Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Recenze: Escobar

Recenze: Escobar stojí na Bardemovi a Cruz

Vydáno: 24.06.2018 11:30 v sekci Recenze | Premiéry - Václav Limberk

Životopisné krimi Escobar mapuje život a dráhu kokainového krále Pabla Escobara a jeho vztah k novinářce Virginii Vallejo. V hlavních rolích excelují Javier Bardem a Penélope Cruz.

EscobarRecenzoval/a Václav Limberk dne 24.06.2018 11:30. Životopisné krimi Escobar mapuje život a dráhu kokainového krále Pabla Escobara a jeho vztah k novinářce Virginii Vallejo. V hlavních rolích excelují Javier Bardem a Penélope Cruz. Hodnocení: 3.5
SDÍLET:    
Kolumbijský kokainový král Pablo Escobar je vděčným námětem k filmům i televizním seriálům. Jedním takovým je vynikajicí TV seriál Narcos, kde v prvních dvou sériích představoval Escobara brazilský herec Wagner Moura, nebo romantický thriller Escobar: Paradise Lost, kde ho ztvárnil oscarový Benicio del Toro. Pablo Escobar se také jako epizodní postava mihnul v thrilleru Infiltrátor nebo v akční komedii Barry Seal: Nebeský gauner.

Penélope Cruz, Javier Bardem ve filmu Escobar / Loving PabloNyní tedy vzniknul další portrét této nechvalně proslulé postavy nedávné historie, který se tentokrát zaměřil na vztah k novinářce Virginii Vallejo, podle jejíchž memoárů Loving Pablo, Hating Escobar byl snímek natočen. Vznikl v koprodukci Španělska a Bulharska, je anglicky namluven, což je sice poněkud zvláštní, ale je jasné, že snímek měl oslovit především anglicky mluvící publikum. Natočil ho španělský režisér Fernando León de Aranoa.

V ústředních rolích hraje skutečný manželský pár Javier Bardem a Penélope Cruz, což je vlastně tím největším plusem snímku. Oba zde podávají výborné herecké výkony a celý film na nich stojí. Zvláště Cruz je zde až překvapivě dobrá, u Bardema už považujeme za samozřejmé, že bude výborný. A také, že ano. Bardem je pak tím přesvědčivější, čím více se Escobarův život blíží konci. Na úplném závěru už pak Bardem jako Escobar skutečně vypadá. 

Penélope Cruz ve filmu Escobar / Loving PabloEscobar sleduje vzestup kokainového krále zhruba od roku 1981, kdy patřil mezi nejmocnější a nejbohatší obyvatele této planety a kdy se seznámil s novinářkou, s kterou si ihned padli do oka. Escobar proslul kromě svých zločinů také tím, že vybudoval obydlí pro obyvatelé medellinských slumů, kteří ho za to neomezeně uctívali, proslul také svým projevem v kolumbijském senátu, kde se pustil do pokrytectví "slušných" senátorů. Na paškál si vzal i ministra spravedlnosti. To vše a mnohem více je ve filmu, který tak nutně musí být velmi "zrychlený", ukázáno. Dojde i na pověstné scény s nájemnými vrahy sicarios a brutální scény vraždění policistů v ulicích, na něž Pablo vypisoval odměny. Nakonec se o život musela bát i sama naivní novinářka a Escobarova milenka.

Celkově je Escobar podařenou kronikou jednoho výjimečného jedince, cituji z filmu: "který měl jednu slabinu, a tou byla rodina", avšak skutečným důvodem jeho pádu bylo jeho megalomanství a naprosté odtržení od reality. Jeho životní příběh byl natolik bohatý a výjimečný, že pokud si vyberete dobré herce, nemůže vám z toho vypadnout špatný film. Tyto podmínky tento snímek splňuje. 

Český trailer filmu Escobar

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
7/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 38. týden
Kinopremiéry: Muži touží po skatech a tváři Tři ze čtyř aktuálních premiér jsou tuzemské výroby a zejména pochybná komedie Po čem muži touží je jasným diváckým hitem. Mnohem zajímavěji se ovšem jeví dokument King Skate. Jedinou nečeskou novinkou je polské drama Tvář. ... čtěte zde
Vydáno: 19.09.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 37. týden
Top 20 ČR: Predátor u nás zabodoval O právě uplynulém víkendu se nejvíce chodilo na novinku Predátor: Evoluce, která v kinech předstihla horor Sestra. čtěte zde
Vydáno: 18.09.2018 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 37. víkend
Box office: Predátor stačil na vrchol Akční novinka Predátor: Evoluce si urvala první místo žebříčku se slabým otvírákem 24 milionů. Mezitím se Mission Impossible: Fall Out stal nejúspěšnějším dílem série. čtěte zde
Vydáno: 17.09.2018 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Zoufalství a naděje 8/10
Za horizontem: Ethan Hawke se nachází ve stavu Zoufalství a naděje Ethan Hawke hraje v dramatu Zoufalství a naděje kněze, který přišel ve válce o syna a sám bojuje s vlastním životem. Jde o poslední snímek amerického scenáristy a režiséra Paula Schradera. čtěte zde
Vydáno: 16.09.2018 12:00 v sekci Recenze | Za horizontem
0
TV tipy: 14. 9. 2018 - 20. 9. 2018
TV tipy: Prokletý klaun, Oldřich a Božena se za trnkovým keřem ocitají v elektrizující mlze Kalendář ukazuje polovinu září, televizní programy ale připomínají polovinu prázdnin, neboť v nich nenajdete žádnou zásadní premiéru ani jinak atraktivní počiny. Do našeho výběru se tak dostávají filmy nenápadné a méně... čtěte zde
Vydáno: 14.09.2018 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Penélope Cruz si zahraje ve špionážním dramatu Wasp Network (06.09.2018 19:40 v Novinky | Zprávy)
- Narcos: Mexico: pokračování kriminálního seriálu v traileru (06.09.2018 18:46 v Novinky | Trailery)
- Rambo V našel režiséra (22.08.2018 22:03 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: Úžasňákovi 2 zaznamenali hattrick (21.08.2018 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Žralok na druhé Úžasňákovy nestačil (14.08.2018 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Oliver Stone chystá drama s Beniciem Del Torem (13.08.2018 21:02 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Dokonalý džentlmen Pelé si vzal bobule a v Nebrasce vyhodil máti z vlaku (10.08.2018 07:30 v Radar | TV tipy)
- Escape at Dannemora: nová TV série o útěku z vězení (07.08.2018 18:49 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: Úžasňákovi 2 porazili Mission: Impossible (07.08.2018 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TOP 20 ČR: Mamma Mia 2 si drží prvenství (31.07.2018 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: kina roztančila Mamma Mia 2 (24.07.2018 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 12: všechny filmy Terryho Gilliama od nejhoršího po nejlepší (22.07.2018 12:00 v Články | Publicistika)
- TOP 20 ČR: Česko ovládl animák z Transylvánie (17.07.2018 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TOP 20 ČR: Ant-Man a Wasp ovládli Česko (10.07.2018 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TOP 20 ČR: ještěři jsou stále v kursu (03.07.2018 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Recenze: Sicario 2: Soldado ukazuje marnost boje se zločineckými kartely (30.06.2018 06:00 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Profesor Sicario hledá lásku bez bariér (27.06.2018 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TOP 20 ČR: Češi chodili na dinosaury (26.06.2018 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TOP 20 ČR: Mizérie v kinech pokračuje (19.06.2018 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)

PREMIÉRA TÝDNE   37/2018

Predátor: Evoluce
6/10

Shane Black, scenárista Posledního skauta a režisér Správných chlapů, se pustil do pokračování Predátora, v němž obávaný mimozemský lovec ztroskotá na Zemi a vydává se po stopě svého lidmi odcizeného vybavení.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

ČESKÉ TRAILERY

Star Wars: Síla se probouzí
V kinech od 17.12.2015
Jak básníci čekají na zázrak
V kinech od 14.04.2016
Captain America: Občanská válka
V kinech od 05.05.2016

NOVÉ FOTOGRAFIE

Beautiful Boy (1x)
Grinch (1x)
Tvář (2x)
Mandy (2x)
Captain Marvel (3x)
Dívka v pavoučí síti (2x)
Apostle (2x)
Mary Poppins se vrací (1x)
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver