Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 27. 7. 2018 - 2. 8. 2018

TV tipy: Nepoučitelný a nepolíbený Ant-Man hledá štěstí

Vydáno: 27.07.2018 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Nebýt premiéry komiksového Ant-Mana, nestál by přelom července a srpna na televizních obrazovkách moc za řeč. Většinu našeho výběru totiž tvoří filmy ne zcela výrazné a leckdy zapomenuté, protože zkrátka není kde brát.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Hektorova cesta aneb hledání štěstí (Hector and the Search for Happiness) (pátek 27. 7., Prima Max, 17.35 - 20.00 / sobota 28. 7., 12.25 - 14.50)

Plakát filmu Hektorova cesta aneb hledání štěstí / Hector and the Search for HappinessKoprodukční komediální drama se může řadit do poměrně široké skupiny tzv. feel-good movies. Režisér a spoluscenárista Peter Chelsom v něm tedy neohromí příběhem, který je předvídatelný a neskýtá žádné překvapení, jako spíš celkovou atmosférou a vyzněním. Spolehl se u toho na atraktivní lokace, svižné tempo, velký nadhled a extrémně pozitivní poselství a vidění světa, které ale postupem doby může být až protivné. Velmi dobré je též obsazení, jemuž dominuje Simon Pegg, vedle něj se ale neztratí ani Rosamund Pike, Toni Collette, Stellan Skarsgård, Jean Reno nebo Christopher Plummer. Škoda jen trošku delší stopáže a také toho, že někdy je celý film vskutku přehnaně naivní. Ideální záležitost na dobití baterek.

Zajímavost: Předlohou filmu byla stejnojmenná kniha psychiatra a spisovatele Françoise Lelorda.

Oficiální trailer filmu Hektorova cesta aneb hledání štěstí / Hector and the Search for Happiness
Nepoučitelní (Life of Crime) (pátek 27. 7., Prima, 23.05 - 01.05)

Plakát filmu Nepoučitelní / Life of CrimeU nás nepříliš známá kriminální komedie se často nevysílá a nedá se sehnat žádnou oficiální cestou. A ono se není co divit, protože režisér a scenárista Daniel Schechter v ní sice vychází z knižní předlohy Elmorea Leonarda, ale až příliš se inspiruje slavnějšími žánrovými příspěvky, a i když se moc snaží, diváka tolik nepřekvapí. Samotný příběh je totiž záměrně komplikovaný, aby byl do poslední chvíle nejasný, v tomto případě je ale dost kontraproduktivní, protože zvratů je v něm přehršel a ne všechny jsou úplně důvěryhodné. Ke vší škodě mu navíc nefunguje ani humor, který jako by tu neexistoval. Naštěstí toho ale dost zachrání krátká stopáž, která kompenzuje pomalejší tempo, slušná atmosféra, jednotlivé momenty a obsazení, v němž se objeví Jennifer AnistonIsla FisherTim RobbinsJohn Hawkes nebo Mark Boone Junior. Oddechová, ač výrazně nedotažená záležitost. 

Zajímavost: Film měl být natočen už v roce 1986, nakonec z jeho realizace ale sešlo.

Oficiální trailer filmu Nepoučitelní / Life of Crime
Objekt mé lásky (The Object of My Affection) (sobota 28. 7., Prima, 16.25 - 18.55 / pondělí 30. 7., Prima Max, 10.50 - 13.15)

Plakát filmu Objekt mé lásky / The Object of My AffectionRomantická komedie z končících devadesátých let zůstává ve stínu mnohem slavnějších kousků a i u ní platí, že to nemůže nikoho překvapit. Režírující Nicholas Hytner se totiž přes svůj britský původ držel zbytečně při zemi a natočil bohapustou lepší hollywoodskou rutinu. To tedy znamená, že ústřední příběh je od úvodních minut předvídatelný, opravdu vtipných momentů je tu jen pár a výsledek zkrátka velmi rychle vyšumí. Alespoň, že chemie mezi postavami a romantika fungují na výbornou, stopáž je přiměřená a tempo svižné. Potěší i obsazení, v němž hrají prim Jennifer Aniston a Paul Rudd, které ve vedlejších rolích nejvýrazněji doplňuje Alan Alda. Naprosto nenáročný počin spíše pro ženské publikum.

Zajímavost: Původně byli do hlavních rolí obsazeni Robert Downey Jr. a Sarah Jessica Parker.

Oficiální trailer filmu Objekt mé lásky / The Object of My Affection
Velký Joe (Mighty Joe Young) (sobota 28. 7., Nova Cinema, 17.55 - 20.00 / středa 1. 8., 11.15 - 13.20)

Plakát filmu Velký Joe / Mighty Joe YoungRodinné fantasy z konce devadesátých let pochází z produkce studia Disney a těší se hodnocení, které se blíží lehkému nadprůměru. Režírující Ron Underwood v něm ohromí především dětského diváka, pro něhož je snímek určen primárně. Příběh, který je variací na King Konga, je totiž typicky dojemný, plný důležitých rodinných hodnot a pochopitelně i notně předvídatelný. Jestli ale v něčem tvůrci obstojí i po letech, je to triková stránka, která se po právu dočkala oscarové nominace a i dnes vypadá naprosto fantasticky a titulní opice zcela uchvátí. Solidní je též atmosféra, kterou dotváří hudba Jamese Hornera. Hlavní role si zahráli spolehlivý Bill Paxton a tehdy stále ještě začínající Charlize Theron, které doplnili mimo jiné Rade Serbedzija, Peter Firth nebo Naveen Andrews. Tip pro celou rodinu.

Zajímavost: Některé gorilí zvukové efekty jsou ve skutečnosti řevem kočkovitých šelem.

Oficiální trailer filmu Velký Joe / Mighty Joe Young
Ant-Man (Ant-Man) (sobota 28. 7., Nova, 20.20 - 22.30 / pondělí 30. 7., Nova Cinema, 17.50 - 20.00 / středa 1. 8., 13.40 - 15.45)

Český plakát filmu Ant-Man / Ant-ManTři roky stará marvelovka patří k těm "komornějším" a představuje další z mnoha postav, která se dostala do současných Avengers. Z toho pak plyne to, že režírující Peyton Reed vsadil na jistotu v podobě tradiční rodinné zábavy, parádní vizuální stránky, tentokrát ale i fungujícího humoru, který celý dej odlehčuje a jen dotváří dojem hodně příjemného heist-movie. Potěší i nápadité akční scény, které využívají schopností hlavního hrdiny se zmenšit, k jejímž vrcholům patří honička v dětském vláčku. V hlavní roli se objeví solidní, i když málo výrazný Paul Rudd, jehož doplňují kupříkladu Michael Douglas, Evangeline Lilly nebo Michael Peña. Je pravda, že výsledek postrádá tvůrčí odvahu a není tak epický, jak by asi mnozí od komiksovky očekávali, pořád ale jde o vysoký nadprůměr, o čemž přesvědčí i naše recenze. Jasný tip týdne.

Zajímavost: Rudd na sobě pracoval tolik, že kvůli němu museli kostým Ant-Mana ještě upravit.

Český trailer filmu Ant-Man / Ant-Man
Nepolíbená (Never Been Kissed) (neděle 29. 7., Prima Max, 17.50 - 20.00 / pondělí 30. 7., 13.15 - 15.30)

Plakát filmu Nepolíbená / Never Been KissedRomantická komedie z konce devadesátých let má na našich databázích mnohem horší hodnocení než na těch zahraničních, což je rozhodně dáno tím, že je zpracována ryze "americky". Režírující Raja Gosnell v ní totiž vsadil na klasickou šablonu o ošklivém káčátku, které se na konci stane princeznou a o moc víc k němu nepřidal. Příběh je tedy těžce předvídatelný a vzhledem k tomu, že pro evropského diváka může být hlavní hrdinka prostinká a nevtipná, je snímek někdy skoro nesnesitelný. Pochopitelně se v něm najde několik světlých momentů, k nimž patří titulní školní prostředí, několik vskutku trefných vtípků a některé vedlejší postavy "studentíků". Titulní roli ztvárnila Drew Barrymore, která ale ne každému sedne, v těch vedlejších pak nelze přehlédnout Davida Arquetta, jenž si svou úlohu vysloveně užil a zastínil úplně všechny. S přimhouřením obou očí solidní zábava. 

Zajímavost: Ve filmu debutoval James Franco.

Originální trailer filmu Nepolíbená / Never Been Kissed
Mona Lisa (Mona Lisa) (neděle 29. 7., ČT2, 22.10 - 23.55)

Plakát filmu Mona Lisa / Mona LisaU nás jen minimálně známé britské romantické drama potěší všechny milovníky poctivých žánrovek. Režisér a spoluscenárista Neil Jordan v něm v prvních dvou třetinách upoutá svižným tempem, mnohdy drsnou akcí, velice zvláštní romantickou linií, hodně nadějně a slušně rozehraným příběhem, v němž dialogy rozhodně neustupují do pozadí, ale naopak tvoří jeho podstatnou část, a solidní výpravou. O to větší je škoda, že závěr je nevýrazný a dopadne dle předpokladů a vůbec celému finále chybí adrenalin, tempo a větší napětí. Obsazení je ovšem skvostné a dominuje mu famózní a na Oscara nominovaný Bob Hoskins, kterému dělají společnost Michael Caine, Cathy Tyson, Robbie Coltrane nebo Clarke Peters. Neprávem opomíjený film.

Zajímavost: Prostitutky, které se ve filmu objeví, byly prostitutkami i ve skutečnosti.

Originální trailer filmu Mona Lisa / Mona Lisa
Grandhotel (úterý 31. 7., ČT2, 21.45 - 23.20)

Plakát filmu  / GrandhotelDvanáct let stará tuzemská komedie je asi tím nejzapomenutějším a nejméně chváleným počinem talentovaného Davida Ondříčka. Dáno je to hlavně tím, že jde o adaptaci románu Jaroslava Rudiše, a pokud ji divák nezná, bude se v ní jen těžce orientovat. Tvůrci totiž byli nuceni hodně škrtat, tudíž motivace postav a jejich chování jsou dost problematické a prakticky nepochopitelné a ani příběh není tak originální jako v předloze. Z toho pak plyne přehršel dialogů a přílišná epizodičnost děje, která film mění ve sled víceméně náhodně slepených epizod. Technicky jde ale o precizní práci, neboť vizuální stránka je skvostná, hudba Jana P. Muchowa vynikající a atmosféra Liberecka uhrančivá. V hlavních rolích se objeví Marek Taclík a na Českého lva nominovaná Klára Issová, v těch vedlejších je pak nejvýraznější taktéž na Českého lva nominovaný Jaroslav Plesl, neztratí se ale ani Ladislav Mrkvička nebo Jaromír Dulava. Ne tak často připomínaná záležitost.

Zajímavost: Film se natáčel zhruba tři měsíce.

Originální trailer filmu Grandhotel
Jako jed (čtvrtek 2. 8., Prima Max, 20.00 - 21.40)

Plakát filmu  / Jako jedČeskoslovenská hodně hořká komedie z poloviny osmdesátých let je dvojnásobně smutnou podívanou. Jednak z toho důvodu, že ústřední příběh o krizi středního věku je nadčasový a brutálně upřímný, druhak z toho důvodu, že režisér a spoluscenárista Vít Olmer měl tehdy talentu na rozdávání, po pádu železné opony ale jako by ho ztratil na Národní třídě. Atmosféru končící normalizace a reálného socialismu tu zachytil naprosto věrně a rozpad lidských vztahů tu souzní s rozpadajícími se domy, špinavými ulicemi a jakýmsi ponurým bezčasím. Navíc vyměřil hodně krátkou stopáž, v níž není moc času na nudu a tím pádem vůbec nevadí, že snímek je předvídatelný a neoriginální. V titulní roli se zaskvěl Zdeněk Svěrák, jehož kolegy a kolegyněmi jsou například Ivona Krajčovičová, Libuše Švormová, Laďka Kozderková, František Řehák nebo František Husák. Hodně slušná podívaná.

Zajímavost: Krajčovičová musela po celou dobu natáčení nosit černou paruku.

Ukázka z filmu Jako jed
Harry Price: Krotitel duchů (Harry Price: Ghost Hunter) (čtvrtek 2. 8., Prima Max, 21.40 - 23.40)

Plakát filmu Harry Price: Krotitel duchů / Harry Price: Ghost HunterTři roky staré britské televizní drama je v našich končinách totálně neznámé a hodnocené spíše průměrně, na zahraničních databázích je na tom ale o dost lépe. Režírující Alex Pillai v něm vychází ze skutečných událostí a spoléhá se především na precizní potemnělou atmosféru meziválečné Anglie a duchařskou zápletku. Je ovšem škoda, že od duchařiny postupem času upustí a film se pak mění v klasickou detektivku okořeněnou sociální a politickou kritikou. Vzhledem ke svižnému tempu a přiměřené stopáži se ale divák nezačne nudit a to ani přesto, že ústřední příběh není nijak překvapivý a možná trochu zbytečně láká diváka na sofistikovanost, o níž nemůže být řeč. V titulní roli se představí solidní a charismatický Rafe Spall, jehož doplňují méně známé tváře. Poctivá žánrovka, které ale přece jen něco chybí.

Zajímavost: Harry Price je reálnou postavou.

Originální trailer filmu Harry Price: Krotitel duchů / Harry Price: Ghost Hunter

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Michael Douglas je Franklin (14.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu