Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 24. týden

Kinopremiéry: Gay Simon a Pablo Escobar hrají v Teheránu na babu

Vydáno: 13.06.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Mezi sedmičkou aktuálních premiér nenajdete žádné jasné lákadlo, pozornost se tak může rovnoměrně rozptýlit. Vybírat můžete třeba z komedie Máš ji! o tom, jak se hraje na babu, životopisu Escobar nebo gay dramatu Já, Simon.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Máš ji! (Tag) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Máš ji! / TagAmerická komedie je důkazem toho, že v současném Hollywoodu se opravdu zfilmuje úplně všechno, neboť její hlavní tematikou je prostá hra na babu, kterou zná úplně každý! Pak se ani není co divit, že tvůrci se zaštiťují tím, že jde o film podle skutečných událostí. Co od podobné záležitosti čekat, je ale ve hvězdách, neboť komentáře ani hodnocení zatím neexistují a samotný námět úplně není zárukou kvality. Situace je o to složitější, že filmem režijně debutuje Jeff Tomsic, největším lákadlem je tak obsazení Jeremyho Rennera do hlavní role. Vedle něj se pak objeví ještě třeba Ed Helms, Isla Fisher, Annabelle Wallis, Jon Hamm, Leslie Bibb, Rashida Jones nebo Brian Dennehy. Opatrná premiéra týdne.

Synopse: Každý rok se pět velmi soutěživých přátel zostra pouští do měsíc trvající hry na babu, kterou hrají již od první třídy. Ve hře, v níž neplatí žádná omezení, riskují krk, práci i svůj vzájemný vztah, aby jeden druhého srazili k zemi a mohli zavolat: "Máš ji!" Letos se hra koná ve stejném termínu jako svatba jediného doposud neporaženého hráče, což z něj konečně snad udělá snadný terč. On ale dobře ví, že hra se blíží a je připraven.

Zajímavost: Renner si při natáčení roztříštil pravý loket a zlomil levé zápěstí.

Oficiální český trailer filmu Máš ji! / Tag
Já, Simon (Love, Simon) (CinemArt)

Český plakát filmu Já, Simon / Love, SimonFilmů s gay tematikou je v poslední době v kinech docela dost, tato dramedie podle knihy Becky Albertalli by se ale měla odlišovat svým odlehčeným tónem. Režijně je pod ní podepsán spíše televizní tvůrce Greg Berlanti, který moc nemůže lákat na obsazení, neboť v něm dal přednost mladým a nepříliš známým hercům, jakými jsou Nick Robinson, Jennifer Garner, Katherine Langford, Alexandra Shipp nebo Logan Miller, jedinou slavnější tváří budiž Josh Duhamel. Komentářů a hodnocení existuje už dost a dost (včetně naší recenze) a vzhledem k tomu, že jsou hodně solidní a spíše spokojené, se zdá, že by potenciální publikum nemělo být zklamané. Dost možná nejpříjemnější premiéra týdne.

Synopse: Šestnáctiletý Simon Spier (Nick Robinson) je gay, před svým okolím to ale úzkostlivě tají. Po emailu si dopisuje s neznámým spolužákem, který si říká Blue, jejich korespondence se ale dostane do rukou cizích lidí a jim hrozí odhalení. Simona rázem začíná vydírat sociálně trochu podivný, jinak však ale sebejistý spolužák Martin (Logan Miller), který po něm chce, aby mu domluvil rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). Pokud to neklapne, Martin jeho tajemství vyzradí a navíc odhalí i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých a musí najít způsob, jak vše zvládnout.

Zajímavost: Česky vyšla románová předloha pod názvem Probuzení Simona Spiera.

Oficiální český trailer filmu Já, Simon / Love, Simon
Escobar (Loving Pablo) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Escobar / Loving PabloJak český titul španělsko-bulharského kriminálního dramatu napovídá, v centru dění v něm stojí nechvalně proslulý gangster a narkobaron Pablo Escobar. Už to samo o sobě by mělo být velkým lákadlem, v našich končinách jen minimálně známý režisér Fernando León de Aranoa neponechal nic náhodě a láká i na hvězdné obsazení, v němž klíčovou roli ztvárnil Javier Bardem a jeho partnerku si zahrála jeho skutečná manželka Penélope Cruz, ze známějších tváří se pak objeví ještě Peter Sarsgaard. Zahraniční ohlasy ale nejsou tak nadšené, jak bychom asi čekali, takže se zdá, že půjde o typický snímek, který stojí a padá na výtečném castingu a svůj potenciál úplně nevyužívá, což je určitě škoda. Uvidíme, jak se snímek bude líbit českému divákovi.

Synopse: Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala Pabla Escobara (Javier Bardem) nejprve jako muže, který staví domy pro chudinu, je galantní i zapálený pro věc. Když ale objevila jeho stinné stránky, už bylo pozdě. Jeho kokainové království stále roste, má miliony dolarů, menší armádu a drogy prodává po tunách. Chce ale pořád víc a chybí mu respekt. Ten se rozhodne vysloužit zabíjením a tím, že se dostane na špici žebříčku nejhledanějších zločinců. Jeho jméno se tak rázem stává hrozbou a symbolem strachu a obchodu s drogami. Jednoho dne ale pohár přeteče a Escobar se stává cílem amerických tajných služeb.

Zajímavost: Film je adaptací memoárového románu Virginie Vallejo Loving Pablo, Hating Escobar.

Český trailer filmu Escobar / Loving Pablo
Příšerky z vesmíru (Luis und die Aliens) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Příšerky z vesmíru / Luis und die AliensNěmecko-lucembursko-dánská animovaná komedie je další z dlouhé řady, které se vezou na popularitě žánru veskrze pro ty nejmenší a snaží se do kin nalákat co nejvíc rodin s dětmi. Lákat u ní vlastně není na co, protože už ze synopse je jasné, že příběh bude dost předvídatelný, animace už z plakátu a traileru nebude úplně dokonalá a ani trojici režisérů Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein a Sean McCormack, z níž první dva jmenovaní jsou zároveň scenáristy a celovečerními debutanty, nikdo nezná. Ohlasů je zatím naprosté minimum, takže ani ty v rozhodování moc nepomůžou. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: Luis je pozemský kluk, trochu samotář a díky otci věří v existenci mimozemských tvorů. Momentálně ale řeší hrozbu toho, že bude muset na internát. Jednoho dne ovšem spatří za oknem létající talíř, který narazí do stromu nedaleko jeho obydlí. Setkává se s trojicí bláznivých ufonů a je mu hned jasné, že s nimi bude velká legrace. Jeden se totiž tváří jako velitel, ale myslí jen pár minut dopředu, druhý vyhrožuje, že všechny v okolí promění, i když to neumí a třetí je poživačný milovník života a žen z jakékoli galaxie. Všichni společně se vydají na velké dobrodružství, protože potřebují získat vysněnou matraci z teleshoppingu, poradit si s ředitelkou internátní školy a dostat se ze Země. Jak moc velkou paseku u toho nadělají, ale nikdo neví.

Český trailer filmu Příšerky z vesmíru / Luis und die Aliens
Věž. Jasný den (Wieza. Jasny dzien) (Film Europe)

Plakát filmu Věž. Jasný den / Wieza. Jasny dzienZa hodně zvláštním a mlhavým názvem se skrývá polský psychologický thriller se zajímavě a atraktivně vypadající synopsí. A to je de facto vše, co se o něm dá objektivně napsat, protože ohlasů a komentářů je naprosto mizivé množství. Nezbývá než dodat, že snímek je celovečerním režijním a scenáristickým debutem mladé autorky Jagody Szelc, která nejen do titulních rolí obsadila většinou samé debutanty. Premiéra pro hodně úzkou skupinu diváků.

Synopse: Mula (Anna Krotoska) žije s rodinou na vesnici. Těsně před svatým přijímáním její dcery se objevuje Mulina sestra Kaja (Malgorzata Szczerbowska), která je biologickou matkou dívky, před šesti lety ale beze stopy zmizela. Rodina věří ve smíření, Mula ale tuší, že Kaja si přišla vzít dceru zpět. Mezitím se odehraje několik metafyzických událostí a Kajina přítomnost vyvolává v lidech proměny. Proč vlastně žena po tolika letech přišla zpátky?

Originální trailer filmu Věž. Jasný den / Wieza. Jasny dzien
Teheránská tabu (Tehran Taboo) (Aerofilms)

Český plakát filmu Teheránská tabu / Tehran TabooNěmecko-rakouské drama je sice animované, rozhodně ale není určeno pro dětského diváka. Jeho autorem je totiž debutující íránský tvůrce Ali Soozandeh, který je nucen tvořit v exilu, protože kritizuje režim ve své rodné zemi a upozorňuje na spoustu překonaných zákazů, s nimiž se Íránci musejí v každodenním životě potýkat. Mimo tématu, které si hodně pohrává se sexualitou, je největším lákadlem technická stránka filmu, protože ten je natočen metodou tzv. rotoskopie, která by mu měla dodat zcela jiný rozměr. Autenticitu zachoval tvůrce i po jazykové stránce, neboť postavy namluvili zřejmě mimo svou domovinu zcela neznámí herci. Asi nejoriginálnější premiéra týdne.

Synopse: Tři mladé ženy a jeden muž mají stejné touhy jako jejich vrstevníci jinde na světě. Žijí ale v Teheránu, kde platí zcela jiná pravidla a rockové koncerty v klubech, nemanželský sex, alkohol i drogy místní zákony zakazují a vytlačují do podzemí. Kdo má peníze a moc, těmto pravidlům se snadno vzepře, ostatním ale hrozí tvrdé tresty. Při cestě za svobodou a osobním štěstím je tak třeba riskovat a bořit tabu.

Český trailer filmu Teheránská tabu / Tehran Taboo
Bistro Ramen (Ramen Teh) (Aerofilms)

Český plakát filmu Bistro Ramen / Ramen TehTaktéž singapursko-japonsko-francouzské drama vypadá hodně zajímavě a exoticky a dá se odhadovat, že radost z něj budou mít primárně ti, kteří vyhledávají snímky, v nichž klíčovou úlohu hraje gastronomie. Právě jídlo, které dalo název celému filmu, by mělo být tím hlavním lákadlem, protože těch nemálo existujících a relativně spokojených ohlasů hovoří o tom, že po jeho zhlédnutí dostane divák chuť na asijské pokrmy. Doplnit se ještě sluší, že režijně vše zaštiťuje u nás de facto neznámý Eric Khoo, který i obsazení zaplnil podobně neznámými tvářemi. Premiéra, před níž je dobré se najíst.

Synopse: Mladý šéfkuchař Masato (Takumi Saito) je odborníkem na tradiční japonský pokrm ramen, který se v jeho rodině vaří už po generace. Život mu ale nachystá nečekanou zkoušku v podobě cesty do Singapuru. Ve městě plném chutí a vůní však pozná víc než jen lahodné recepty a rodinná tajemství. Ukáže se totiž, že jeho jídlo má zvláštní schopnost sbližovat lidi a napravovat dávné křivdy.

Český trailer filmu Bistro Ramen / Ramen Teh

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Ferrari (24.10.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Teaser: Ferrari (30.08.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Kazma a Blue Beetle jsou vocasy na tripu (16.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Série Rambo od nejhoršího dílu k nejlepšímu (06.08.2023 12:30 v Články | Publicistika)
- Maggie Gyllenhaal natočí Frankensteinovu nevěstu (04.08.2023 10:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Želvy Ninja a Rambo spustili mutantí chaos (02.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Baby Driver veze Spider-Mana a Anastázii do paralelních světů (21.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Jennifer Garner se vrátí jako Elektra (09.07.2023 08:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Muži, ženy a děti ví, že není čas zemřít (30.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jana z Arku a Spider-Man se pohybují napříč paralelními světy (31.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Kontroverzní hraná Malá mořská víla si předpojaté odsudky nezaslouží (27.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Malá mořská víla stojí v cestě na Svatou horu (24.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pan Nepolapitelný hledá odhalenou stopu devadesátek (19.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Malá mořská víla (13.03.2023 18:04 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Příchozí následník bojuje u Thermopyl a je ďábelsky váš (17.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Generála Eisenhowera čeká na sv. Valentýna smrt ve tmě (10.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu