Oscara získá "Nejlepší populární film"

Vydáno: 10.08.2018 12:02 - Václav Limberk | foto: AMPAS

Americká Akademie filmového umění a věd, která udílí populární filmové ceny Oscar, v příštím roce udělí novou cenu za "Nejlepší populární film".
Josh Brolin ve filmu Avengers: Infinity War / Avengers: Infinity WarAmerická Akademie filmového umění a věd, která každý rok udílí filmové ceny Oscar, chystá na příští, už 91. ročník několik podstatných změn. Předně se délka ceremoniálu zkrátí ze standardních čtyř na divácky atraktivnější tři hodiny. Nebudeme tak svědky předávání všech dílčích cen, některé z nich se udělí v komerčních přestávkách. Dále se posune termín předávání, který bude místo tradičního konce února či začátku března (příští rok to bude ještě v tradičním termínu) posunut od roku 2020 na dřívější termín. V roce 2020 to bude už 9. února. 

Nejvýraznější a nejkontroverznější změnou je pak přidání nové kategorie, kterou bude Oscar za "Nejlepší populární film". Tato kategorie bude primárně určena pro filmy, na které se nepohlíží jako na "umělecké", tedy především na nejrůznější druhy blockbusterů. Tyto filmy se většinou do kategorie "Nejlepší film" vůbec nedostanou. Nyní budou mít tedy i tyto "populární" filmy svou šanci na prestižní zlatou sošku Oscara. Díky této kategorii tak filmy jako Black PantherAvengers: Infinity War nebo Mission: Impossible - Fallout, které by v "normálním" oscarovém klání nejspíš neměly šanci vedle "seriózních" titulů zlatou sošku získat, nyní tuto šanci na "svého" Oscara mají. O tom, jak to celé prakticky bude vypadat, se dozvíme již příští rok.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY