Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Recenze: Escobar

Recenze: Escobar stojí na Bardemovi a Cruz

Vydáno: 24.06.2018 11:30 v sekci Recenze | Premiéry - Václav Limberk

Životopisné krimi Escobar mapuje život a dráhu kokainového krále Pabla Escobara a jeho vztah k novinářce Virginii Vallejo. V hlavních rolích excelují Javier Bardem a Penélope Cruz.

EscobarRecenzoval/a Václav Limberk dne 24.06.2018 11:30. Životopisné krimi Escobar mapuje život a dráhu kokainového krále Pabla Escobara a jeho vztah k novinářce Virginii Vallejo. V hlavních rolích excelují Javier Bardem a Penélope Cruz. Hodnocení: 3.5
SDÍLET:    
Kolumbijský kokainový král Pablo Escobar je vděčným námětem k filmům i televizním seriálům. Jedním takovým je vynikajicí TV seriál Narcos, kde v prvních dvou sériích představoval Escobara brazilský herec Wagner Moura, nebo romantický thriller Escobar: Paradise Lost, kde ho ztvárnil oscarový Benicio del Toro. Pablo Escobar se také jako epizodní postava mihnul v thrilleru Infiltrátor nebo v akční komedii Barry Seal: Nebeský gauner.

Penélope Cruz, Javier Bardem ve filmu Escobar / Loving PabloNyní tedy vzniknul další portrét této nechvalně proslulé postavy nedávné historie, který se tentokrát zaměřil na vztah k novinářce Virginii Vallejo, podle jejíchž memoárů Loving Pablo, Hating Escobar byl snímek natočen. Vznikl v koprodukci Španělska a Bulharska, je anglicky namluven, což je sice poněkud zvláštní, ale je jasné, že snímek měl oslovit především anglicky mluvící publikum. Natočil ho španělský režisér Fernando León de Aranoa.

V ústředních rolích hraje skutečný manželský pár Javier Bardem a Penélope Cruz, což je vlastně tím největším plusem snímku. Oba zde podávají výborné herecké výkony a celý film na nich stojí. Zvláště Cruz je zde až překvapivě dobrá, u Bardema už považujeme za samozřejmé, že bude výborný. A také, že ano. Bardem je pak tím přesvědčivější, čím více se Escobarův život blíží konci. Na úplném závěru už pak Bardem jako Escobar skutečně vypadá. 

Penélope Cruz ve filmu Escobar / Loving PabloEscobar sleduje vzestup kokainového krále zhruba od roku 1981, kdy patřil mezi nejmocnější a nejbohatší obyvatele této planety a kdy se seznámil s novinářkou, s kterou si ihned padli do oka. Escobar proslul kromě svých zločinů také tím, že vybudoval obydlí pro obyvatelé medellinských slumů, kteří ho za to neomezeně uctívali, proslul také svým projevem v kolumbijském senátu, kde se pustil do pokrytectví "slušných" senátorů. Na paškál si vzal i ministra spravedlnosti. To vše a mnohem více je ve filmu, který tak nutně musí být velmi "zrychlený", ukázáno. Dojde i na pověstné scény s nájemnými vrahy sicarios a brutální scény vraždění policistů v ulicích, na něž Pablo vypisoval odměny. Nakonec se o život musela bát i sama naivní novinářka a Escobarova milenka.

Celkově je Escobar podařenou kronikou jednoho výjimečného jedince, cituji z filmu: "který měl jednu slabinu, a tou byla rodina", avšak skutečným důvodem jeho pádu bylo jeho megalomanství a naprosté odtržení od reality. Jeho životní příběh byl natolik bohatý a výjimečný, že pokud si vyberete dobré herce, nemůže vám z toho vypadnout špatný film. Tyto podmínky tento snímek splňuje. 

Český trailer filmu Escobar

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
7/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TOP 20 ČR: 28. týden
TOP 20 ČR: Česko ovládl animák z Transylvánie Také v Česku se stejně jako za mořem nejvíce chodilo na animák pro celou rodinu Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená, na nějž nestačil ani Dwayne Johnson v Mrakodrapu. čtěte zde
Vydáno: 17.07.2018 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box Office: 28. víkend
Box Office: Víkend ovládl animovaný Drákula a spol Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená ovládl vrchol amerického víkendového žebříčku, zatímco akční snímek Mrakodrap si moc dobře nevedl. čtěte zde
Vydáno: 16.07.2018 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Mrakodrap 5/10
Recenze: Mrakodrap zachraňuje před plameny podprůměru zábavná absurdní akce Jednonohý expert na bezpečnost Dwayne Johnson brání svou rodinu před teroristy v hořící nejvyšší budově světa v popcornovém béčku, které baví záměrně přestřelenou demencí a absurdností akčních scén. čtěte zde
Vydáno: 16.07.2018 07:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Studená válka 6/10
Recenze: Polská Studená válka exceluje vizuálně, emoce se ale budovat nesnaží Nešťastnou romanci i hudební průlet dějinami válečné Evropy nabízí nový film oscarového režiséra Pawla Pawlikovskiho, který byl již k vidění v Karlových Varech a nyní vstupuje do kin. čtěte zde
Vydáno: 13.07.2018 13:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 13. 7. 2018 - 19. 7. 2018
TV tipy: Dvanáct rozhněvaných a zběsilých Avengers zachytává signál z neznáma Třetí červencový týden je v televizi překvapivě ve znamení dvou zajímavých premiér. Jednou z nich je druhý díl komiksových Avengers, tou druhou pak animovaná Anomalisa, na programu ale je i Bergmanovo drama Fanny a Alexandr.... čtěte zde
Vydáno: 13.07.2018 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TOP 20 ČR: Ant-Man a Wasp ovládli Česko (10.07.2018 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TOP 20 ČR: ještěři jsou stále v kursu (03.07.2018 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Recenze: Sicario 2: Soldado ukazuje marnost boje se zločineckými kartely (30.06.2018 06:00 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Profesor Sicario hledá lásku bez bariér (27.06.2018 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TOP 20 ČR: Češi chodili na dinosaury (26.06.2018 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TOP 20 ČR: Mizérie v kinech pokračuje (19.06.2018 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Gay Simon a Pablo Escobar hrají v Teheránu na babu (13.06.2018 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Sicario 2: Soldado ve finálním traileru (25.05.2018 10:53 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Stárnoucí stážista prochází na letišti zkouškou cti (11.05.2018 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 12: Filmy Miloše Formana (29.04.2018 11:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Prezident Blaník má čtyřicítku na krku, přichází o iluze a je u konce s dechem (06.04.2018 07:30 v Radar | TV tipy)
- Everybody Knows: otvírák letošního Cannes v traileru (05.04.2018 18:33 v Novinky | Trailery)
- Druhý trailer: Sicario 2: Soldado (20.03.2018 10:53 v Novinky | Trailery)
- The Mechanism: Nová série od tvůrců Narcos v traileru (19.01.2018 08:16 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2018, část 1. (14.01.2018 10:02 v Články | Publicistika)
- Téma: nejlepší filmy roku 2017 podle filmserver.cz (08.01.2018 15:00 v Články | Žebříčky)

PREMIÉRA TÝDNE   29/2018

Mrakodrap
5/10

Jednonohý expert na bezpečnost Dwayne Johnson brání svou rodinu před teroristy v hořící nejvyšší budově světa v popcornovém béčku, které baví záměrně přestřelenou demencí a absurdností akčních scén.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

ČESKÉ TRAILERY

Star Wars: Síla se probouzí
V kinech od 17.12.2015
Jak básníci čekají na zázrak
V kinech od 14.04.2016
Captain America: Občanská válka
V kinech od 05.05.2016

NOVÉ FOTOGRAFIE

Bohemian Rhapsody (1x)
Uncharted (1x)
Aquaman (1x)
Mrakodrap (10x)
Utøya, 22.července (1x)
Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená (2x)
Nebezpečná laskavost (1x)
Godzilla: King of the Monsters (1x)
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver