Box Office: Tom Cruise se vyšvihl na vrchol

Vydáno: 30.07.2018 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Podle očekávání vévodil pokladnám kin Tom Cruise, který se pošesté vrátil jako Ethan Hunt v Mission: Impossible - Fallout.
Tom Cruise, Henry Cavill ve filmu Mission: Impossible - Fallout / Mission: Impossible - FalloutTom Cruise je pošesté zpátky v sedle jako agent Ethan Hunt a na Mission: Impossible - Fallout se přišel v rekordním počtu kin podívat rekordní počet diváků a "šestka" tak otevřela za rekordních 61,5 milionu, což je nejlepší otvírák v sérii M:I a druhý nejlepší otvírák pro Toma Cruise hned za Válkou světů, která v roce 2005 otevřela za necelých 65 mil. Když se připočtou ještě tržby ze zámoří, tak M:I 6 utržila za víkend 153,5 milionu, a to ji čeká ještě otvírák v Číně. 

Druhé místo si z minulého víkendu udržel muzikál Mamma Mia! Here We Go Again, který tak v tržbách za týden utržil už přes 70 mil. Za ním je akční sequel Equalizer 2. Ten má za týden přes 64 mil.

Fotografie z filmu Úžasňákovi 2 / Incredibles 2Na čtvrtém místě je Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená, který má po dvou týdnech vyděláno už skoro 120 milionů. Na pětce za ním je další animák, Teen Titans Go! To the Movies, který otevřel za 10,5 mil. Za ním je na šestce marvelovka Ant-Man a Wasp, která dosud utržila přes 183 mil. Na sedmém místě je pixarovka Úžasňákovi 2, jejíž celosvětové tržby brzy překonají hranici jedné miliardy. 

Tuto hranici už překonal Jurský svět: Zánik říše na osmém místě. Naopak daleko k těmto číslům má Mrakodrap na devítce. Topku uzavírá horor První očista

Příští víkend otevře několik snímků, jako například komedie Špión, který mi dal kopačky nebo nová disneyovka Kryštůfek Robin

BOX OFFICE: VÍKEND OD 27. ČERVENCE 2018

 1. Mission: Impossible - Fallout 61,5 mil. (novinka)
 2. Mamma Mia! Here We Go Again 15 mil.
 3. Equalizer 2 14 mil.
 4. Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená 12,3 mil.
 5. Teen Titans Go! To the Movies 10,5 mil. (novinka)
 6. Ant-Man a Wasp 8,4 mil.
 7. Úžasňákovi 2 7,1 mil.
 8. Jurský svět: Zánik říše 6,7 mil.
 9. Mrakodrap 5,4 mil.
10. První očista 2,2 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY