Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 10. 8. 2018 - 16. 8. 2018

TV tipy: Dokonalý džentlmen Pelé si vzal bobule a v Nebrasce vyhodil máti z vlaku

Vydáno: 10.08.2018 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

V polovině srpna začínají televize ožívat a už nabízejí některé zajímavé záležitosti. Lákadly tohoto týdne jsou životopisné drama Pelé: Zrození legendy, dramedie Nebraska a ne tak známý indie snímek Svět na houpačce.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pelé: Zrození legendy (Pelé: Birth of a Legend) (pátek 10. 8., Prima Cool, 20.15 - 22.25 / sobota 11. 8., 15.45 - 17.55)

Plakát filmu Pelé: Zrození legendy / Pelé: Birth of a LegendTři roky staré životopisné drama sice vypráví o stále největším fotbalistovi všech dob, více se ale paradoxně bude líbit těm, kteří nejpopulárnější sport na světě moc nemusí. Režírující duo Jeff Zimbalist a Michael Zimbalist se v něm totiž moc nedrželo reálií a natočilo spíše až příliš pohádkový a předvídatelný příběh zasazený do světa fotbalu. Samotné scény ze zápasů jsou atraktivní a mají slušné tempo, přesto působí trochu strojeně a zbytečně naaranžovaně. Největší síla filmu tak tkví v ryzích emocích, které jsou dávkovány postupně, celkové atmosféře a velmi solidní hudbě A. R. Rahmana. Potěší také absolutně nehvězdné obsazení, v němž hlavní roli ztvárnil Kevin de Paula. Hodně slušná žánrovka, která ale nevyužila svůj potenciál.

Zajímavost: Film měl být původně natočen už k příležitosti Mistrovství světa 2014 v Brazílii, nestihl se ale dokončit.

Oficiální trailer filmu Pelé: Zrození legendy / Pelé: Birth of a Legend
Do Říma s láskou (To Rome with Love) (pátek 10. 8., ČT art, 21.15 - 23.00)

Český plakát filmu Do Říma s láskou / To Rome with LoveRomantická komedie patří z těch novějších počinů legendárního scenáristy a režiséra Woodyho Allena k těm nejzapomenutějším. A je to zřejmě oprávněné, neboť snímek sice sestává ze čtyř povídek, zároveň ale trpí jakousi přeplácaností, předvídatelností a místy bohužel až nudností. Typicky satirický pohled na svět tu pochopitelně nechybí a vesměs funguje, jen ho zastiňuje hodně prvků, které jsou nedotažené, přehnané nebo zoufale nevýrazné. Ani dialogy nejsou tak břitké, jak by divák očekával a životní moudra tu padají dost nuceně. Radost neudělá ani to, že postavy nejsou úplně sympatické. Na hranici lehkého nadprůměru tak výsledek udržují atmosféra italské metropole a hvězdné obsazení, v němž nechybí Jesse EisenbergEllen PageAlec BaldwinRoberto BenigniPenélope CruzGreta Gerwig nebo sám autor. Více o této jednohubce prozradí naše recenze.

Zajímavost: Sám Allen se v tomto filmu objevil i před kamerou po dlouhých šesti letech.

Český trailer filmu Do Říma s láskou / To Rome with Love
Počítání oveček (sobota 11. 8., ČT1, 15.25 - 16.45 / pondělí 13. 8., 09.00 - 10.15)

Plakát filmu  / Počítání ovečekTelevizní drama z počátku osmdesátých let se odehrává v nemocničním prostředí a režisér a spoluscenárista Karel Kachyňa v něm znovu dokázal, že podobné filmy uměl točit jako málokdo. Opět se tedy opřel o melancholickou atmosféru nepříliš veselého zařízení a spolehl se na absolutní civilnost a snahu o autenticitu, kterou, pravda, dost kazí prvoplánové a přílišné působení na divákovy city. To je ale de facto to jediné zásadní, co lze vytýkat, protože kamera je v rámci možností krásná a hudba Luboše Fišera je též vynikající. V hlavních rolích excelují Žaneta FuchsováVlastimil BrodskýVěra Galatíková, i zbytek obsazení je ale naprosto perfektní. Možná je trochu škoda, že snímku chybí výraznější moment a je trošku stereotypní. Ne tak známá záležitost na sobotní odpoledne.

Zajímavost: Film se natáčel mimo jiné v Písku.

Ukázka z filmu Počítání oveček
Nebraska (Nebraska) (sobota 11. 8., ČT art, 22.20 - 00.10 / pondělí 13. 8., 00.55 - 02.45)

Plakát filmu Nebraska / NebraskaDobrodružné drama se nakonec tuzemským kinům (až na krátké festivalové výjimky) vyhnulo, což je obrovská škoda, protože v sobě má zvláštní kouzlo. Režírující a na Oscara nominovaný Alexander Payne v něm velmi citlivě mísí scény dojemné a veselé, což funguje na výbornou a navíc k tomu přidává civilní a zdánlivě obyčejný příběh, který je zároveň satirou na současnou společnost, která uznává jen mladé a zdravé lidi. Velice specifickou atmosféru amerického středozápadu ještě dotváří nádherná černobílá a na Oscara nominovaná kamera. V hlavní roli totálně exceluje taktéž na Oscara nominovaný Bruce Dern, jemuž dělají společnost mimo jiné na stejnou cenu nominovaná June Squibb a dále pak Stacy KeachBob OdenkirkWill Forte nebo Mary Louise Wilson. Zamrzí snad jen zbytečně pomalé tempo a částečná vykalkulovanost, která se v určitých momentech vkrádá na mysl. Více se o jednom z tipů týdne dozvíte v naší rubrice Za horizontem.

Zajímavost: Jde o vůbec první film, k němuž si Payne nenapsal scénář.

Oficiální trailer filmu Nebraska / Nebraska
Lucky Luke (Lucky Luke) (neděle 12. 8., Kino Barrandov, 16.15 - 18.00)

Český plakát filmu Lucky Luke / Lucky LukeItalsko-americký komediální western z počátku devadesátých let má u nás o dost lepší hodnocení než na zahraničních databázích, což může být dáno tím, že ono evropské pojetí a italský humor jsou nám přece jen o něco blíž. Velmi vzácně režírující představitel hlavní role Terence Hill v něm vychází z poměrně slavné komiksové předlohy, které se drží víceméně věrně. To tedy znamená, že se spolehl na velký nadhled a inteligentní humor, který se děje jako by mimochodem a není nijak podbízívý a většinou ani prvoplánový. Samotný autor pak je možná na titulní úlohu moc starý, jeho charisma na to ale po většinu nedlouhé stopáže dá zapomenout. Tempo by možná mohlo být svižnější, některý humor by nemusel být až tak protahován a mohlo by tu být více zapamatovatelnějších scén, aby byl výsledek ještě o něco lepší. Když nebude divák porovnávat hranou podobu s oblíbeným seriálem, s nímž prohrává na celé čáře, dostane nenáročnou zábavu na nedělní podvečer. 

Zajímavost: Snímek vychází z komiksu s podtitulem Daisy Town.

Originální trailer filmu Lucky Luke / Lucky Luke
Vyhoď máti z vlaku (Throw Momma from the Train) (neděle 12. 8., Prima Max, 18.10 - 20.00 / pondělí 13. 8., 13.25 - 15.20)

Plakát filmu Vyhoď máti z vlaku / Throw Momma from the TrainV našich končinách nepříliš známá a o něco hůř hodnocená komedie z roku 1987 není nijak přelomová, z dnešního pohledu je nicméně nejzajímavější asi tím, že s ní režijně debutoval Danny DeVito, jemuž obsluhoval kameru taktéž začínající Barry Sonnenfeld. Autor v ní zároveň parodoval schémata hitchcockovských thrillerů, k čemuž zvolil groteskovité podání a svižnější tempo, což tedy úplně nezafungovalo. Hlavní kouzlo tkví v dobrém slova smyslu šíleném příběhu, několika opravdu výživných vtipech a celkové atmosféře, která nepostrádá nadhled. V titulních rolích se objeví sám režisér a Billy Crystal, oba ale zcela zastiňuje famózní a na Oscara nominovaná Anne Ramsey, jejíž postava matky je vskutku k nesnesení. Škoda jen, že snímek svůj slibný potenciál absolutně nevyužil. Oddechová zábava na nedělní podvečer.

Zajímavost: Ramsey zemřela krátce po vyhlašování Oscarů, kde byla nominována.

Oficiální trailer filmu Vyhoď máti z vlaku / Throw Momma from the Train
Dokonalý džentlmen (The Distinguished Gentleman) (neděle 12. 8., Nova Cinema, 20.00 - 22.15 / pondělí 13. 8., 13.50 - 15.55 / úterý 14. 8., 11.20 - 13.30)

Plakát filmu Dokonalý džentlmen / The Distinguished GentlemanKomedie z počátku devadesátých let je pro změnu hodnocena lépe u nás než v zahraničí a asi nemá cenu spekulovat o tom, proč tomu tak je. Jestli něčím získává režírující Jonathan Lynn body, je to satirický příběh, který se dotýká politiky a politiků samotných a smutné je, že za těch více než pětadvacet let se toho moc nezměnilo. Mimo atraktivní tematiky se spolehl též na svižné tempo a samotný humor, který je nevtíravý a víceméně dobře vypointovaný. Titulní roli excelentně ztvárnil Eddie Murphy, jemuž tehdy, aniž by to tušil, pomalu končilo vrcholné období, dále se pak objeví mimo jiné Lane SmithSheryl Lee Ralph nebo Joe Don Baker. S odstupem času asi trochu zamrzí, že satirický podtón není výraznější a ostřejší a snímek přece jen většinu času klouže po povrchu. Další nenáročný tip.

Zajímavost: Šlo o vůbec první film, v němž Murphy hrál a nepocházel z produkce studia Paramount.

Oficiální trailer filmu Dokonalý džentlmen / The Distinguished Gentleman
Bobule (neděle 12. 8., Nova, 20.20 - 22.20 / středa 15. 8., Nova Cinema, 18.10 - 20.00)

Plakát filmu  / BobuleDekádu stará tuzemská komedie stále patří k tomu nejlepšímu, co v posledních letech vzniklo, což není moc dobrá vizitka pro ostatní. Tehdy debutující režisér a spoluscenárista Tomáš Bařina velmi netradičně okouzlil i vizuální stránkou, která je na naše poměry vysoce vyspělá a opírá se o nádhernou kameru a specifické prostředí Moravy, do něhož se většině diváků bude chtít hned vyrazit. Neopomněl ani příběhovou stránku, která je sice předvídatelná, ale vzhledem k tomu, že stojí na poměrně inteligentním humoru, slušně pobaví, a především se nepodbízí, což je v tuzemsku naprostý unikát. V titulních rolích dostali důvěru výborní Kryštof Hádek, Lukáš Langmajer a sexy Tereza Voříšková, které pak doplňují mimo jiné Lubomír Lipský, Václav Postránecký nebo Miroslav Táborský. I přesto, že snímku chybí poetično a nemalá část vtipů vyšumí do prázdna a míjí se účinkem, jde o hodně příjemnou podívanou, která nikoho neurazí.

Zajímavost: Hlavní postava je mírně inspirována mystifikátorem a podvodníkem Lukášem Kohoutem.

Originální trailer filmu Bobule
Vyšetřování skončilo - zapomeňte (L’istruttoria é chiusa: dimentichi) (neděle 12. 8., ČT2, 21.50 - 23.35)

Plakát filmu Vyšetřování skončilo - zapomeňte / L'istruttoria è chiusa: dimentichiNejen u nás velmi málo známý italský krimithriller možná trochu zestárl, pořád je ale dost působivý a svým způsobem nekompromisní. Režisér a spoluscenárista Damiano Damiani se v něm spolehl na syrovou atmosféru, realističnost a stísněné prostředí italských věznic. Upoutá též velmi dobře napsaným příběhem, který je obžalobou celé společnosti a jediné, co kazí jeho dojem, je občasné nelogické chování záporných postav. V dobrém slova smyslu nepříjemný zážitek ještě umocňuje pomalejší tempo, drsná akce, částečná autenticita a jako vždy výborná hudba Ennia Morriconeho. Ústřední roli bravurně ztvárnil Franco Nero, jehož kolegy jsou třeba Riccardo CucciollaGeorges Wilson nebo John Steiner. Potěší i to, že tvůrce pracuje i s velmi silným přesahem a celkově zvolil hloubavější pojetí. Neprávem opomíjená žánrovka.

Zajímavost: Ve své domovině měl film premiéru 27. října 1971.

Originální trailer filmu Vyšetřování skončilo - zapomeňte / L’istruttoria é chiusa: dimentichi
Svět na houpačce (Infinitely Polar Bear) (pondělí 13. 8., Nova Cinema, 20.00 - 21.45)

Plakát filmu Svět na houpačce / Infinitely Polar BearČtyři roky staré komediální drama v tuzemsku není moc známé, což může být dáno i tím, že jde o typicky americkou "indie" záležitost, které se k nám zas tolik nedostávají. Režijně debutující scenáristka Maya Forbes se v něm opírala především o silný příběh o síle rodiny, který je zároveň záměrně obyčejný, takže se v něm každý může najít. Jelikož nikam nespěchá, s emocemi pracuje hodně citlivě a hrdinové jsou sympatičtí, i když neprocházejí lehkým obdobím, je dopad ještě o něco větší. K hodně dobrému dojmu přispívá i dokonalý Mark Ruffalo v titulní roli, který si pro sebe krade celý film a zastiňuje třeba i jinak velmi dobrou Zoe Saldanu. Zásadním problémem je snad jen to, že některá témata autorka nedořeší a ta pak zcela vyšumí a také to, že úplně dobře nepracuje při střídání časových rovin, čímž diváka zbytečně mate. Nenápadný, ale působivý kousek.

Zajímavost: Film je inspirován autorčiným dětstvím.

Oficiální trailer filmu Svět na houpačce / Infinitely Polar Bear

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Můj táta hrdina má poslední šanci si vzpomenout (23.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Zimní prázdniny (24.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Policajt v Beverly Hills: Axel F (14.12.2023 14:53 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu