Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 6. 7. 2018 - 12. 7. 2018

TV tipy: Poslední akční hrdina šeptá zrádci mezi námi plán hry

Vydáno: 06.07.2018 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Asi nikoho nepřekvapí, že v televizích nastalo období klidu a spoléhá se na jistoty v podobě několikátých repríz osvědčených hitů. V našem výběru tak nenajdete nic zásadního, ale spíše filmy, na které se mnohdy neprávem zapomnělo.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plán hry (The Game Plan) (pátek 6. 7., Nova, 20.20 - 22.30 / sobota 7. 7., 15.30 - 17.40 / neděle 8. 7., Nova Cinema, 17.55 - 20.00)

Plakát filmu Plán hry / The Game PlanJedenáct let stará rodinná komedie absolutně nikoho nepřekvapí, naštěstí ale patří k těm lepším žánrovkám. Režírující Andy Fickman v ní sice láká na sportovní zápletku, ta je ale naprosto marginální a zabírá jen minimum stopáže, přednost dostává spíše klasická rodinná tematika sbližování otce s dcerou a celková naivita děje. Ten se pochopitelně nevyhýbá spoustě klišé, takže je od počátku předvídatelný, díky svižnému tempu a velmi solidnímu, i když někdy značně infantilnímu humoru ale naštěstí snesitelný. Titulní roli si naplno užívá Dwayne Johnson, který své fanoušky nezklame a je také jedním z mála důvodů, proč by se na film měl dívat dospělý divák, vedle něj určitě poznáte minimálně Kyru Sedgwick. Naprosto pohodová a nenáročná záležitost na sváteční večer.

Zajímavost: Ve filmu je mnoho záměrných odkazů na Elvise Presleyho, protože hlavní hvězda i režisér jsou jeho oddanými fanoušky.

Originální trailer filmu Plán hry / The Game Plan
Zrádce mezi námi (Our Kind of Traitor) (pátek 6. 7., Prima, 23.15 - 01.30)

Plakát filmu Zrádce mezi námi / Our Kind of TraitorBritsko-francouzský špionážní thriller je adaptací románu Johna le Carrého, což je na něm dost znát, což v tomto případě není úplně dobře. Příběh je totiž zajímavý jen v úvodu, kdy atraktivně rozehrává klíčové zápletky a představuje větší množství postav, které by se v něm měly pohybovat. Postupem času pak začne režírující Susanna White částečně selhávat a místo gradace přichází zpomalení už tak pomalého tempa, naprostá rutina a jen minimální vývoj důležitých charakterů. To pak zapříčiňuje to, že i když se příběh tváří chytře, dost vyšumí a kvůli sterilnímu podání pak opravdu vypadá jako bez nápadu převyprávěná kniha. Na hranici lehkého nadprůměru tak výsledek udržují paranoidnější atmosféra, titulní premisa, především ale obsazení, v němž v rámci možností vynikají Ewan McGregor, Stellan Skarsgård, Naomie Harris nebo Damian Lewis. Slušná žánrovka, u níž ovšem vzhledem k vysílacímu času hrozí, že divák usne.

Zajímavost: Natáčení probíhalo na více než padesáti lokacích.

Oficiální trailer filmu Zrádce mezi námi / Our Kind of Traitor
Poslední akční hrdina (Last Action Hero) (sobota 7. 7., Prima Cool, 20.00 - 22.45 / neděle 8. 7., 15.15 - 17.55)

Plakát filmu Poslední akční hrdina / Last Action HeroDobrodružná akční komedie z první poloviny devadesátých let není přijímána zcela jednoznačně a možná, že dnes na ni dokonce bude nahlíženo o něco benevolentněji. Režírující John McTiernan se v ní totiž pokusil o lehkou parodii nesmrtelných hrdinů z akčních filmů, nešel na to ale úplně tou nejšťastnější cestou. První polovina značně přetažené stopáže je v podstatě regulérní akční film s několika hláškami, ta druhá se pak přesune do jiné reality a stává se právě onou parodií, v níž je sice mnoho nápadů, ty ale zanikají v nesmyslně zběsilém tempu a mnohdy i zbytečně infantilním humoru. Je zkrátka znát, že dnes vzývaný Shane Black nebyl jediným scenáristou a zřejmě musel dělat nějaké kompromisy. V titulní roli se objeví Arnold Schwarzenegger, jemuž komická poloha úplně nesedí, vedle něj nechybí ani F. Murray Abraham, Charles Dance, Art Carney nebo Anthony Quinn, nejzajímavější je ale množství cameo rolí. Pohodový snímek, v němž vyniká několik momentů.

Zajímavost: Logické chyby ve filmu jsou záměr.

Originální trailer filmu Poslední akční hrdina / Last Action Hero
Příšerka v Paříži (Un monstre á Paris) (pondělí 9. 7., ČT art, 22.30 - 23.55 / úterý 10. 7., 23.50 - 01.15)

Plakát filmu Příšerka v Paříži / Un monstre à ParisFrancouzská animovaná komedie u nás není tolik známá a logicky zaniká v množství slavnějších hollywoodských kousků, přesto by byla poměrně škoda ji minout. Režisér a spoluscenárista Bibo Bergeron v ní tedy cílí hlavně na menší diváky, což znamená především to, že děj je dost slabý, jednoduchý a předvídatelný, na druhou stranu v něm nechybí výborná hudba a několik chytlavých písní. Je pravda, že po technické stránce snímek nepůsobí úplně dokonale a animace je přece jen někdy trošku jednodušší, to by ale tolik vadit nemělo, když ústřední postava je sympatická a celé to má svižné tempo, v němž není moc prostoru na nudu. Někoho může mrzet, že chybí klasické morální ponaučení a na dospělé se nepomrkává víc, to už je ale otázka vkusu. Velmi dobrý animák, na němž trochu zaráží vysílací čas.   

Zajímavost: Na velkém plátně byl u nás viděn film jen na 52. festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně.

Originální trailer filmu Příšerka v Paříži / Un monstre á Paris
Hadí vejce (The Serpent’s Egg) (úterý 10. 7., ČT art, 20.20 - 22.15)

Plakát filmu Hadí vejce / The Serpent's EggAmericko-německé drama z konce sedmdesátých let u nás patří k těm minimálně známým a je v mnohém hodně překvapivé. Režisérem a scenáristou je totiž legendární Ingmar Bergman, který v něm natočil jeden ze svých divácky nejpřístupnějších a potenciálně nejkomerčnějších počinů, vzhledem k tomu, že snímek je mezinárodní, se ale musel hodně přizpůsobovat producentskému dohledu a svůj autorský přínos dost potlačit. Zaujme tak především hutnou a dost temnou a depresivní atmosférou meziválečného Německa a hodně zajímavým příběhem, jenž ale tentokráte nedisponuje tak silnou psychologickou rovinou a propracovanými postavami. Dost netradiční jsou i některé mysteriózní scény s nádechem lehké erotiky, které jako by se k tvůrci vůbec nehodily. Očekávat se nedají ani jeho tradiční symboly a metafory, protože vše je tentokráte z důvodu srozumitelnosti hodně obrazné a doslovné. Zvláštní je též obsazení, v něm se mimo autorovy dvorní herečky Liv Ullmann objevují ještě David Carradine, Gert Fröbe a Heinz Bennent. Tip pro náročnějšího diváka. 

Zajímavost: Jedná se o vůbec jedinou spolupráci slavného tvůrce s hollywoodskými producenty.

Originální trailer filmu Hadí vejce / The Serpent’s Egg
Pevnost Alamo (The Alamo) (čtvrtek 12. 7., Nova Cinema, 17.35 - 20.00 / pátek 13. 7., 05.55 - 08.15)

Plakát filmu Pevnost Alamo / The AlamoJeden z legendárních propadáků je v Evropě přijímán o něco lépe než ve své domovině a není tak těžké přijít na to, proč tomu tak je. Tehdy začínající režisér a spoluscenárista John Lee Hancock v něm totiž absolutně rezignoval na typicky americký patos a vlající vlajky, ale spolehl se spíš na autenticitu a syrovost, což mu do značné míry vyšlo. Absolutním vrcholem snímku je strhující, naprosto famózní a skoro dokumentární scéna bitvy o titulní pevnost, která bere dech i dnes. Škoda, že do té doby se divák musí prokousávat množstvím ne až tak zajímavých dialogů, několika nevýrazných a nevýznamných postav a velmi pomalým tempem, které je v kombinaci s přetaženou délkou skoro smrtící. Trochu podružné pak pro tuzemské publikum je to, že výsledná podoba se údajně moc historických faktů nedrží a nelichotivě vykresluje Mexičany. Nad vodou tak mnohdy drží snímek solidní obsazení, v němž hrají prim Dennis Quaid, Billy Bob Thornton a Jason Patric, které navíc doplňují Emilio Echevarría, Patrick Wilson nebo Emily Deschanel. Trochu zapomenutá záležitost.

Zajímavost: Thornton se kvůli roli naučil hrát na housle.

Originální trailer filmu Pevnost Alamo / The Alamo
Co je vám, doktore? (čtvrtek 12. 7., Prima Max, 20.00 - 21.50)

Plakát filmu  / Co je vám, doktore?Normalizační tragikomedie je z dnešního pohledu nejzajímavější (a také nejsmutnější) v tom, že ukazuje, že bývaly doby, kdy režisér a spoluscenárista Vít Olmer uměl natočit inteligentní film s laskavým humorem a přesahem. Navíc je i díky svému tématu nadčasový a nabízí stále několik platných životních pravd. Hlavními devízami snímku jsou ovšem specifická melancholická až nostalgická atmosféra, nijak objevný, ale atraktivní příběh, již zmíněný laskavý humor s trochu hořkým podtónem a krátká stopáž, v níž není čas na zásadní vatu a zdržování. V ústřední roli exceluje civilní Zdeněk Svěrák, jenž si film krade v podstatě pro sebe a dost zastiňuje mimo jiné Ivonu KrajčovičovouIvu Hüttnerovou nebo Ondřeje Pavelku. Je asi fakt, že snímek postrádá výraznější moment a jede až moc na jistotu, to ale moc nemění na tom, že je ve výsledku hodně solidní podívanou.

Zajímavost: Ve snímku se vůbec poprvé objevila v Československu mikrovlnná trouba.

Ukázka z filmu Co je vám, doktore?
Policajt v Hongkongu (Piedone a Hong Kong) (čtvrtek 12. 7., Barrandov, 20.15 - 22.35)

Plakát filmu Policajt v Hongkongu / Piedone a Hong KongItalská akční krimikomedie z poloviny sedmdesátých let není ničím překvapivá, rozhodně ale potěší všechny milovníky typicky italského bláznivého humoru, pohodové atmosféry a pěstních soubojů. Režisér a spoluscenárista Steno toho v ní moc neřešil a spolehl se jen a pouze na předvídatelný a de facto nesmyslný příběh, který není celistvý, ale mění se ve sled tu více, tu méně vtipných epizod, svižné tempo, střídmou stopáž a nadsazenou akci, v níž je víc humoru než tvrdosti. Titulní roli si zahrál neodolatelný Bud Spencer, jehož charisma drží film nad vodou ve slabších chvílích, krok s ním ale drží i zábavný Al Lettieri, jenž je mu důstojným partnerem. Pochopitelně se nesmí řešit logika děje a očekávat nějaké zásadní a zapamatovatelné scény. Příjemná a absolutně oddechová podívaná na čtvrteční večer.   

Zajímavost: Natáčelo se v Itálii, Maccau a Hongkongu.

Ukázka z filmu Policajt v Hongkongu / Piedone a Hong Kong
Šeptej (čtvrtek 12. 7., ČT2, 22.05 - 23.35)

Plakát filmu  / ŠeptejDvaadvacet let starý režijní a částečně i scenáristický debut Davida Ondříčka je výpovědí o tehdejší mladé generaci a jejích starostech i radostech a také jedním z prvních českých filmů, který zachycoval tehdy aktuální současnost a ne minulost. Spolehl se v něm na množství mnohdy prázdných dialogů, které nic moc neříkají, velice specifickou atmosféru a trochu pomalejší tempo, které ale díky chytře zvolené krátké stopáži tolik nevadí. Snímek se také až geniálně propojil s výtečným hudebním doprovodem, v němž jednoznačně vyniká u nás kultovní skladba Petal, nechybí ale i několik dnes už slavných písní. V titulních rolích se překvapivě objevila trojice hudebníků Jan P. Muchow, Jan Čechtický a Kateřina Winterová, které pak doplnila ještě začínající a na Českého lva nominovaná Tatiana Vilhelmová. Trochu neprávem opomíjený počin. 

Zajímavost: Film se natáčel čtyřicet dní.

Originální trailer filmu Šeptej
Piti Piti Pa (L’homme orchestre) (čtvrtek 12. 7., ČT1, 22.50 - 00.10)

Plakát filmu Piti Piti Pa / L'homme orchestreFrancouzská hudební komedie je u nás sice hodně populární, její hodnocení není ale až tak vysoké, jak bychom předpokládali. Je to asi dáno tím, že režisér a spoluscenárista Serge Korber se v ní vezl na tehdejší vlně popularity muzikálů a o jeden se pokusil. To tedy znamená, že příběh je velmi banální až triviální a nadvládu přebírají hudební čísla a taneční choreografie, které jsou sice výborné, ale utápí se ve stereotypu a minimu invence. Nepotěší ani to, že tvůrce se nevyhýbá kýči a mnohé záběry tak působí dost lacině. Hodně toho pochopitelně zachraňuje geniální Louis de Funès v titulní roli, na něhož se ale tady spoléhá až příliš, a i když od něj uslyšíme několik nesmrtelných hlášek a jeho mimika a humor jsou famózní, tentokráte to na úspěch úplně nestačí a zoufale mu chybí nějaký spoluhráč. Vzhledem ke krátké stopáži ale zásadní nuda nehrozí. Jedna komediální klasika.

Zajímavost: Za choreografií tanečních vystoupení stojí Christor Georgiadis, který si ve filmu zahrál jednu menší roli.

Originální trailer filmu Piti Piti Pa / L’homme orchestre

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: První znamení: Přichází Satan! (08.04.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Podvodnice slečna bestie se při honu ocitla v krizi (05.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Arnold bude The Man With the Bag (13.03.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Donnie Yen bude znovu Caine (01.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Fantasy Aquaman a ztracené království je posledním dílkem do DC universa (23.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Nový trailer: Aquaman a ztracené království (01.12.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu