Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 21. týden

Kinopremiéry: Pod jedním stromem se na krátko v dámském klubu zjevil Han Solo

Vydáno: 23.05.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jednoznačnou premiérou tohoto týdne je sólovka ze světa Star Wars, která se věnuje Hanu Solovi. Ostatní jí jdou z cesty, neboť konkurenci tvoří jen odlehčená komedie, severské komediální drama a adaptace povídky Petry Soukupové.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Solo: Star Wars Story (Solo: A Star Wars Story) (Falcon)

Český plakát filmu Solo: Star Wars Story / Solo: A Star Wars StoryNetradičně už na konci května přichází do kin další film ze série Star Wars, tentokrát jde o sólovku jedné z nejoblíbenějších postav celé ságy, vesmírného pašeráka Hana Sola. A tato informace by pravděpodobně mohla stačit, neboť je jasné, že fanoušci se do kin pohrnou, ať se bude dít cokoliv. Sluší se ale samozřejmě uvést, že o režii se nakonec po několika peripetiích postaral spolehlivý Ron Howard a v hlavní roli se objeví Alden Ehrenreich, jehož v těch vedlejších doplňují Woody Harrelson, Joonas Suotamo, Emilia Clarke, Donald Glover, Thandie Newton nebo Paul Bettany. Ohlasů je zatím naprosté minimum (naše recenze už ale existuje!), ty ale stejně asi nikdo moc řešit nebude, prozrazují nicméně, že snímek připomíná klasické westerny. Tak uvidíme. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo (Alden Ehrenreich) nejen mohutného Chewbaccu (Joonas Suotamo), svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana (Donald Glover). Právě tak se začíná rodit jeden z nejméně pravděpodobných hrdinů ságy Star Wars.

Zajímavost: Je to trošku neuvěřitelné, ale tento film je teprve prvním z celé ságy, který natočil oscarový režisér.

Český trailer filmu Solo: Star Wars Story / Solo : A Star Wars Story
Dámský klub (Book Club) (Bioscop)

Český plakát filmu Dámský klub / Book ClubKomedie o tom, co se stane, když se čtveřice zralých dam rozhodne, že si přečte literární bestseller Padesát odstínů šedi, bude určena nejspíše právě podobné věkové skupině, potenciál má ale docela solidní. Jelikož synopse nevypadá nikterak překvapivě, láká snímek především hvězdným obsazením, v němž titulní role ztvárnily Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen a Mary Steenburgen a v těch vedlejších se navíc objeví třeba ještě Andy García, Craig T. Nelson, Don Johnson, Alicia Silverstone nebo Richard Dreyfuss. Uvidíme tedy, jak si s tímto vskutku luxusním ansámblem poradil debutující režisér Bill Holderman, který byl dosud znám jako producent několika posledních filmů slavného Roberta Redforda. Ohlasů zatím moc není, nicméně hodnocení se pohybují na očekávané hodnotě lehkého nadprůměru, takže výsledek je zřejmě takový, jaký bychom čekali. Vůbec ne marná alternativa očekávanému blockbusteru.

Synopse: Čtveřici dlouholetých kamarádek pojí kromě pevného přátelství také záliba v knihách. Pravidelně se scházejí v dámském knižním klubu a jednoho dne se v jeho rámci rozhodnou, že se ponoří do lechtivého románu Padesát odstínů šedi. Tahle volba se brzy ukáže jako více než inspirativní, neboť Diane (Diane Keaton) nedávno po čtyřiceti letech manželství ovdověla, Vivian (Jane Fonda) si zase užívá společnost mužů, ale závazkům se vyhýbá, Sharon (Candice Bergen) se i po desetiletích snaží vzpamatovat z rozvodu a manželství Carol (Mary Steenburgen) spěje po pětatřiceti letech ke svému konci. Vášnivý a živočišný svět pana Graye tak obrátí životy těchto dam vzhůru nohama a ony doufají, že by ještě mohly napsat alespoň jednu novou kapitolu svých osudů.

Český trailer filmu Dámský klub / Book Club
Pod jedním stromem (Undir trénu) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Pod jedním stromem / Undir trénuIslandské komediální drama se bude snažit diváky přesvědčit o tom, že na severu se netočí jen trudná dramata, ale také o něco veselejší příběhy, byť s temnějšími podtóny. A právě země původu a slibná synopse jsou to jediné, nač lze publikum nalákat, protože, jak už to tak bývá, tvůrci jsou vesměs zcela neznámí. Režisérem a spoluscenáristou je Hafsteinn Gunnar Sigurðsson a stejně tak obsazení je plné podobně složitých a nepovědomých jmen. I v tomto případě platí, že ohlasů zatím moc neexistuje, těch několik málo je ovšem víceméně spokojených, takže se snad dočkáme minimálně solidní severské žánrovky.

Synopse: Na zahradě jednoho klidného předměstí stojí vysoký košatý strom, který vrhá stín na druhou zahradu. Sousedé, kteří v tomto stínu bydlí, se nechtějí smířit s tím, že se nemohou pořádně slunit na vzácném letním slunci. Rádi by, aby se strom alespoň trochu prořezal. To ale druhá strana odmítá a velké dohadování se promění v hádky, nevhodné poznámky v osobní útoky a obvinění, na řadou přijdou i propíchlé pneumatiky, ztrácejí se kočky a psi. Pod jedním idylickým stromem se obyčejné sousedské neshody rozrostou v nečekanou spirálu násilí, která se vymyká kontrole.

Český trailer filmu Pod jedním stromem / Undir trénu
Na krátko (CinemArt)

Plakát filmu  / Na krátkoOceňovaná a poměrně populární tuzemská spisovatelka Petra Soukupová se dočkala první filmové adaptace svého díla, konkrétně povídky ze sbírky Zmizet. Věrnost příběhu si zajistila tím, že sama napsala scénář, režie se pak ujal stále ještě začínající Jakub Šmíd. Ten láká diváky především na osobu samotné autorky, protože nejznámějšími tvářemi v obsazení jsou Petra Špalková a Martin Finger. To, že jakékoli komentáře dosud neexistují, asi v tomto týdnu už nikoho nepřekvapí, nicméně se nedá očekávat, že by se jich před premiérou objevilo nějak hodně. Uvidíme, jak si tento film, který má asi vyšší ambice, povede u diváků a v pokladnách kin.

Synopse: Malý chlapec Jakub (Jindřich Skokan) zjistil, že jeho dosavadní život byla jedna velká lež. Nezbývá mu teď nic jiného než předčasně dospět a se ztrátou iluzí se vyrovnat, nebo skončit špatně. A nikdo mu nepomůže, protože matka (Petra Špalková) je ten největší strůjce lži, neboť si pohádku o otci, který brázdí moře na záoceánské lodi, vymyslela. Nepomůže mu ani otec (Martin Finger), který na něj celý život kašlal a teď se chce starat jen proto, že vyšlo najevo, že o něj jeho "opravdový" syn z manželství nestojí. A už vůbec se nedočká pomoci od své sestry Pavlíny (Julia Issa), která je ve svých šestnácti letech na prahu zjištění, že život je úplně jiný, než si představovala a srdce jí to zlomí úplně stejně.

Zajímavost: Na hudbě k filmu spolupracovala brněnská kapela Květy.

Oficiální trailer filmu Na krátko

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Můj táta hrdina má poslední šanci si vzpomenout (23.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Film Její tělo o pornoherečce Absolonové je příběhem o honbě za úspěchem (17.11.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Ještěr (23.08.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Velký Buster Keaton všechny zabije a vrátí se sám (04.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Baby Driver veze Spider-Mana a Anastázii do paralelních světů (21.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu