Box office: Čarodějovy hodiny přebírají štafetu

Vydáno: 24.09.2018 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Americký fantasy snímek pro celou rodinu Čarodějovy hodiny zabodoval, zatímco ostatní novinky měly problém diváky do kina dostat.
Cate Blanchett, Jack Black ve filmu Čarodějovy hodiny / Carodejovy hodinyEli Roth natočil fantasy horor Čarodějovy hodiny, který otevřel za cca 27 milionů, což byl dokonce o něco lepší výsledek než původní předpovědi naznačovaly. Vzhledem k tomu, že náklady na něj činily jen 42 milionů, jde o poměrně solidní úspěch. Na dvojce je novinka z minulého víkendu, thriller Nebezpečná laskavost, která dokonce o jednu příčku poskočila na druhé místo. Za týden tak snímek utržil 32,5 mil.

Na trojku se o jedno místo posunul horor Sestra, který má tak po dvou týdnech od premiéry na kontě už rovných 100 milionů. Příští týden by už Sestra v tržbách mohla dotírat na nejúspěšnější díl série, kterým je první díl V zajetí démonů.

Boyd Holbrook, Jacob Tremblay ve filmu Predátor: Evoluce / The PredatorNa čtyřku se propadl minule vedoucí sci-fi akčňák Predátor: Evoluce, který si za týden přišel jen na 40 mil. a nedá se čekat, že by se domácími tržbami přiblížil sumě 88 mil., které byly vynaloženy na jeho výrobu. Stabilní pozici si drží stále silná komedie Šíleně bohatí Asiati, která už vydělala skoro 160 mil., i když stála jen 30 mil. 

Na šestce je kriminální thriller White Boy Rick, který zatím utržil zhruba 17 mil. oproti 29mil. rozpočtu. Za ním je akční film Peppermint s celkovými tržbami cca 30 mil. oproti 25mil. rozpočtu. Na osmičcce otevřel nový dokument Michaela Moora Fahrenheit 11/9 jen za 3 mil. Devátý je blockbuster MEG: Monstrum z hlubin, který zatím doma vydělal 140,5 mil. oproti 130mil. rozpočtu. Mimo top 10 pak otevřely snímky Life Itself a Assassination Nation.

Příští víkend otevřou animák Yeti: Ledové dobrodružství, komedie Night School a horor Hell Fest: Park hrůzy

BOX OFFICE: VÍKEND OD 21. ZÁŘÍ 2018

 1. Čarodějovy hodiny 27 mil.  (novinka)
 2. Nebezpečná laskavost 10,4 mil.
 3. Sestra 10,2 mil.
 4. Predátor: Evoluce 8,7 mil.
 5. Šíleně bohatí Asiati 6,5 mil.
 6. White Boy Rick 5 mil.
 7. Peppermint 3,7 mil.
 8. Fahrenheit 11/9 3,1 mil.  (novinka)
 9. MEG: Monstrum z hlubin 2,3 mil.
10. Searching 2,1 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY