Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 40. týden

Kinopremiéry: Jack staví dům, v němž se zrodily hvězdy Venom a Toman

Vydáno: 03.10.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

První říjnová šestice novinek je neobvykle silná a přináší minimálně čtyři divácky atraktivní filmy. Těmi jsou komiksovka Venom, potenciální oscarovka Zrodila se hvězda, thriller Jack staví dům a tuzemské drama Toman.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Venom (Venom) (Falcon)

Český plakát filmu Venom / VenomV dnešní době je s podivem, že když se do kin blíží komiksovka, mnoho se toho o ní neví. Tato je ale takovým případem, protože o originu jednoho z nejslavnějších Spidermanových záporáků, který ale nepatří do rozjetého MCU, se moc nemluví, kampaň také není nijak masivní a obecně zůstává snímek trošku pod radarem. To zároveň může svědčit i o tom, že se tolik nepovedl, což je ale vzhledem k tomu, že jakékoli reakce neexistují, velmi těžké odhadovat. Prozatím tedy nezbývá než se držet faktů, která jsou taková, že režisérem je poměrně nadějný Ruben Fleischer, jenž umí točit osobité a zábavné filmy a v hlavní roli se objeví Tom Hardy. Toho pak doplňují třeba Michelle Williams, Riz Ahmed nebo Woody Harrelson. Jedna z premiér týdne.

Synopse: Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se již celá léta snaží odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce Carltona Drakea (Riz Ahmed). Jeho odhodlání se však změnilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když ovšem Eddie do svého těla vstřebá jeden z Drakeových experimentů - mimozemšťana Venoma - náhle zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Brzy ho ale tyto schopnosti přerostou a přestává být jasné, kde končí Eddie a začíná Venom.

Zajímavost: Původně se uvažovalo o tom, že Venom bude žena.

Český trailer filmu Venom / Venom
Zrodila se hvězda (A Star Is Born) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Zrodila se hvězda / A Star Is BornJiž třetí remake v zámoří slavného muzikálu, jehož děj je obsažen v jeho názvu, má na první pohled vše, proč by se mu divák mohl vysmívat - klišovitý příběh, další recyklaci nápadů, tuctovou romanci a snahu dostat z diváků nějaké ty miliony dolarů. O to větší překvapení je, že režijní a částečně i scenáristický debut představitele hlavní role Bradleyho Coopera provázejí nadšené ohlasy, které hovoří dokonce o prvním vážném letošním aspirantovi na Oscara! Minimálně nominaci predikují právě autorovi, tklivé ústřední písni a extravagantní Lady Gaga, která ztvárnila hlavní ženskou roli, v tomto filmu je ale sama za sebe a po její mnohdy šokující vizáži tu není ani památky, což potěší o to víc. Uvidíme, jak si nakonec film povede v kinech. Druhá zásadní premiéra týdne.

Synopse: Hvězda country Jackson Maine (Bradley Cooper) objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Lady Gaga). Společně se vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack ji zároveň přiměje k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Když ale její raketový start zastíní jeho kariéru, Jack stále obtížněji nese ústup ze světa velkých pódií a potýká se se svými vnitřními démony.

Zajímavost: Na přání Lady Gaga byly všechny písně ve filmu nahrány živě.

Oficiální český trailer filmu Zrodila se hvězda / A Star Is Born
Jack staví dům (The House That Jack Built) (Aerofilms)

Český plakát filmu Jack staví dům / The House That Jack BuiltU dánsko-francouzsko-německo-švédského thrilleru stačí napsat jedno jediné jméno, kterým je Lars von Trier. Zkušenější divák tak už ví, co od tohoto dánského provokatéra čekat a s tím také do kina půjde. Ohlasy jsou samozřejmě diametrálně rozdílné a to, co někteří chválí, jiní jednoznačně odsuzují. Jak už u autora bývá zvykem, stopáž je opět monstrózní, téma kontroverzní a obsazení hodně lákavé, v tomto případě se v hlavní roli objeví Matt Dillon, v těch dalších pak třeba Bruno Ganz, Uma Thurman, Riley Keough nebo Jeremy Davies. Premiéra pro specifické publikum, při jejíž volbě může pomoci i naše recenze.

Synopse: Pro sériového vraha Jacka (Matt Dillon) je každé zabití uměleckým dílem. Během dvaceti let se své temné mistrovství pokouší vybrousit k dokonalosti. I přes jeho vysokou inteligenci se ale policie rychle přibližuje, zatímco Jack stále víc a víc riskuje na cestě k dokonalé vraždě.

Zajímavost: Původně byl počin zamýšlen jako seriál, autor se nakonec rozhodl pro celovečerní filmovou podobu.

Český trailer filmu Jack staví dům / The House That Jack Built
Bella a Sebastian 3 (Belle et Sébastien 3, le dernier chapitre) (Mirius FD)

Plakát filmu Bella a Sebastian 3 / Belle et Sébastien 3, le dernier chapitreDobrodružný rodinný snímek je dalším pokračováním příběhu mladíka a jeho milovaného psa. Jelikož ohlasů je naprosté minimum, nemá smysl se jimi zabývat, snad lze ale očekávat minimálně solidní rodinnou zábavu. Divák ale moc indicií nemá, protože režiséra a představitele jedné z hlavních rolí Clovise Cornillaca zná jen málokdo a taktéž v obsazení je jedinou povědomější tváří zkušený Tchéky Karyo. O divácký hit určitě nepůjde, své publikum si ale film nepochybně najde.

Synopse: Sebastian (Félix Bossuet) pomalu dospívá a z Belly se stává matka tří štěňátek. Pierre (Thierry Neuvic) a Angelina (Margaux Châtelier) budou mít svatbu a sní o jiném místě k životu, které nebude v horách. Sebastian ale hory opouštět nechce. Starosti mu ale přibudou ve chvíli, kdy se objeví bývalý vlastník Belly Joseph (Clovis Cornillac), který chce psa získat zpátky. Sebastian si rázem uvědomí nebezpečí, které všem hrozí a pokusí se psa a malá štěňata zachránit.

Český trailer filmu Bella a Sebastian 3 / Belle et Sébastien 3, le dernier chapitre
Toman (Falcon)

Český plakát filmu  / TomanAmbiciózní česko-slovenské drama představí širšímu publiku jednu z nejméně známých postav naší společné moderní historie. Po osmi letech se s ním k režii a částečně i scénáři vrací producent Ondřej Trojan, který kromě již zmíněného atraktivního námětu vsadil na hvězdné obsazení, v němž hlavní roli zahrál Jiří Macháček, kterému dělají společnost například Kateřina Winterová, Kristýna Liška-Boková, Stanislav Majer, Marek Taclík, Táňa Pauhofová nebo Roman Luknár. O to větší je škoda, že dosavadní ohlasy jsou spíše zklamané a vytýkají výsledku hlavně přílišnou popisnost a přítomnost desítek postav, z nichž mnoho je zbytečných. Pravděpodobně divácký hit, který ale nenaplnil svůj potenciál.

Synopse: Zdeněk Toman (Jiří Macháček) byl šéf československé zahraniční rozvědky, zároveň také bezskrupulózní obchodník s obrovskou mocí a zásadním úkolem. Měl totiž sehnat komunistům peníze, které jim vyhrají volby. A to přesně on uměl. Neštítil se ničeho, využíval šmelinu, vydírání, kasíroval válečné zločince i jejich oběti. Cena, kterou za svou kariéru zaplatil, byla ale později obrovská.

Originální trailer filmu Toman
Neklidná hranice (Pilot Film)

Plakát filmu  / Neklidná hraniceČesko-lotyšský dokument je inspirován starou fotografií, která rozděluje Rusy a Lotyše a symbolizuje zcela rozdílný náhled na události z roku 1940. O režii a scénář se postaral stále ještě začínající Dāvis Sīmanis, který zájemce láká vskutku jen na atraktivní, ale náročnější téma. Ohlasy byste hledali marně a ani po premiéře tomu nebude jinak. Typicky klubová záležitost pro velice specifické publikum.

Synopse: Oblast východní hranice Evropy s Ruskem označila televize BBC za místo, kde napětí přeroste ve třetí světovou válku. Lotyška Hermine Purinu, první oběť sovětské invaze z roku 1940, se vlastním tělem snaží zachránit svého syna. Její fotografie je inspirací pro dokument o hranicích geografických i metaforických. Rusové a Lotyši událost, která je na fotgorafii zachycena, vnímají úplně jinak. Pro jedny znamená osvobození a počátek vítězné války, pro druhé zase ztrátu svobody a okupaci.

 

 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Motorkáři (06.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Motorkáři (08.01.2024 17:51 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Stvořitel Tlapkové patroly nerozdýchal hadí plyn (27.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Maestro má první trailer (15.08.2023 19:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Wes Anderson ve filmu Asteroid City zvážněl, poprvé zkusil i sci-fi prvky (28.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Japonská mafie rozehrává za slunovratu zlodějskou partii (23.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Sam Raimi (04.06.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Kinopremiéry: Bombastičtí Strážci Galaxie zkoumají život kotěte (03.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: 10+1 nejočekávanějších filmů roku 2023 (20.04.2023 15:00 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Tenkrát v Hollywoodu patřili apoštol Pavel a myši do nebe (07.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Venom vzpomíná na Manhattan a hledá temnou hvězdu (31.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu