Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 20. týden

Kinopremiéry: Deadpool hledá princeznu

Vydáno: 16.05.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jednoznačným tahákem programů kin bude tento týden pokračování nekorektní komiksovky Deadpool. To ostatně pochopili i všichni distributoři a nasadili proti němu čtyři evropské snímky, které jsou určeny zcela jinému publiku.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Deadpool 2 (Deadpool 2) (CinemArt)

Český plakát filmu Deadpool 2 / Deadpool 2Pokračování možná trochu přeceňované nekorektní podívané vzbuzuje velká očekávání právě kvůli samotné povaze předlohy a prvního filmu. Ten byl příjemně jiný než ostatní komiksovky, čímž si získal srdce diváků i odborné veřejnosti. A sequel je podle prvních ohlasů, které samozřejmě musíme brát s velkou rezervou, ještě lepší, takže by spokojeni mohli být všichni. K výměně došlo na pozici režiséra, kterou obsadil David Leitch, nic se ale nezměnilo v titulní roli, kterou znovu ztvárnil Ryan Reynolds, jehož tentokráte doplňuje především Josh Brolin. Tuzemské komentáře a recenze čekejte až těsně před premiérou, natěšení by ale pokazit spíše neměly. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Wade Wilson alias Deadpool (Ryan Reynolds) prahne po splnění svého velkého snu - stát se nejvyhledávanějším barmanem v Mayberry. Zároveň se chce vyrovnat s tím, že zcela ztratil chuť a snaží se objevit nové životní koření. Do toho navíc pátrá po nestabilním kondenzátoru, bojuje s nindži i japonskou yakuzou a vzdoruje smečce sexuálně agresivních čoklů. Rád by také objevil důležité životní hodnoty: rodinu, přátelství, novou chuť prožívat dobrodružství a moc by toužil po hrnku s nápisem "Nejlepší milovník na světě". S tímhle chlapíkem se zkrátka nikdo nenudí.

Zajímavost: Při natáčení filmu zemřela mladá kaskadérka, práce byly poté přerušeny na dva dny.

Oficiální český trailer filmu Deadpool 2 / Deadpool 2
Zimní bratři (Vinterbrødre) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Zimní bratři / VinterbrødreDánsko-islandské drama vypadá podle synopse na hodně zajímavou a atmosférickou záležitost, která by mohla nabídnout i silný a osudový příběh dvou bratrů, kteří se dostali do vyhroceného konfliktu. A příběh je mimo země původu to jediné, nač lze tuzemského diváka nalákat, protože jde o celovečerní režijní a scenáristický debut Hlynura Palmasona, který do hlavních rolí obsadil podobně neznámé herce, konkrétně Elliotta Crosseta Hoveho, Simona Searse a Victorii Carmen Sonne. Ohlasů je pochopitelně naprosté minimum, drží se ale vesměs někde na hranici lehčího nadprůměru, takže o úplný průšvih by jít nemělo a milovníci severské kinematografie by měli být z větší části spokojeni. Chladnější alternativa komiksového trháku.

Synopse: V odlehlém těžařském městečku až za koncem žijí dva bratři, kteří pracují v dole. Mladší Emil (Elliott Crosset Hove) je ale v tomto místě opuštěnější než ostatní a ve svém osamění má jen jedinou hodnotu - z chemikálií ukradených v továrně totiž pálí alkohol. Baví se snad jen s Annou (Victoria Carmen Sonne), po níž tiše touží. Situace se radikálně mění, když jeden z místních onemocní a vina padá na Emila a jeho pálenku. Spor mezi oběma bratry a rodinou se poté dost vyhrotí, protože Emil se navíc cítí svým bratrem podveden a zrazen, neboť Anna se dala dohromady právě s ním. Najednou nemá nikoho a nemá už vůbec co ztratit.

Český trailer filmu Zimní bratři / Vinterbrødre
Lekce (L’atelier) (Artcam)

Český plakát filmu Lekce / L'atelierTaktéž francouzské drama nebude trhat rekordy návštěvnosti, protože je určeno specifickému publiku, které spíše než na příběh dá na emoce, tempo a vyjádření světonázoru. Alespoň tak snímek ze synopse působí, těžko ale soudit, zda takový opravdu je, protože ohlasů je opět naprosté minimum. Někoho možná do kina přiláká jméno relativně známého režiséra a spoluscenáristy Laurenta Canteta, jenž do hlavní role obsadil Marinu Fois. Víc k této sympaticky vypadající žánrovce vskutku nelze napsat.

Synopse: Několik mladých lidí, kteří hledají své místo ve společnosti, absolvuje letní seminář tvůrčího psaní pod vedením slavné spisovatelky Olivie (Marina Fois). V jejich práci má znovu ožít historie jednoho městečka s doky, které jsou už pětadvacet let zavřené. Jediný Antoine (Matthieu Lucci), jehož mnohem víc pálí problémy současného světa, se ostatním postaví. Olivii intenzita jeho chování vyvádí z míry, zároveň ale hluboce přitahuje.

Oficiální český trailer filmu Lekce / L’atelier
Hledá se princezna (Vykradena pryntsesa: Ruslan i Ludmila) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Hledá se princezna / Vykradena pryntsesa: Ruslan i LudmilaUkrajinské animované fantasy je určeno opravdu jen pro rodiny, které už mají konkurenční animáky nakoukané a rády by zkusily něco netradičního. Příběhově se zřejmě bude jednat o naprostý předvídatelný standard a už podle traileru a plakátu se dá domyslet, že animace s mnohem slavnějšími hollywoodskými fláky soutěžit nemůže, přesto by mohla být minimálně uspokojivá. Ohlasy prakticky neexistují, to ale takovou roli nehraje, protože ti, kteří návštěvu kina zvolí, budou asi počítat s určitým rizikem a nejistým výsledkem. Tomu nahrává i fakt, že režírující Oleh Malamuzh je debutant. Premiéra, která bez dětí nemá význam.

Synopse: Kočovný herec Ruslan sní o titulu rytíře a zároveň potkává krásnou Milu, do níž se zamiluje na první pohled. Jejich štěstí ale nemá dlouhého trvání, neboť strašlivý čaroděj Černomor potřebuje Milinu moc lásky, aby ji přeměnil v tajemnou magickou sílu. Vykouzlí proto obrovský vír a ukradne Milu přímo před Ruslanovýma očima. Ten navíc nemá vůbec tušení, že jeho milá je dcerou krále. Pochopitelně se vydá na dlouhou a strastiplnou cestu k její záchraně.

Český trailer filmu Hledá se princezna / Vykradena pryntsesa: Ruslan i Ludmila
Bohu žel (Aerofilms)

Plakát filmu  / Bohu želTuzemský dokument, jehož režisérem, scenáristou i kameramanem je poměrně zkušený Saša Dlouhý, nahlíží na aktuální téma uprchlické krize a snaží se ukázat, jak v České republice vypadá život migrantů. I když je tematika hodně atraktivní, podle dosavadních ohlasů, kterých je ovšem hodně málo, to bohužel vypadá, že autor potenciál nevyužil a zásadní názor do společnosti nepřinesl, což je obrovská škoda. Naštěstí není snímek příliš dlouhý, takže i když se divákovi zrovna autor netrefí do noty, měl by ten vydržet až do konce. I v tomto případě platí, že o moc víc toho napsat nelze, zájemci by se ale měli připravit na to, že asi úplně spokojeni nebudou.

Synopse: Česká republika vykazuje z celoevropského průměru téměř největší odpor vůči uprchlíkům, aniž by sama nějaké měla. Míra odmítání především muslimských migrantů je v přímé úměře k frekvenci tématu ve volebních programech politických stran i hlavy státu. Dokument sleduje šest uprchlických příběhů prožívaných v České republice a upozorňuje i na práci lidskoprávních organizací i na pořád ještě větší část společnosti, která odmítá nenávist přijmout jako jednu ze svých norem.

Originální trailer filmu Bohu žel

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Deadpool & Wolverine v prvním traileru (12.02.2024 08:00 v Novinky | Trailery)
- Jurský svět se vrátí (06.02.2024 15:30 v Novinky | Zprávy)
- Donnie Yen bude znovu Caine (01.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Ryan Gosling je Kaskadér (02.11.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Jennifer Garner se vrátí jako Elektra (09.07.2023 08:00 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Duna: Část druhá (03.05.2023 18:11 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Will Penny a Charley Varrick jsou výjimeční (21.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Egypťan Sinuhet vyšel na denní světlo a začal dělat chyby (03.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Oklamaní a pokoření Prvok, Šampón, Tečka a Karel prožívají lepší časy (24.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Chůvák má smůlu, protože se na bílý bílý den ocitl v údolí smrti (13.01.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Když srdce dubu promluvilo, přišla láska (30.11.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Shawn Levy a Star Wars? (09.11.2022 08:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Naše kamarádka Atomic Blonde bez lítosti hledá lék na život (04.11.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Spirited (03.11.2022 09:30 v Novinky | Trailery)
- Ryan Gosling bude The Fall Guy (31.10.2022 07:30 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu