a nahrávek, osobní korespondence a vzácných zákulisních scén byl natočen komplexní dokumentární portrét ženy, která se ze skromných začátků stala mezinárodní superstar.

Český trailer filmu Já, Maria Callas / Maria by Callas
Zlatý podraz (Falcon)

Plakát filmu  / Zlatý podrazObě dvě strany by v tomto týdnu měl ukázat český film. Tu vzácnější kvalitní by mělo zastupovat romantické sportovní drama o obrovském československém basketbalovém úspěchu, který byl ale zcela zakryt a ovlivněn nastupujícím komunismem. Snímek, který má na naše poměry naprosto famózní trailery, láká na silné téma, méně známou etapu z tuzemské historie a snad i skvělou výpravu a atmosféru. O režii se postaral Radim Špaček, jemuž scénář napsali lidé, kteří se kolem basketbalu dlouho pohybují. V hlavních rolích se objeví Zdeněk Piškula, Filip Březina a Patricia Volny, které doplňují především Ondřej Malý a Stanislav Majer. Kéž by si diváci našli do kin cestu.

Synopse: Mladý právník a sportovec Franta (Filip Březina) se na poválečném Mistrovství evropy v basketbalu v Ženevě seznámí s tanečnicí Michelle (Patricia Volny), osudem pronásledovanou dívkou, která z vlasti prchla před Hitlerem a Stalinem. Jejich příběh, do něhož zásadním způsobem vstoupí kromě politiky i dva protikladní jedinci trenér Valenta (Stanislav Majer) a funkcionář Hrabal (Ondřej Malý), vrcholí v roce 1951, kdy Evropu rozděluje železná opona.

Zajímavost: Ženevské nádraží simulovala nádražní budova v Hradci Králové.

Originální trailer filmu Zlatý podraz
Když draka bolí hlava (Bohemia MP)

Plakát filmu  / Když draka bolí hlavaOdvrácenou a bohužel hodně častou stranu tuzemské kinematografie zřejmě ukáže česko-slovenská pohádka, která na první pohled vskutku vypadá hodně pochybně. Trailer i plakát působí dost lacině, synopse také není bůhvíjak lákavá a jména tvůrců jsou spíše odpuzující. Inu, posuďte sami - pod režií je podepsán Dušan Rapoš, jehož filmografie mluví sama za sebe a jemuž navíc pomohl se scénářem Petr Šiška (jedna z hlavních tváří Šlágr TV...) a na plakátě zabírá čelní místo Karel Gott, jehož dcera si ve filmu také zahrála. Ohlasy zatím tedy neexistují, ale velká chvála se čekat nedá. Potenciální divácký hit.

Synopse: Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou, kde ze všech sil pracuje i netradiční pomocník dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednoho dne dětem drak, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, začne povídat příběh o vzniku království Draka, velké lásky princezny Adélky (Zuzana Žáková) a prince Janka (Jakub Jablonský), o letité kletbě a strašlivém Drakovi, o zlém skřítkovi Blivajzovi, ale i o tajemství Pomněnkové louky, ztraceném dračím vejci a párku klokanů.

Zajímavost: Pro film bylo vyrobeno sto dvacet originálních kostýmů.

Oficiální trailer filmu Když draka bolí hlava

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 15. týden
Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje V tomto týdnu budou kinaři vyhlížet především premiéru dalších Krotitelů duchů, která by měla do sálů přivést milovníky nostalgie a oblíbené ságy. Zbytek novinek pak zůstává na okraji zájmu a je určen spíš pro klubová... čtěte zde
Vydáno: 10.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: První znamení: Přichází Satan! (08.04.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Nežádoucí opičí muž se vydává za hranice Evropy (03.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Wonka (13.10.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Zemřel Michael Gambon (28.09.2023 15:06 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Stvořitel Tlapkové patroly nerozdýchal hadí plyn (27.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jana z Arku a Spider-Man se pohybují napříč paralelními světy (31.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Neviditelní Mrňouskové se ve jménu otce ocitají v osmé třídě (12.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu