Box Office: Víkend ovládl animovaný Drákula a spol

Vydáno: 16.07.2018 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená ovládl vrchol amerického víkendového žebříčku, zatímco akční snímek Mrakodrap si moc dobře nevedl.
Fotografie z filmu Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená / Hotel Transylvania 3: Summer VacationVíkend v USA patřil animáku Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená, který otevřel za 44 milionů, což je v této sérii druhý nejlepší výsledek. Jednička otevírala v roce 2012 za 42,5, zatímco dvojka o tři roky později za 48,5 mil. 

Na dvojku se propadl minule první marvelovský snímek Ant-Man a Wasp a byl to největší propad (o 62%) pro sequel v marvelovském filmovém univerzu. Po týdnu si druhý Ant-Man vydělal skoro 133 mil. Celosvětově to je skoro 284 mil. 

Fotografie z filmu Mrakodrap / SkyscraperNa trojce debutoval akční snímek Mrakodrap, který otevřel jen za 25,5 mil., což je jednoznačně špatný výsledek pro blockbuster s rozpočtem 125 mil. Nedávný snímek Rampage: Ničitelé, v němž rovněž hraje Dwayne Johnson, otevřel za 35 mil. Na čtyřce jsou Úžasňákovi 2, kteří se se sumou 535 mil. dostali do top 10 nejvýdělečnějších snímků v USA vůbec.

Na pětce je Jurský svět: Zánik říše, jehož celosvětové tržby překročily hranici 1,1 miliardy, což je letošní třetí nejlepší výsledek, hned za oběma marvelovkami Black Panther a Avengers: Infinity War. Na sedmičku se vyšplhala sci-fi komedie Sorry to Bother You, která v limitovaném počtu otevírala minulý víkend.

Příští víkend pak bude patřit sequelům. Otevřou akční Equalizer 2, muzikál Mamma Mia: Here We Go Again! a horor Unfriended: Dark Web

BOX OFFICE: VÍKEND OD 13. ČERVENCE 2018

 1. Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená 44,1 mil. (novinka)
 2. Ant-Man a Wasp 28,8 mil.
 3. Mrakodrap 25,5 mil. (novinka)
 4. Úžasný Boccacio 16,2 mil.
 5. Jurský svět: Zánik říše 15,5 mil.
 6. První očista 9,1 mil.
 7. Sorry to Bother You 4,1 mil.
 8. Sicario 2: Soldado 3,8 mil.
 9. Uncle Drew 3,2 mil.
10. Debbie a její parťačky 2,9 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY