Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 14. týden

Kinopremiéry: Nico požila zelenou piluli a ztratila Stalina, jehož vyzvala na souboj pohlaví

Vydáno: 04.04.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Devět premiér, jimiž v kinech začíná duben, není úplně výrazných a jednoznačný tahák mezi nimi chybí. Dá se ale vybírat třeba ze sportovní komedie Souboj pohlaví, romantiky Den co den nebo britské satiry Ztratili jsme Stalina.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Souboj pohlaví (Battle of the Sexes) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Souboj pohlaví / Battle of the SexesAmericko-britská sportovní komedie vychází ze zajímavé skutečné události jednoho tenisového zápasu, v němž se střetly mužská a ženská hvězda. Téma tak nabízí hodně solidní potenciál a úplně marné není ani jméno režijní dvojice, kterou je Jonathan Dayton a Valerie Faris, kteří navíc do klíčových rolí obsadili Emmu Stone a Stevea Carella. Ohlasů zatím u nás není tolik, ty zahraniční nicméně nejsou úplně nadšené, takže to vypadá, že taková "pecka", jaká z filmu mohla být, se nekoná, což je škoda. Uvidíme tedy, jak si film povede v tuzemsku, kde se nejspíš o onom zápase zase tolik neví. Dost nevýrazná premiéra týdne.

Synopse: Začátkem sedmdesátých let je sexuální revoluce v plném proudu a mezi muži a ženami dochází ke vzácnému souznění a příjemné shodě. Společenská rovnoprávnost je ale stále jen mýtem a ani tenis není výjimkou. Bobby Riggs (Steve Carell) je ztělesněný testosteron a představuje vše mužské, proti čemu feministiky vždy bojovaly a bojovat budou. Billie Jean King (Emma Stone) je moderní žena, která předběhla svou dobu, je naprosto výjimečná, angažuje se a prosazuje lepší podmínky v ženském tenise. A právě tihle dva se střetnou na kurtu, neboť chtějí dokázat, že jsou lepší než ten druhý. Z následného zápasu se ale stává monstrózní show, v níž o výsledek tolik nejde.

Zajímavost: Kvůli roli nabrala Stone sedm kilogramů svalové hmoty.

Český trailer filmu Souboj pohlaví / Battle of the Sexes
Gringo: Zelená pilule (Gringo) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Gringo: Zelená pilule / GringoČerná akční komedie je zatím velkou neznámou, neboť tuzemské reakce jsou nedostupné. Divák tak musí vycházet buď z těch zahraničních, které jsou dost rozporuplné, nebo ze synopse, která toho sice moc neřekne, nicméně působí zajímavě, atraktivně a potřebně šíleně. Režie se ujal v našich vodách nepříliš známý Nash Edgerton, obsazení už je ale o něco povědomější, neboť si zde mimo jiné zahráli režisérův bratr Joel, David Oyelowo, Charlize Theron, Amanda Seyfried nebo Thandie Newton. Nezbývá tedy než čekat na první domácí recenze a doufat, že se do kin dostane zase nějaká trošku nekorektní a povedená komedie.

Synopse: Počestný americký obchodník Harold Soyinka (David Oyelowo) si vyjede na poklidnou projížďku, když ale překročí mexickou hranici, začnou se dít věci. Najednou se zaplete s mexickými narkobarony, mezinárodními žoldáky a americkým úřadem pro boj s narkotiky a posléze překročí hranici mezi slušným občanem a zločincem. Otázka ale je, zda už vězí v problémech, nebo má vše stále pod kontrolou.

Oficiální český trailer filmu Gringo: Zelená pilule / Gringo
Den co den (Every Day) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Den co den / Every DayJako jedna velká sázka na jistotu působí romantické drama s prvky fantasy a jeho synopse je v podstatě to jediné, nač lze tuzemské diváky, ale spíše divačky nalákat. Knižní předlohu Davida Levithana četl asi málokdo, stejně tak jen minimu lidí řekne něco jméno režiséra Michaela Sucsyho a o moc lepší to není ani s obsazením, v němž ústřední role ztvárnili Angourie Rice a Justice Smith a v těch vedlejších poznáte snad jen Mariu Bello. Ohlasy u nás prakticky neexistují, takže nemá smysl se jimi příliš zabývat, ty zahraniční se pohybují na hranici lehčího nadprůměru, což u podobné žánrovky není vůbec špatné. Víc relevantních informací divák před premiérou mít asi nebude.

Synopse: Jaké to je, když se každý den probudíte v jiném těle a žijete život někoho jiného? Platí jen jediná zásada - nikdo si nesmí všimnout toho, že na jediný den přebýváte v těle někoho jiného a nepleťte se do jeho života. Co když se ale probudíte v těle Justina (Justice Smith) a zamilujete se do jeho přítelkyně Rhiannon (Angourie Rice)? To samozřejmě přestávají platit všechna pravidla.

Zajímavost: Film byl natočen za pětadvacet dní.

Oficiální český trailer filmu Den co den / Every Day
Ztratili jsme Stalina (The Death of Stalin) (CinemArt)

Český plakát filmu Ztratili jsme Stalina / The Death of StalinBritsko-francouzsko-belgická komedie by zároveň měla být satirou na Sovětský svaz v padesátých letech, je ale natočená celá v angličtině, takže by v ní neměl chybět typicky britský humor. Opět platí to, že diváka nejvíce naláká samotná tematika a synopse, protože románová předloha Fabiena Nuryho nepatří k nejznámějším a režisér a spoluscenárista Armando Iannucci jakbysmet. Nejzajímavěji tak na snímku působí obsazení, v němž se objeví Olga Kurylenko, Paddy Considine, Adrian McLoughlin, Steve Buscemi nebo Michael Palin. Tuzemské i zahraniční ohlasy se tentokráte víceméně shodují a hodnotí vesměs pozitivně a vyzdvihují velkou originalitu a naprostou šílenost celého filmu. Vzhledem k tomu, že v tuzemsku má politická satira dlouhou tradici a patří k oblíbeným žánrům, by snímek nemusel zůstat stranou zájmu.

Synopse: 5. března 1953 zemřel Josef Stalin (Adrian McLoughlin). Po jeho smrti vypuká v řadách jeho nejbližších naprostý zmatek a chaos, protože na to, že by jejich vůdce skonal, nikdy nikdo nepomyslel. Brzy se naplno začínají projevovat absurdní a pokřivené charaktery všech těchto Stalinových pohrobků. Začíná boj o moc nad komunistickou říší, která do této chvíle patřila jen a pouze nekompromisnímu diktátorovi. O nejvyšší post by stáli úplně všichni, problém ale je, že za Stalinova života ztratili vlastní názor a neustále se bojí, že jeho odkaz pošlapou. Jedni tak okázale kují pikle proti druhým a společně všichni organizují politikův pohřeb.

Zajímavost: Asi nikoho nepřekvapí, že film je v Rusku zakázán.

Oficiální český trailer filmu Ztratili jsme Stalina / The Death of Stalin
Nico, 1988 (Nico, 1988) (AČFK)

Český plakát filmu Nico, 1988 / Nico, 1988Italsko-belgické hudební drama potěší především fanoušky kdysi slavné kapely Velvet Underground, neboť v jeho středu stojí sólová kariéra její frontmanky Christy Päffgen alias Nico. Vzhledem k tomu, že jakýchkoli ohlasů a komentářů existuje jen velmi málo, musí se případný zájemce spokojit zatím jen se základními informacemi. To znamená, že režisérkou a scenáristkou je Susanna Nicchiarelli a hlavní roli ztvárnila Trine Dyrholm. Příjemným bonusem může být i to, že jeden z klíčových koncertů umělkyně se odehrál v komunistické Praze, měli bychom se tak dočkat i této události. Fanoušci podobných biopiců by tedy měli prohledat program svých oblíbených klubových kin.

Synopse: Christa Päffgen alias Nico (Trine Dyrholm) byla hlasem skupiny Velvet Underground, múzou Andyho Warhola a legendárně krásná žena. V poslední fázi své kariéry se rozhodla pro sólovou dráhu, v jejímž průběhu objela několik míst v Evropě a najala si úplně novou kapelu. Během tohoto období "kněžka temnoty" našla samu sebe, zbavila se tíhy svojí krásy a objevila cestu k zapomenutému synovi.

Originální trailer filmu Nico, 1988 / Nico, 1988
Jo Nesbø: Doktor Proktor a vana času (Doktor Proktors tidsbadekar) (Film Europe)

Český plakát filmu Jo Nesbø: Doktor Proktor a vana času / Doktor Proktors tidsbadekarNorský spisovatel Jo Nesbø je v první řadě znám jako autor kvalitních kriminálních románů, mimo nich ale píše i knihy pro děti, jejichž hlavním hrdinou je Doktor Proktor. A už druhá kniha z této řady se dočkala své filmové podoby, která je opět norsko-německá, co od ní čekat, je ale velmi těžké odhadovat. Určitým vodítkem může být to, že režie se chopil Arild Fröhlich, jenž stojí už za předchozím filmem. O moc víc toho nemá cenu psát, protože obsazení tvoří samé neznámé tváře a ohlasů je velmi zanedbatelné množství, i když úplně nadšené nejsou. Něco pro ty nejmenší diváky.

Synopse: Doktor Proktor (Gard B. Eidsvold) se vydává do Paříže, kde by rád našel dávnou lásku, Juliettu Margarín (Kristin Grue). Pomocí vynálezu Vany času, který vyvinul, se vrátí do minulosti, aby zabránil její svatbě s padouchem. Tam však uvízne a musí hledat cestu zpět, aby nenarušil chod dějin.

Český trailer filmu Jo Nesbø: Doktor Proktor a vana času / Doktor Proktors tidsbadekar
Do větru (A-Company CZ)

Plakát filmu  / Do větruKomorní tuzemské drama je autorským debutem mladé Sofie Šustkové a alespoň podle synopse vypadá jako psychologicko-vztahová záležitost, která by mohla mít šanci na úspěch. I v tomto případě platí, že o moc víc se toho napsat nedá, snad jen to, že skromné obsazení tvoří trojice Vladimír PolívkaJenovéfa BokováMatyáš Řezníček a komentáře zatím neexistují. Je tedy jasné, že snímek nebude útočit na čelní místa žebříčků návštěvnosti, doufejme tak, že bude nadějným debutem, což by současná česká kinematografie moc potřebovala.

Synopse: Nespoutaní sourozenci Matyáš (Matyáš Řezníček) a Natálie (Jenovéfa Boková) se plaví jako posádka plachetnice, na jejíž palubu přistoupí syn majitele lodi, dokumentarista Honza (Vladimír Polívka). Postupné sbližování Natálie s Honzou narušuje dokonalé soužití sourozenců a odhaluje skutečnosti, které jejich bezstarostnost ukazují v jiném světle.

Oficiální trailer filmu Do větru
Batalives: Baťovské životy (Bontonfilm CZ)

Plakát filmu  / Batalives: Baťovské životyPrvní ze dvou tuzemských dokumentů, které v tomto týdnu vstupují do kin, vypadá hodně atraktivně. Debutující režisérka a scenáristka Karolína Zalabáková v něm představí pět lidí v pěti různých zemích na pěti různých kontinentech, jejichž osudy jsou nějakým způsobem spojeny se jménem Baťa. Diváci by se společně s ní měli podívat do Zlína, Brazílie, Indie, Nizozemska a Chorvatska. Ohlasy zatím neexistují, což asi nikoho nepřekvapí a zájemce by stejně moc nezajímaly, protože v tomto případě jde jen a pouze o tematiku.

Synopse: Pět hrdinů v pěti zemích na různých kontinentech ukáže místa, jejichž vznik a historie jsou společné a spojeny se jménem Baťa. Podíváme se tak do Zlína, do Indie, do nizozemského Batadorpu, chorvatského Borova a brazilského města Batayporo.

Originální trailer filmu Batalives: Baťovské životy
Bufo Alvarius (Pilot Film)

Plakát filmu  / Bufo AlvariusNázev druhému tuzemskému dokumentu, jenž si ve čtrnáctém týdnu odbude svou premiéru, dala jihoamerická žába, z níž se získává nejsilnější známé přírodní psychedelikum. Debutující režisér, scenárista a kameraman Filip Záruba v něm zdokumentoval cestu, kterou za touto látkou vykonala skupina nadšenců a psychonautů, kteří ji ozkoušeli na vlastní kůži. O moc víc asi psát netřeba, protože už několik málo dostupných komentářů potvrzuje, že film je jedním velkým audiovizuálním tripem, na nějž se budou ohlasy dost radikálně lišit.

Synopse: Dokument je radikálním svědectvím o nejsilnějším známém přírodním psychedeliku, tryptaminu 5-MeO-DMT a žábě Bufo Alvaris ze sonorské pouště. O zkušenosti s touto látkou pohovoří skupina psychonautů, kteří se kvůli ní vydali do Jižní Ameriky.

Originální trailer filmu Bufo Alvarius

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie (20.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce (16.03.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: I Saw the TV Glow (29.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Box office: Mean Girls přebírají vládu (15.01.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu