Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 28. týden

Kinopremiéry: Hotel Transylvánie vysílá z mrakodrapu tísňové volání

Vydáno: 11.07.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

V tomto týdnu v kinech nejvíce upoutá akční Mrakodrap s Dwaynem Johnsonem, který záměrně odkazuje na klasiky z devadesátých let. Rodiny s dětmi si zase nepochybně najdou cestu na třetí Hotel Transylvánie.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Mrakodrap (Skyscraper) (CinemArt)

Český plakát filmu Mrakodrap / SkyscraperAkční drama s jednoduchým názvem si vůbec na nic nehraje a už při čtení jeho synopse vytane na mysli několik žánrových klasik, na které bude zřejmě odkazovat. Režisérem a scenáristou je nadějný Rawson Marshall Thurber, který podobné žánrovky umí, nejvíce bude ale spoléhat na hlavní hvězdu, kterou je Dwayne Johnson. Jedinou povědomější tváří je vedle něj už jen Neve Campbell, takže vše opravdu stojí na populárním ex-wrestlerovi. Hodnocení ani komentáře zatím neexistují, vzhledem k již zmíněné synopsi a k faktu, že rating filmu je PG-13, se asi žádný zázrak očekávat nedá a měli bychom být rádi alespoň za solidní film. Snad se podaří. Premiéra týdne.

Synopse: Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto si její majitelé najmou zkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Pak ale začne v budově hořet a o technickou závadu se nejedná. Požár se rychle šíří a Will navíc zjistí, že podle policie je zodpovědný za jeho zapálení on sám. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to zdaleka není všechno, s čím bude muset bývalý agent FBI bojovat.

Oficiální český trailer filmu Mrakodrap / Skyscraper
Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená (Hotel Transylvania 3: Summer Vacation) (Falcon)

Český plakát filmu Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená / Hotel Transylvania 3: Summer VacationČekat něco nového od třetího pokračování výdělečné animované komedie by asi bylo bláhové, protože mu primárně jde o komerční úspěch. O tom, že se nic zásadního měnit nebude, svědčí i to, že režisérem a spoluscenáristou je znovu Genndy Tartakovsky a synopse působí dost předvídatelně. Tuzemského diváka může tedy mrzet, že původní hlasové obsazení kvůli nutnému dabingu neuslyší, s tím už se ale počítá. Ohlasy ani hodnocení dosud neexistují, to ale v tomto případě není tak podstatné, protože děti rodiče do kin stejně dostanou. Premiéra pro rodiny.

Synopse: Vytížený Drákula si má od práce v hotelu oddechnout na výletním parníku. Jeho doprovod si užívá klidnou plavbu a s radostí využívá vše, co může luxusní plavidlo nabídnout. Když ale Mavis zjistí, že Drákula se zakoukal do záhadné kapitánky lodi Eriky, která skrývá strašlivé tajemství, jež by mohlo zničit strašidla po celém světě, stane se z dovolené snů noční můra.

Český trailer filmu Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená / Hotel Transylvania 3: Summer Vacation
Tísňové volání (Den skyldige) (Aerofilms)

Český plakát filmu Tísňové volání / Den skyldigeDánský thriller, který je debutem mladého režiséra a scenáristy Gustava Möllera, předchází nadšené ohlasy, které extrémně zvedají očekávání. Podle nich jde totiž o výtečný komorní thriller, který se odehrává v jediné místnosti, ale napětí by se v něm dalo krájet. A právě tyto komentáře jsou de facto tím jediným, nač lze tuzemského diváka nalákat, protože v titulní roli se objeví Jakob Cedergren, který nepatří k těm úplně nejznámějším tvářím. (Nejen) milovníci severských filmů by si tentokráte měli opravdu přijít na své.

Synopse: Bývalý policista Asger Holm (Jakob Cedergren), jemuž byla přidělena služba na lince tísňového volání, odpoví na zprávu od unesené ženy. Když je hovor náhle přerušen, začíná po ženě a jejím únosci pátrat. S telefonem jako jediným nástrojem a obklopen čtyřmi stěnami kanceláře vstoupí Asger do závodu s časem, aby ohroženou ženu zachránil. Zločin, který odkrývá, je ovšem mnohem větší, než se na začátku zdálo.

Český trailer filmu Tísňové volání / Den skyldige
Studená válka (Zimna wojna) (Aerofilms)

Český plakát filmu Studená válka / Zimna wojnaNecelý týden po skončení karlovarského festivalu se do širší distribuce dostává chválené polsko-francouzsko-britské romantické drama, jehož synopse je zřejmě záměrně nejasná. Režisérem a scenáristou je i u nás v určité fanouškovské komunitě známý Pawel Pawlikowski, jenž by mohl do kina nalákat, v hlavních rolích se pak objeví dvojice Joanna Kulig a Tomasz Kot. Ohlasy jsou opravdu zatím vesměs nadšené a chválí především vizuální stránku, která údajně zastiňuje tu příběhovou, která zcela nevyužívá svůj potenciál. O zklamání by se ale jednat nemělo.

Synopse: Na pozadí budování stalinského Polska zpěvačka Zula (Joanna Kulig) a skladatel Wiktor (Tomasz Kot) nedokážou žít spolu, ale zároveň se fatálně přitahují a nevydrží bez sebe. V kulisách Varšavy jim k tomu zní jazzová a folklórní hudba a oni dva rozehrávají nádhernou, avšak hořkou baladu a svoji vlastní studenou válku.

Zajímavost: Světová premiéra filmu proběhla na festivalu v Cannes.

Český trailer filmu Studená válka / Zimna wojna
Mama Brasil (Benzinho) (Aerofilms)

Český plakát filmu Mama Brasil / BenzinhoBrazilsko-uruguayských filmů (v tomto případě tedy ještě v německé koprodukci) se do našich kin moc nedostává, toto drama je světlou výjimkou a představuje pro zájemce možnost zjistit, jaké filmy se v Jižní Americe točí. A ony země původu jsou asi tím největším lákadlem, protože pod režií a scénářem je podepsaný nepříliš zkušený Gustavo Pizzi, který do hlavních rolí obsadil podobně neznámé tváře. Pozitivem budiž i to, že minimum ohlasů, které jsou k dispozici, je spíše spokojených a hovoří o relativně zdařilém pohodovém filmu, který je ve svém námětu univerzální a spolehlivě funguje. Tak nezbývá než jim věřit.

Synopse: Irenin (Karine Teles) svět jsou její čtyři synové, manžel snílek, nešťastně provdaná sestra a rozpadající se domek na předměstí Rio de Janeira. K tomu samozřejmě patří i starost o to, aby byli všichni najezení, umytí, šťastní a milovaní. Když její nejstarší syn Fernando (Konstantinos Sarris) dostane příležitost hrát profesionálně házenou v Německu, je za něj moc šťastná, nejraději by ho ale nikam nepustila.

Český trailer filmu Mama Brasil / Benzinho
Akumulátor I. (Bioscop)

Plakát filmu  / Akumulátor I.Čtyřiadvacet let stará sci-fi komedie, která je zároveň jedním z nejméně doceněných počinů Jana Svěráka, se dočkala své zrestaurované podoby a je možné ji znovu vidět na velkém plátně. Diváci tak znovu mohou obdivovat originální příběh, který je díky rychlému šíření všemožných technologií dnes ještě aktuálnější než v době vzniku, velice slušné vizuální efekty a spousty režijních nápadů. Jednu ze svých mála hlavních rolí tu vytvořil Petr Forman, který se stejně jako Zdeněk Svěrák dočkal nominace na Českého lva, v dalších úlohách se pak ukážou třeba Boleslav PolívkaVěra KřesadlováDaniela Kolářová nebo Jiří Kodet. Novodobá tuzemská klasika, na kterou se neprávem zapomíná.

Synopse: Zeměměřič Olda (Petr Forman) smrtelně onemocněl. Veškerou energii z něho vysála televizní obrazovka, kterou často sleduje. Olda se rozhodl vyhlásit mocnému televiznímu médiu boj a připravil se k protiútoku. Televizní ovladače tak budou viset proklatě nízko.

Zajímavost: S náklady kolem čtyřiceti milionů korun šlo ve své době o nejdražší český snímek.

Trailer remasterované verze filmu Akumulátor I.
Úsměvy smutných mužů (Bontonfilm CZ)

Plakát filmu  / Úsměvy smutných mužůDémon alkohol je vděčné téma a točí se kolem něj i tuzemské komediální drama, které je adaptací stejnojmenného románu cestovatele a dobrodruha Josefa Formánka, který v ní zpracoval vlastní zážitky z protialkoholní léčebny a podílel se též na scénáři filmu. S ním mu pak pomohl a režii obstaral Dan Svátek, který pochopitelně láká především na tematiku a na hvězdné obsazení, v němž se objeví mimo jiné David ŠvehlíkJaroslav DušekOndřej MalýIvan FraněkSimona Babčáková nebo Jaroslav Plesl. Recenze ani hodnocení zatím nejsou dostupné, vzhledem k tomu, že laťka ale není nasazena nijak vysoko, bychom snad mohli dostat jeden z těch lepších letošních tuzemských počinů. Jak to ale bude s diváckým potenciálem a komerčním úspěchem, je velmi těžké odhadovat.

Synopse: Josef býval úspěšný chlap, jenže přes dno lahve se dostal až na dno života. Na dno, odkud vede už jen cesta vzhůru. Na válečné stezce s chlastem potkává třeba bývalého reprezentanta v triatlonu a účastníka slavného Ironmana Honzu, geniálního matematika Milana, který věří, že je vyslancem vesmíru nebo Tomáše, který ve vztahu se svou nevlastní dcerou zašel příliš daleko. Každý má rozdílný příběh, cestu ze závislosti, která je strnitá a bolí, však mají společnou.

Zajímavost: Někteří herci opravdu strávili pár dní v protialkoholní léčebně a absolvovali v ní běžný denný režim.

Originální trailer filmu Úsměvy smutných mužů

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Sidney Prescott se vrací do Vřískotu (13.03.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Alois Fišárek (05.11.2023 15:15 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Drama Dvě slova jako klíč přivádí vyléčené alkoholiky ke spiritualismu (29.07.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu