Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 15. týden

Kinopremiéry: Ničitel Pepa tančí foxtrot v Miami

Vydáno: 11.04.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Nejzajímavější premiérou tohoto týdne se zdá být adaptace videohry Rampage: Ničitelé, v níž se Dwayne Johnson potká s obří digitální opicí. Do kin ale míří též zakončení úspěšné německé trilogie Fakjů pane učiteli.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Rampage: Ničitelé (Rampage) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Rampage: Ničitelé / RampagePopkultura osmdesátých let je momentálně v kurzu, takže se není co divit, že do kin se chystá filmová verze počítačové hry z roku 1986 Rampage. Co od ní očekávat, je ale záhadou, protože je evidentně cílená na celou rodinu, bude se částečně spoléhat na humor, hlavně ale na obří digitální opice v titulních rolích. Jim bude lidskou společnost dělat především Dwayne Johnson, takže o zábavu bude určitě postaráno. Režie se sice chopil Kanaďan Brad Peyton, jehož filmografie není až tak zajímavá, to ale v tomto případě asi nebude tak důležité, protože půjde hlavně o netradiční a asi hodně bláznivé dobrodružství. Premiéra týdne.

Synopse: Mezi samotářským primatologem Davisem Okoyem (Dwayne Johnson) a výjimečně inteligentním gorilím samcem Georgem, o kterého se stará už od narození, vzniklo velmi silné pouto. Jenže nepodařený nebezpečný genetický experiment změní tohoto mírného lidoopa v obrovské zuřící monstrum. Brzy se navíc zjistí, že podobně zmutovaná jsou i další zvířata. Když se tito uměle vytvoření predátoři nekontrolovaně řítí Severní Amerikou a ničí vše, co jim přijde pod ruku, začne Okoye ve spolupráci s jedním zdiskreditovaným genetickým inženýrem vyvíjet protilátku, ale především se pokusí najít svého zvířecího kamaráda a zabránit světové zkáze.

Oficiální český trailer filmu Rampage: Ničitelé / Rampage
Fakjů pane učiteli 3 (Fack ju Göhte 3) (CinemArt)

Český plakát filmu Fakjů pane učiteli 3 / Fack ju Göhte 3Z nenápadné německé komedie z roku 2013 se nakonec vyklubala trilogie, která se po pěti letech uzavírá. Ti, kteří předchozí díly znají, budou vědět, do čeho jdou, protože změn se odehrálo jen minimum. To tedy znamená, že za režií a scénářem opět stojí Bora Dagtekin a v hlavní roli se znovu objeví Elyas M'Barek, který dostal k dispozici podobně bláznivý a nepravděpodobný příběh. V dalších rolích pak uvidíte třeba Katju Riemann, Jellu Haase nebo Sandru Hüller, s Karoline Herfurth ovšem tentokrát nepočítejte. Fanoušky asi nejvíc zamrzí to, že snímek má zatím suverénně nejhorší hodnocení z celé série, a jelikož jich není úplně málo, dají se brát docela relevantně. To by ale úspěchu v tuzemských kinech, kde je tato komedie dost oblíbená, bránit nemělo.

Synopse: Goethovu gymnáziu ubývají studenti a od dalšího školního roku mu hrozí uzavření. Poradce pro volbu povolání navíc oznámil třídě populárního učitele Zekiho Müllera (Elyas M'Barek), že po skončení školy nemají její žáci žádnou šanci najít smysluplné povolání a aby toho nebylo málo, čekají je testy, které mají prověřit jejich schopnost dojít k maturitě. Mezi učiteli i studenty zavládne těžká deprese, protože učitelé se bojí, že přijdou o práci a studenti, že mají zavřené dveře k lepší budoucnosti. Ředitelka Gudrun Gerster (Katja Riemann) tak pověří Zekiho a novou posilu pedagogického týmu Biggi Enzberger (Sandra Hüller), aby zajistili několik rychlých studentských úspěchů a tím zabránili zavření školy. Rázem jsou tedy na řadě soutěže o nejlepší studentský hudební a výtvarný výkon, o nejlepší školní noviny a v programu se musí objevit též i veledůležitá kampaň proti šikaně na škole. Jenže donutit žáky k něčemu podobnému je nadlidský úkol.

Oficiální český trailer filmu Fakjů pane učiteli 3 / Fack ju Göhte 3
Foxtrot (Foxtrot) (Aerofilms)

Český plakát filmu Foxtrot / FoxtrotIzraelsko-švýcarsko-německo-francouzské drama je jednoznačně určeno náročnějším a přemýšlivějším divákům. Ty primárně zaujme nejspíš synopse, která působí dost tajemně a příběh popisuje jako boj s válečným traumatem a jeho následky. Režisérem a scenáristou je zatím nepříliš zkušený, ale chválený Samuel Maoz, jenž pochopitelně obsadil film u nás neznámými tvářemi. Tuzemských hodnocení je zatím naprosté minimum, jsou ale dost nadšené, těch zahraničních už je několikanásobně víc a je potěšující, že i ona jsou spokojená a pohybují se na nadprůměru. V tomto případě by návštěva oblíbeného klubového kina mohla stát za to.

Synopse: Jonathan Feldman (Yonaton Shiray) hlídá spolu s třemi mladíky opuštěný checkpoint kdesi v poušti na severu Izraele. Od četby komiksů a poslechu starého rádia je občas vyruší jen projíždějící automobil nebo velbloud, který se líně prochází sem a tam. Z nudy je vytrhne až nečekaná událost s fatálními následky. Mezitím se v Tel Avivu snaží Jonathanovi rodiče vyrovnat s tragickou zprávou a zjistit, co se vlastně kdesi v poušti děje.

Zajímavost: Sám tvůrce film popsal jako "filozofické puzzle".

Český trailer filmu Foxtrot / Foxtrot
Miami (Miami) (Film Europe)

Český plakát filmu Miami / MiamiNázev krimidramatu s prvky road movie sice evokuje slavné město v USA, jedná se ale o finský snímek, který nás tedy zavede na chladný sever Evropy. A to je vlastně to jediné relevantní, co se o něm dá napsat, protože režisérku a spoluscenáristku Zaidu Bergroth u nás zná jen minimum diváků a ani obsazení hlavních rolí, které ztvárnily Krista Kosonen a Sonja Kuittinen, na tom není o moc lépe. Vzhledem k tomu, že neexistuje ani moc ohlasů, je tento počin vskutku velkou neznámou a může dopadnout stejně tak výborně a jako chytrá variace na známější hollywoodské snímky, jako tragicky. Moc reakcí ale nečekejte ani měsíce po premiéře.

Synopse: Barovou tanečnici Angelu (Krista Kosonen) po jednom z vystoupení osloví její mladší nevlastní sestra Anna (Sonja Kuittinen), s níž se roky neviděla. Setkání naruší vpád gangstera, jemuž Angela dluží peníze. Anna jí zachrání život a společně se vydávají na útěk. Během něj se snaží tancem vydělat peníze, aby splatily dluh a mohly začít žít klidný život.

Český trailer filmu Miami / Miami
Pepa (Bohemia MP)

Plakát filmu  / PepaČeské komediální drama působí podle synopse naprosto zaměnitelně a tuctově, určitě ale bude chtít útočit na čelní místa žebříčků návštěvnosti. Soudnému divákovi ale veškerou naději na jakýkoli kvalitativní úspěch vezme jméno režiséra a spoluscenáristy Jána Nováka, jehož filmografie je regulérně odstrašující. O to větší je to škoda, protože obsazení, v němž se objevují mimo jiné Michal Suchánek, Petra Špalková, Filip Blažek, Alice Bendová nebo Marek Vašut, až tak zle nevypadá. Komentáře ani hodnocení zatím neexistují, což asi nikoho nepřekvapí, moc nadějí bych si ale nedělal. Další z kandidátů na dno tuzemské kinematografie, kterých je teď bohužel až moc.

Synopse: Hlavní hrdina Pepa (Michal Suchánek) nikdy nebyl moc oblíbený, nikdo s ním moc nekamarádil a na gymnáziu patřil mezi vyložené outsidery. Dlouho mu trvalo, než se osamostatnil, našel si práci, svou ženu Zdenu (Petra Špalková) a založil rodinu. V současnosti pracuje jako úředník, který žije s manželkou a dospívající dcerou (Natálie Grossová). Každý týden chodí hrát karty k dobrému kamarádovi Tondovi (Filip Blažek) a jeho ženě Jarmile (Alice Bendová). Zdá se, že mu nic nechybí a vede úplně obyčejný život jako většina ostatních lidí. Je to ale ten život, o kterém snil?

Originální trailer filmu Pepa

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Intenzivní Zóna zájmu jako brutální obžaloba zla v nás (18.02.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Peter Simonischek (30.05.2023 15:18 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Malá mořská víla stojí v cestě na Svatou horu (24.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Bojovník s peklem je rudý kapitán, který utíká do bezpečí (14.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: Původní Kráčející skála slaví 50 let (01.04.2023 10:30 v Recenze | Stroj času)
- Kinopremiéry: Konec roku je srdeční záležitost (28.12.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Příběh zrození mladého mesiáše je téměř dokonalé tajemství (23.12.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Dillinger s Tonyou cestují na tajuplný ostrov, kde řeší trable o Vánocích (09.12.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Rebel v žitě dosáhl na mistrovskou úroveň a píše přání Ježíškovi (02.12.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Temné síly hledají cestu zpátky a mají srdce na dlani (25.11.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10 domácích tvůrců nejhorších filmů od roku 1989 (12.11.2022 11:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu