Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 38. týden

Kinopremiéry: Muži touží po skatech a tváři

Vydáno: 19.09.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Tři ze čtyř aktuálních premiér jsou tuzemské výroby a zejména pochybná komedie Po čem muži touží je jasným diváckým hitem. Mnohem zajímavěji se ovšem jeví dokument King Skate. Jedinou nečeskou novinkou je polské drama Tvář.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Tvář (Twarz) (Film Europe)

Český plakát filmu Tvář / TwarzJestli může na něco polské drama tuzemské diváky nalákat, je to jeho téma, neboť ve středu dění stojí muž, který se stane prvním Polákem s transplantovaným obličejem. Jinak se není moc čeho chytit, protože zkušenou režisérku a spoluscenáristku Malgorzatu Szumowskou zná v Česku jen minimum fanoušků a ani představitel hlavní role Mateusz Kosciukiewicz na tom není o moc lépe. Pozitivem je, že hodnocení, kterých pochopitelně není tolik, jsou vesměs spokojená a hovoří o hodně solidní evropské žánrovce, která je kompromisem mezi filmem "diváckým" a festivalovým. Překvapivá premiéra týdne.

Synopse: Maloměstský podivín a excentrik Jacek (Mateusz Kosciukiewicz) miluje heavy metal, svoji holku, malé auto a svého psa. Pracuje na staveništi, kde vyrůstá nejvyšší socha Ježíše na světě. Jednoho dne ho ale zmrzačí tragická nehoda a rázem se k němu upírají zraky celé země - Jacek se totiž stává prvním Polákem, který podstoupí transplantaci obličeje.

Zajímavost: Premiéru si film odbyl na festivalu v Berlíně v únoru letošního roku.

Český trailer filmu Tvář / Twarz
Po čem muži touží (CinemArt)

Plakát filmu  / Po čem muži toužíUž po přečtení synopse nové tuzemské komedie musí být každému jasné, jakým směrem se bude ubírat, byť její téma je vděčné a nabízí mnoho variací. Nedá se ale očekávat, že režisér a spoluscenárista Rudolf Havlík by se pustil do nějaké originální, skoro jistě totiž vsadí na jistotu. Půjde tak hlavně o to, zda bude humor alespoň trochu chytrý a neurážlivý, nebo typicky jednoduchý a lehce buranský, který pobaví co nejširší publikum. Jasným tahákem pak je hvězdné obsazení, v němž se mimo jiné objeví Anna Polívková, Jiří Langmajer, Matěj Hádek, Táňa Pauhofová, Lenka Vlasáková nebo Sara Sandeva. Ohlasy ani recenze zatím neexistují, to ale asi cílovou skupinu netrápí. Jasný komerční a divácký hit.

Synopse: Charismatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer) je šéfredaktorem časopisu Playboy a rozhodně netrpí nepřízní ženského pohlaví. Jednoho dne ovšem jeho nezávazný život dostane hned několik ran. Dostává výpověď kvůli nakumulovaným průšvihům a poklesu prodeje časopisu, bývalá manželka a dcera (Andrea Hoffmannová a Sara Sandeva) ho opět naštvou, neznámá žena mu nabourá auto a na jeho místo je nasazena pohledná mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Karel tento kolotoč událostí vyřeší tím, že se opije s nejlepším kamarádem (Matěj Hádek) a přeje si, aby se stal ženou, protože ty to mají v životě jednodušší. Ráno pak zjistí, že následkem noční jízdy a zásahem vědmy Zoltany (Pavla Tomicová) se stal ženou (Anna Polívková). Ovšem pouze fyzicky. Jak se s nastalou situací vyrovná?

Oficiální trailer filmu Po čem muži touží
King Skate (Aerofilms)

Plakát filmu  / King SkateTuzemský dokument se pustil do vskutku neotřelého, neprozkoumaného a originálního tématu, které má šanci zaujmout dost diváků. Celovečerně debutující režisér a scenárista Šimon Šafránek se v něm zabývá fenoménem skateboardingu v socialistickém Československu. K ruce si vzal několik stěžejních postav tehdejší doby a nechal je promluvit o tom, jak se typicky "západní" zábavě dařilo v normalizační šedi. Ohlasy jsou povětšinou dost nadšené a vyzdvihují hlavně to, že se tvůrci podařil zachytit jakýsi duch svobody a jízdy do neznáma. Zdá se tedy, že česká dokumentární škola znovu nezklamala.

Synopse: Skateboard znamenal v československé šedi sedmdesátých a osmdesátých let něco úplně nového a jiného. Byla to láska na první pohled, nekonečný mejdan, adrenalin. O svých zkušenostech s prknem na kolečkách, jízdami za svobodou a zlomených kostech vyprávějí kultovní postavy československého skateboardingu.

Originální trailer filmu King Skate
Markéta chce taštičku (Pilot Film)

Před dvěma lety představil režisér a scenárista Miroslav Janek svůj dokument Normální autistický film o tom, jak lidé postižení autismem prožívají svůj život. Během natáčení také sledoval šestnáctiletou Markétu, která má kvůli vrozenému Rettovému syndromu mentalitu dvouletého dítěte. Její příběh se mu ale nakonec (i kvůli větší míře jejího postižení) do výsledné podoby nedostal a místo toho se rozhodl, že jejím osudům věnuje samostatný krátkometrážní film, který nyní vstupuje do vybraných kin. Víc asi toho o něm není třeba psát, protože nic víc nenabízí a ti, které životy podobných lidí zajímají, by si měli přijít na své a tento snímek si ve svém oblíbeném klubovém kině najít.

Synopse: Markétka je šťastná, když si může povídat, malovat nebo jezdit autobusem. Šestnáctiletá dívka totiž trpí Rettovým syndromem, kvůli němuž má mentalitu dvouletého dítěte.

Trailer k filmu ani jeho plakát nejsou dostupné.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Franta odsouvá aristokratku (13.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Od dokumentu o Vémolovi Karlos lze očekávat otevřenost jen v rámci mezí (29.01.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Bláznivá komedie vládne (09.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Film Bratři se v příběhu bratrů Mašínových vyhýbá jeho morálnímu rozměru (27.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Sci-fi Bod obnovy vizuálně ohromuje, v kontextu české tvorby je nevídané (21.09.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Z Kazmova ONEMANSHOW: The Movie se vyklubala mizerná krimikomedie (18.08.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Bod obnovy (18.08.2023 08:30 v Novinky | Trailery)
- Teaser: Bod obnovy (30.04.2023 09:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Churchill a Hrabě Monte Christo chystají zlatý podraz (28.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Will Penny a Charley Varrick jsou výjimeční (21.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zrození národa proběhlo na Titanicu a bez kalhot (08.02.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu