Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 37. týden

Kinopremiéry: Predátor s malou čarodějnicí prožívají evoluci

Vydáno: 12.09.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: 20th Century Fox

Do kin tento týden vstoupí pouhé tři novinky, z nichž hned dvě jsou z německé provenience, konkrétně komedie Spolu to dáme a pohádka Malá čarodějnice. Největším lákadlem je ale návrat ságy Predátor v podobě sequelu Evoluce.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Predátor: Evoluce (The Predator) (CinemArt)

Český plakát filmu Predátor: Evoluce / The PredatorPo osmi letech se o slovo hlásí dnes už skoro kultovní a legendární sága o vesmírných lovcích. Ti se znovu vrací na Zem a ohrožují lidskou existenci, proti nim se pak postaví parta bývalých vojáků. Zápletka je tedy jednoduchá, půjde tak hlavně o to, jak vše naváže na nesmrtelný snímek z osmdesátých let. S tím je tento propojen osobou režiséra a spoluscenáristy Shanea Blacka, který si v tom původním zahrál menší roli. A právě jeho jméno je tím největším diváckým lákadlem, protože v obsazení se nikdo zvlášť povědomý neobjeví. Pozitivem může být i to, že tvůrce si prosadil tvrdší eRkový rating, takže bychom se mohli dočkat nekorektních hlášek a nějaké té krve. Ohlasů zatím mnoho není, ale ty, které prosákly, mluví o lehkém zklamání a spíše zapomenutelné jednohubce, což je škoda. Přesto premiéra týdne.

Synopse: Jeden kluk zcela náhodou zapříčinil, že se Predátoři, jedni z největších lovců celého vesmíru, vrátili na naši planetu. Jsou však mnohem silnější a chytřejší než kdy dřív a lov a zabíjení jsou pro ně stále zábavou. Najde se ale v dnešní době vůbec někdo, kdo je schopen lidstvo před touto hrozbou ochránit? Vypadá to, že poslední nadějí je skupina bývalých a naprosto šílených vojáků a jedna mladá evoluční bioložka. Zvládnou to?

Zajímavost: Původně byl projekt zamýšlen jako restart celého univerza, Black ale po svém příchodu potvrdil, že půjde o sequel.

Oficiální český trailer filmu Predátor: Evoluce / The Predator
Spolu to dáme (Dieses bescheuerte Herz) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Spolu to dáme / Dieses bescheuerte HerzNěmecké komedie jsou v našich končinách poměrně populární, proto se není co divit, že v kinech se objevuje další z nich. Ta tedy asi moc nenaláká na příběh, který už po přečtení synopse působí dost tuctově a předvídatelně, ale spíše na účast Elyase M'Bareka (známý z trilogie Fakjů pane učiteli) v hlavní roli. Informační povinnost pak velí zmínit, že o režii se postaral mimo svou domovinu ne tak známý Marc Rothemund a druhou hlavní roli ztvárnil Philip Schwarz. Komentářů ani hodnocení zatím není moc, takže nemá smysl se jimi zabývat. Své diváky si ale film nepochybně najde.

Synopse: Lenny (Elyas M'Barek) je flákač, zbohatlický floutek a playboy, který nezná nic jiného než parties, světy klubů, alkohol a krásné holky. Když ovšem po jedné z velkých pařeb zaparkuje své auto jen těsně vedle garáže a na dně napuštěného bazénu, dojde jeho otci trpělivost. Lenny se tak musí starat o patnáctiletého Davida (Philip Schwarz) s těžce nemocným srdcem jemuž dle lékařů zbývá jen pár měsíců života. Mladík žije v sanatoriu a kromě operací toho moc nepoznal. I proto se Lenny rozhodne, že mu ukáže svět po svém, umožní mu užít si vyměřený čas naplno a zažít to, co ještě nikdy nezažil.

Český trailer filmu Spolu to dáme / Dieses bescheuerte Herz
Malá čarodějnice (Die kleine Hexe) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Malá čarodějnice / Die kleine HexeNěmecko-švýcarská pohádka vychází z knihy Otfrieda Preußlera a tuzemskému divákovi může sloužit jako zajímavé srovnání s naší podobou lokálně velmi oblíbeného žánru. Zápletka je pochopitelně typicky pohádková, takže nemá smysl s ní ztrácet čas a prostor. Místo toho se sluší upozornit, že režisérem a scenáristou je Mike Schaerer, jenž má dosud zkušenosti spíše z kriminálního žánru, tudíž i z tohoto ohledu může jít o zajímavý počin. Divákům pak bude určitě povědomá představitelka hlavní role Karoline Herfurth, kterou znají hlavně z komedií. Ani v tomto případě se nejde opřít o množství ohlasů a komentářů, proto je třeba řídit se instinktem, momentálním rozpoložením, případně i chutí těch nejmenších diváků.

Synopse: Jen několik set let "mladá" čarodějnice (Karoline Herfurth) se chce podívat na slavný sabat, který se koná každoročně na vzdálené hoře. Slavnost pozoruje ukryta za keřem, jenže je odhalena a hlavní čarodějka Bimbula jí udělí trest, že se musí do roka stát dobrou čarodějkou. Dívenka se hned pouští do učení a koná samé dobré skutky, což se ovšem moc nelíbí staré ježibabě Pingule, která na ni sešle mráz a vánici. Malá čarodějnice se ale nezalekne ani toho a stále na sobě pracuje, protože nadchází čas dalšího sabatu, kde má skládat mistrovské zkoušky.

Oficiální český trailer filmu Malá čarodějnice / Die kleine Hexe

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Sbohem, Apollo! (03.02.2024 06:36 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Kinopremiéry: Víkendoví rebelové přišli v noci (01.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Konec roku je srdeční záležitost (28.12.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Příběh zrození mladého mesiáše je téměř dokonalé tajemství (23.12.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- John McTiernan chystá nový film (04.10.2022 16:20 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Malá čarodějnice podepsala marseillskou smlouvu a vzpomíná na Itálii (26.08.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Predátor vs indiáni ve filmu Prey (08.06.2022 11:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Judy a zakladatel Shane se v hotelu Artemis postaví vstříc zlu (13.05.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 6 nejlepších filmů Bruce Willise (09.04.2022 12:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Zvrácená žena na tahu rychle a zběsile pronáší přípitek (16.06.2021 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: série Predátor řazena od nejhoršího k nejlepšímu (28.11.2020 13:30 v Články | Publicistika)
- Nového Predátora natočí Dan Trachtenberg (21.11.2020 14:09 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu