Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 23. týden

Kinopremiéry: Profesorka zločinu Debbie a její parťačky vyprávějí Patovi a Matovi duchařské historky

Vydáno: 06.06.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Červen v kinech začíná sedmičkou premiér, z nichž tou nejatraktivnější je zřejmě krimikomedie Debbie a její parťačky navazující na slavné Dannyho parťáky. Její konkurenci tvoří evropské snímky, jejichž kvalita je dost proměnlivá.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Debbie a její parťačky (Ocean’s 8) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Debbie a její parťačky / Ocean’s 8Jak už originální a částečně i tuzemský název krimikomedie napovídá, ta volně navazuje na slavnou a oblíbenou trilogii Dannyho parťáků a prostor dává ryze ženským hrdinkám. Jak ale známo, když dva dělají totéž, není to totéž, takže snímek vzbuzuje spíš rozpaky než velká očekávání a uvidíme, zda vůbec podobné téma jedenáct let po konci původní trilogie ještě někoho zajímá. O režii a částečně i scénáž se postaral zkušený Gary Ross, který ovšem nadprůměrný film natočil naposledy před dlouhými patnácti lety. Diváky tak láká hlavně hvězdné obsazení, v němž hlavní role ztvárnily Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Helena Bonham Carter, Rihanna a Dakota Fanning. Komentáře ani hodnocení zatím neexistují, takže stále jde o velkou neznámou. Premiéra týdne.

Synopse: Debbie Ocean (Sandra Bullock) chce spáchat smělou loupež, která se uskuteční během velkolepé galapřehlídky celebrit v newyorském Metropolitním muzeu. Vzhledem k tomu, že ale na takhle rozsáhlou akci sama nestačí, musí dát dohromady tým schopných kolegyň, které jí v ní pomůžou.

Zajímavost: Z původní trilogie se ve filmu na chvíli objeví jen Matt Damon, Elliott Gould a Carl Reiner.

Oficiální český trailer filmu Debbie a její parťačky / Ocean’s 8
Ghost Stories (Ghost Stories) (CinemArt)

Český plakát filmu Ghost Stories / Ghost StoriesBritský horor z loňského roku je trochu zvláštní v tom, že sestává ze tří povídek, které zaštiťuje rámcový příběh, a také tím, že jeho předlohou je původně divadelní hra. Tu napsala dvojice Jeremy Dyson a Andy Nyman, která se chopila i filmové adaptace a zároveň si s ní odbyla svůj celovečerní debut. Diváci by si tak měli být jisti minimálně tím, že dostávají věrnou autorskou vizi, která nemusela dělat tolik kompromisů. A samotná synopse a možná i země původu jsou tím největším diváckým lákadlem, protože v obsazení se mimo Martina Freemana neobjeví nikdo extra známý. Podle ohlasů a naší recenze se ovšem dá soudit, že snímek nedopadl vůbec špatně a jde o příjemné žánrové osvěžení. Fanoušci by si tedy měli přijít na své.

Synopse: Profesor Phillip Goodman (Andy Nyman) je skeptik, který si dal za úkol vysvětlovat a odhalovat zdánlivě nadpřirozené jevy a zjistit jejich skutečnou podstatu. Právě kvůli jeho povaze a práci se s ním spojí muž, který ho vyzve, aby vyšetřil tři nevysvětlitelné případy. Profesor se tedy postupně setkává se třemi vyděšenými lidmi. Noční hlídač Tony Matthews (Paul Whitehouse) prožil strašidelné setkání v prázdném skladu, teenager Simon Rifkind (Alex Lawther) před časem absolvoval děsivou noční jízdu, kvůli které dosud prožívá život v nechtěném hororu a třetím vyšetřovaným případem je zážitek důstojného bankéře Mikea Priddlea (Martin Freeman), který se setkal s duchy, což zásadně otřáslo jeho jinak dokonalým životem. Co když ale všechny tyto příběhy jsou opravdu nadpřirozené a nemají racionální vysvětlení? Možná, že i sám Goodman bude muset přehodnotit své zdánlivě neotřesitelné názory.

Oficiální český trailer filmu Ghost Stories / Ghost Stories
Profesoři zločinu (Smetto quando voglio) (Film Europe)

Český plakát filmu Profesoři zločinu / Smetto quando voglioČtyři roky stará italská kriminální komedie je prvním dílem trilogie, která by se v nejbližších týdnech měla v tuzemských kinech objevit celá. Diváka lze ovšem lákat pouze na žánr a zemi původu, protože jinak není moc o co se opřít. Snímek je totiž celovečerním režijním a částečně i scenáristickým debutem Sydneyho Sibilii, který do hlavních rolí obsadil u nás podobně neznámé tváře. Zahraniční hodnocení se pohybují na úrovni sedmi bodů z deseti, což je poměrně dobré a mohlo by to svědčit o tom, že nepůjde o ztrátu času, ale o minimálně hodně slušnou žánrovkou. Tak snad to tak bude.

Synopse: Vzdělaný a bezúhonný Pietro Zinni (Edoardo Leo) pracuje jako univerzitní výzkumník a momentálně potřebuje prodloužit smlouvu, aby si mohl dovolit alespoň trochu slušný život. Místo toho ale přijde tvrdá rána a jeho místo je zrušeno. Brilantní neurobiolog tak stojí před těžkou volbou, co si se svízelnou životní situací počít. Není v ní ale zdaleka sám a po chvíli rozmýšlení se on a jeho kolegové rozhodnou k poněkud netradičnímu řešení - vynaleznou chytrou drogu, která není zakázána italským právem.

Oficiální trailer filmu Profesoři zločinu / Smetto quando voglio
Manifesto (Manifesto) (Artcam)

Český plakát filmu Manifesto / ManifestoTři roky staré australsko-německé drama je jednoznačně určeno velmi specifickému a náročnému publiku. Už ze synopse je totiž poznat, že nejde o film s klasickým dějem, nýbrž o jakýsi experimentální počin, který se pokouší zamýšlet nad tím, zda různé umělecké manifesty mají v dnešní době ještě smysl a vzhledem k tomu, že k některým z nich přímo odkazuje, je asi třeba je částečně znát. Režijně a scenáristicky je pod snímkem podepsaný Julian Rosefeldt, největším tahákem tak je obsazení Cate Blanchett, která si tu zahrála hned třináct diametrálně odlišných rolí. Komentáře, kterých není moc, jsou podle očekávání dost rozdílné, takže film nelze jednoznačně doporučit ani před ním varovat. V tomto případě je důležité vědět, na co divák jde.

Synopse: Snímek skládá hold proměnlivé tradici a literární kráse uměleckých manifestů a zároveň kriticky zkoumá roli umělce v dnešní společnosti. Sestává ze třinácti koláží, které pojednávají o uměleckých manifestech a předávají myšlenky různých tvůrců. Tyto "nové manifesty" se pak prostřednictvím Cate Blanchett mění na výzvu k akci. Herečka se přeměňuje na třináct různých identit, mezi nimiž se objeví učitelka, loutkářka, hlasatelka zpráv nebo muž bez domova a v nečekaných souvislostech vdechuje nový život proslulým i méně známým slovům uměleckých prohlášení. Mohou ta mít univerzální platnost?

Zajímavost: Snímek se natáčel dvanáct dní v Berlíně a okolí.

Oficiální český trailer filmu Manifesto / Manifesto
Pat a Mat znovu v akci (Bioscop)

Plakát filmu  / Pat a Mat znovu v akciPo dvou letech se na plátna kin vrací oblíbená dvojka kutilů nešiků, tentokráte by ale opravdu mělo jít o úplně nové příběhy a ne jen o sestřihy původních večerníčkových epizod. Režii a scénář znovu obstaral Marek Beneš, takže se nedá čekat zásadní změna ani v animaci ani po příběhové stránce. Ohlasy zatím neexistují, každopádně už jen to, že se po dlouhých letech dočkáme zbrusu nových epizod ze života dvou roztomilých nešiků, by mělo k určitému nadšení stačit. Snad si nikdo neuřízne ostudu.

Synopse: Pro Pata a Mata není nic problém, i když se přestěhovali do nových domů. Zde budou bojovat s rojem včel, opravovat elektrickou sekačku, ucpaný odpad, proženou krtka nebo postaví novou skalku. Kutilové si opravdu poradí s každým problémem a kutění je pro ně zábava, kterou si dokážou patřičně užít. Stanou se tak odborníky třeba na solární energii nebo instalace bezpečnostních kamer.

Originální trailer filmu Pat a Mat znovu v akci
Backstage (Bontonfilm CZ)

Plakát filmu  / BackstageTrošku nenápadně a s minimální propagací vstupuje do kin slovensko-český romanticko-taneční snímek, který se snaží nahlížet do zákulisí tolik populárních talentových shows. Po přečtení synopse ovšem musí být každému jasné, že o nic originálního nepůjde a výsledek se bude spoléhat především na taneční choreografie. Právě ty jsou tím jediným, co dostupné ohlasy a komentáře chválí, jinak prý jde o zcela tuctovou záležitost, která nemá co nabídnout. Asi nejpřekvapivější je jméno režisérky a spoluscenáristky Andrey Sedláčkové, kterou by u podobného druhu filmu čekal jen málokdo, o obsazení, v němž hrají prim začínající herci, kterým spíše jen přihrávají Kryštof HádekIvana ChýlkováJudit Bárdos, se také nemá cenu dlouze zmiňovat. Uvidíme, jak si film povede v tuzemských kinech.

Synopse: Život Marry (Mária Havranová) a Buddyho (Tony Porucha) se točí kolem jejich lásky, mají sami sebe navzájem a žijí romanticky v odstaveném přívěsu. Navíc je spojuje vášeň k tanci, dokonce spolu dali dohromady taneční skupinu. Oba sní o tom, že budou slavní a bohatí. A jednoho dne k tomu dostanou příležitost, protože během tanečního battlu jim uznávaný producent nabídne účast na castingu pro velkou taneční soutěž. Zákulisí takové soutěže ale má svá nekompromisní pravidla a zákony, které budou pro každého účastníka znamenat tvrdou zkoušku charakteru a oddanosti.

Originální trailer filmu Backstage
Obchod na korze (NFA)

Plakát filmu  / Obchod na korzeV rámci oslav stého výročí vzniku Československé republiky se nově zdigitalizované podoby, a tudíž i obnovené premiéry dočkalo legendární drama, které naší zemi vybojovalo vůbec prvního cizojazyčného Oscara. Představovat ho je oním pověstným nošením dřívím do lesa, protože režisérská dvojice Ján Kadár a Elmar Klos v něm naprosto strhujícím způsobem zfilmovala stejnojmenný román Ladislava Grosmana o tom, že i v těžkých dobách lze zůstat charakterním člověkem, nicméně cena za to je vysoká. Jestli už tak mimořádný snímek něčím mimořádně uhrane, je to famózní výkon nedoceněné Idy Kaminské v titulní roli, která se za ni dokonce dočkala nominace na Oscara, zmínit se ovšem musí i Jozef Kroner, jenž s ní drží krok. Možnost vidět tento legendární počin na velkém plátně byste si neměli nechat ujít.

Synopse: Poctivý a slušný truhlář Tono (Jozef Kroner) přijme pod nátlakem své ženy a mocného švagra arizační dekret na obchod staré paní Lautmannové (Ida Kaminska). Tonovi je žena sympatická, navíc se o něho stará jako o syna. Když proto přijde předvolání k transportu všech Židů, snaží se Tono dělat, co může, aby paní Lautmannovou ochránil. Tlak událostí ho ale dovede k hraniční životní situaci.

Zajímavost: Film byl natočen v malém slovenském městečku Sabinově.

Televizní spot filmu Obchod na korze

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Strážci (28.02.2024 08:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Drama Premiantka se úporně snaží tvářit chytřeji, než ve skutečnosti je (03.02.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Equalizer zažívá brutální vedro (30.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Tvůrce atomové bomby bojuje ve filmu Oppenheimer o spásu své duše (22.07.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu