Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 29. týden

Kinopremiéry: Mamma Mia zanechává v kinech děsivé dědictví

Vydáno: 18.07.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Po deseti letech se tento týden na plátna vrací populární, avšak morálně pochybný muzikál Mamma Mia!, jehož pokračování určitě do kin naláká mnoho diváků. Dobrou alternativou k němu může být vychvalovaný horor Děsivé dědictví.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Mamma Mia! Here We Go Again (Mamma Mia! Here We Go Again) (CinemArt)

Český plakát filmu Mamma Mia! Here We Go Again / Mamma Mia! Here We Go AgainPo deseti letech se do kin vrací muzikál založený na hudbě a písních legendární švédské skupiny ABBA. A ačkoli se změnil režisér a scenárista, jímž je tentokráte Brit Ol Parker, žádné zásadní novinky se očekávat nedají. Tvůrci lákají na to, že divák bude sledovat dva příběhy v jednom a snímek bude kombinací flashbacků do minulosti Donny a současného příběhu její dcery, což mnohé napoví, takže se opět lze "těšit" na letní pohodu, známé písně a morálně silně pochybné vyznění. V hlavních rolích se objeví Meryl Streep, Lily James a Amanda Seyfried, vrací se též trojice otců Pierce BrosnanStellan SkarsgårdColin Firth, k nimž se tentokráte přidávají třeba Cher, Andy García nebo Dominic Cooper. Ohlasy ani hodnocení zatím neexistují, ty ale budou cílovému publiku asi dost jedno. Premiéra týdne a potenciální komerční trhák. Naše recenze zde.

Synopse: Když bývala Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity, chtěla poznávat svět a netušila, že na necivilizovaném řeckém ostrově narazí na tři mladíky a zcela se jí změní život. Její dcera Sophie (Amanda Seyfried), která je zcestovalejší a moudřejší než její matka v jejích letech, plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu na Kalokairi, na které se samozřejmě sjedou všichni známí, včetně trojice jejích tatínků (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård).

Zajímavost: Streep natočila svou roli za týden.

Oficiální český trailer filmu Mamma Mia! Here We Go Again / Mamma Mia! Here We Go Again
Děsivé dědictví (Hereditary) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Děsivé dědictví / HereditaryV relativně krátké době se v tuzemských kinech znovu objevuje níkzorozpočtový horor, který předchází výborná pověst. Celovečerní režijní a scenáristický debut Ariho Astera si dosud vysloužil hodně slušná hodnocení a vyzdvihovány jsou především atmosféra a silné psychologické pozadí, které film mění spíš v drama s hororovým nádechem. V hlavní roli se objevuje Toni Collette, která nepatří k úplně neznámým tvářím, divák pak pozná určitě ještě Gabriela Byrnea, hodně chvály ovšem sklízí i debutující mladá herečka Milly Shapiro. Uvidíme, jak hype, který se kolem filmu vytvořil, zapůsobí, každopádně se zdá, že fandové populárního žánru se mají nač těšit. A to je jedině dobře.

Synopse: Matriarcha rodu Grahamů Ellen zemřela a následně rodina její dcery začíná rozplétat záhadná a čím dál děsivější tajemství svých předků. S přibývajícími odhaleními se čím dál více snaží překonat neblahý osud, který zřejmě pronásleduje celý jejich rod a ničí vše, co znají.

Zajímavost: Podle tvůrců měl původní sestřih filmu délku tři hodiny.

Oficiální český trailer filmu Děsivé dědictví / Hereditary
Utøya, 22.července (Utøya 22. juli) (Film Europe)

Český plakát filmu Utøya, 22.července / Utøya 22. juliNorský thriller vrací diváka o sedm let zpět, kdy na letním táboře v jednom norském městečku proběhl nesmyslný teroristický útok vyznavače fašismu, který otřásl celým světem, a při němž zemřelo více než sedmdesát lidí. Režírující Erik Poppe láká především na to, že vše natočil ruční kamerou a bez střihu a zabývá se samotnou akcí z pohledu nic netušících obětí a pachatele vůbec nezmiňuje, autenticitu by navíc měly zajišťovat obsazené neznámé tváře. Tomuto přístupu odpovídají dosavadní hodnocení, která nejsou úplně jednotná a zatímco některá chválí atmosféru a autenticitu, jiná zase hovoří o nudě, stereotypu a nevyužitém potenciálu. Ať je to, jak chce, snímek se asi vyplatí vidět.

Synopse: 22. července 2011 došlo na letním táboře Svazu dělnické mládeže na ostrůvku u Osla ke skutečné tragédii. Při masakru zemřelo sedmdesát převážně mladých lidí a svět se ptal proč. Mezi účastníky tábora se ocitla i mladá Kaja (Andrea Berntzen), která se bezhlavé střílení snažila přežít a zároveň v nastalé panice a chaosu najít svou mladší sestru.

Zajímavost: Snímek je založen na základě reálných svědectví a skutečností a rozhovorech s přeživšími.

Originální trailer filmu Utøya, 22. července / Utøya 22. juli
Střídavá péče (Jusqu’á la garde) (Artcam)

Český plakát filmu Střídavá péče / Jusqu'à la gardeZa francouzským dramatem netřeba hledat žádnou vědu, protože vypráví přesně o tom, co lze z názvu vyvodit, tedy o sporu dvou rodičů o dítě a o snaze jednoho z nich prosadit střídavou péči. A ono téma je asi to jediné, nač lze lákat, protože snímek je celovečerním režijním a scenáristickým debutem málo známého herce Xaviera Legranda, který do ústředních rolí obsadil kolegy Léu Drucker a Denise Menocheta. Pravdou je, že někoho můžou k návštěvě kina zviklat i hodně slušné ohlasy, které hovoří o hutném psychologickém dramatu, které se chvílemi mění v solidní psychoteror. Uvidíme tedy, jak si snímek u nás povede, jeho tematika je nicméně zcela univerzální.

Synopse: Miriam (Léa Drucker) a Antoine (Denis Menochet) Bessonovi se rozvedli. Syna Juliena (Thomas Gioria) dostala do péče jeho matka, která se ho snaží před otcem, o němž tvrdí, že je agresivní, chránit. Antoine však prosí o střídavou péči. Julien je tak svědkem stupňujícího se konfliktu svých rodičů a ve svém nízkém věku je donucen jít na hranici svých možností, aby zabránil tomu nejhoršímu.

Oficiální český trailer filmu Střídavá péče / Jusqu’á la garde

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • Mamma Mia (P51, 18.07.2018 09:10) Reagovat

    Zajímalo by mne co je na tomto filmu morálně pochybné!!!
    Člověk se chce bavit, užívat pohodu, už dost všech těch hororů, krve, terorismu a psychodramat!

    • Re: Mamma Mia (Tekla , 18.07.2018 11:42) Reagovat

      WTF...vyspat se behem kratke doby se tremi samci? Dnes ale asi bizar normal.

      • Re: Mamma Mia (P51, 18.07.2018 23:25) Reagovat

        Hm, to je pravda, kdyby jim někdo uřízl hlavu nikdo by si toho nevšiml, ale tři letní lásky jsou děsivé dědictví!!

    • Re: Mamma Mia (Anonym, 20.07.2018 07:35) Reagovat

      souhlasim. Byla jsem vcera,nadsena,spokojena,odpocata,vyzpivana a ubrecena...za me super...

  • Kinopremiéry: Mamma Mia zanechává v kinech děsivé dědictví (sigu, 18.07.2018 12:13) Reagovat

    Kdo tohle píše by mne tedy fakt zajímalo. Titulek je tak ÚČELOVĚ napsaný, že čtenář nabude ihned dojmu, že Mamma Mia je děsivý (blízko k děsný) film a lidi tak odradí od návštěvy kina. Fakt ti novináři jsou vypráskaná, absolutně neobjektivní banda a těch pár slušných, bohužel se od těch s..ček zašpiní ...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Norman Jewison (23.01.2024 09:59 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel William Friedkin (08.08.2023 07:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Baby Driver veze Spider-Mana a Anastázii do paralelních světů (21.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Freddie Mercury se vydává do casina na cestu samuraje (14.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Indiana Jones a krakenteena Ruby hledají nástroj osudu (28.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Japonská mafie rozehrává za slunovratu zlodějskou partii (23.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Expend4bles: Postr4datelní (08.06.2023 08:00 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu