Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 19. týden

Kinopremiéry: Na psím ostrově prožívá Gauguin půlnoční lásku

Vydáno: 09.05.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Tento týden patří v kinech především loutkovému filmu Psí ostrov, za nímž stojí velmi oblíbený a zároveň svérázný Wes Anderson. Zaujmou ale i dva návraty - na plátna se vrací komediální série Taxi a také režisér Wolfgang Petersen.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Psí ostrov (Isle of Dogs) (CinemArt)

Český plakát filmu Psí ostrov / Isle of DogsAnimovaná loutková dobrodružná komedie není tentokráte primárně určena těm nejmenším divákům, ale pobavit by měla hlavně dospělé. Jejím režisérem a scenáristou je totiž oblíbený a dost osobitý Wes Anderson, jehož filmy jsou hodně specifické a mají svou vlastní poetiku. Dle ohlasů, které jsou tradičně nadšené, reflektuje autor japonskou kinematografii (a zejména populární anime) a zároveň jí vzdává hold. Vzhledem ke jménu tvůrce už znalejší divák ví, co má očekávat, takže k zásadním překvapením by dojít nemělo, ti "nepoznamenaní" si informace nepochybně zjistí. Nezbývá než doufat, že snímek poběží v tuzemských kinech v originálním znění, protože to je opravdu hvězdné a nechybí v něm třeba Bryan CranstonEdward NortonBill MurrayJeff GoldblumScarlett JohanssonHarvey KeitelTilda Swinton nebo Frances McDormand. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Za dvacet let dosáhla psí chřipka epických rozměrů a její ohnisko leží v japonském městě Megasaki. Jelikož hrozí, že z psích nositelů přeskočí i na lidi, vyhlašuje starosta Kobayashi okamžitou karanténu. Oficiálním dekretem se psí izolací stává nedaleký ostrov sloužící zatím jako skládka odpadků. O šest měsíců později přistává na této skládce jednomotrový letoun, v němž smečka hladových a divokých psů objeví dvanáctiletého pilota. Tím je Atari, sirotek, jehož pěstounem je právě starosta Kobayashi. Atari se postupně začne se psi přátelit a při tom odhaluje spiknutí, jehož cílem je likvidace všech psů z města Megasaki.

Zajímavost: Všechny scény z psí perspektivy nemají červenou a zelenou barvu, protože psi jsou částečně barvoslepí a tyto barvy nevidí.

Oficiální český trailer filmu Psí ostrov / Isle of Dogs
Půlnoční láska (Midnight Sun) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Půlnoční láska / Midnight SunUž ze synopse musí být i těm nejsvátečnějším divákům jasné, jakým směrem se bude romantické drama ubírat. A právě asi příběh bude tím, na co půjde publikum lákat, protože jména tvůrců zřejmě nikomu moc neřeknou. Režírující Scott Speer je sice poměrně zkušený, ale jeho filmografie nevzbuzuje dvakrát důvěru, nejzajímavější je tak obsazení hlavní mužské role, kterou obsadil Patrick Schwarzenegger (ano, syn Terminátora), jeho partnerkou pak je Bella Thorne. Pozitivem ale může být to, že zahraniční hodnocení nejsou nijak špatná a pohybují se někde na lepším průměru, což je pro podobnou žánrovku docela pochvala. Vypadá to tak na naprosto ideální volbu při nějakém tom rande.

Synopse: Sedmnáctiletá Katie (Bella Thorne) trpí přecitlivělostí na denní světlo, vzácnou a život ohrožující chorobou. Od dětství je tím pádem celé dny zavřená doma a ven může vyjít jedině v noci. Její život se od základu změní, když jedné letní noci potká Charlieho (Patrick Schwarzenegger), s nímž začne prožívat neobyčejný vztah.

Oficiální český trailer filmu Půlnoční láska / Midnight Sun
Taxi 5 (Taxi 5) (Bioscop)

Český plakát filmu Taxi 5 / Taxi 5Po dlouhých jedenácti letech o sobě dává vědět pozapomenutá francouzská série, která byla na vrcholu popularity na přelomu století. Těžko říct, jak se tvůrcům povede navázat na předchozí díly, které měly klesající tendenci, koncept je nicméně hodně podobný a klíčový motiv extra rychlého taxíku, který prohání zločince, zůstal stejný. Ostatní se ale změnilo, takže režii, částečně scénář a hlavní roli obstaral nepříliš známý Franck Gastambide, jemuž přihrávají zejména Bernard Farcy a Malik Bentalha. Ohlasy zatím neexistují, asi se ale nedají čekat zázraky a půjde především o snahu vytěžit z této značky ještě nějaké peníze. Uvidíme, co na to čeští diváci.

Synopse: Pařížský policista Sylvain Marot (Franck Gastambide) je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gibert (Bernard Farcy), nyní primátor města, ho pověří velmi speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, který v nadupaných Ferrari vykrádá jedno klenotnictví za druhým. Problém je ovšem v tom, že chabě vybavený vozový park francouzské policie nemá proti podobně rychlým autům žádnou šanci. Sylvain tak má jen jednu možnost. Musí ke spolupráci přemluvit Eddyho Makloufa (Malik Bentalha), synovce slavného Daniela Moralese, který po svém strýci zdědil vytuněné bílé taxi. S jeho řidičskými schopnostmi už je to ale mnohem horší.

Český trailer filmu Taxi 5 / Taxi 5
Jak napálit banku (Vier gegen die Bank) (Falcon)

Český plakát filmu Jak napálit banku / Vier gegen die BankNejpřekvapivější na dva roky staré německé kriminální komedii je jméno režiséra. Tím je totiž Hollywoodem protřelý Wolfgang Petersen, který se k filmu vrátil po celé dekádě a navíc po dlouhých pětatřiceti letech natočil snímek ve svém rodném jazyce. Jakýsi hollywoodský nádech je ale znát už ze synopse, která připomíná hvězdně obsazené týmové heist movies. I tato je obsazena hodně slušně a v hlavních rolích se představí Til SchweigerMatthias SchweighöferJan Josef LiefersThomas Heinze a Michael Herbig. Ohlasů zatím moc není, věřme ale, že tak slavný tvůrce si neuřízne ostudu a dá zavzpomínat na to, proč byl jeden čas za mořem velmi žhavým zbožím.

Synopse: Boxer Chris (Til Schweiger), namydlený herec Peter (Jan Josef Liefers) a marketingový specialista Max (Matthias Schweighöfer) léta šetřili peníze na plnění budoucích životních snů. Bohužel pro ně ale bankovní manažer Schumacher (Thomas Heinze) úmyslně nechá jejich bankovní účty padnout na dno, aby se zbavil neurotického finančního poradce Tobiase (Michael Herbig). Všichni čtyři muži tak rázem řeší nejistou budoucnost. I proto vymyslí naprosto šílený plán.

Zajímavost: Film se natáčel čtyřicet dva dní.

Český trailer filmu Jak napálit banku / Vier gegen die Bank
Gauguin (Gauguin - Voyage de Tahiti) (Film Europe)

Český plakát filmu Gauguin / Gauguin - Voyage de TahitiUž z názvu francouzského životopisného dramatu je jasné, čím se bude zabývat. Z osudů slavného malíře si tedy vybírá jen úsek života, který trávil na odlehlém ostrově Tahiti, nicméně právě to je to nejatraktivnější a nejlákavější nejen pro tuzemského diváka. Druhým lákadlem by pak mohlo být obsazení klíčové role, kterou ztvárnil mezinárodně známý Vincent Cassel, jeho múzu si zahrála debutující Tuheï Adams, dále se pak objeví třeba Malik ZidiPernille Bergendorff nebo Scali Delpeyrat. Režisérem a spoluscenáristou pak je takřka neznámý Edouard Deluc, který vycházel z literárních pamětí samotného malíře, tak doufejme, že minimálně po faktické stránce bude film věrohodný. Ohlasů zatím není mnoho, takže nemá smysl se jimi příliš zabývat, jsou ale poměrně spokojené. Premiéra pro milovníky umění.

Synopse: V roce 1891 se malíř Paul Gauguin (Vincent Cassel) usazuje na Tahiti. Zde chce malovat zcela svobodně, daleko od morálních, politických a estetických kódů celé Evropy. Vydává se do džungle a potýká se s chudobou, nemocí a samotou. Také ale poznává Tehuru (Tuheï Adams), která se stane jeho ženou a modelem pro jeho nejlepší obrazy.

Zajímavost: Když se Gauguin s Tehurou seznámil, bylo mu osmačtyřicet a jí třináct.

Český trailer filmu Gauguin / Gauguin - Voyage de Tahiti
Human Flow (Human Flow) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Human Flow / Human FlowKoprodukční dokument se vyjadřuje k velmi aktuálnímu tématu tzv. uprchlické krize a je zajímavý tím, že jeho režisérem je všestranný čínský exilový umělec Ai Weiwei, jenž se filmem zas tak často nevyjadřuje. I proto je těžké odhadovat, co od něj vlastně očekávat, ačkoli je trochu jasné, že vzhledem ke svým osudům se na uprchlíky asi nebude dívat úplně negativně. Pro diváky ale bude nejspíš hodně odrazující délka, která je na dokument až monstrózní, což je v tomto případě trochu riskantní. Zájemci by tedy měli důkladně prozkoumat programy svých oblíbených klubových kin, aby jim film, který možná mnohé věci vyjasní, ale zaryté odpůrce migrace asi těžko přesvědčí, neutekl. Zřejmě poučná premiéra.

Synopse: Miliony lidí na naší planetě mají extrémně silný důvod opustit své domovy a vydat se na cestu. Miliony lidí nemají jinou možnost než zemřít, nebo se zapojit do toho, čemu se v bezpečí našich domovů říká migrační krize. Kromě smrti nemají jinou možnost než se vzdát celého života, veškeré úspory dát na to, aby nastoupili do gumového člunu a přes vlny moře, bouřku a utrpení se dostali jinam.

Zajímavost: Film byl v průběhu jednoho roku natáčen ve třiadvaceti zemích.

Český trailer filmu Human Flow / Human Flow 

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje (10.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Vezmi mě na měsíc (09.04.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Hledá se růže pro plyšáka (19.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Wes Anderson ve filmu Asteroid City zvážněl, poprvé zkusil i sci-fi prvky (28.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu