Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Recenze: Escobar

Recenze: Escobar stojí na Bardemovi a Cruz

Vydáno: 24.06.2018 11:30 v sekci Recenze | Premiéry - Václav Limberk

Životopisné krimi Escobar mapuje život a dráhu kokainového krále Pabla Escobara a jeho vztah k novinářce Virginii Vallejo. V hlavních rolích excelují Javier Bardem a Penélope Cruz.

EscobarRecenzoval/a Václav Limberk dne 24.06.2018 11:30. Životopisné krimi Escobar mapuje život a dráhu kokainového krále Pabla Escobara a jeho vztah k novinářce Virginii Vallejo. V hlavních rolích excelují Javier Bardem a Penélope Cruz. Hodnocení: 3.5
SDÍLET:    
Kolumbijský kokainový král Pablo Escobar je vděčným námětem k filmům i televizním seriálům. Jedním takovým je vynikajicí TV seriál Narcos, kde v prvních dvou sériích představoval Escobara brazilský herec Wagner Moura, nebo romantický thriller Escobar: Paradise Lost, kde ho ztvárnil oscarový Benicio del Toro. Pablo Escobar se také jako epizodní postava mihnul v thrilleru Infiltrátor nebo v akční komedii Barry Seal: Nebeský gauner.

Penélope Cruz, Javier Bardem ve filmu Escobar / Loving PabloNyní tedy vzniknul další portrét této nechvalně proslulé postavy nedávné historie, který se tentokrát zaměřil na vztah k novinářce Virginii Vallejo, podle jejíchž memoárů Loving Pablo, Hating Escobar byl snímek natočen. Vznikl v koprodukci Španělska a Bulharska, je anglicky namluven, což je sice poněkud zvláštní, ale je jasné, že snímek měl oslovit především anglicky mluvící publikum. Natočil ho španělský režisér Fernando León de Aranoa.

V ústředních rolích hraje skutečný manželský pár Javier Bardem a Penélope Cruz, což je vlastně tím největším plusem snímku. Oba zde podávají výborné herecké výkony a celý film na nich stojí. Zvláště Cruz je zde až překvapivě dobrá, u Bardema už považujeme za samozřejmé, že bude výborný. A také, že ano. Bardem je pak tím přesvědčivější, čím více se Escobarův život blíží konci. Na úplném závěru už pak Bardem jako Escobar skutečně vypadá. 

Penélope Cruz ve filmu Escobar / Loving PabloEscobar sleduje vzestup kokainového krále zhruba od roku 1981, kdy patřil mezi nejmocnější a nejbohatší obyvatele této planety a kdy se seznámil s novinářkou, s kterou si ihned padli do oka. Escobar proslul kromě svých zločinů také tím, že vybudoval obydlí pro obyvatelé medellinských slumů, kteří ho za to neomezeně uctívali, proslul také svým projevem v kolumbijském senátu, kde se pustil do pokrytectví "slušných" senátorů. Na paškál si vzal i ministra spravedlnosti. To vše a mnohem více je ve filmu, který tak nutně musí být velmi "zrychlený", ukázáno. Dojde i na pověstné scény s nájemnými vrahy sicarios a brutální scény vraždění policistů v ulicích, na něž Pablo vypisoval odměny. Nakonec se o život musela bát i sama naivní novinářka a Escobarova milenka.

Celkově je Escobar podařenou kronikou jednoho výjimečného jedince, cituji z filmu: "který měl jednu slabinu, a tou byla rodina", avšak skutečným důvodem jeho pádu bylo jeho megalomanství a naprosté odtržení od reality. Jeho životní příběh byl natolik bohatý a výjimečný, že pokud si vyberete dobré herce, nemůže vám z toho vypadnout špatný film. Tyto podmínky tento snímek splňuje. 

Český trailer filmu Escobar

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
7/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 16. 11. 2018 - 22. 11. 2018
TV tipy: Bídník Orel Eddie se veze na něžných vlnách skandálu a diagnózy smrti Hlavním televizním tahákem tohoto týdne jsou premiéry hvězdně obsazeného oscarového muzikálu Bídníci a životopisné dramedie Orel Eddie. Ty pak doplňuje několik slušných, leč nevýrazných žánrovek, jejichž zhlédnutí neurazí. ... čtěte zde
Vydáno: 16.11.2018 07:30 v sekci Radar | TV tipy
1
Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny 5/10
Recenze: Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny jsou lunaparkem vizuálních atrakcí a nenaplněných příslibů Pokračování kouzelnické fantasy série Fantastická zvířata, dějově předcházející událostem známým z Harryho Pottera, se nese ve velmi podobném duchu jako její první díl, uvedený v kinech před dvěma lety. čtěte zde
Vydáno: 14.11.2018 12:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
Kinopremiéry: 46. týden
Kinopremiéry: Fantastická zvířata a Silvio vzlétají za soumraku balónem a objevují Grindelwaldovy zločiny Z devítky aktuálních premiér je tou jasně nejatraktivnější druhý díl ságy Fantastická zvířata, který má podtitul Grindelwaldovy zločiny. Jeho konkurenci pak tvoří zajímavé evropské počiny většinou od silně autorských... čtěte zde
Vydáno: 14.11.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Oni a Silvio 6/10
Recenze: Oni a Silvio je bohémskou satirou odrážející osobnost Silvia Berlusconiho Obrazově opulentní satira Paola Sorrentina o třetím funkčním období italského premiéra Silvia Berlusconiho je plná pečlivě komponovaných záběrů, večírků, prohnilé politiky a nahých žen. čtěte zde
Vydáno: 13.11.2018 12:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Top  20 ČR: 45. týden
Top 20 ČR: Queen se drží na špici Týden po premiéře se ještě více upevnila první pozice biopicu Bohemian Rhapsody o skupině Queen, kterou animovaný zelený Grinch neohrozil. čtěte zde
Vydáno: 13.11.2018 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Všichni to vědí: film z Varů míří do kin (15.11.2018 19:37 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Mladé pušky a machři absolvují válku bez pravidel a prožívají příliš dlouhé zásnuby (05.10.2018 07:30 v Radar | TV tipy)
- Penélope Cruz si zahraje ve špionážním dramatu Wasp Network (06.09.2018 19:40 v Novinky | Zprávy)
- Narcos: Mexico: pokračování kriminálního seriálu v traileru (06.09.2018 18:46 v Novinky | Trailery)
- Rambo V našel režiséra (22.08.2018 22:03 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: Úžasňákovi 2 zaznamenali hattrick (21.08.2018 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Žralok na druhé Úžasňákovy nestačil (14.08.2018 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Oliver Stone chystá drama s Beniciem Del Torem (13.08.2018 21:02 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Dokonalý džentlmen Pelé si vzal bobule a v Nebrasce vyhodil máti z vlaku (10.08.2018 07:30 v Radar | TV tipy)
- Escape at Dannemora: nová TV série o útěku z vězení (07.08.2018 18:49 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: Úžasňákovi 2 porazili Mission: Impossible (07.08.2018 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TOP 20 ČR: Mamma Mia 2 si drží prvenství (31.07.2018 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: kina roztančila Mamma Mia 2 (24.07.2018 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 12: všechny filmy Terryho Gilliama od nejhoršího po nejlepší (22.07.2018 12:00 v Články | Publicistika)
- TOP 20 ČR: Česko ovládl animák z Transylvánie (17.07.2018 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TOP 20 ČR: Ant-Man a Wasp ovládli Česko (10.07.2018 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TOP 20 ČR: ještěři jsou stále v kursu (03.07.2018 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Recenze: Sicario 2: Soldado ukazuje marnost boje se zločineckými kartely (30.06.2018 06:00 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   46/2018

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny
5/10

Pokračování kouzelnické fantasy série Fantastická zvířata, dějově předcházející událostem známým z Harryho Pottera, se nese ve velmi podobném duchu jako její první díl, uvedený v kinech před dvěma lety.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

ČESKÉ TRAILERY

Star Wars: Síla se probouzí
V kinech od 17.12.2015
Jak básníci čekají na zázrak
V kinech od 14.04.2016
Captain America: Občanská válka
V kinech od 05.05.2016

NOVÉ FOTOGRAFIE

The Informer (1x)
Skleněný (1x)
Kouzelný park (2x)
Aquaman (2x)
Všichni to vědí (1x)
Backtrace (2x)
Fighting with My Family (1x)
Dumbo (1x)
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver